24/07/2010 00:16
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αξιωματούχοι του πενταγώνου, κατέβαζαν παιδικά πορνό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Boston Globe, δεκάδες αξιωματούχοι του αμερικανικού πενταγώνου καθώς και αρκετοί εξωτερικοί συνεργάτες του, που διέθεταν εξουσιοδοτήσεις ασφαλείας υψηλότατου επιπέδου, συνελήφθησαν να αγοράζουν και να «κατεβάζουν» ηλεκτρονικό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Οι ομοσπονδιακοί ερευνητές αναγνώρισαν «ανώμαλους» σε υπηρεσίες όπως την NSA καθώς και τη περίφημη DARPA, που αποτελεί την υπηρεσία εξελιγμένων ερευνών του πενταγώνου. Μερικοί μάλιστα από τους συλληφθέντες φέρεται να χρησιμοποιούσαν τους υπολογιστές της υπηρεσίας τους. Κάποιοι έχουν ήδη διωχτεί ποινικά, ενώ άλλοι έχουν απαλλαγεί ή οι υποθέσεις τους σέρνονται ακόμη χωρίς αποτέλεσμα.
Οι περισσότεροι εντοπίστηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης Flicker του 2006. Σε εκείνη την επιχείρηση που είχε σκοπό τη καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας στην Αμερική, 5.000 άτομα είχαν εντοπιστεί σε ολόκληρη τη χώρα. Το γεγονός ότι περίπου 30 από τους ενόχους ήταν απασχολούμενοι του υπουργείου Άμυνας, παρέμενε μυστικό έως πολύ πρόσφατα. Ένας εξωτερικός συνεργάτης του πενταγώνου μάλιστα, διέφυγε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και λέγεται ότι έχει βρει καταφύγιο στη Λιβύη.

Boston Globe

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.