17/05/2010 21:11
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανεπιθύμητος ο Chomsky στο Ισραήλ

Το Ισραήλ αρνήθηκε χθες να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα στον διάσημο γλωσσολόγο Noam Chomsky, απαγορεύοντας τον στην ουσία, να μιλήσει στο πανεπιστήμιο Birzeit της Δυτικής Όχθης. Ο ίδιος, σύμφωνα με το BBC, αποδίδει τους λόγους της απαγόρευσης εισόδου του στο γεγονός ότι στην  ισραηλινή κυβέρνηση μάλλον «δεν άρεσε το ότι θα μιλούσα μόνο στο Birzeit και όχι και σε κάποιο ισραηλινό ίδρυμα». Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται από τη πλευρά τους πως το περιστατικό οφείλεται σε παρεξήγηση μεταξύ του στρατού και της κυβέρνησης, και πως γίνονται προσπάθειες για ανατροπή της αρχικής απόφασης.

Ο Chomsky όμως δεν πείθεται. «Δεν υπήρξε καμία παρεξήγηση. Είχα πρόσκληση για να κάνω μια σειρά από διαλέξεις… ήταν ξεκάθαρο. Το κάνω συχνά». Η εφημερίδα του Ισραήλ Haaretz αναφέρει δήλωση του Chomsky στην οποία λέει πως «Δυσκολεύομαι να θυμηθώ παρόμοια περίπτωση, όπου απαγορεύεται η είσοδος σε κάποιον επειδή δεν θα μιλήσει στο Τελ Αβίβ. Αυτό ίσως να συμβαίνει μόνο σε σταλινικά καθεστώτα». Και πρόσθεσε πως τώρα δεν θα είχε χρόνο για τις συγκεκριμένες διαλέξεις, ακόμη και αν του επέτρεπαν αμέσως την είσοδο στη χώρα.

BBC, Haaretz

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.