#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/05/2013 19:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απειλή θεωρούν πολλοί Βρετανοί τους ΜουσουλμάνουςΣχεδόν τα δύο τρίτα όσων συμμετείχαν σε νέα δημοσκόπηση  πιστεύουν ότι θα υπάρξει μια «σύγκρουση των πολιτισμών» μεταξύ των Βρετανών Μουσουλμάνων και των λευκών Βρετανών, στον απόηχο της δολοφονίας του Βρετανού στρατιώτη στο Γούλγουιτς. Ο αριθμός εκείνων που πιστεύουν ότι μια τέτοια σύγκρουση είναι αναπόφευκτη έχει αυξηθεί κατά 9% από πέρυσι. Υπήρξε επίσης μια μικρή αύξηση του ποσοστού των ανθρώπων που πιστεύουν ότι οι Βρετανοί Μουσουλμάνοι συνιστούν σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία, στο 34%, από 30% το Νοέμβριο του 2012. Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την YouGov σε 1.839 ενήλικες.

Η δημοσκόπηση θα πυροδοτήσει την ανησυχία για την έκρηξη του φυλετικού μίσους, με μία διαθρησκευτική φιλανθρωπική οργάνωση να αναφέρει τεράστια αύξηση σε αντι-μουσουλμανικά περιστατικά μετά τη δολοφονία του στρατιώτη Lee Rigby στο νότιο-ανατολικό Λονδίνο την Τετάρτη. Η Faith Matters, η οποία έχει μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας, ανέφερε συγκεκριμένα ότι είχε λάβει 162 κλήσεις μετά την επίθεση, από ένα ημερήσιο μέσο όρο έξι. Πολλές είναι επίσης και οι προσαγωγές ατόμων επειδή ανέβασαν προσβλητικά μηνύματα σε ιστοσελίδες social media.

Παρόλα αυτά, σημειώνει ο Guardian, η δημοσκόπηση της YouGov δείχνει ότι η Βρετανία παραμένει μια ανεκτική κοινωνία, με την Ακροδεξιά να θεωρείται περιθωριακή. Το 63% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η πλειοψηφία των Μουσουλμάνων είναι καλοί Βρετανοί πολίτες, πάνω από 1% από τον περασμένο Νοέμβριο.

guardian

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 25/05/2013 19:52:31

  Πολλοί από τους ερωτηθέντες ήταν μουσουλμάνοι, άρα το 63% είναι πλασματικό. Φυσικά, ο Guardian είναι στυλοβάτης του ιδεολογήματος του μουλτικουλτουραλισμού...

 2. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 25/05/2013 20:12:59

  Καλα μεχρι να ξυπνησουν οι Βρετανοι, (ή μαλλον να ξεμεθυσουν απ τις μπυρες και να σκεφτουν υπευθυνα) θα εχει γινει Ισλαμικο Χαλιφατο η Βρετανια (ειδικα η Αγγλια)

 3. popaia avatar
  popaia 25/05/2013 21:05:54

  Μα και αληθινό ποσοστό να ήταν ΒΙΣ, είναι δηλαδή υγιές τώρα αυτό για μια κοινωνία; Μετά από τέτοιο περιστατικό να δηλώνουν 63% ευχαριστημένοι απ' τη συμβίωση με τους Μουσουλμάνους; Αλλά πέφτει πλύση εγκεφάλου, το γνωστό κλισέ, "άλλο τρομοκρατία άλλο Ισλάμ"!...Ναι, πολύ άλλο, καμία σχέση. Λες και η Σαρία δεν είναι η πιο αντιανθρώπινη τρομοκρατία που εμφανίστηκε ποτέ.
  Ίσως όμως στις ευρωπαϊκές χώρες να μην έχουν τόσο αρνητική εμπειρία όσο εμείς, πρώτον γιατί εκεί είναι οργανωμένα κράτη και δεύτερον γιατί δεν έχουν υποστεί αυτής της έκτασης τη λαθρομετανάστευση, να πλακώσει όλο το ισλαμολούμπεν σε τέτοια βιβλική κλίμακα. Κι αποκλείεται να μπουκαίρνουν στα σπίτια σε καθημερινή βάση και να σφάζουν κόσμο, αυτά τα αίσχη πουθενά δεν γίνονται. Οπότε εκεί κρίνουν μόνο από τα τρομοκρατικά περιστατικά που είναι σπάνια. Ενώ εδώ η κατάσταση είναι αφόρητη, γι αυτό και σε προχτεσινή νομίζω δημοσκόπηση το ποσοστό που θέλει να φύγουν όλοι οι παράνομοι είναι 90%!
  Τα ποσοστά αντανακλούν και το πόσο εμπιστεύονται οι πολίτες το κράτος τους, αν και με το Σαμαρά πράγματι κάτι έχει αρχίσει δειλά ν' αλλάζει.

 4. Mak avatar
  Mak 25/05/2013 21:23:34

  Όσο η οικονομική κρίση συνεχίζεται και οι συνέπειες της ακουμπούνε όλες τις χώρες, οι μουσουλμανικές μειονότητες θα αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο στην επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης τους.
  Είναι θέμα πολιτικής των θρησκευτικών τους ηγετών. Επιδιώκουν την αποξένωση και τη σύγκρουση προκειμένου να διατηρηθεί η θρησκευτική "καθαρότητα" και σε κάποια στιγμή να επιτευχθεί ο "ιερός" στόχος της εξάπλωσης του Ισλάμ.
  Υπάρχουν και φτωχοί Βρετανοί που ζούνε σε παρόμοιες ή χειρότερες συνθήκες, αλλά δεν έχουν κανένα κίνητρο ή ερέθισμα να πάνε να αποκεφαλίζουν ανθρώπους. Κάτι παρόμοιο γίνεται και στην Σουηδία.
  Αυτό που δεν συνειδητοποιούν όσοι εξακολουθούν να κρύβονται πίσω από τον φερετζέ της πολιτικής ορθότητας είναι ότι η δράση φέρνει αντίδραση. Κάποια στιγμή οι ακραίοι θα επικρατήσουν και τότε δε θα μαζεύεται με τίποτα η κατάσταση.

 5. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 25/05/2013 22:17:02

  Θυμάμαι ότι πριν από πολλά χρόνια, όταν το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν είχε αρχίσει ακόμη να γίνεται αισθητό στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάποιος βουλευτής (μου διαφεύγει δυστυχώς το όνομά του) είχε δηλώσει στο Κοινοβούλιο περίπου τα εξής «Ας προσέξουμε, γιατί η εισροή ξένων στη χώρα μας είναι μεγάλη. Προβλέπω ότι σε ένα ορατό μέλλον η καταπράσινη και ειρηνική Αγγλία θα μπει σε σοβαρές περιπέτειες».
  Τι ήταν να το πει; Έπεσαν επάνω του τα «προοδευτικά τόξα», οι στρατευμένοι αριστερίζοντες διανοούμενοι, οι δημοσιογράφοι, τα συνδικάτα και δε συμμαζεύεται. Τον κατακεραύνωσαν τον άνθρωπο, τον είπαν ακροδεξιό, ρατσιστή και ξενόφοβο, τον είπαν άτομο εκτός τόπου και χρόνου και, τελικά, τον υποχρέωσαν να μετανιώσει πικρά που άνοιξε το στόμα του για να πει το αυτονόητο. Η πανούκλα της πολιτικής ορθότητας που πρέπει να είχε περάσει ήδη τον Ατλαντικό, είχε διδάξει πρώτους στην Ευρώπη τους Βρετανούς ότι σε κάποια θέματα επιβάλλεται να μη βλέπουν, να μην ακούνε, να μη σκέπτονται και, προπάντων, να μη μιλάνε. Και ότι αν θέλουν να προοδεύσουν και να μεγαλουργήσουν ως κοινωνία, οφείλουν να πριονίσουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται. Όσο για τα αποτελέσματα, αυτά έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται. Το ίδιο και στη Σουηδία. Και είμαστε ακόμη στην αρχή.
  Σε παρόμοιες περιπτώσεις, την ώρα που ένα τραγικό γεγονός ανοίγει επιτέλους τα μάτια μιας αγουροξυπνημένης κοινωνίας που ακόμη χασμουριέται από τον πολύ ύπνο, στήνονται αμέσως οι μηχανισμοί που λειτουργούν ως ηρεμιστικά και διασκεδάζουν τις ανησυχίες. Κάποιοι πολυπράγμονες δημοσιογράφοι θα καταγγείλουν τη μισαλλόδοξη «δημαγωγία» των «ακροδεξιών» κύκλων. Κάποιοι στρογγυλοκαθισμένοι στην εξουσία πολιτικάντηδες θα βγουν και θα πουν ότι επιβάλλεται ψυχραιμία, ότι η κατάσταση τελεί υπό πλήρη έλεγχο και ότι δεν επιτρέπεται να παρασύρεται η κοινή γνώμη από μεμονωμένε περιστατικά . Θα επιστρατευτούν και μερικοί ειδικά διαλεγμένοι και φαινομενικά τουλάχιστον καλοκάγαθοι έγχρωμοι μετανάστες που θα διαρρήξουν τα ιμάτιά τους για όσα γράφονται και ακούγονται: «Μα, είναι δυνατόν; Εμείς είμαστε φιλήσυχοι πολίτες που κοιτάμε τη δουλειά μας και τα πάμε περίφημα με τους γηγενείς. Δεν έχουμε καμιά σχέση με τους εξτρεμιστές και δε θα αφήσουμε ορισμένους καλοθελητές να θέσουν σε αμφισβήτηση την αφοσίωσή μας στη χώρα που μας φιλοξενεί σαν δεύτερη πατρίδα μας».
  Αυτά θα ακούσει ο Άγγλος –και ο κάθε Άγγλος-- και θα γυρίσει από το άλλο το πλευρό γα να συνεχίσει το βαθύ του ύπνο, χωρίς να διανοηθεί ότι από το θερμοκήπιο αυτών, ακριβώς, των φιλήσυχων πολιτών ξεπετάγονται τα φυντάνια με τους μπαλτάδες και τα εκρηκτικά. Ώσπου να ξυπνήσει μια μέρα δεμένος πισθάγκωνα από τη Σαρία...
  Βλέπε και μια σχετική παρέμβασή μου στον παρακάτω σύνδεσμο.

  http://www.antinews.gr/2013/05/24/216791/

  • Βατάτζης avatar
   Βατάτζης @ Παρατηρητής 26/05/2013 12:00:10

   http://www.youtube.com/watch?v=6gkBr-qvo-4

 6. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 25/05/2013 22:33:43

  Τελικά, θυμήθηκα το όνομα του βουλευτή, ήταν ο Ίνοχ Πάουελ και είχε κάνει τις προβλέψεις του το 1968. Αξίζει να διαβαστεί ο σύνδεσμος.

  http://www.metopo.gr/print.php?id=3259

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Παρατηρητής 26/05/2013 09:07:29

   Η ομιλία στο πρωτότυπο :
   h**p://www.telegraph.co.uk/comment/3643823/Enoch-Powells-Rivers-of-Blood-speech.html

 7. popaia avatar
  popaia 26/05/2013 18:29:22

  Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τους συνδέσμους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.