10/01/2011 17:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βίαια επεισόδια εξαιτίας της πτώσης του χρηματιστηρίου στο Μπαγκλαντές

Το 2010 ήταν μια πολύ καλή οικονομική χρονιά για τις λεγόμενες «frontier markets», τα κράτη δηλαδή εκείνα, που δεν είναι ακόμη τόσο αναπτυγμένα ώστε να θεωρούνται ως αναδυόμενες οικονομίες. Για παράδειγμα, η Μογγολία σημείωσε φέτος μια από τις καλύτερες οικονομικές επιδόσεις στο πλανήτη.

Το ίδιο καλά τα πήγε και το Μπαγκλαντές, με τις μετοχές να σημειώνουν άνοδο έως και 80%. Αυτό όμως τώρα ανατρέπεται. Σύμφωνα με το BBC, σήμερα σημειώθηκαν αιματηρές ταραχές έξω από το χρηματιστήριο της πρωτεύουσας Ντακά, αφού ο δείκτης έπεσε πάνω από 9% μέσα σε μια μόλις ώρα, κάτι που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τα τελευταία 55 χρόνια της λειτουργίας του χρηματιστηρίου της χώρας.

Το παιχνίδι στο χρηματιστήριο έχει γίνει δημοφιλής ενασχόληση για μεγάλο μέρος του πληθυσμού, και όπως φαίνεται, οι πωλήσεις από πλευράς κάποιου μεγάλου επενδυτή, προκάλεσαν πανικό και μαζικό dumping.

Το ίδιο άσχημα τα πάει και το χρηματιστήριο της Ινδίας, με αποτέλεσμα να σημειωθεί μεγάλη πτώση στις μετοχές στη Βομβάη.

Business Insider

ΣΧΟΛΙΑ

  1. sotos avatar
    sotos 10/01/2011 17:25:23

    Χχχχχχουχου....... τοτε εξω απο την Σοφοκλεους θα ειχε αρχισει η επανασταση !!!

  2. Πόντιος avatar
    Πόντιος 10/01/2011 21:35:11

    Προβλέπω ότι σε 10 χρόνια το Μπαγκλαντες να είναι στο ΔΝΤ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.