#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/01/2014 08:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Αριέλ Σαρόν: Ειρηνοποιός, ήρωας και… χασάπης»

Παρά τα εγκλήματα που διέπραξε, ο Σαρόν μετά θάνατον τιμάται ως ήρωας και ειρηνοποιός, γράφει ο Ρόμπερτ Φισκ.Οποιοσδήποτε άλλος ηγέτης της Μέσης Ανατολής που επέζησε οκτώ χρόνια σε κώμα θα βρισκόταν στο στόχαστρο κάθε γελοιογράφου στον κόσμο. Ο Χαφέζ Αλ Άσαντ θα εμφανιζόταν στο νεκροκρέβατό το, διατάζοντας τον γιο του να διαπράττει σφαγές. Ο Χομεϊνί θα απεικονιζόταν να απαιτεί περισσότερες εκτελέσεις, καθώς η ζωή του θα παρατεινόταν ατέλειωτα. Αλλά για τον Σαρόν –τον χασάπη των Σάμπρα και Σατίλα για κάθε Παλαιστίνιο - υπήρξε μια σχεδόν ιερή σιωπή.
Καταραμένος στη ζωή ως δολοφόνος από αρκετούς ισραηλινούς στρατιώτες, καθώς και από τον Αραβικό κόσμο – που έχει αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικό στη σφαγή του ίδιου του λαού τα τελευταία χρόνια – ο Σαρόν αντιμετωπίστηκε με σεβασμό κατά τα οκτώ χρόνια του κοντά στο θάνατο, χωρίς ιερόσυλες γελοιογραφίες να βλάπτουν τη φήμη του. Και, να είστε σίγουροι, θα λάβει μια κηδεία ως ήρωας και ειρηνοποιός.
Έτσι, ξαναφτιάχνουμε την ιστορία. Πόσο γρήγορα οι δημοσιογράφοι στην Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη μπάλωσαν την εικόνα αυτού του βάναυσου ανθρώπου... Μετά την αποστολή της λιβανέζικης πολιτοφυλακής του στα στρατόπεδα προσφύγων Σάμπρα και Σατίλα το 1982, όπου έσφαξαν πάνω από 1.700 Παλαιστίνιους, η επίσημη έρευνα του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ο Σαρόν έφερε «προσωπική» ευθύνη για το λουτρό αίματος.

Αυτός ο ίδιος ήταν επικεφαλής της καταστροφικής εισβολής του Ισραήλ στο Λίβανο πριν από τρεις μήνες, λέγοντας ψέματα στον πρωθυπουργό του, ότι οι δυνάμεις του θα προχωρήσουν μόλις λίγα χιλιόμετρα πέρα από τα σύνορα, και πολιορκώντας μετά τη Βηρυτό - με κόστος περίπου 17.000 ζωές. Αλλά σιγά-σιγά, ανεβαίνοντας ξανά την επικίνδυνη πολιτική σκάλα του Ισραήλ, αναδείχτηκε ως πρωθυπουργός, «καθαρίζοντας» τους  εβραϊκούς οικισμούς από τη Λωρίδα της Γάζας και ως εκ τούτου, σύμφωνα με τα λόγια του εκπροσώπου Τύπου του, βάζοντας κάθε ελπίδα για ένα παλαιστινιακό κράτος στη «φορμαλδεΰδη».
Μέχρι τη στιγμή του πολιτικού και ψυχικού θανάτου του το 2006, ο Σαρόν - με τη βοήθεια των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας το 2001 στις ΗΠΑ και τον επιτυχημένο, αλλά αναληθή  ισχυρισμό του ότι ο Αραφάτ υποστήριζε τον Μπιν Λάντεν - είχε γίνει, αν μπορείτε να το φανταστείτε, ένας ειρηνοποιός, ενώ ο Αραφάτ, ο οποίος έκανε περισσότερες παραχωρήσεις στις ισραηλινές απαιτήσεις από οποιονδήποτε άλλο Παλαιστίνιο ηγέτη, παρουσιάστηκε ως ένας σούπερ – τρομοκράτης. Ο κόσμος ξέχασε ότι ο Σαρόν είχε αντιταχθεί στην ειρηνευτική συνθήκη του 1979 με την Αίγυπτο, καταψήφισε μια αποχώρηση από το νότιο Λίβανο το 1985, αντιτάχθηκε στη συμμετοχή του Ισραήλ στην ειρηνευτική διάσκεψη του 1991 στη Μαδρίτη - και στην ψηφοφορία της Κνεσέτ σχετικά με τη συμφωνία του Όσλο το 1993, απείχε από την ψηφοφορία για την ειρήνη με την Ιορδανία το επόμενο έτος και καταψήφισε τη συμφωνία της Χεβρώνας το 1997. Ο Σαρόν καταδίκασε τον τρόπο υποχώρησης του Ισραήλ από το Λίβανο το 2000 και μέχρι το 2002 είχε κατασκευάσει 34 νέους παράνομους εβραϊκούς οικισμούς στην αραβική γη.
Σπουδαίος ειρηνοποιός! Όταν ένας Ισραηλινός πιλότος βομβάρδισε ένα οικοδομικό τετράγωνο στη Γάζα, σκοτώνοντας εννέα μικρά παιδιά, μαζί με τον στόχο του της Χαμάς, ο Σαρόν χαρακτήρισε την «επιχείρηση» ως «μεγάλη επιτυχία» και οι Αμερικανοί παρέμειναν σιωπηλοί. Γιατί αυτός εξαπάτησε τους δυτικούς συμμάχους του στην παράλογη αντίληψη ότι η ισραηλινο- παλαιστινιακή σύγκρουση ήταν μέρος της τερατώδους μάχης του Μπους κατά της «παγκόσμιας τρομοκρατίας», ότι ο Αραφάτ ήταν άλλος ένας Μπιν Λάντεν και ότι ο τελευταίος αποικιακός πόλεμος του κόσμου ήταν μέρος της κοσμικής σύγκρουσης θρησκευτικού εξτρεμισμού.
Η τελική, άθλια - σε άλλες περιπτώσεις, γελοία - πολιτική απάντηση στη συμπεριφορά του Σαρόν ήταν ο ισχυρισμός του Τζορτζ Μπους ότι ο Αριέλ Σαρόν ήταν «ένας άνθρωπος της ειρήνης». Όταν έγινε πρωθυπουργός, τα προφίλ των μέσων ενημέρωσης δεν τόνιζαν την  σκληρότητα του Σαρόν, αλλά τον «πραγματισμό» του, υπενθυμίζοντας, ξανά και ξανά, ότι ήταν γνωστός ως «μπουλντόζα».
Και, φυσικά, πραγματικές μπουλντόζες θα συνεχίζουν να εκκαθαρίζουν την αραβική γη για εβραϊκές αποικίες, για χρόνια μετά το θάνατο του Σαρόν, εξασφαλίζοντας έτσι ότι δεν θα υπάρχει ποτέ -μα ποτέ - ένα παλαιστινιακό κράτος .

http://www.independent.co.uk/voices/comment/ariel-sharon-peacemaker-hero-and-butcher-9053699.html

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 13/01/2014 09:34:23

  Ήταν ένας Ισραηλινός Πατριώτης, που προσπαθούσε με όλα τα μέσα να εξασφαλίσει ότι δε θα ξαναζήσουν τα παιδιά τους, θαλάμους αερίων.
  Μακάρι να είχαμε κι εμείς τέτοιους ηγέτες.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΣΟΝ ΠΕΝ 13/01/2014 10:55:31

   "Όταν ένας Ισραηλινός πιλότος βομβάρδισε ένα οικοδομικό τετράγωνο στη Γάζα, σκοτώνοντας εννέα μικρά παιδιά, μαζί με τον στόχο του της Χαμάς, ο Σαρόν χαρακτήρισε την «επιχείρηση» ως «μεγάλη επιτυχία» και οι Αμερικανοί παρέμειναν σιωπηλοί."

   Από τα παιδάκια και τους άμαχους κινδύνευε;

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Γεώργιος Τ. 13/01/2014 11:21:12

    Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να κάνει διάλογο με τη Χαμάς, που κρύβεται πίσω από παιδάκια ας το προσπαθήσει.
    Ξέρεις ποιο είναι το μότο της Χαμάς;
    "Δεν υπάρχει κράτος Ισραήλ".

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 13/01/2014 11:36:22

     Δηλαδή λες ότι καλά τα έκανε και τα σκότωσε τα παιδάκια; Τώρα που είναι μικρά ξέρω 'γω, μην τυχόν μεγαλώσουν και μετά θα είναι πιο δύσκολο.

     Τέτοιες αντιλήψεις, μου θυμίζουν κάτι εγκλήματα του εμφυλίου (Φενεός κλπ), που πετάγαν γέρους και γυναικόπαιδα στα βάραθρα.

     Αυτά δεν τα ευλογεί ο Θεός και καμία ειρήνη δεν εξασφαλίζουν. Το αντίθετο.

     • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
      ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΚΜ 13/01/2014 12:30:15

      Άλλο να πετάς γυναικόπαιδα στα βάραθρα κι άλλο να απαντάς σε επιθέσεις που προέρχονται από οικιστικές περιοχές της
      Δ. Όχθης.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 13/01/2014 12:49:49

      Τότε γιατί χαρακτήρισε «επιτυχία» τον θάνατο των εννέα παιδιών;

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ Γεώργιος Τ. 13/01/2014 11:35:38

    Παιδάκια-ξεπαιδάκια, ο μόνος νόμος που υπάρχει είναι το συμφέρον της πατρίδας. Ο Σαρόν πολέμησε ,ακόμα και εγκλημάτισε, ναι, για την πατρίδα του και για το λαό του. Πραγματικά , μακάρι να είχαμε κι'εμεις δυο-τρείς Αριέλ Σαρόν....

  • C.B.Q avatar
   C.B.Q @ ΣΟΝ ΠΕΝ 13/01/2014 12:55:19

   Όταν οι πρόγονοί σου έχουν περάσει από θαλάμους αερίων, όταν έχεις υποστεί φρικαλεότητες κι έχουν εγκληματίσει εις βάρος σου τόσο απάνθρωπα, το μόνο που αποδεικνύεις αναπαράγοντας τη φρίκη εναντίον αθώων, είναι πως απολύτως τίποτε δεν έμαθες ούτε απ΄την Ιστορία ούτε κι απ΄τα δεινά σου.

 2. parsifal avatar
  parsifal 13/01/2014 11:28:01

  Σον Πέν πως σε λένε αλήθεια ; Και αλλη μια ερώτηση : Σε πόλεμο Ελλάδος - Ισραήλ με ποιόν θα πολεμήσεις ;

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ parsifal 13/01/2014 12:28:00

   Σε έχω εντοπίσει πόσο ωραία σκέπτεσαι.
   Όπως όλοι οι Σταλινικοί.
   Ή συμφωνώ μαζί σου ή είμαι πράκτορας.
   Ξέρεις εσύ κανένα πόλεμο χωρίς θύματα μεταξύ των αμάχων;
   Εσύ τι θα έκανες αν η Πατρίδα σου δεχόταν επιθέσεις με ρουκέτες προερχόμενες από ...οικοδομικά τετράγωνα;

   • parsifal avatar
    parsifal @ ΣΟΝ ΠΕΝ 13/01/2014 12:55:03

    Μεγάλε εντοπιστή ! Εγινα και σταλινικός τώρα... De mieux en mieux !

  • yiannis avatar
   yiannis @ parsifal 13/01/2014 13:35:49

   pasifal Πολύ απλοϊκή η σκέψη σου. Ο αλλος απλός λέει την αποψή του. Και πρόσφατα έσφαξαν ένα ισραηλινο στρατιώτη, ενω κοιμόταν στο λεωφορείο, αλλά μουγγα... Το συστημα ΠΑΣΟΚ, η αριστερα, και οι φιλοναζιστες επιρεάζουν την κοινή γνώμη, λέγοντας μισές αλήθειες.

 3. CBQ avatar
  CBQ 13/01/2014 12:59:24

  Όταν οι πρόγονοί σου έχουν περάσει από θαλάμους αερίων, όταν έχεις υποστεί φρικαλεότητες κι έχουν εγκληματίσει εις βάρος σου τόσο απάνθρωπα, το μόνο που αποδεικνύεις αναπαράγοντας τη φρίκη εναντίον αθώων, είναι πως απολύτως τίποτε δεν έμαθες ούτε απ΄την Ιστορία ούτε κι απ΄τα δεινά σου. Άξεστος και βάρβαρος σέρνεσαι.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ CBQ 13/01/2014 15:12:26

   Οι γνωστές αντισημιτικές βλακείες που δεν αντέχουν λεπτό απέναντι στην ωμή πραγματικότητα.
   Ξέρεις κανένα Λαό που να αντέδρασε διαφορετικά από τους Ισραηλινούς, όταν αντιμετώπισε ανάλογη ή και μικρότερη πρόκληση;
   Π.χ Ρώσους απέναντι σε Τσετσένους, Αμερικανούς σε Αλ-Καϊντα, Γάλλους σε Αλγερία; Σέρβους σε Αλβανούς;
   Ξέρεις κανένα πόλεμο διαφορετικό;
   Απλά ζητάτε την παράδοση των Ισραηλινών για να επιβεβαιώσετε αναδρομικά την ευθυγράμμιση της παγκόσμιας Αριστεράς με όλα τα αντιεβραϊκά κινήματα, παρότι μέσω αυτών εκφράζονται και οι πιο αιμοσταγείς Ισλαμοφασίστες.

   • Ekthamvi avatar
    Ekthamvi @ ΣΟΝ ΠΕΝ 13/01/2014 17:16:29

    Προσωπικά, δεν ζητώ την ...παράδοση κανενός. Θεωρώ όμως αυτονόητο οτι ο πιό ισχυρός οικονομικά, ο πιό αναπτυγμένος, ο πιό σοφός μέσα από τις οδύνες που βίωσε (Ισραήλ), οφείλει να βρεί άλλους τρόπους, πιό ανθρώπινους και αποτελεσματικούς από τη σφαγή αμάχων, ώστε να επιβάλλει τη λογική και τον αλληλοσεβασμό στη γειτονιά του. Όταν επιλέγει ψυχρά να μην το κάνει και ούτε καν το επιχειρεί, όταν καταλήγει στην αλληλοεξόντωση προκειμένου να επικρατήσει ασκώντας τυφλή βία επί των αδυνάμων, πτωχών και ανεκπαίδευτων ''εχθρών'', είναι τουλάχιστον περιφρονητέος για να μην πω αισχρός και κατάπτυστος. Τα πράγματα είναι απλά. Ή κτήνος ή άνθρωπος.

   • mezapos avatar
    mezapos @ ΣΟΝ ΠΕΝ 13/01/2014 18:33:46

    @ΣονΠεν ... όλα μας τα' πες, αλλά ξέχασες να μας πείς: Είναι δίκαιο να έχει κράτος το Ισραήλ, και να μην έχουν οι Παλαιστίνιοι;
    Ποιά ήταν η άμυνα του Ισραήλ στο παλαιστινιακό στρατόπεδο της Σάμπρα και της Σατίλα το 1982, στο Λίβανο (το Ισραήλ είχε νικήσει στον πόλεμο, είχε καταλάβει και την Βυρηττό. Γιατί ο ισραηλινός στρατός με επικεφαλής τον Σαρόν περικύκλωσε τους καταυλισμούς, και άφησε τους φαλαγγίτες συνεργάτες του να σφάξουν γυναικόπαιδα);
    Γιατί κανένας διεθνής Οργανισμός δεν αναγνώρισε τη σφαγή της Σάμπρα και της Σατίλα; Μήπως παραέοπεσε βαρύ το αμερικανοεβραϊκό λόμπυ;

 4. ΑΝΔΡΕΑΣ avatar
  ΑΝΔΡΕΑΣ 13/01/2014 14:11:38

  Πατριώτης όπου χρειάστηκε, αλλά και τομάρι όπου επίσης χρειάστηκε...Πάντα με τις πλάτες των Αμερικανών, πρίν τον "μαζέψουν" οι ίδιοι και γίνει "περιστέρι"....

 5. yiannos avatar
  yiannos 13/01/2014 17:44:03

  Οι Εβραίοι υπερασπίζονται το έθνος τους ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ σε αντίθεση με τους Έλληνες.

 6. Νίκος avatar
  Νίκος 13/01/2014 19:57:09

  Πολλά μπορείς να πεις για τη δράση του Σαρον,θετικά και αρνητικά,το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι ευχόμαστε να είχε η Ελλάδα έναν ηγέτη που θα υπερασπιζόταν τα συμφέροντα της με το ίδιο σθένος που υπερασπίστηκε ο Σαρον αυτά του Ισραήλ.

 7. hellasatt avatar
  hellasatt 13/01/2014 22:16:50

  Προτιμώ έναν Πλαστήρα από ένα Σαρόν...

 8. Κρίτων Καππαδόκης avatar
  Κρίτων Καππαδόκης 14/01/2014 22:00:57

  Βέβαια !Αφού δεν είμαστε άξιοι να έχουμε έναν Καποδίστρια , ή έστω ένα Χαρίλαο Τρικούπη, ή έναν Ίωνα Δραγούμη (ή έναν Δημήτριο Γούναρη βρε αδελφέ !) ξεπέφτουμε στο να ζηλεύουμε και ν' αναζητάμε ηγέτες τύπουΣαρόν .
  Και για όσους δεν θυμούνται:
  Πάτροκλος ή Γαϊδουρονήσι (37ο38’57Ν / 23ο 58’ 10 Ε)
  Η νήσος Πάτροκλος, νότια του ακρωτηρίου του Σουνίου, πήρε το όνομα από τον Πάτροκλο που ήταν ναύαρχος του Αλεξανδρινού στόλου «… και νήσος έρημος, ου μεγάλη, Πατρόκλου καλουμένη, τείχος γαρ ωκοδομήσατο εν αυτή και χάρακα εβάλετο Πάτροκλος», (Παυσανίας, περιηγητής, 1.1). Γι΄ αυτό από την αρχαιότητα ονομαζόταν Πατρόκλου χάραξ. Αργότερα ονομάστηκε Γαϊδουρονήσι. ...... Τελευταία ακούγονται μεγαλεπίβολα σχέδια ξένων επενδυτών (αν και η περιοχή χαρακτηρίζεται ως αρχαιολογική ζώνη). Μιλάνε για ξενοδοχεία, καζίνο, οικιστικά συγκροτήματα, τρεις μαρίνες και … υποθαλάσσια ζεύξη. Μιλάνε για επένδυση 2,5 δισ. ευρώ. Πάντως, τα ίδια, περίπου, λέγανε το 2003 και οι γιοί του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ, Αριελ Σαρόν, που ήθελαν να αγοράσουν το νησι και να κάνουν ανάλογη επένδυση λόγω… Ολυμπιακών Αγώνων. Όσο τους είδατε εσείς τους είδε και …το Γαϊδουρονήσι. Και πάλι καλά να λέτε, που αντιστέκεται ακόμα η αρχαιολογική υπηρεσία!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.