#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/07/2011 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αφιερωμένο στον κ. Ομπάμα

...που δήλωσε ότι "οι ΗΠΑ δεν είναι Ελλάδα"Πολλοί είναι οι Αμερικάνοι που περηφανεύονται για τη πατρίδα τους, και είναι αλήθεια ότι η Αμερική διαθέτει πάρα πολλά πλεονεκτήματα.

Είναι η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη. Έχει τις ισχυρότερες ένοπλες δυνάμεις. Έχει βγάλει τις περισσότερες από τις ωραιότερες ταινίες όλων των εποχών. Και άλλα πολλά.

Παράλληλα όμως, οι ΗΠΑ έχουν και μερικές πρωτιές σε τομείς που δεν είναι και τόσο σπουδαίοι. Και θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Θα πρέπει να κοιταχτούμε στο καθρέφτη και να παραδεχτούμε ότι δεν είναι ιδιαίτερα τιμητικό να είμαστε οι πρώτοι στα διαζύγια, στα ναρκωτικά, στα χρέη, στη παχυσαρκία, στις κλοπές αυτοκινήτων, στις δολοφονίες, και στην εγκληματικότητα. Έχουμε καταντήσει ένα παρακμιακό κράτος, μέσα στη πλεονεξία, με δείγματα προχωρημένης σήψης. Και μέχρι να παραδεχτούμε τα προβλήματά μας, δεν θα μπορέσουμε να βρούμε τις λύσεις που χρειάζονται.

Όσοι γράφουν παρόμοια άρθρα, συνήθως τρέφουν ένα βαθύ μίσος για την Αμερική. Αυτό δεν ισχύει στη δική μου περίπτωση. Την αγαπάω. Αλλά η χώρα μου έχει καταντήσει σαν κάποιον υπερήλικα ροκ σταρ, εθισμένο σε μια ντουζίνα ναρκωτικά. Η Αμερική είναι πλέον μια σκιά του άλλοτε εαυτού της, και θα πρέπει να ξυπνήσει αμέσως, πριν πέσει στη λήθη.

Αν κάποιος δεν πιστεύει ότι η Αμερική είναι σε μαύρο χάλι, ας διαβάσει τη λίστα που ακολουθεί. Πρόκειται για 20 πρωτιές της χώρας μας, σε καθόλου αξιοζήλευτους τομείς.

 

1-Η Αμερική έχει τη μεγαλύτερη αναλογία, αλλά και τον μεγαλύτερο αριθμό φυλακισμένων στο κόσμο.

2-Η Αμερική έχει το μεγαλύτερο ποσοστό παχύσαρκων ατόμων στο κόσμο.

3-Η Αμερική έχει τον μεγαλύτερο δείκτη διαζυγίων, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

4-Οι ΗΠΑ και η Βρετανία αναδεικνύονται ισόπαλες, στη πρώτη θέση παγκοσμίως, στον αριθμό ωρών που ο μέσος πολίτης τους παρακολουθεί τηλεόραση την εβδομάδα.

5-Η Αμερική έχει τη μεγαλύτερη χρήση ναρκωτικών στο κόσμο.

6-Οι κλοπές αυτοκινήτων (κατ έτος) στην Αμερική, είναι οι περισσότερες και με διαφορά, από τον υπόλοιπο κόσμο.

7-Στην Αμερική σημειώνονται οι περισσότεροι βιασμοί.

8-Στην Αμερική έχουμε τις περισσότερες δολοφονίες παγκοσμίως.

9-Η εγκληματικότητα των ΗΠΑ είναι η χειρότερη στο κόσμο.

10-Η Αμερική διαθέτει τους περισσότερους αστυνομικούς από κάθε άλλο κράτος.

11-Η Αμερική ξοδεύει ως ποσοστό του ΑΕΠ, τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χώρα στην υγεία.

12-Η Αμερική έχει τους περισσότερους ανθρώπους που παίρνουν φάρμακα, από κάθε άλλη χώρα.

13-Το ποσοστό των γυναικών της Αμερικής που παίρνει αντικαταθλιπτικά είναι το μεγαλύτερο στον πλανήτη.

14-Οι Αμερικανοί χρωστάνε τα περισσότερα σπουδαστικά δάνεια από κάθε άλλο λαό.

15-Στην Αμερική παράγεται η περισσότερη πορνογραφία του κόσμου. Το 89% της συνολικής παγκόσμιας πορνογραφίας είναι Made in USA.

16-Η Αμερική, κάθε χρόνο, έχει το μεγαλύτερο έλλειμμα στο εμπορικό της ισοζύγιο από όλα τα υπόλοιπα κράτη. Μεταξύ 2000-2010, το έλλειμμα αυτό αντιστοιχούσε σε $6.1 τρισεκατομμύρια.

17-Η Αμερική δαπανά για την άμυνά της, εφτά φορές παραπάνω από οποιοδήποτε άλλο κράτος. Οι συνολικές αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ είναι μεγαλύτερες από αυτές των: Κίνα, Ρωσία, Ιαπωνία, Ινδία, και όλο  το ΝΑΤΟ, μαζί!

18-Οι ΗΠΑ έχουν τις περισσότερες στρατιωτικές βάσεις σε ολόκληρη την υφήλιο.

19-Το αμερικανικό φορολογικό σύστημα είναι το πιο πολύπλοκο του κόσμου.

20-Η Αμερική έχει συσσωρεύσει το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος όλων των εποχών, και κάθε μέρα αυτό μεγαλώνει. Σήμερα, το χρέος των ΗΠΑ αυξάνεται κατά $40.000/δευτερόλεπτο.

 

Πειστήκατε; Η χώρα έχει αλλάξει δραματικά, και πολλοί δεν λένε ούτε καλημέρα στο γείτονά τους. Είμαστε τόσο προσηλωμένοι στα δικά μας, που δεν προσέχουμε καν κάποιον ο οποίος πέθανε δίπλα μας.

Διαβάστε δυο παραδείγματα: Η εφημερίδα USA Today έγραψε πρόσφατα για το πτώμα μιας γυναίκας που έμεινε απαρατήρητο για έναν ολόκληρο χρόνο, αν και πάρα πολύς κόσμος περνούσε καθημερινά δίπλα από το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο πέθανε…

Μια πιο συγκλονιστική περίπτωση αναφέρθηκε από το CBS της Βοστόνης. Το πτώμα μιας νεκρής γυναίκας βρίσκονταν στον βυθό μιας δημόσιας πισίνας επί δυο ολόκληρες ημέρες, με δεκάδες ανθρώπους να κολυμπάνε γύρω της, χωρίς κανείς να αντιληφτεί το παραμικρό. Μάλιστα, υπήρχαν ανά πάσα στιγμή και 6 ναυαγοσώστες εν υπηρεσία!

Η Αμερική φθίνει, και η επερχόμενη οικονομική της κατάρρευση θα τα επιδεινώσει όλα. Αντί να λειτουργεί ως κοινωνία, η χώρα αποτελείται πλέον από εγωιστές, που ο καθένας κοιτάζει  μόνο τον εαυτό του.

Η πιο ευλογημένη χώρα του κόσμου αποσυντίθεται σε μικρά κομματάκια. Γιατί όμως;

S.A.-The Economic Collapse

ΣΧΟΛΙΑ

 1. estariad avatar
  estariad 17/07/2011 11:13:32

  ..."Γιατί όμως; "
  Επειδή.. "Εστί δίκης οφθαλμός ός τα πάνθ' ορά". Λέω τώρα......

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 17/07/2011 11:34:32

  Γιατί είναι πολυ"πολιτισμική" (διαζύγια, εγκληματικότητα, ναρκωτικά, αλκοολισμός, πορνογραφία) είναι διακριτικά του πολυ"πολιτισμού".
  Τα φαινόμενα της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής είναι ορατά και στην Ελλάδα.

  Δεν έχει ξαναϋπάρξει μεγαλύτερη οργουελική ραδιουργία και φενάκη από τον όρο πολυ"πολιτισμός", που επιχειρεί να κάνει πολίτες κανιβάλους φερμένους κατ' ευθείαν από τις ζούγκλες.

  Το αντίστοιχο στην αρχαιότητα ήταν η Βαβυλώνα και η Ρώμη στην παρακμή της (το ίδιο πολυ"πολιτισμική").

  Ο Μαζάουερ έγραψε πρόσφατα για το πρότυπο των ανταλλαγών πληθυσμών της Λωζάνης 1. Διόλου τυχαία ίσως, φαίνεται να έχει μελετήσει την ιστορία και να έχει βγάλει συμπεράσματα.
  Άραγε θα είναι η Αμερική η επόμενη χώρα όπου θα εφαρμοστεί μια Λωζάνη 2?

 3. Αντρίκος avatar
  Αντρίκος 17/07/2011 12:05:49

  Το 11 γιατί είναι κακό;

  • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
   ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ Αντρίκος 17/07/2011 21:53:14

   Γιατι προεχει η προληψη.
   Δεν ευτυχουμε οταν αρρωσταινουμε !

  • anideos avatar
   anideos @ Αντρίκος 17/07/2011 22:41:58

   Δες στο 12 γιατι.

 4. athamas avatar
  athamas 17/07/2011 12:51:50

  Έχουν απαντηθεί τέτοια ερωτήματα εδώ και 2.500 χρόνια από τους προγόνους μας . Η φιλοσοφία της οικονομικής εξέλιξης πρέπει να προηγείται ή να συμβαδίζει .

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 17/07/2011 13:39:07

  Υποθέτω ότι στα περισσότερα μεγάλα αστικά κέντρα είναι περίπου έτσι, και σε περιοχές φτωχές αλλά και (με διαφορετικό τρόπο) σε περιοχές χλιδής.
  Ωστόσο υπάρχει και μια "άλλη Αμερική", έξω από την ροή των ΜΜΕ, μικρότερη και ταπεινότερη ίσως, που είναι δημιουργική, κριτική και έχει κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Εκτός των άλλων, την διακρίνεις εύκολα στον καλό Αμερικανικό κινηματογράφο.

 6. Εnzo avatar
  Εnzo 17/07/2011 14:43:11

  Απο την ημερα που δημιουργηθηκε το κρατος τους πολεμανε και στελνουν στρατο σε ολα τα σημεια της γης ασταματητα.Βεβαιως τους ευχαριστουμε για την βοηθεια τους κατα του αξονα στον Β παγκοσμιο πολεμο αλλα ας κατσουν και λιγο στα σπιτια τους τωρα και να κοιταξουν τα δικα τους προβληματα και οχι να κανουν τον παγκοσμιο χωροφυλακα συνεχως.

 7. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 17/07/2011 16:44:37

  Η πολυπολιτισμικότητα έχει αποτύχει παταγωδώς..οι θιασώτες της αποσκοπούν στα 20 σημεία του άρθρου, και όχι μόνο..νομίζω πως οι εμφύλιοι, με ό,τι αυτοί συνεπάγονται για το εσωτερικό μιας χώρας και που προκαλούν κύματα μεταναστών, είναι και ο κύριος αρωγός και χορηγός της.

 8. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 18/07/2011 12:53:00

  Πρόσφατα είδα κάπου ότι το 26% των Αμερικάνων πιστεύει πως τα μακαρόνια προέρχονται από τα δέντρα.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Strange Attractor 18/07/2011 13:37:00

   Επέσανε θύματα παραπειστικής παραπληροφόρησης των πονηρών Ιταλιάνων!
   Για να μη μάθουν το μυστικό της παρασκευής τους.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Strange Attractor 18/07/2011 13:40:52

   Παλιότερα κάποιοι κάτοικοι αστικών κέντρων, χωρίς καμμία επαφή με την κτηνοτροφία, πίστευαν ότι το σαλάμι το γεννούν απευθείας έτοιμο οι γουρούνες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.