#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/01/2014 15:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανθελληνικό παραλήρημα σε έκθεση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών!!!Ανθελληνικό παραλήρημα καταγράφεται στην «Εκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ΕΕ το 2013» που δημοσιοποίησε στις 14 Ιανουαρίου το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε μια προσπάθεια να απαντήσει στη σφοδρή κριτική που δέχεται από τη Δύση για τις συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Εκθεση έχει ξεχωριστά κεφάλαια για όλα τα κράτη-μέλη αλλά περιλαμβάνει και μια γενική αναφορά για την ΕΕ, στην οποία διαπιστώνει ότι το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι η «σταθερή αύξηση της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, του βίαιου εθνικισμού, του σωβινισμού και του νεοναζισμού». Ιδιαίτερη αιχμηρή είναι η ρωσική έκθεση για την Ελλάδα, όπου διαπιστώνει περιορισμούς της ελευθερίας λόγου, της θρησκευτικής ελευθερίας, αντισημιτισμό, «περιορισμό της ελευθερίας αυτοπροσδιορισμού για ορισμένες μειονοτικές ομάδες (σ.σ. υιοθετεί τους ισχυρισμούς περί ”μακεδονικής” μειονότητας)» καθώς και για «διακρίσεις και κοινωνική απομόνωση της επίσημα αναγνωρισμένης λεγόμενης (so-called) μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη…» (σελ. 54, Έκθεση 2013). Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη έκθεση του 2012, η Μόσχα έκανε λόγο «για καταπίεση των δικαιωμάτων αυτοπροσδιορισμού, της πολιτιστικής και γλωσσικής ιδιαιτερότητας των “Τούρκων”, των Πομάκων και των Σλαβομακεδόνων» (σελ. 29, Έκθεση 2012)!

Μεγάλο μέρος της Εκθεσης για την Ελλάδα αφιερώνεται στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης με το ρωσικό ΥΠΕΞ να υιοθετεί άκριτα και να αναπαράγει τις αναφορές διαφόρων ΜΚΟ περί «αστυνομικής βιαιότητας» κατά λαθρομεταναστών ενώ διαπιστώνει «αύξηση του αριθμού των ρατσιστικών θρησκευτικών και φυλετικών εγκλημάτων», καθώς όπως αναφέρεται (με στοιχεία κυρίως του 2012) σε αρκετές περιπτώσεις άσκησης βίας εναντίον κυρίως ξένων, οι ύποπτοι συνδέονταν με εξτρεμιστικές ομάδες. Το ρωσικό ΥΠΕΞ περιγράφει την αύξηση της δύναμης της Χρυσής Αυγής που οδήγησε στην είσοδό της στο Κοινοβούλιο, προσθέτοντας όμως ότι «από το καλοκαίρι του 2013 παρατηρείται μείωση των υποστηρικτών της μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από ένα μέλος του κόμματος». Γίνεται επίσης ειδική αναφορά στον πρόεδρο του κόμματος Ν. Μιχαλολιάκο και σε άλλα μέλη του, που έχουν συλληφθεί και τους έχουν ασκηθεί κατηγορίες για «διάφορες εγκληματικές επιθέσεις, και για ξέπλυμα χρήματος που προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες». H τελευταία αναφορά προξενεί τουλάχιστον εντύπωση καθώς είναι γνωστό ότι κύκλοι της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα μεσολάβησαν ώστε να φιλοξενηθούν συνεντεύξεις του έγκλειστου Ν. Μιχαλολιάκου και του υπόδικου Η. Κασιδιάρη σε δύο έγκριτες ρωσικές εφημερίδες (Russia Todayκαι RosBusinessConsulting/РБК, αντίστοιχα) που ελέγχονται απόλυτα από το καθεστώς Putin.

http://strategyreports.wordpress.com/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Giannis pas avatar
  Giannis pas 16/01/2014 15:45:45

  Αυτοί είναι χειρότεροι και από τους αμερικάνους , μακριά απ’ αυτούς

 2. Παράβλεψη κινδύνου avatar
  Παράβλεψη κινδύνου 16/01/2014 15:58:06

  Δεν κοιτάζουνε την τύφλα τους καλύτερα, που ακόμη διώκουν τους ομοφυλόφυλους; Για να μην πούμε που καταλήγει όποιος αμφισβητήσει τον Πούτιν!

  • kai kala avatar
   kai kala @ Παράβλεψη κινδύνου 16/01/2014 23:18:27

   ε καλά και δω, στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης, η κυβέρνηση δεν τα πήγε και πολύ καλά

 3. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 16/01/2014 16:00:41

  Μαλλον έψαχναν υλικό να γράψουν , στα πλαισια της κόντρας τους με ΕΕ και ΗΠΑ για τα ανθρώπινα δικαιώματα ,και πήρε κι'εμάς η μπάλα. Δεν θα έδινα ιδιαίτερη σημασία.

 4. Cynthia avatar
  Cynthia 16/01/2014 16:17:17

  Δυστυχώς ενώ θα μπορούσαμε να αναφωνήσουμε "κοίτα ποιος μιλάει " και να στρέψουμε αλλού το βλέμμα μας , είμαστε σε τόσο αδύναμη θέση διεθνώς που πρέπει να τους λαμβάνουμε υπ´όψη μας .
  Εκει μας έφερε Πασοκολαιλαπα αλλά κ η ολιγωρία μας . Ας προσέχαμε.

 5. Κράντωρ avatar
  Κράντωρ 16/01/2014 16:28:45

  Aντίπραξη στο State Department, που επεμβαίνει θρασύτα στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών με κριτήριο το ιδεολόγημα-θρησκεία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 6. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 16/01/2014 18:10:04

  Χα χα χα χα χα!!!!! Τι λέτε ρε παιδιά!

  Βγάζει κι η Ρωσία εκθέσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον υπόλοιπο κόσμο; Πραγματικά διασκεδαστικό!

 7. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 16/01/2014 18:20:50

  ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΕ ΑΚΟΥΣ;;;;;

 8. sender avatar
  sender 16/01/2014 18:57:48

  Γιατί;μάλλον κάποιο χατήρι δεν τους χαλάσαμε.Δεν μας παρατάνε κι'αυτοί στον πόνο μας!Υψώστε λίγο φωνή εσείς στο Εξωτερικών.

  • sender avatar
   sender @ sender 16/01/2014 19:35:04

   ..κάποιο χατήρι τους χαλάσαμε..[διόρθ]

 9. Simon Bolivar V avatar
  Simon Bolivar V 16/01/2014 19:11:56

  Που είναι ο Γιώργος Τ που τα λέει και ωραία.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Simon Bolivar V 16/01/2014 21:39:42

   Εδώ είμαι κι εγώ. Θα ήθελες σχόλιο επί του άρθρου από εμένα. Μεγάλη μου τιμή.

   Αφού η ΕΕ χτυπάει τη Ρωσία εδώ και 2-3 χρόνια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, έβγαλαν κι αυτοί μια έκθεση που πρέπει να γράψουν κάμποσα για κόντρα. Οι σχέσεις των 2 χωρών πλέον έχουν αμυντική συμφωνία υπογραμμένη επισήμως προ 1 μήνα. Δεν κρίνονται από τυπικές εκθέσεις που πιο πολύ έχουν στόχο τη δημοσιότητα και τις εντυπώσεις. Άλλωστε θα το δούμε στο μέλλον το θέμα πάλι για να καταλάβουμε που πάνε οι σχέσεις μας με τους Ρώσους.

 10. dreamhunter avatar
  dreamhunter 16/01/2014 19:32:43

  Pussy Riot που τους χρειάζεται!

 11. Giannis. avatar
  Giannis. 16/01/2014 19:35:07

  Μήπως ξαναχάλασε η δουλειά για τη ΔΕΠΑ που μας είπαν οτι συνεχίζει να τους ενδιαφέρει? Πάντως σίγουρα συμφωνώ με τον φίλο Γιώργο Αχαιό. Σειρά τους πλέον να κάνουν κι αυτοί εκθέσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον υπόλοιπο κόσμο. Μη χρηματοδοτήσουν και κανένα Pussy Riot στη Γερμανία μεσα σε προτεσταντικό ναό, ή μην πάνε κάποι υπουργοί τους σε διαδήλωση στη Λεττονία μαζί με το λαό που είναι κατά της ένταξης στο Ευρώ...

 12. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 16/01/2014 20:21:44

  Μπας και καταλαβουν κάποιοι τι σημαίνει το " Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση".
  Βέβαια, ο Καραμνλής εξέφρασε την γεωστρατηγική θέση της Ελλάδος.

 13. Νίκη avatar
  Νίκη 16/01/2014 22:33:59

  Να τα βλέπουν αυτά οι ρομαντικοί που μιλάνε για Ορθοδοξία και για τις "φίλες" χώρες Σερβία και Ρωσία.Φιλία υπάρχει μόνο ανάμεσα σε ανθρώπους,ανάμεσα στις χώρες υπάρχουν μόνο ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

 14. Simon Bolivar V avatar
  Simon Bolivar V 17/01/2014 00:06:11

  επί της ουσίας τίποτα

 15. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 17/01/2014 01:47:29

  Μα, όλες οι εκθέσεις (και των ΗΠΑ και της ΕΕ και του ΟΗΕ) τα ίδια ακριβώς γράφουν. Σε τι διαφέρει η έκθεση της Ρωσίας;

 16. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 17/01/2014 08:35:04

  Defencenet
  Ακούς;

 17. Dimos avatar
  Dimos 17/01/2014 13:11:22

  Ο Π. Ευθυμίου (ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ)δεν ήταν εκείνος που κατηγορούσε τη Ρωσία, εκ μέρους του ΟΟΣΑ, για μη καθαρές εκλογές και μετά βγήκε και παραδέχτηκε το αποτέλεσμα υπέρ του Πούτιν ο Ομπάμα και ο Μπαρόζο, αφού δεν κατάφεραν να βρούν τίποτε το παράτυπο; Ο Βενιζέλος δεν ήταν εκείνος που βγήκε να πει για επίθεση της Δύσης κατά της Συρίας και μετά από λίγο η Δύση έτρεχε να κρυφτεί πίσω από τον Πούτιν για να μη φάει τα μούτρα της; Οι έλληνες υπερευαίσθητοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα (δεν κοιτάνε τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα και την κοινωνική κατάρρευση καλύτερα) δεν συντάχθηκαν πρώτοι ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ (επί της ουσίας αυτό απαγορεύτηκε στη Ρωσία) υποστηρίζοντας χωρίς ενδοιασμούς τις θέσεις της ΕΕ; Και καλά, η ΕΕ χρησιμοποιεί αυτές τις κατηγορίες κατά του Πούτιν επειδή δεν τους δίνει τσάμπα-υπο καθεστώς αποικίας-τη ρωσική ενέργεια; Σιγά μην τους έπιασε η ευαιασθησία για τους ομοφυλόφιλους. Αν είχανε τέτοιες ευαισθησίες θα εκδηλώνοντας και για τους άστεγους, τους άνεργους, τους πεινασμένους που έχουν τριπλασισθεί τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Ή μήπως αυτά που γράφει η έκθεση δεν γράφονται καθημερινά στον ελληνικό τύπο; Από που τα παίρνουν οι ρώσοι;
  Ας αφήσουμε τις σαχλαμάρες και ας δούμε ότι η διπλωματία είναι πολύ λεπτό ζήτημα. Ό,τι δώσεις κάτι ανάλογο θα πάρεις. Πότε συντάχθηκε δηλαδή η Ελλάδα με τα ρωσικά συμφέροντα για να περιμένει κάτι ανάλογο; Η ελληνική ελίτ έχει αποφασίσει την παραμονή στην ΕΕ (καλώς κακώς), η οποία και πολύ μικρή είναι σε σχέση με ΗΠΑ Κίνα και Ρωσία (σε στρατιωτικό, οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο) και το μέλλον της (σύμφωνα με αμερικανούς και κινέζους) μαύρο λόγω της μετατόπισης του παγκόσμιου οικονομικού ενδιαφέροντος στην Ανατολή. Οι ΗΠΑ έχουν αδειάσει τις βάσεις τους στον πλανήτη για να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους στην Ασία και να αποτρέψουν την πλήρη κυριαρχία ρώσων και οι κινέζων στον ευρασιατικό και ασιατικό χώρο, η ΕΕ που βρίσκεται; Στο αιώνιο άλλοθι του διαφωτισμού τον οποίο πρώτη άλλωστε έχει παραβιάσει στο δικό της χώρο καταδικάζοντας σε πείνα εκατομμύρια ανθρώπους. Η μήπως όλα τα προβλήματα τα λύνουν οι ευρωπαίοι όταν δεν απαγόρευεται η προπαγάνδα ομοφυλοφιλίας σε ανήλικους;
  Το θέμα είναι ότι τέτοιες εκθέσεις έβγαιναν και θα βγαίνουν (οι αντίστοιχες αμερικάνικες είναι καλύτερες δηλαδή για την Ελλάδα;). Εμείς σαν Ελλάδα, έχουμε εξωτερική πολιτική για να κρατάμε τις ισορροπίες απέναντι στις μεγάλες δυνάμεις σαν ανεξάρτητη χώρα ή οι σχέσεις μας με αυτές θα προσδιορίζονται από τις επιθυμίες αυτών στους οποίους έχουμε παραχωρήσει την ανεξαρτησία μας;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.