#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/12/2011 07:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυστραλία: Xώρα της επαγγελίας για την νεολαία της Ελλάδας Εδώ και αρκετούς μήνες, υπάρχει μια σταθερή ροή νέων ανθρώπων, που φτάνουν αεροπορικώς στη Μελβούρνη, και χτυπάνε την πόρτα ενός κτιρίου στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για την έδρα της μεγαλύτερης ελληνικής κοινότητας της Αυστραλίας.

Το όλο σκηνικό θυμίζει τον πυρετό του χρυσού στις αρχές του 20ου αιώνα, τότε που άνθρωποι από όλο τον κόσμο έσπευδαν στην άλλη άκρη της γης για μια καλύτερη ζωή.

Σε αντίθεση όμως με τους παλαιότερους Έλληνες μετανάστες, οι καινούργιοι είναι όλοι τους καταρτισμένοι, με πανεπιστημιακά πτυχία σε πολύ δύσκολα αντικείμενα.

Όπως λέει ο Β. Παπαστεργιάδης, πρόεδρος της ελληνικής  κοινότητας, «είναι όλοι πτυχιούχοι, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, εκπαιδευτικοί, τραπεζικοί, που θα κάνουν οτιδήποτε για να βρουν δουλειά… μιλάμε για απόγνωση. Είμαστε σοκαρισμένοι. Πολλοί φτάνουν με μια μόνο τσάντα. Οι ιστορίες τους είναι θλιβερές, και το κάθε αεροπλάνο φέρνει κι άλλους… πολλοί έρχονται και μοιάζουν χαμένοι. Τους βάζουμε σε σπίτια, πέντε έξι μαζί, εδώ στο κέντρο της πόλης».

Αυτή η έξοδος είναι ένα μόνο μέρος του δράματος που ξετυλίγεται στην Ελλάδα, εκεί δηλαδή που άρχισε η κρίση της ευρωζώνης. Από τον περασμένο Ιούνη, η ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης έχει κατακλυστεί από επιστολές, emails, και τηλεφωνήματα από απελπισμένους Έλληνες που θέλουν να μεταναστεύσουν σε μια χώρα, απομονωμένη από την παγκόσμια οικονομική κρίση, που μοιάζει σαν η γη της επαγγελίας.

Μόνο φέτος, 2.500 Έλληνες έχουν μεταναστεύσει στην Αυστραλία, αν και σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, πάνω από 40.000 έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους. Σε μια ενημερωτική ημερίδα που πρόσφατα διοργάνωσε η αυστραλιανή κυβέρνηση στην Αθήνα, μαζεύτηκαν περισσότεροι από 13.000 Έλληνες, σε μια αίθουσα 800 ατόμων!

Με την Ελλάδα  έτοιμη να αντιμετωπίσει τον πέμπτο συνεχή χρόνο ύφεσης, και πρωτοφανούς ανεργίας, αυτή η φυγή «εγκεφάλων» αναμένεται να αυξηθεί. Από την άλλη, η οικονομία της Αυστραλίας προβλέπεται να σημειώσει ανάπτυξη ύψους 4% μέσα στο 2012.

«Συνήθως μου λένε πως δεν θέλουν τα παιδιά τους να μεγαλώσουν στην Ελλάδα…», λέει ο Παπαστεργιάδης.

Τουλάχιστον δυο γενιές Ελλήνων αναμένεται να χαθούν, ως αποτέλεσμα της τρομερής οικονομικής κρίσης. Η νέα διασπορά, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα αποτελείται από νεαρούς πολύγλωσσους, και μορφωμένους Έλληνες, που δεν θα μπορούν να επιβιώσουν σε μια χώρα όπου η οικονομία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, κυρίως εξαιτίας της λιτότητας που της έχει επιβληθεί  ως αντάλλαγμα για την ξένη βοήθεια.

Μια πρόσφατη μελέτη του πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης αποδεικνύει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων ψάχνει εργασία στο εξωτερικό, με τους νεότερους να αναζητούν προορισμούς όπως η Ρωσία, η Κίνα, ακόμη και το Ιράν.

Από όσους ερωτήθηκαν, πολλοί δεν μπήκαν καν στον κόπο να ψάξουν για εργασία στη χώρα τους, αφού δεν βλέπουν μέλλον σε μια οικονομία που αναμένεται να έχει σφιγμένα τα λουριά για τα επόμενα δέκα τουλάχιστον χρόνια.

Εν τω μεταξύ, η αθρόα προσέλευση νέων μεταναστών, έχει απογοητεύσει τους ήδη ευρισκόμενους Έλληνες στην Αυστραλία, που είχαν μεταναστεύσει εκεί μαζικά στις δεκαετίες του `50, και του `60, κυνηγημένοι από την φτώχια.

Εδώ και πολλά χρόνια, οι διάφορες ελληνικές κυβερνήσεις δεν έδιναν ούτε καν το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, ακόμη και σε μέρη όπως η Μελβούρνη, όπου αριθμούν πάνω από 300.000.

Βλέποντας τώρα την νεολαία της πατρίδας τους να καταφτάνει στην Αυστραλία ψάχνοντας για μια ευκαιρία, με πολλούς διατεθειμένους να κάνουν ακόμη και χειρωνακτικές εργασίες, οι Έλληνοαυστραλοί σοκάρονται. Πολλοί που ήθελαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, αναθεωρούν τα σχέδια τους.

 The Guardian

 

Arrivederci, Roma

Μια φορά και έναν καιρό ήταν η Αμερική. Πλέον όμως η σύγχρονη γη της επαγγελίας βρέχεται από τον Ειρηνικό. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 50.000 Ιταλοί δραπετεύουν για Σίδνεϊ και Μελβούρνη. Στην πλειονότητά τους νέοι πτυχιούχοι, εξειδικευμένοι επαγγελματίες και νέα ζευγάρια· με εισιτήριο δίχως επιστροφή και με την ελπίδα να μη χρειαστεί να γυρίσουν πίσω στη χώρα της αβεβαιότητας.

Ο μέσος όρος ηλικίας των εμιγκρέδων κυμαίνεται ανάμεσα στα 20 και τα 29 έτη ζωής. Οι βασικοί λόγοι μετανάστευσης είναι η ανεργία (28,3%) και ο φόβος του προσωρινού (44%). Το 70% εξ αυτών κατέχει πτυχίο πανεπιστημίου.

Και οι κάτοικοι της ιβηρικής χερσονήσου γίνονται μετανάστες ξανά. Στην Ισπανία έχει διαγραφεί ήδη κύκλος 180 μοιρών, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των Ισπανών που αποδημεί ξεπερνά τον αριθμό των μεταναστών που δέχονται οι μεσόγειες χώρες ως χώρες υποδοχής!

Η Ιστορία μοιάζει να κάνει κύκλους για άλλη μια φορά και τα κράτη της γηραιάς ηπείρου αλλάζουν πάλι ρόλο: Από οικοδεσπότες, ξανά επισκέπτες...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σταύρος avatar
  Σταύρος 30/12/2011 09:07:42

  Καλημέρα, Χρόνια Πολλά και θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω!

  ...το υπουργείο Μετανάστευσης χορήγησε μόνο πέντε άδειες εισόδου σε Έλληνες προσκεκλημένους από Αυστραλούς εργοδότες, άλλες πέντε άδειες εισόδου σε ειδικευμένους Έλληνες -αλλά δεν τις χρησιμοποίησαν- και πέντε ειδικές άδειες εισόδου σε Έλληνες για συμμετοχή σε πολιτισμικά, ερευνητικά και άλλα προγράμματα...

  ...Οι Έλληνες που έφθασαν στην Αυστραλία μετά την κρίση στηβ Ελλάδα δεν είναι μετανάστες, είναι τουρίστες με προσωρινή διαμονή στην Αυστραλία και χωρίς δικαίωμα εργασίας. Μόνον 5 Έλληνες μετανάστες έφθασαν στην Αυστραλία το πρώτο 9μηνο του 2011...
  Αυτά και άλλα πολλά στον Ελεύθερο Τύπο της Πέμπτης 1/12/2011
  Είναι μεγάλο το λινκ για να το βάλω εδώ αλλά υπάρχει ακόμα το άρθρο.

  Σχόλιο επίσης, αναγνώστη: ...Το έψαξα με την γυναίκα μου το θέμα και είναι μια @****@ κομπίνα.
  Για να πας εκεί θες βίζα εργασίας 6,500 δολάρια Αυστραλίας το άτομο και αν σε δεχτούν. Η ειδίκευση σου να είναι μέσα σε αυτές που ζητάνε και να πιάνεις ένα ελάχιστο σκορ σε ένα πόιντ σύστεμ που μετρά την καταλληλότητά σου για μετανάστευση σύμφωνα με αυτούς.
  Επίσης αν είσαι πτυχιούχος πρέπει να δώσεις εξετάσεις στο δικό τους ΔΙΚΑΤΣΑ (ΔΟΑΤΑΠ) και να πληρώσεις άλλο κανένα δεκάρικο το άτομο, επειδή βλέπεις τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν τα έχουν περί πολλού. Εκτός και αν σε καλέσει κανένα πανεπιστημιακό ίδρυμα ή σε θέλει τρελά κανένας εργοδότης και τα πληρώσει αυτός για σένα, περιπτώσεις απίθανες που δεν αφορούν πολύ κόσμο.
  Όποιος δεν με πιστεύει ας μπει στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας μετανάστευσης και θα δει ..
  Επίσης αν παρόλα αυτά επιμένεις, ξηλωθείς και σε πάρουν, να είσαι έτοιμος να γίνεις Αβοριγίνας με το @****@ έξω ή κροκοδειλάκιας.
  Οπότε ο μύθος της Αυστραλίας μας τελείωσε και σύντομα πιστεύω τελειώνει και η μετανάστευση γενικά για μας, γιατί με την δυσφήμηση που μας έκαναν τα @***@ που έχουμε για κυβερνήτες, μην φανταστείτε ότι μας έχουν και για κελεπούρια...

  Άρα το παίρνω το αεροπλάνο, φτάνω Μελβούρνη και χτυπάω μια πόρτα, σαν παραμυθάκι χωρίς δράκο και χωρίς ΒΙΖΑ μου ακούγεται.
  Ξεμπαρκάρισα κι εγώ στα νιάτα μου στο Norfolk VA κι αφού πέρασα δύο μήνες σε Αμερικάνικη φυλακή με ντεπορτάρανε πίσω σαν persona non grata.
  Όσες φορές ξαναπήγα με καράβι, με κλείνανε στην καμπούζα προληπτικά!
  Όποιος βουτυρομπεμπές σημερινός το αντέχει, η πόρτα στην Μελβούρνη τον περιμένει!

  • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
   Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ Σταύρος 30/12/2011 09:42:41

   Ναι θα συμφωνήσω αρκετά καθώς κάπου (αλήθεια δεν θυμάμαι) διάβασα τα πραγματικά στοιχεία μετανάστευσης προς της Αυστραλία και δεν ήταν τραγικά πολλά...

   Αντιθέτως, χωρίς να έχω στοιχεία αλλά κρινοντας αποκλειστικά από την προσωπική μου εμπειρία, βλέπω αρκετά μεγάλο κύμα φυγής προς την υπόλοιπη Ευρώπη που διψάει για καταρτισμένους Ευρωπαίους εργαζόμενους.

   Στην εταιρια που δούλευα, από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα στον κλάδο της, στο τμήμα μου, φύγαμε οι μισοί της νέας γενιάς. Αυτοί που έμειναν ήταν οι πιο "φτασμένοι", αυτοί που επωφελήθηκαν από τις χρυσές εποχές του κλάδου προ δεκαετίας.

   Προσωπικά, είμαι πανευτυχής που έφυγα. Το ρίσκο ήταν μεγάλο γιατί είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και το αρχικό συμβόλαιο ήταν πολύ μικρής διάρκειας.

   Ομως αυτον το μικρό διάστημα που βρίσκομαι εξωτερικό αποκόμισα εμπειρία και..... ω του θαύματος, αποταμίευσα πολύ σημαντικό ποσό που στην Ελλάδα ούτε που θα το σκεφτόμουν!!!

   Στην Ελλάδα δούλευα από 10-16 (ΝΑΙ 16 ώρες/ημέρα έγραφα στην μηνιαία αναφορά) και στο εξωτερικό οι ημέρες που έχω δουλέψει πάνω από 8 ώρες είναι μετρημένες

   Και δεν εργάστηκα σε μία μόνο χώρα

   Προτρέπω και πολλούς φίλους να ακολουθήσουν εμένα.
   Δυστυχώς η περίπτωσή μου είναι ιδιαίτερη. Καθότι ειμαι υπερεξειδικευμένος σε έναν κλάδο που υπάρχει τρομερή ζήτηση και μικρή προσφορά. Τα συμβόλαια που υπέγραψα τα υπέγραψα πριν φύγω φυσικά, δεν ξεκίνησα με μια βαλίτσα ψάχνοντας και οι θέσεις που έλαβα ήταν από τα ψηλά ράφια...
   Εντούτοις, είμαι μετανάστης.

  • Θοδωρής avatar
   Θοδωρής @ Σταύρος 30/12/2011 13:06:10

   Η ουσία του σχολιασμού σου είναι λίγο-πολύ σωστή αγαπητέ Σταύρο, θα μου επιτρέψεις όμως να κάνω μια-δυο παρατηρήσεις λόγω προσωπικής εμπειρίας. Ζω στο Σύδνεϋ από το 2006 και είμαι ένας από τους Έλληνες που πήραν προσωρινή άδεια παραμονής και εργασίας κατόπιν προσκλήσεως από τον εργοδότη τους το 2011.

   Δεν γνωρίζω αν τα νούμερα του "Ελευθέρου Τύπου" που αναφέρεις και τα οποία έχω πληροφορηθεί στο πρόσφατο παρελθόν είναι σωστά ή όχι.

   Το να μεταστεύσει κάποιος στην Αυστραλία δεν είναι και τόσο απλό ενώ οι προϋποθέσεις έγιναν πιο αυστηρές το 2010, κατόπιν της οικονομικής κρίσεως του 2008. Αυτό όμως δεν καθιστά την διαδικασία "κομπίνα", εκτός αν αναφέρεσαι σε μεσάζοντες (visa agents) που είναι πιθανόν να επωφεληθούν της απογνώσεως κάποιων συνανθρώπων μας, δίνοντάς τους ψεύτικες ελπίδες.

   Η Αυστραλία είναι σοβαρό κράτος με σοβαρό δημόσιο μηχανισμό. Έχει ευημερούσα οικονομία και δίνει ευκαιρίες σε ανθρώπους με όρεξη για δουλειά. Πλην όμως έχει σαφείς κανόνες για το ποιος μπορεί να εισέλθει και οι οποίοι τηρούνται.

   Έχεις δίκιο σχετικά με το "πόιντ σύστεμ" που αναφέρεις, όμως το κόστος υποβολής της αιτήσεως για άδεια μονίμου παραμονής είναι περίπου $3,000 συνολικά (και όχι $6,500 ανά άτομο). Στην περίπτωση που μαζί με τον κύριο αιτούντα μεταναστεύουν προστατευόμενοι ενηλίκοι με μειωμένη γνώση αγγλικών, τότε και εφόσον η αίτηση εγκριθεί, ο αιτών καλείται να καταβάλει περίπου $4,000 για κάθε τέτοιο άτομο.

   Σχετικά με το "ΔΙΚΑΤΣΑ" που αναφέρεις, η αίτηση μονίμου αδείας παραμονής και εργασίας προϋποθέτει την αναγνώριση της επαγγελματικής επαρκείας του αιτούντος από τον αντίστοιχο φορέα. Στην δική μου περίπτωση κλήθηκα να καταβάλω $400 (και όχι $10,000 το άτομο) στο Australian Computer Society.

   Όπως πολύ σωστά αναφέρεις, το να βγάλει κάποιος τουριστική ή φοιτική visa και να πάρει το πρώτο αεροπλάνο για τη Μελβούρνη (το εισητήριο του οποίου για απλή μετάβαση κοστίζει περίπου €800) δεν σημαίνει ότι θα μπορέσει και να μείνει στη χώρα.

   Πιστεύω όμως ότι είναι πολλοί εκείνοι με επαγγελματική εμπειρία και προσόντα που μπορούν να έρθουν και να προσπαθήσουν για μια καλύτερη τύχη.

   Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και πολλά κουράγια σε όλους.

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ Θοδωρής 30/12/2011 13:56:30

    Θοδωρή καλησπέρα και σε ευχαριστώ για τις μικροδιορθώσεις!
    Αυτό το οποίο ήθελα να καταδείξω είναι τα εν γνώση ψέματα των δημοσιογράφων και την λανθασμένη εικόνα που δίνουν στον κόσμο.
    Το έχω γράψει σε κάποια άλλη μου ανάρτηση στολισμένη με πολλά "επίθετα" για την μετανάστευση των νέων μας.
    Λαχανοφυλάδες και τηλεμαϊντανοί έχουν φουσκώσει τα μυαλά της νεολαίας υποσχόμενα διέξοδο και καριέρα στο "εξωτερικό".
    Ποιά;
    Τα 5αράκια της Διαμαντοπούλου ή οι "χτιστάδες" των Πρυτάνεων και νταλαβεριτζήδες των Καθηγητών για έναν βαθμό, θα πάνε σε ευνομούμενο κράτος και θα "προοδεύσουν";
    Θα πάνε όλοι αυτοί στην Αυστραλία και αλλαχού και θα τους ανεχθούν;
    Για πες τους εσύ βρε Θοδωρή με δικά σου λόγια τι θα πάθουν!
    G'day mate και Καλή Χρονιά!

    • Θοδωρής avatar
     Θοδωρής @ Σταύρος 30/12/2011 14:17:56

     G'day Σταύρο και καλή χρονιά με υγεία και χαρά σε σένα και τους οικείους σου.

     Αυτοί στους οποίους αναφέρεσαι, είτε δεν θα μπορέσουν να έρθουν, είτε εφόσον έρθουν θα προσαρμοσθούν και θα φέρονται αναλόγως - σκεπτόμενοι ίσως το πώς θα ήταν τα πράγματα στην Ελλάδα αν ο καθένας μας ακολουθούσε την ορθή λογική και έκανε το ατομικό του καθήκον όταν έπρεπε;

 2. teos avatar
  teos 30/12/2011 10:02:08

  Οντως όπως το είπε και ο Σταύρος, άλλη μία υπερβολή των Αγγλικών εφημερίδων που δεν εχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, τα επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών μετανάστευσης της Αυστραλίας δείχνουν οτι το ολλο θέμα είναι εκτός πραγματικότητας. Εχουμε δει πολλά τετοια αρθρα τελευταία όπως τα παιδιά που λυποθυμάνε από ασιτία, οι γονείς που δεν εχουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και αλλες τρίχες κατσαρές λόγω ότι τα Ελληνόπουλα παραμένουν τα πιο παχύσαρκα της ευρώπης λόγω υπερβολικών σουβλακίων και αλλων εδεσμάτων και επίσης παντα υπήρχαν προβληματικές περιπτώσεις ανύπανδρων είτε εξαρτημένων γυναικών που παρατάγανε τα παιδιά τους σε ιδρύματα. Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΞΑΚΟΥΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ, ΕΙΤΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟ ΑΝΕΡΓΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ. ΠΑΡΟΛΟ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΡΙΣΗ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΛΑΟΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΑΓΕ Η ΙΔΙΑΚΡΙΣΗ

 3. krios avatar
  krios 30/12/2011 11:41:01

  Απ οτι ξερω η Αυστραλια ειναι μεν ελευθερη χωρα,αλλα στο μεταναστευτικο εχει γινει σατραπης.
  Παει η Αυστραλια του 1960-1980 οπου εφευγες (την κοπαναγες) απο ενα καραβι και την αλλη μερα εμπαινες στο ταμειο ανεργιας και εκτος τα 150-200 δολλαρια εβδομαδιαιως ειχες και μειωμενο ενοικιο/ηλεκτρικο/φορους και λοιπα.
  Ασε δηλαδη που σου δινανε και εκτασεις τεραστιες στα ενδοτερα της χωρας (ακατοικητες οι πιο πολλες) να σπερνεις σιταρι κλπ (με επιδοτησεις) να τρεφεις βοδια και καγκουρω ,ακομα και να σκοτωνεις μυιγες....
  Πανε αυτα. Ακομα και οι ντοποιοι αντιμετωπιζουν προβλημα και αφηστε τα αυτα τα περι ευημεριας και τετοια..
  Οι πολλοι την βγαζουν οπως εμεις γιατι και τα επιδοματα εχουν κοπει..
  Και η πλειοψηφια τοχει ριξει στο ποτο και στο τζογο ,αντε να περιμενουν το καλοκαιρι να πανε στα ζαχαροκαλαμα,στα μηλα,μπανανες και αλλα φρουτα στη Κουινσλανδη και λοιπα..

  Φυσικα ενας/μια ανυπαντρος/η που της/του βρηκαν νυφη η γαμπρο κατα περιπτωση εχει την ευχερεια να παει εκει χωρις πολλα χαρτια..
  Καποιος ειδικευμενος επισης που να βρισκεται στις απαιτησεις της κυβερνησης η ειδικοτητα του..
  Και βεβαια αν καποιος εργοδοτης με οικονομικη επιφανεια σου κανει προσκληση ..

  Αλλιως αραξτε εδω.. Και βολευτειτε οπως βολευοσαστε.
  Αλλιως σας βλεπω να καταντησετε ρεμαλια εκει κατω..
  Σας το εγγυωμαι. Εχουν δει πολλα τα ματια μου εκει περα..

 4. Agni avatar
  Agni 30/12/2011 13:13:21

  Ασυζητητί Σκανδιναβικές χώρες-Φινλανδία,Νορβηγία,όχι ότι καλύτερο για μεσογειακούς ανθρώπους,και είδικά αν δεν έχουν και ευρωπαική παιδεία,και δεν έχουν λήξει πολλά πράγματα μέσα τους, η μοναξιά θα βαρέσει κόκκινο..Αλλα εγγυημένη αξιοπρεπής διαβίωση και υψηλή ποιότητα ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων..

 5. krios avatar
  krios 30/12/2011 13:22:28

  Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
  Υπερβολικά, χαρακτηρίζει εκπρόσωπος του αυστραλιανού Υπουργείου Μετανάστευσης δημοσιεύματα των ΜΜΕ της Ελλάδας για «κατακλυσμό» της Αυστραλίας από Έλληνες μετανάστες.

  Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Νέου Κόσμου» προς το Υπουργείο Μετανάστευσης, ο κ. Sandy Logan διασαφήνισε, ότι το υπουργείο δεν έχει καταγράψει αλλαγές του ρεύματος μεταναστών από την Ελλάδα προς την Αυστραλία.
  «Κατά το τρέχον έτος, ήλθαν στην Αυστραλία 12 Έλληνες μετανάστες στο πλαίσιο του Προγράμματος Ειδικευμένων Μεταναστών» εξήγησε ο κ. Logan και πρόσθεσε, ότι «υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον για μετανάστευση στην Αυστραλία, αλλά δεν υπάρχουν αιτήσεις από ενδιαφερόμενους Έλληνες».
  Ο κ. Logan είπε ότι στην ενημερωτική ημερίδα που έγινε τον Οκτώβριο στην Αθήνα πήραν μέρος 800 άτομα. «Εντυπωσιαστήκαμε από την ποιότητα των ενδιαφερομένων που πήραν μέρος στην ημερίδα. Η υποβολή ή μη αίτησης από αυτούς για να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητά τους να βρουν εργοδότες».

  Όσον, δε, αφορά τον αριθμό των Αυστραλών πολιτών με διπλή υπηκοότητα που επαναπατρίζονται μετά από παραμονή τους στην Ελλάδα εξήγησε, ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης δεν κρατά στατιστικά στοιχεία.

  .....
  h--p://neoskosmos.com/news/el

 6. ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ avatar
  ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ 30/12/2011 13:24:02

  Να μην πάει κανείς Έλληνας στο εξωτερικό ως μετανάστης!

  Διότι, μπορεί να γεμίσει (;) το πιάτο του, όμως η ψυχή του θα είναι πάντα άδεια μακριά από την Ελλάδα...

  • krios avatar
   krios @ ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ 30/12/2011 13:53:52

   Με "αδεια ψυχη" ζεις πατερ. Με αδειο στομαχι οχι..

   Ασε δηλαδη που η ψυχη δεν αδειαζει ευκολα.. Εχει πολλα αποθεματα.
   Το ζητουμενο ειναι "μακρια απο την Ελλαδα" να περνας καλλιτερα ,να φτιαξεις καλλιτερα την ζωη σου..
   Οσον αφορα το.."νοστιμον ημαρ" ,δεν βαριεσαι 13 ωρες ειναι η πτηση Αθηνα -Μελβουρνη..
   Πατερ περιπου οσο ειναι η διαδρομη με λωφορειο Αθηνα-Αλεξανδρουπολη..

   • ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ avatar
    ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ @ krios 30/12/2011 14:36:06

    @ Κριέ,

    "Κάτω από ξένους ουρανούς
    αναστενάζω, δε μ' ακούς;
    πότε θα γυρίσω πίσω
    στην πατρίδα μου να ζήσω..."

    λέει το δημοτικό τραγούδι. Για να με μπερδεύεις με παπά(!) μάλλον δεν έχεις ζήσει εκτός Ελλάδος...

 7. krios avatar
  krios 30/12/2011 14:46:27

  δεν έχεις ζήσει εκτός Ελλάδος
  --
  Πετυχες διανα.
  Εσυ μεταναστης εισαι?

  • ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ avatar
   ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ @ krios 30/12/2011 14:54:44

   Για εσένα χαρισμένο , Κριέ.

   http://www.youtube.com/watch?v=NfaT3c3RcjI

   Για εμένα και η Αθήνα , πλέον όπως κατάντησε, είναι ξενιτιά...

   • krios avatar
    krios @ ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ 30/12/2011 15:11:08

    Ηπειρωτης εισαι? Την θυμαμαι αυτη τη Κολητηρη μικρος στα πανηγυρια (μυτικα κλπ)..
    Τωρα αυτα τα ¨δημοτικα"/βλαχικα τελειωσαν..
    Ανεπιστρεπτι.. Πανε τα πανηγυρια και τετοια αδελφε!!

    • ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ avatar
     ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ @ krios 30/12/2011 15:18:57

     Κριέ,

     "τελειώνει" κάτι μόνον όταν το διαγράψεις από την ψυχή σου...

     Είμαι Αιτωλός...

     • Vtheod avatar
      Vtheod @ ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ 30/12/2011 23:34:42

      Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν: ουδείς αγεωμέτρητος εισίτω και εγώ το παραφράζω σε: ουδείς αγεωγράφητος εισίτω.
      Αν δεν ξέρεις την Αιτωλία και την Ακαρνανία (Αγρίνιο-Μεσολόγγι-Ναύπακτος) πράγματι είσαι για τα πανηγύρια (αν σου έμεινε κανένα ευρώ).

     • krios avatar
      krios @ Vtheod 31/12/2011 08:55:45

      Μαλιστα.
      Αλλα αφου προσδιοριζεσαι σαν "αιτωλος" τι δουλεια εχεις με Αγρινιο και Μεσολογγι??
      Ρωταω εγω τωρα. Αυτα ειναι Ακαρνανια ,
      πανηγυρτζη!

      Y.G.
      εισιτω= ?

     • SABI avatar
      SABI @ krios 01/01/2012 18:19:31

      Ρίξε μιά ματιά στο χάρτη,
      Αγρίνιο, Μεσολόγγι είναι Ανατολικά του Αχελώου, δλδ Αιτωλία φίλε μου...
      To πρόβλημα είναι οτι εκεί έξω κανένας δε μας τόχει στρωμένο... Και επειδή τα πράγματα λόγω ανεργίας είναι παντού ζόρικα , μόνο ως "Αλβανοί" μπορεί να γίνουμε δεκτοί στα ακόμα πλούσια κράτη. Αλλο τώρα αν παίρνουμε τηλέφωνο και λέμε στους δικούς μας οτι ωραία περνάμε και "κονομάμε" . Αν Ελληνας γιατρός δέχεται να δουλέψει στη Γερμανία ως νοσηλευτής (όπως έκαναν εδώ πολλοί Αλβανοί γιατροί) θα βγάλει ενα κομμάτι πικρό ψωμί. Ομως πιό εύκολα θα τόβγαζε εδώ μαζεύοντας ελιές π.χ. και θα είχε 300 μέρες το χρόνο λιακάδα αντι για 30...

 8. marika avatar
  marika 30/12/2011 14:48:05

  XENITIA!!!DEN EINAI MIA ATHOA LEXH.XENHTEMENH APO TO 1961
  THA MPOROUSA NA SAS PO PARA POLLA.TO MEGALHTERO OMOS PRAGMA POU ME APASCHOLEI EINAI GIATI KANEIS POTE DEN TIMORHTHIKE GIA AUTHN THN KATANTIA;

  • krios avatar
   krios @ marika 30/12/2011 14:57:52

   Και η Μουσχουρη το ιδιο ειναι, μεταναστης απο το 1920 (?) νομιζω ..
   Και μας βριζει κιολας..

   Ειδα μια συνεντευξη στην "Die Welt" της Γερμανιας που ουτε λιγο ουτε πολυ μας απαρνειται τελειως.. Μας βριζει και βαλε..
   Ρε την "γραια" ,παει χαζεψε ..

 9. The Owl avatar
  The Owl 30/12/2011 15:56:26

  Προς Αλώβητο : σε ρώτησε κανείς και γράφεις σα κόμπλεξικος την ιστορία της ζωής σου;

 10. The Owl avatar
  The Owl 30/12/2011 15:59:15

  Προς Αλώβητο : σε ρώτησε κανείς και γράφεις σα κόμπλεξικος την ιστορία της ζωής σου και ποσά λεφτά παίρνεις κτλ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.