07/12/2009 11:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποχωρεί η Σόφια από τον Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη;

Η Βουλγαρία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπόικο Μπορίσοβ.

"Η συμφωνία για τον αγωγό μεταφοράς πετρελαίου Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη δε διασφαλίζει κέρδη για τη χώρα μας και δεν προστατεύει τα συμφέροντά μας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας.

Ο βούλγαρος πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι όροι της αναφερόμενης συμφωνίας θα δημοσιοποιηθούν, προκειμένου οι πολίτες να διαμορφώσουν άποψη για το περιεχόμενο των όρων της, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βουλγαρίας από την υλοποίησή της.

Ο κ. Μπορίσοβ τονίζει ότι οι όροι της συμφωνίας εξυπηρετούν τα συμφέροντα μόνο των δύο άλλων χωρών που συμμετέχουν στην υλοποίησή της, δηλαδή της Ρωσίας και της Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 07/12/2009 15:57:21

  Ενώ οι δικοί μας τον θέλουν διακαώς. Αλλά ένα περίργο πράγμα, ότι λέει ο Βούλγαρος, τα ίδια λέει και ο δικός μας.

 2. futurist avatar
  futurist 07/12/2009 22:24:16

  Το υπουργείο Οικονομίας, πρώην Ανάπτιυξης, είχε κάνει μια σύμβαση με γνωστή του Ρουσοπουλου εταιρία επικοινωνίας για ενα εκατ ευρώ το χρόνο, για να δίνει υπηρεσίες διαχείρισης κρίσεων σχετικα με τον Αγωγό Μπουργκάς. Ο αγωγός έχει σκαλώσει αλλα η σύμβαση συνεχίζεται. Πρόκειται για το μεγαλύτερο συμβόλαιο διαχείρισης κρίσεων στην Ευρώπη.

 3. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 07/12/2009 22:31:19

  ναι, αλλά και ο ΓΑΠ λέει στους πολίτες της χώρας του πως δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά της, αλλά δεν δημοσιοποιεί τους όρους της σύμβασης;
  Μάλλον η Βουλγαρία προηγείται στην συμμετοχική δημοκρατία, ή έστω στην αντίληψη περί της άποψης των πολιτών...

 4. Y. avatar
  Y. 07/12/2009 22:32:09

  Μετά το ’91, οι αμερικάνοι την πέσανε σε όλους τους ξελιγωμένους της Ανατ. Ευρώπης και τους κάναν τσιράκια τους. Βουλγαρίες, Ουκρανίες, Γεωργίες κλπ, κλπ. Ακόμη και στη Τσεχία με τις αντιπυραυλικές, που έγινε μέλος της ΕΕ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.