17/08/2009 20:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποσύρεται από την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών η Γεωργία, ένα χρόνο μετά τον πόλεμο με τη Ρωσία

Η Γεωργία αποσύρεται επίσημα από την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών, Ντέιβιντ Τζαλαγκάνια, ένα χρόνο μετά τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο γεωργιανός υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Γεωργία ολοκληρώνει αύριο Τρίτη τη διαδικασία απόσυρσης από την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών, που διήρκεσε ένα έτος.

Πρόσθεσε πάντως ότι η Γεωργία θα εξακολουθήσει να τηρεί ορισμένες συμφωνίες που έχουν συναφθεί στο πλαίσιο της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών και αφορούν το εμπόριο και τις μετακινήσεις προσώπων στα κράτη-μέλη της Κοινοπολιτείας.

«Η Γεωργία θα εξακολουθήσει να αποτελεί μέρος κάποιων συγκεκριμένων διεθνών συμφωνιών που υπεγράφησαν στο πλαίσιο της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, περιλαμβανομένων εκείνων που αφορούν την απαλλαγή θεωρήσεων διαβατηρίων και του ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των κρατών - μελών της Κοινοπολιτείας», αναφέρει δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών της Γεωργίας.

 Την αποχώρηση της Γεωργίας από την Κοινοπολιτεία είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος της χώρας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, τον Αύγουστο του 2008, στη διάρκεια του ρωσο-γεωργιανού πολέμου των πέντε ημερών, για τον έλεγχο της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας. Το κοινοβούλιο της Γεωργίας είχε εγκρίνει ομόφωνα την απόφαση Σαακαβασίλι, στις 14 Αυγούστου 2008.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.