#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/09/2013 20:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυστραλία: Γιατί θα θριαμβεύσει στις εκλογές η συντηρητική αντιπολίτευσηΜε την συμβατική σοφία , ο Τόνι Άμποτ δεν θα πρέπει να γίνει πρωθυπουργός της Αυστραλίας αυτό το Σαββατοκύριακο. Είναι πολύ συντηρητικός, παραπέμποντας σε μια περασμένη εποχή. Είναι επιφυλακτικός σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη και πρότεινε την κατάργηση του φόρου διοξειδίου του άνθρακα καθώς είναι πολυδάπανος και άχρηστος. Πηγαίνει στην εκκλησία και είναι κατά των αμβλώσεων και είναι επιφυλακτικός  σχετικά με τους γάμους ομοφυλοφίλων. Είναι ένας πρώην μποξέρ, ο οποίος τείνει να στηρίξει την Αμερική στις διαφορές της στην εξωτερική πολιτική. Είναι ένας αγγλόφιλος και θιασώτης της μοναρχίας. Ταιριάζει με οτιδήποτε ντεμοντέ στο πλαίσιο της σύγχρονης πολιτικής.
Η νίκη του δεν είναι αναπόφευκτη, αλλά εκείνοι που επιθυμούν να διαθέσουν χρήματα για τον αντίπαλό του, Κέβιν Ραντ, μπορεί να βρουν τους  bookmakers πρόθυμους να δώσουν απόδοση 26-1 . Το Αυστραλιανό Εργατικό Κόμμα, το οποίο τοποθέτησε τον Ραντ επικεφαλής πριν από δέκα εβδομάδες, θεωρώντας τον έναν χαρισματικό κεντρώο σε στυλ Μπλερ, αντιμετωπίζει όχι μόνο την ήττα, αλλά και την ταπείνωση. Όταν ο Ραντ ανέλαβε για πρώτη φορά την εξουσία, το 2007, η ιδέα ήταν ότι θα αποστείλει το Φιλελεύθερο κόμμα στην έρημο της ασχετοσύνης για τουλάχιστον μια δεκαετία. Κάτι έχει πάει πολύ στραβά για την αριστερά και πολύ καλά για τους συντηρητικούς της Αυστραλίας.
Αξίζει να σημειωθεί τι δεν λειτούργησε για την αυστραλιανή δεξιά. Οι «εκσυγχρονιστές» έκαναν την πρώτη απόπειρα να απορρίψουν τα απομεινάρια της εποχής Χάουαρντ, πιστεύοντας ότι η πορεία προς τα εμπρός ήταν να ακολουθήσουν την προσέγγιση του Ραντ. Ήθελαν να αντιστρέψουν τους νόμους υπέρ της αγοράς. Αποδέχθηκαν την παγκόσμια ατζέντα για την υπερθέρμανση του πλανήτη και χαλάρωσαν με τη μετανάστευση. Δεν έφτασαν στο σημείο να αντιγράψουν τα σχέδια δαπανών των Εργατικών, αλλά έκαναν όλα τα υπόλοιπα. Για να αποδείξουν την καταλληλότητά τους για την κυβέρνηση, πλησίασαν τον Ραντ, αντί να κάνουν αυτό που τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να κάνουν. Η Αυστραλία δεν υπέφερε τόσο άσχημα από την κρίση, χάρη στα πλεονάσματα που ο Τζον Χάουαρτν είχε δημιουργήσει πριν από την ήττα του το 2007.
Ο Ραντ δημιούργησε τη συντριβή του. Αυτό συνέβη όταν έσπασε η φούσκα της υστερίας για την κλιματική αλλαγή, γύρω στην περίοδο της αποτυχίας της παγκόσμιας διάσκεψης κορυφής για τον πλανήτη στην Κοπεγχάγη, το 2009. Ο Ραντ, ο οποίος είχε επενδύσει ένα μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο στο γεγονός, ήταν έξω φρενών. Αναφέρθηκε στους Κινέζους, τους πιο σημαντικούς εμπορικούς εταίρους της Αυστραλίας, ως «μαλάκες», πριν καταρρεύσει σε μια παραζάλη από αυτό που είχε ευλαβικά ονομάσει «τη μεγαλύτερη ηθική πρόκληση της εποχής μας». Ο Άμποτ ανέλαβε την ηγεσία του Φιλελεύθερου κόμματος, κερδίζοντας με μία ψήφο. Όπως και με τη νίκη της Μάργκαρετ Θάτσερ το 1975 , αυτό ευχαρίστησε την αριστερά, η οποία θεώρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πολύ χυδαίο και εριστικό για να εκλεγεί.

Ο Άμποτ, ένας πρώην υπότροφος του Rhodes, έκανε ό,τι δεν τόλμησε κανένας από τους συγχρόνους του: αντιτέθηκε στην προοδευτική συναίνεση. Η αντίθεσή του με το φόρο διοξειδίου του άνθρακα και τα σχέδιά του να γυρίζει πίσω τις παράνομες αφίξεις μεταναστών, είχαν απήχηση στη συντηρητική βάση του κόμματός του καθώς και στη Μέση Αυστραλία, όπου η πολιτική βαρύτητα παραμένει η κεντροδεξιά. Με απλά, σαφή συνθήματα και πολιτικές («Σταματήστε τις βάρκες» , «Σταματήστε τον φόρο άνθρακα» ) ο Άμποτ επιτέθηκε στην ανελέητη αναποφασιστικότητα και κρυψίνοια των Εργατικών. Αυτό είχε αποτέλεσμα, οι Εργατικοί πανικοβλήθηκαν και αντικατέστησαν τον Ραντ με την Τζούλια Γκίλαρντ. Όταν αυτή απέτυχε, έφεραν πίσω τον Ραντ. Οι Αυστραλοί ψηφοφόροι όμως δεν πείστηκαν.
Αρκετά στελέχη του βρετανικού Εργατικού κόμματος είναι πλέον στην Αυστραλία , προσφέροντας συμβουλές σε επίσημες και ανεπίσημες δραστηριότητες. Θα γίνουν μάρτυρες μιας ήττας. Ο Ραντ προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους ψηφοφόρους με ιστορίες για συντηρητικές περικοπές (η συντριπτική πλειοψηφία των διαφημίσεων του Ραντ ήταν αρνητικές), αλλά αυτό δεν είχε απήχηση σε ένα εκλογικό σώμα που υποψιάζεται ότι ο συνασπισμός Εργατικών-Πρασίνων δεν θα τα κατάφερνε. Ο Ραντ πρόσφερε δημοσιονομική σταθερότητα , αλλά δεν την έδωσε. Βοηθά και το γεγονός ότι οι μνήμες των Αυστραλών από τη συντηρητική κυβέρνηση είναι καλές (1996-2007). Και οι Αυστραλοί σίγουρα βαρέθηκαν αυτή την μακρόχρονη προεκλογική εκστρατεία, η οποία ουσιαστικά ξεκίνησε το Φεβρουάριο, όταν η Γκίλαρντ προ -ανακοίνωσε τα δεδομένα .

Ο Άμποτ στοιχηματίζει ,και σωστά, ότι οι Αυστραλοί έχουν βαρεθεί το χάρισμα. Ο Ραντ μπορεί να καλός στην πολιτική, αλλά δεν ήταν πολύ καλή σε κυβερνητικό επίπεδο. Ο Άμποτ ήταν υπουργός στην κυβέρνηση Χάουαρντ, όπως και οι 16 από τους συναδέλφους του στην πρώτη γραμμή. Προσφέρει μια ήρεμη αξιοσύνη και όχι ένα εκθαμβωτικό χάρισμα. Λέει ότι θέλει «να είναι γνωστή ως ο πρωθυπουργός των υποδομών», το οποίο δεν ακούγεται καθόλου σέξι , αλλά έχει αποτέλεσμα σε μία χώρα που ψάχνει για την ουσία.

Για να είμαστε σίγουροι, ο Άμποτ δεν είναι η τέλεια συντηρητική «αφίσα». Τα σχέδιά του για ένα ακριβό πρόγραμμα άδειας πατρότητας α-λα Νικ Κλεγκ, για παράδειγμα, προτείνουν ένα πατερναλιστικό χτύπημα. Αλλά ο Άμποτ έχει καθοριστεί από την απόφασή του να κάνει αυτό που τόσοι Βρετανοί Συντηρητικοί έχουν αποφύγει να κάνουν τα τελευταία χρόνια: να επικεντρωθεί στο να κάνει πιο ελκυστική τη συντηρητική ατζέντα και όχι στο να αντιγράψει τους πολιτικούς αντιπάλους του. Ως αποτέλεσμα, οι Αυστραλοί έχουν πραγματική δυνατότητα επιλογής , όταν θα προσέλθουν στις κάλπες. Όλες οι ενδείξεις φανερώνουν ότι ο Άμποτ θα επωφεληθεί επειδή του έχει δώσει αυτή την επιλογή.
Ο Ντέιβιντ Κάμερον θα πρέπει να πάρει θάρρος από αυτό. Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης δικαιώνουν τα συντηρητική επιχειρήματα και οι ηγέτες που τολμούν να τα προβάλουν ανταμείβονται. Ο Άμποτ μπορεί σύντομα να μείνει ως ένας από τους πιο επιτυχημένους συντηρητικούς πολιτικούς στον αγγλόφωνο κόσμο.

http://www.spectator.co.uk/the-week/leading-article/9012731/the-right-man/

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στέργιος avatar
  Στέργιος 07/09/2013 21:33:20

  Δεν υπάρχουν μεγαλύτερα ντουγάνια από τους Αυστραλούς στον κόσμο όλο.
  Υποκατάστημα τής Αγγλίας υπό νέα, αμερικάνικη διεύθυνση, η Αυστραλία ευημερεί χάρη στο γεγονός και μόνο ότι οι Αγγλοσάξωνες έχουν κατακυριεύσει τον κόσμο.

  • lordofthelastdays avatar
   lordofthelastdays @ Στέργιος 08/09/2013 08:04:19

   Σιγά ρε μορφωμένε Ελληνάρα θα πάθεις τίποτα από την εθνική περηφάνια που σε διακατέχει.

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ lordofthelastdays 08/09/2013 09:23:37

    Έχεις κάνει παρέα με Αυστραλό; Νομίζεις ότι αδειάζει το μυαλό σου όταν τού μιλάς. Μιλάμε για το Κωσταλέξι τής υφηλίου.

 2. katalytikos avatar
  katalytikos 07/09/2013 22:12:01

  ¨Πράσινη¨ υποχώρηση παντού!!!
  ΑΠΕ, ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΦΟΡΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑ, κλπ αναθεωρούνται - επανεξετάζονται, όχι μόνο στην Αυστραλία, αλλά και στην Ευρώπη και Αμερική!!
  Εμείς όμως με την ¨πράσινη¨ανάπτυξη να αλωνίζει στο ΥΠΕΚΑ, το χαβά μας!!!!
  Στη Συγγρού έχουν καταλάβει τι γίνεται σε αυτό το Υπουργείο ??

 3. Κραντωρ avatar
  Κραντωρ 08/09/2013 09:56:23

  Η Αυστραλία αποτελεί ένα κρίκο του εβραιο-αγγλοσαξωνικού συμπλέγματος συμφερόντων.
  Το καθεστώς της Καμπέρα εδήλωσε πρόθυμο να συμμετάσχη σε επίθεση κατά της Συρίας, ενώ έχει στείλει στρατεύματα στο Αφγανιστάν και δέχεται κατά χιλιάδες Αφγανούς « πρόσφυγες» στα εδάφη της .

  Υπάρχουν και υγιείς φωνές όπως αυτές που αντιδρούν στην αύξηση της παραγωγής άνθρακος και της εξαγωγής του στην Κίνα, που σημαίνει περαιτέρω αύξηση της ρυπάνσεως σε πλανητικό επίπεδο.
  Ο ισχυρός και δυναμικός ελληνισμός της Αυστραλίας πρέπει να κινητοποιηθή για εθνοφελείς δράσεις αλλά και να αποτρέψη την μετατροπή του κράτους των καγκουρώ σε αφρο-ασιατική τριτοκοσμική χωματερή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.