#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/08/2013 13:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος τρομοκράτης στον κόσμο

Ονομάζεται Ιμπραήμ αλ-Ασίρι, δουλεύει για την Αλ Κάιντα και βγάζει τα προς το ζην φτιάχνοντας βόμβες. Θεωρείται ο πιο επικίνδυνος (γνωστός) τζιχαντιστής εν ζωή και έχει γίνει ο εφιάλτης του Ομπάμα.Η απειλή της τρομοκρατίας που προέρχεται από την Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP) στην Υεμένη εστιάζεται στον πονηρό ηγέτη της ομάδας, Νασίρ αλ-Ουαΐσι. Και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Ο Wuhayshi, τον οποίο προετοίμασε προσωπικά ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, λέγεται ότι είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός οργανωτής και χαρισματικός ηγέτης, στα χνάρια του νεκρού μέντορά του. Πρόσφατα, ο Ουαΐσι έγινε το νούμερο δύο στην οργάνωση του πυρήνα της Αλ Κάϊντα. Όμως, παρά τη μεγάλη θέση του Ουαΐσι μεταξύ των εγκεφάλων της τρομοκρατίας, καμία επιχείρηση δεν ανησυχεί περισσότερο τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Ιμπραήμ αλ-Ασίρι, τον  διαβολικά έξυπνο κατασκευαστή βομβών της ομάδας, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ.

Ο Αλ-Ασίρι, ένας φοιτητής χημείας από τη Σαουδική Αραβία που τα παράτησε, ο οποίος είχε ριζοσπαστικοποιηθεί μετά την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003, έχει αποδειχθεί μοναδικά έμπειρος στην επινόηση βομβών που μπορεί να ξεφύγουν ακόμη και από τις πιο εξελιγμένες μορφές ανίχνευσης. Ήρθε στο προσκήνιο το 2009, μετά από μια παρολίγον επιτυχημένη επίθεση δολοφονίας του Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Ναγιέφ. Ο Αλ-Ασίρι είχε επινοήσει τη βόμβα που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα δολοφονίας. Ο επιτιθέμενος ήταν ο ίδιος ο αδελφός του. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η βόμβα είχε εμφυτευτεί στο ορθό έντερο του νεαρού αλ-Ασίρι, αλλά αποδείχθηκε ότι την είχε ραμμένη στο εσώρουχό του. Ο αλ-Ασίρι απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος της έκρηξης, η οποία τον σκότωσε ακαριαία. Ο Μπιν Νάγιεφ κατάφερε να ξεφύγει με μόνο ελαφρά τραύματα. Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι η Αλ Κάιντα ήταν σε θέση να διεισδύσει στην Σαουδική ασφάλεια, σκοτώνοντας έναν από τους κορυφαίους αξιωματούχους για την αντιτρομοκρατία θορύβησε τους Αμερικανούς αξιωματούχους. Λίγες μέρες αργότερα, ο Τζον Μπρέναν ταξίδεψε στη Σαουδική Αραβία για να μάθει για την επίθεση και την καινοτόμο βόμβα που είχε χρησιμοποιηθεί.
Μόλις τέσσερις μήνες αργότερα, η AQAP-χτύπησε και πάλι, αυτή τη φορά με μια νέα έκδοση του ίδιου είδους βόμβας. Ένας Νιγηριανός της AQAP παραλίγο να ανατινάξει ένα εμπορικό αεροσκάφος πάνω από το Ντιτρόιτ. Η συσκευή οδήγησε στον αλ-Ασίρι. Το 2010, η AQAP κατάφερε να τοποθετήσει βόμβες σε δύο αεροπλάνα των ΗΠΑ. Το εκρηκτικό υλικό ήταν έξυπνα τοποθετημένο σε δοχεία μελάνης εκτυπωτή. Ήταν άλλο ένα διαβολικό δημιούργημα του αλ-Ασίρι.

Για τους αμερικανούς αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών δεν υπάρχει τίποτα καθησυχαστικό στο γεγονός ότι ο αλ-Ασίρι δεν έχει κάνει ακόμα κάποια μεγάλη επίθεση. Το αποδίδουν σε καθαρή τύχη. Λίγα πράγματα τους ανησυχούν τόσο όσο η πεποίθηση ότι ο αλ-Ασίρι πέτυχε να αναπτύξει ένα νέο είδος βόμβας που μπορεί να εμφυτεύεται χειρουργικά μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Οι στρατιωτικοί το ονομάζουν «αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που εμφυτεύεται χειρουργικά», ή SIIED. Το 2011, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έμαθαν  ότι ο αλ-Ασίρι συνεργαζόταν στενά με γιατρούς που είχαν σχέση με την AQAP και είχαν δοκιμάσει τη βόμβα σε σκυλιά και άλλα ζώα. Όπως και οι προηγούμενες βόμβες του, δεν περιείχε κανένα μέταλλο και έτσι θα μπορούσε να περάσει μέσα από συμβατικούς ανιχνευτές.
Πέρυσι, Αμερικανοί αξιωματούχοι μυστικών υπηρεσιών κυκλοφόρησαν μια απόρρητη έκθεση που ανέφερε με έντονες λεπτομέρειες πώς ο αλ-Ασίρι και οι γιατροί του είχαν αναπτύξει τη χειρουργική τους τεχνική. Μια πηγή που γνώριζε την έκθεση την περιέγραψε ως μια 20 σέλιδη περίπου αναφορά, γεμάτη με εικόνες και σχήματα. «Ήταν σχεδόν σαν αυτά που βλέπουμε στο Scientific American» σχολίασε.
Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει λάβει τακτικές ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδο του αλ-Ασίρι και έχει συμμετάσχει σε πολλές συζητήσεις σχετικά με την εξόντωση του βομβιστή, σύμφωνα με έναν ανώτερο αξιωματούχο της κυβέρνησης ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί. Η CIA κόντεψε να τον εξουδετερώσει την άνοιξη του 2012. Ο Πρίγκιπας Μπιν Νάγιεφ κατέστρωσε ένα σχέδιο για να προβεί σε αντίποινα εναντίον του επίδοξου δολοφόνου του. Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα Γκρέγκορι Τζόνσεν, ο Μπιν Νάγιεφ στράφηκε στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες και τη CIA για την οργάνωση μιας επιχείρησης, χρησιμοποιώντας έναν Σαουδάραβα που είχε προσληφθεί από τους Βρετανούς ως δόλωμα. Ο μυστικός πράκτορας διείσδυσε με επιτυχία στην AQAP, αν και ποτέ δεν κατάφερε να συναντήσει τον αλ-Ασίρι. Σε μία άλλη επιχείρηση της AQAP έδωσαν στον πράκτορα μια νέα, πιο εξελιγμένη, εκδοχή της βόμβας- εσώρουχο μαζί με οδηγίες επιβίβασης σε ένα αεροπλάνο από ένα ασφαλές αεροδρόμιο. Αντ 'αυτού, ο πράκτορας ήταν σε θέση να δώσει τη βόμβα στον σαουδάραβα συνεργάτη του στην Υεμένη που την έβγαλε από τη χώρα με το ιδιωτικό αεροπλάνο του.
Λίγες μέρες αργότερα, μια ιστορία του Associated Press ανέφερε ότι οι Δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν ματαίωσε μια επιχείρηση της AQAP. Το άρθρο ανέφερε ότι η CIA είχε λάβει τον εκρηκτικό μηχανισμό, αποκαλύπτοντας έτσι ότι πιθανότατα ένας κατάσκοπος είχε διεισδύσει στην AQAP.

Η προσπάθεια της CIA να σκοτώσει τον ειδήμονα βομβιστή της AQAP συνεχίζεται. Πέρυσι, μια επίθεση drone της CIA σκότωσε τον Αχμέτ Σαΐντ Σαάντ, έναν Σύριο γιατρό που είχε συνεργαστεί με τον αλ-Ασίρι στα πειράματά του. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ είχαν τον αλ-Ασίρι στο στόχαστρό τους. Αλλά ένας ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ λέει ότι έχει ξεφύγει από τις επιθέσεις drones και καταζητείται.

http://www.thedailybeast.com/articles/2013/08/08/meet-the-terrorist-who-most-terrifies-america-s-terrorist-hunters.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 10/08/2013 14:38:48

  Εδω τα 3/4 του Πλανητη πεινανε , κι εμεις ασχολουμαστε με τον Αλ Χασισι. Ρε δεν μας ......

 2. popaia avatar
  popaia 10/08/2013 21:26:42

  Εγώ πάντως θα προτιμούσα να πάω από βόμβα του αλ Ασίρι παρά απ' τα χασαπομάχαιρα των ισλαμομπούτσερς που έχετε ξαμολύσει στη Συρία π.χ. Ρε δεν πάτε σε κάνα γιατρό να σας κοιτάξει ή σε παπά να σας διαβάσει; Τόσα δισεκατομμύρια για να καταπολεμάτε την τρομοκρατία που εσείς φτιάχνετε!....

 3. Γιώργος avatar
  Γιώργος 11/08/2013 09:27:29

  Παραμύθια της χαλιμάς... Βρήκαν νέο μπαμπούλα τώρα...;

 4. billi smart avatar
  billi smart 11/08/2013 19:26:17

  αυτος ειναι ο μικρος γιος της κωσταινας στην ανω μαγουλα.....

 5. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 11/08/2013 21:15:54

  Η Αμερική δεν τρομάζει απο κανεναν εχθρό εκτός απο τον αόρατο.Αυτό τρέμουν,τον τρομοκράτη χωρίς πρόσωπο.
  Μόλις του δώσουν ενα πρόσωπο,ξεκινάει η αναζήτηση του επόμενου βολικού στόχου

 6. Γιώργης Α. avatar
  Γιώργης Α. 12/08/2013 07:14:41

  Α αυτός είναι τώρα?;! Really? Και τον λένε Ιμπραημ Αλ Μπακίρι και ξέρετε όλα αυτά και δεν ξέρετε που μένει.... Αχ αισθάνομαι τόσο όμορφα που προσοποποιήθηκε το κακό πάλι και ξέρω οτι ο εχθρός του ενδόξου εθνους μας είναι ένα παιδάριο με μουσάκι και μισοκοιμισμένο βλέμα που ξέρει να φτιάχνει πράγματα που κάνουνε μπουμ! και βγαίνουν και σε σλιπάκι! Ωραία λοιπον θα στείλουμε τις Μαρίνες να καθαρίσουν όπως και την αλλη φορά τον μουσια αριστερόχειρα με τη μυτόγκα και ο κόσμος πάλι θα είναι ασφαλής.
  Τι να πω ρε παιδιά Αυτά ουτε οι Αμερικάνοι οι ίδιοι μπορεί να μην τα πιστεύουνε δηλαδή, είναι γελιότητες.

 7. Νίκη avatar
  Νίκη 12/08/2013 19:35:44

  Νομίζω ότι η βόμβα καθυστερεί γιατί ακόμα δεν έχει βρεθεί η κατάλληλη κιλότα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.