#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/03/2011 07:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανταπόκριση από την κόλαση του Ρας ΛανούφΘανάσης Αργυράκης για τον Ελεύθερο Τύπο

Σε ανηλεείς αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά των θέσεων των εξεγερμένων προβαίνει ο Καντάφι, τη στιγμή που αναμένεται να συγκληθούν τα όργανα των διεθνών οργανισμών, προκειμένου να λάβουν την απόφαση για δημιουργία της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη.

Χθες, τα μαχητικά αεροσκάφη του καθεστώτος επανδρωμένα -ως λέγουν οι εξεγερμένοι- συχνά με πιλότους-μισθοφόρους, έκαναν κυριολεκτικά σουρωτήρι πόλεις και περιοχές υψηλής σημασίας για την τροφοδοσία της Δύσης με ενεργειακούς πόρους, σε μια ακτίνα άνω των εκατόν ογδόντα χιλιομέτρων. Ειδικότερα, η πρώτη γραμμή του μετώπου, που χωρίζει ουσιαστικά στη μέση την ανατολική -επαναστατημένη- Λιβύη με τη δυτική, επλήγη χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας από αεροσκάφη, καθώς και –κατά τα λεγόμενα των εξεγερμένων- από πολεμικά πλοία.

 

Σύμβολο αντίστασης

Από νωρίς χθες το πρωί, η κωμόπολη Ρας Λανούφ, που έχει γίνει πλέον σύμβολο της αντίστασης των ανατολικών, δεχόταν απανωτούς βομβαρδισμούς. Τα ασθενοφόρα συνέλεγαν τραυματίες και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο της Αζντάμπιγια, εκατοντάδες χιλιόμετρα από το θέατρο των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με γιατρούς του νοσοκομείου, εκεί μεταφέρθηκαν περί τους ενενήντα τραυματίες, εκ των οποίων είκοσι εξέπνευσαν. Κι όλα αυτά, χωρίς να υπολογίζονται οι δεκάδες νεκροί, καθημερινώς, στο πεδίο της μάχης.

Στη Ρας Λανούφ, το νευραλγικής σημασίας ενεργειακό κόμβο της Λιβύης, όπου υπάρχουν διυλιστήρια πετρελαίου και τερματικός σταθμός φόρτωσης για τη Δύση, έχουν οχυρωθεί εδώ και μέρες μεγάλες δυνάμεις των εξεγερμένων. Από το σημείο αυτό εφορμούν προς την κωμόπολη Μπεν Τζαουάντ, που βρίσκεται μερικές δεκάδες χιλιόμετρα δυτικότερα, προς τη Σύρτη, όπου υπάρχουν μεγάλες χερσαίες δυνάμεις του Λίβυου «ηγέτη».Χθες επλήγη και η Μπρέγκα, αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από την πρώτη γραμμή. Το χειρότερο είναι ότι οι βόμβες πλήττουν το εσωτερικό χωριών και πόλεων, όπου υπάρχουν λίγοι εναπομείναντες κάτοικοι και, κυρίως, εξεγερμένοι. Η κλιμάκωση των βαρέων βομβαρδισμών είναι -θα ’λεγε κανείς- σαν να εκβιάζει ο ίδιος ο Καντάφι τη δημιουργία ζώνης εναέριου αποκλεισμού της χώρας. Ηδη, ο Λίβυος «ηγέτης» έχει αρχίσει τη ρητορική περί «ιμπεριαλιστικής» και «αποικιακής» επίθεσης. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι αυτός, που με τις άκρως βίαιες μεθόδους τις οποίες ακολουθεί, ανοίγει την κερκόπορτα στις μεγάλες δυνάμεις για να εισβάλουν και να «κατακτήσουν» την πάμπλουτη σε ενεργειακούς πόρους Λιβύη. Από την άλλη μεριά, η Ανατολή, αν και επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι είναι κατά της οιασδήποτε στρατιωτικής εισβολής ξένων δυνάμεων, φαίνεται να είναι με την πλάτη στον τοίχο και δεν μπορεί παρά να ζητεί βοήθεια μόνον από τις μεγάλες δυτικές δυνάμεις.Το σημείο της επίθεσης

Την κόλαση των συνεχών, αλλά και τυφλών βομβαρδισμών, ζήσαμε από κοντά χθες το μεσημέρι λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Ρας Λανούφ. Το γεγονός κατέγραψε τόσο ο Ελεύθερος Τύπος όσο και οι απεσταλμένοι της ΕΡΤ και της «Καθημερινής», Π. Χαρίτος και Π. Παπακωνσταντίνου.

Στο σημείο αυτό, γνωστό ως «τσεκ πόιντ» της Ρας Λανούφ, μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα διυλιστήρια, βρίσκονται εγκατεστημένοι περισσότεροι από πεντακόσιοι εθελοντές. Ενώ, λοιπόν, βομβαρδιζόταν ανηλεώς η κωμόπολη, ακούσαμε ένα αεροσκάφος να σκίζει τον ουρανό. Ο γέρος πυροβολητής ενός αντιαεροπορικού στο άκουσμά του να πλησιάζει το σημείο εγκατέλειψε το όπλο, αφού προηγουμένως είχε ρίξει μια ριπή, και πρόλαβε να τρέξει μερικές δεκάδες μέτρα.

Σε δευτερόλεπτα, ακούστηκαν οι εκκωφαντικές εκρήξεις δύο ρουκετών (ευτυχώς, όχι πολύ μεγάλων βομβών) και αμέσως μετά ακολούθησε ισχυρό ωστικό κύμα, πέτρες, άμμος και θραύσματα. Ηταν εμφανές ότι βομβάρδισαν τις θέσεις των εθελοντών στα τυφλά. Και ήταν θαύμα ότι οι βόμβες έπεσαν περί τα διακόσια μέτρα από το «τσεκ πόιντ». Σε διαφορετική περίπτωση οι νεκροί θα ήταν δεκάδες. Οι βόμβες έπεσαν σε μικρή απόσταση, γύρω στα 80 μέτρα, από τα 4 αυτοκίνητα με δημοσιογράφους – μόλις είχαμε απομακρυνθεί από το «τσέκ πόιντ», για να μην αποτελούμε στόχο.

Οι εκατοντάδες νέοι εθελοντές που ήταν εκεί, για να αναπτερωθεί το ηθικό τους, αμέσως άρχισαν να φωνάζουν «Αλλάχου αλ άκμπαρ» (ο Θεός είναι μεγάλος) και να πυροβολούν στον αέρα για να διώξουν το φόβο τους. Αυτή είναι μια συνηθισμένη στιγμή από την καθημερινότητα των χιλιάδων εξεγερμένων της πρώτης γραμμής. Και παρότι κάθε τόσο πέφτουν βόμβες γύρω τους και πάνω τους, αυτοί εξακολουθούν να μένουν εκεί, και να πεθαίνουν.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Misha avatar
  Misha 11/03/2011 10:26:30

  O Kαντάφι είναι ένα μάτσο χάλια. Αυτοί που θέλουν όμως να τον διώξουν είναι απείρως χειρότεροι.
  Το παράδειγμα του Ιράκ , όπου οι αρχιεγκληματίες πετρελαιάδες Μπους και Τσέηνυ, ερήμωσαν την χώρα , «σώζοντας» την από τον Σαντάμ είναι πολύ πρόσφατο για να ξεχαστεί.
  Όπως και το άλλο του «ανθρωπιστή» Κλίντον και του «πράσινου» Γιόσκα Φίσερ, που «έσωσαν» το Κόσοβο, μετατρέποντας το σε άντρο εμπορίου σάρκας και ντρόγκας , και βάζοντας επικεφαλής του εγκληματίες που εμπορεύονταν όργανα Σέρβων αιχμαλώτων.

 2. parsifal avatar
  parsifal 11/03/2011 10:49:32

  Τα μάτια μας δεκατέσσερα γιατί σύντομα ολοι αυτοί οι κραυγάζοντες «Αλλάχου αλ άκμπαρ» μετά ριπών στον αέρα θα βγούν στα Κρητικά παράλια και εκείθεν στην ... Ομόνοια ! Ακολούθως κατά τα γνωστά, προσευχή στα Προπύλαια (επί τη διασώση !), Νομική η ΕΜΠ, νεοκαλσσικό στην Αθήνα κλπ.
  Είπαμε : «Αλλάχου αλ άκμπαρ» !

  • Misha avatar
   Misha @ parsifal 11/03/2011 11:14:15

   Θα έρθουν οι «επαναστάτες» του Σαρκοζύ και του Ομπάμια.

 3. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 11/03/2011 12:03:43

  Το ερώτημα για μένα είναι πώς ο αδίστακτος Γκαντάφης με υποτίθεται επίλεκτα σώματα πραιτωριανών στην διάθεσή δεν μπορεί επί δύο εβδομάδες να πετύχει να καταλάβει δύο πόλεις κοντά στην Τρίπολη. Όσο θα συνεχίζεται ο εμφύλιος στην Λιβύη θα αυξάνουν οι μάζες μεταναστών στην Ν. Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι παρακαλάνε τους Αμερικανούς να κάνουν την βρωμοδουλειά να τον ξηλώσουν και Αμερικανοί σφυρίζουν. Αριστερές ανθρωπίστριες που έβριζαν τους "φονιάδες των λαών" τώρα βγαίνουν στις τηλεοράσεις και φωνάζουν για no fly zone. Αλλά υπάρχουν και οι οπαδοί του διεστραμμένου ηγέτη του νομαδικού σοσιαλισμού, που ακόμη και τώρα δεν κρύβουν τον θαυμασμό τους για τα επιτεύγματά του. Παιδιά, μπορούσατε να πάτε μετανάστες στην τζαμαχιρία, αν νομίζετε ότι η Ευρώπη είναι χειρότερη. Ακόμη και τώρα μπορείτε να πάτε να πολεμήσετε για τον ηγέτη, πληρώνει καλά, εκτός αν προτιμάτε να κάνετε τζάμπα σχόλια.

  • Misha avatar
   Misha @ Professor Moriarty 11/03/2011 12:35:57

   Για τα εννιά παιδάκια που «εκδημοκράτισε» πριν 10 μέρες το ΝΑΤΟ, την ώρα που μάζευαν καυσόξυλα, έχεις να πεις κάτι;

   Πού ήταν αλήθεια η ζωνη απαγόρευσης πτήσεων όταν οι σιωνιστές βομβάρδιζαν σχολεία, νοσοκομεία και χωριά στη Γάζα ή όταν ισοπέδωναν τον Ν.Λίβανο;

   Πολύ στραβή είναι η «δημοκρατία» σας , ρε παιδιά! Τόσα λέηζερ έχετε , δεν κοιτάτε να την ξεστραβώσετε λίγο πριν κάνετε κηρύγματα εκδημοκρατισμού όσων δεν είναι επαρκώς υπάκουοι στις εντολές σας;

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Misha 11/03/2011 14:14:12

    Εσύ πάντως ηδονιζόσουν όταν η χαμάς βομβάρδιζε σχολεία στο Ισραήλ, νιώθοντας (αν)ορθόδοξη χριστιανική αγάπη προς τους ισλαμιστές. Δε μου λες θα πας να πολεμήσεις στο πλευρό του σοσιαλιστή βεδουίνου με την λαμέ ρόμπα, ή θα κάνεις σχόλια εδώ απολαμβάνοντας τον ευρωπαϊκό καταπιεστικό εκδημοκρατισμό.

    • Misha avatar
     Misha @ Professor Moriarty 11/03/2011 14:19:23

     H Xαμάς είναι δημιούργημα τών λατρεμένων σου Μπους και Μπίμπι, των τρομοκρατών και γενοκτόνων που βομβάρδιζαν καταυλισμούς προσφυγων, αυτών που είχαν στρατολογήσει στη ΣΙΑ και τον Μπιν Λάντεν.

     • Professor Moriarty avatar
      Professor Moriarty @ Misha 11/03/2011 16:02:30

      εγώ λέω να πας να τα λες αυτά στην gaddafi-tv και να πληρώνεσαι, μη χαραμίζεις εδώ τζάμπα το ταλέντο σου.

     • Misha avatar
      Misha @ Professor Moriarty 11/03/2011 16:57:13

      Να σου αντιπροτείνω το Knesset Channel ;
      Να παίρνεις αποκλειστικές συνεντέυξεις από τον Λίμπερμαν; Όπως ο Σπίνος από τον Καρατζαφύρερ;

 4. parsifal avatar
  parsifal 11/03/2011 14:29:21

  Ψυχραιμία ! Εμείς τι κάνομε, πρώτα η Ελλάδα που ελεγε και ο αλήστου μνήμης Σημίτης !

  • Misha avatar
   Misha @ parsifal 11/03/2011 15:21:04

   parsifal

   Eμάς δε μάς συμφέρει επ ουδενί να πέσει ο Καντάφι ή ακόμη και να γενικευθεί ο εμφύλιος. Η χώρα του δεν έχει οικονομικό πρόβλημα, όπως δεν είχε και το Ιράκ επί Σαντάμ, και γι αυτό όσο το καθεστώς παραμένει σταθερό δε θα δούμε εκατομμύρια εξαθλιωμένων κατοίκων της Σαχάρας να περνούν τη Μεσόγειο.

   Αν οι δυτικοί επιμείνουν στον «εκδημοκρατισμό» αλά Σερβια, Ιράκ και Αφγανιστάν βάζουν φωτιά στα μπατζάκια μας.

   Η προβαλόμενη εναλλακτική είναι πολύ χειρότερη για εμάς από το σημερινό στάτους.

   • parsifal avatar
    parsifal @ Misha 11/03/2011 21:28:08

    Συμφωνώ 1000%

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.