18/02/2010 19:36
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποχωρεί ο επικεφαλής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή

Την επικείμενη αποχώρησή του από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Σύμβασης - Πλαίσιο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC) ανακοίνωσε σήμερα, ο κ. Ίβο ντε Μπουρ.

Η αποχώρηση ανακοινώθηκε δύο μήνες μετά την αποτυχία επίτευξης μιας νομικά δεσμευτικής συμφωνίας στη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης.

Ο πενηνταπεντάχρονος κ. Ντε Μπουρ ήταν στο τιμόνι της UNFCCC από το 2006, και η επέκταση του συμβολαίου του τον Σεπτέμβριο θεωρείτο σίγουρη.

Η στιγμή που επέλεξε να αποχωρήσει -χωρίς προφανή διάδοχο - αφήνει τον ΟΗΕ, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η βρετανική εφημερίδα "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς", χωρίς έναν αξιωματούχο-κλειδί -και μάλιστα κατά την στιγμή των πιο πυρετωδών διαπραγματεύσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η παραίτηση του κ. ντε Μπουρ θα ισχύσει από 1ης Ιουλίου, όταν θα αναλάβει καθήκοντα στην ολλανδική εταιρεία συμβούλων KPMG International, η οποία διευρύνει τις περιβαλλοντικές πρακτικές της.

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά πιστεύω ότι ωρίμασε ο χρόνος για να αναμετρηθώ με μια καινούργια πρόκληση, εργαζόμενος για το κλίμα και τη βιωσιμότητα με τον ιδιωτικό τομέα και την ακαδημαϊκή κοινότητα», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο κ. ντε Μπουρ.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.