#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/10/2012 07:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ανεξάρτητη Βενετία, τώρα»Εμπνευσμένοι από τα αυτονομιστικά κινήματα σε Σκωτία και Καταλονία, η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βενετία είχε ένα παρόμοιο αίτημα: την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής από την υπόλοιπη Ιταλία. Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από την κεντρική κυβέρνηση του Βένετο, απαιτώντας άμεσα δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίησή τους από τη Ρώμη, κυρίως για οικονομικούς λόγους. Η νέα περιοχή που θέλουν να δημιουργηθεί θα περιλαμβάνει τη Βενετία και τμήματα της Λομβαρδίας, του Τρεντίνο και της περιοχής Φρίουλι-Βενέτσια Τζούλια. Τη συγκέντρωση διοργάνωσε το κόμμα Indipendenza Veneta, με επικεφαλής τον Λοντοβίκο Πιτσάτι, και είχε απρόσμενα μεγάλη συμμετοχή.

Οι αυτονομιστές θέλουν να ονομάσουν το κράτος τους, που θα περιλαμβάνει περί τα 5 εκατ. κατοίκους, «Repubblica Veneta». Είναι μια κίνηση που υποστηρίζει το 70% των κατοίκων της περιοχής, σύμφωνα με δημοψήφισμα της τοπικής εφημερίδας Il Gazzettino. «Ο βασικός λόγος είναι οικονομικός» σχολιάζει ο Πιτσάτι. «Βρισκόμαστε σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι μια αποικία επειδή η φορολογία στην Ιταλία είναι η υψηλότερη στον κόσμο και οι υπηρεσίες εξαιρετικά φτωχές. Έχουμε έλλειμμα 20 εκατ. ευρώ από τις περιφερειακές πηγές μας, κάτι που δεν υποφέρεται».

Το αίτημα ανεξαρτησίας πάντως, παρότι δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό όπως τα άλλα αποσχιστικά κινήματα της Ευρώπης, δεν είναι κάτι νέο, δεδομένου μάλιστα ότι η Βενετία έγινε μέρος της Ιταλίας πριν από 146 χρόνια. Ιστορικά, οι Βενετσιάνοι αισθάνονταν πάντα απομακρυσμένοι από τη Ρώμη, ενώ έχουν τοπική διάλεκτο. Ο Πιτσάτι εξάλλου υποστηρίζει ότι αν το Βένετο ανεξαρτητοποιηθεί θα γίνει η δεύτερη πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης. Τονίζει, επίσης, ότι παρόμοιες τάσεις έχουν η Σικελία και η Σαρδηνία.

http://rt.com/news/venice-protest-independence-rally-826/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 08/10/2012 08:23:24

  Αναμενόμενο εδώ και καιρό...μέρος της φυσικής πολιτικής διαδικασίας...κάποια στιγμή θα έρθουν και εδώ τα νταούλια; Το φανταζόταν κανείς πριν 2-3 χρονάκια;;; Χμμμμ...

  • τσώφλι πασατέμπου avatar
   τσώφλι πασατέμπου @ Τί να λέμε; 08/10/2012 10:00:45

   Μακάρι να τ'ακούσουμε κι εμείς τα νταούλια, φίλε, και τουλάχιστον να πάψουμε κάποτε εδώ στην "επαρχία" να αποτελούμε ένα είδος ζωτικού χώρου των αθηναίων (όπως εννοούσε την Ουκρανία "ζωτικό χώρο" για τη Γερμανία ο Χίτλερ). Να πάψουμε να συμμετέχουμε με το στανιό στα μετρό, τράμ, Αττικές οδούς τους, να συντηρούμε τα κολοσσιαία χρέη των αστικών τους συγκοινωνιών, τις "αναπλάσεις", τα τρελοόνειρα και τις ονειρώξεις των χαζοδημάρχων τους και γενικά σ'ότι γουστάρει αυτή η ψωροπερήφανη φάρα.

   Μακάρι να αυτονομηθεί η Αθήνα, να γλυτώσουμε κάποτε οι υπόλοιποι ! Θα περνάνε καλά χωρίς εμάς - να βγάλουνε και έναν Πρωθυπουργό, να τους μιλάει κάθε μέρα απ το μπαλκόνι - με φράκο και φτερά στο κεφάλι - να τον ζητωκραυγάζουν όσο θέλουν.

   • Τί να λέμε; avatar
    Τί να λέμε; @ τσώφλι πασατέμπου 08/10/2012 10:33:28

    Η Αθήνα δεν έχει πετρέλαια και φυσικό αέριο...(δηλ. έχει αρκετό καυσ-αέριο...)...

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ τσώφλι πασατέμπου 08/10/2012 18:16:58

    Πές τα!

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ τσώφλι πασατέμπου 08/10/2012 19:02:45

    τσωφλι πασατεμπου,

    Λες:

    "Να πάψουμε να συμμετέχουμε με το στανιό στα μετρό, τράμ, Αττικές οδούς τους"

    Η Αττική έχει αναλογικά λιγότερες υποδομές απο πολλές περιοχές της υπόλοιπης ελλάδας.

    Αν και έχει 5 εκατομμύρια κατοίκους έχει 100 χλμ αυτοκινητόδρομο ενώ η Μακεδονία με μόλις 2 εκ. κατοίκους σχεδόν 1000 χλμ. Θα μου πείτε είναι μεγαλύτερη η Μακεδονία. Δεν έχει σχέση. Σημασία έχει πόσο κόσμο εξυπηρετούν οι υποδομές. Αλλιώς και η Δανία θα έπρεπε να φτιάχνει τρελές υποδομές στην Γροιλανδία που είναι μεγάλη...

    Ναι, έχει μετρό η Αθήνα αλλά το είχε απόλυτη ανάγκη. Αμφιβάλλω αν ανάλογη ανάγκη υπάρχει στην Θεσσαλονίκη ή την Πάτρα.

    Στην Πάτρα και άλλες πόλεις οι αστικές συγκοινωνίες ήταν απο παλιά πανάκριβες. Ένας λόγος για αυτό είναι και η πολύ μικρότερη επιβατική κίνηση σε σχέση με την Αθήνα. Βέβαια αναγνωρίζω ότι δεν είναι επιδοτούμενες.

    Μετά κάτι λες για κάποια ειδική φάρα που ζει στην Αττική. Απόσο ξέρω δεν υπάρχουν διαφορετικές φάρες στην Ελλάδα, ούτε υποφυλές ούτε φύλαρχοι. Επίσης όλοι μιλάμε την ίδια γλώσσα και χαίρομαι που εκτός από μένα την χειρίζεσαι κι εσύ πολύ καλά.


    Ελπίζω τέλος να μην είσαι σοβαρός όταν λες να αυτονομηθεί η Αττική. Ζω στην Πάτρα και δεν θέλω να πεινάσω κάτι που θα συμβεί σίγουρα αν η Αττική, η πιο πλούσια και παραγωγική περιοχή της χώρας, η περιοχή στην οποία παράγεται πάνω από το μισό ΑΕΠ, αποτελέσει ξεχωριστό κράτος.

    Αν το θες πιο απλά, ναι θέλω η επαρχία να συνεχίσει να απομυζεί την Αθήνα. Ευχαριστώ τους Αθηναίους που μου έφτιαξαν την Γέφυρα του Ρίου. Οι Μακεδόνες πρέπει να ευχαριστούν την Αθήνα για την Εγνατία και για το μετρό που τους φτιάχνουν για να κάνουν το κέφι τους.
    Ελπίζω σύντομα αν φτιάξουν και την Πατρών Κορίνθου. Μόνοι μας δεν θα μπορούσαμε να την φτιάξουμε....

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 08/10/2012 08:39:13

  Μάλλον δεν έγινε τυχαία ο "Καλλικράτης".

  • Τί να λέμε; avatar
   Τί να λέμε; @ Νίκος Αργεάδης 08/10/2012 08:50:14

   Νίκο,
   Με όλο το συμπάθειο, και ζητώ συγνώμη προκαταβολικά, αλλά "αφόδευσε η φοράδα στ'αλώνι" για τον Καλλικράτη...τό ενεργειακό διακύβευμα είναι τεράστιο...ποιός αφοδεύτηκε για τον Καλλικράτη;;;

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Τί να λέμε; 08/10/2012 09:22:07

    Γιατί καίγεσαι ν' απαντήσεις σ' εμένα. Αν δεν μας "τεμαχίσουν" πως θα βασιλεύσουν (δλδ ελεγξουν -και-τα ενεργειακά μας αποθέματα) , η ξενήλατη ελιτ μας και οι Γερμανοί πάτρωνές τους;
    Δλδ, πως αντιλαμβάνεσαι την ανυπαρξία πχ του Ελληνικού κράτους στην Θράκη, στην Δυτική Μακεδονία και αλλού;
    Τι απέδειξε μέχρι τώρα η πλήρης συμμμόρφωση της ελίτ μας με τους ξένους αν όχι την ΠΛΗΡΗ εξάρτησή τους απ΄αυτούς;
    Γιατί κατέστρεψαν την παραγωγή μας και από αυτάρκη χώρα μας έκαναν εξαρτημένους από επιδοτήσεις και ξένα προϊόντα;
    ΑΝ δεν πιστεύεις πως ο "Καλλικράτης" μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του "διαίρει και βασίλευε" θέλω να ακούσω τα αντεπιχειρήματά σου. Είμαι καλόπιστος άνθρωπος και ανοιχτός σε ιδέες...

    • Τί να λέμε; avatar
     Τί να λέμε; @ Νίκος Αργεάδης 08/10/2012 10:27:58

     Οι ξένοι κάνουν τη δουλειά τους. Κοιτάζουν τα συμφέροντά τους. Οι Έλληνες πολίτες τί έκαναν τα τελευταία 40 χρόνια; Τους ψήφιζαν. Άρα, είναι συνυπεύθυνοι. Τέλος. Ας πρόσεχαν.

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ Τί να λέμε; 08/10/2012 10:32:40

      Βλέπω φίλτατε, οι απαντήσεις από κονσέρβα είναι έτοιμες αμέσως. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Ο κόσμος δεν είχε την εξουσία να κάνει ο,τι δήποτε. Ας αφήσουμε λοιπόν τα Ναζιστικά τερτίπια αυτά με το να κατηγορούμε το θύμα, την πλειοψηφάι του λαού.

     • Τί να λέμε; avatar
      Τί να λέμε; @ Νίκος Αργεάδης 08/10/2012 10:37:37

      Ναι, εντάξει. Ο λαός ποτέ δεν φταίει. Μιά ζωή στην απόξω. Όσο αφορά τα Ναζιστικά τερτίπια: ας πρόσεχε και σε αυτό. Γιατί θα τους ψηφίσουν, θα φάνε και από κει το σκατό τους και μετά πάλι εδώ θα είμαστε να μου λες πως "ο κόσμος δεν είχε την εξουσία να κάνει ο,τι δήποτε." Μια χαρά την είχε την εξουσία...μόνο που ζούσε στο πάρτυ.

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ Τί να λέμε; 08/10/2012 12:16:44

      Αν μου λές πως ο Λαός φταίει το ίδιο πόσο και η ελίτ που κυβέρνησε τότε

      1) δέχεσαι την Ναζιστική σταση βάσει της οποίας εκτελούσαν τον κόσμο διότι οι αντάρτες σκότωσα σε μάχη Ναζί.
      2) Επιμερίζεις ισόποσα τις ευθύνες αυτών που ΚΑΝΟΥΝ πολιτική, απο την οποία εξαρτάται η πορεία μιας χώρας με αυτούς που την ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ. Διότι ο Λαός πήγαινε στις εκλογές έχοντας συμπεράνει, δυστχώς δίχως να ξέρει, πως η ελίτ δρούσε υπέρ των εθνικών συμφερόντων.

      Αν τα πιστεύεις αυτά, σκέφτεσαι με ολοκληρωτικό τρόπο, όπως οι Παγκακοι του έρμου αυτού τόπου που διαχειρίζονταν δις και τα έφαγαν, αλλά τω΄ρα τα ρίχνουν σε ΟΛΟΥΣ, όπως οι Ναζί στην κατοχή. Εύγε "Έλληνά¨ μου εσύ μετανεωτερικέ και μοντέρνε, προϊόν του ΠΑΣΟΚικού βόθρου...

     • Τί να λέμε; avatar
      Τί να λέμε; @ Νίκος Αργεάδης 08/10/2012 12:37:26

      Σ' ευχαριστώ. τώρα θυμήσου τί ψήφιζες τόσα χρόνια.

     • Δημήτρης avatar
      Δημήτρης @ Τί να λέμε; 08/10/2012 15:33:34

      Δεν ψηφίζεις όποιον θέλεις.

     • Δημήτρης avatar
      Δημήτρης @ Τί να λέμε; 08/10/2012 15:38:57

      Και δεύτερον, δεν ελέγχεις τι κάνει αυτός που τελικά ψηφίζεις ούτε μπορείς να τον ανακαλέσεις ή να τον τιμωρήσεις. Πώς ταυτίζεις την ψήφο μέσα από ένα εκλογικό σύστημα που μας έχει επιβληθεί και με κόμματα που λειτουργούν μη δημοκρατικά με τη διακυβέρνηση, τη νομοθέτηση και την απονομή δικαιοσύνης μιας χώρας; Τα έχεις μπερδέψει πολύ.

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ Δημήτρης 08/10/2012 18:14:25

      Άστα Δημήτρη, ο κύριος προσπαθει να εξισώσει τα ανεξίσωτα. Ειδικός στην μετανεωτερική ισοπεδωση και στην απόδοση ευθυνών στα θύματα της ΠΑΣΟΚικής λαίλαπας. Το ότι ακόμα επιβιώνουν σαν κόμμα, έστω και στο 10%, δείχνει πόσο ευκολοπιστοι και αφελείς πολιτικά έιναι οι Έλληνες γενικά.

     • Τί να λέμε; avatar
      Τί να λέμε; @ Δημήτρης 08/10/2012 19:37:19

      40 χρόνια είχατε δεκάδες ευκαιρίες να ΜΗΝ ψηφίσετε ούτε ΝΔ ούτε ΠΑΣΟΚ...τώρα κλαίτε πάνω στο πτώμα αφού το είχατε πριν πυροβολήσει. Ας προσέχατε. Κανένα έλεος.

    • Γιάννης avatar
     Γιάννης @ Νίκος Αργεάδης 08/10/2012 18:18:06

     Ενώ τώρα που δεν είμαστε τεμαχισμένοι δεν μας ελέγχουν; Απλώς εμείς που ζούμε εκτός Αθηνών ζούμε ΔΙΠΛΗ κατοχή - την ξένη και την αθηναϊκή.

    • mx avatar
     mx @ Νίκος Αργεάδης 09/10/2012 14:45:56

     +++++++++

 3. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 08/10/2012 09:02:01

  Αν αποσχιστεί η περιοχή της Βενετίας θα πάρει και το ποσοστό από το ιταλικο χρέος που της αναλογεί, σωστά; Δηλαδή λίγο λιγότερο απο το 10% βάσει του πληθυσμού της (5 εκατομμύρια).

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/10/2012 10:29:21

  Καταλωνία, Σκωτία, Φλάνδρα, Βαυαρία, και τώρα Βενετία...
  ¨Ολο και πιό κοντά. Είναι όμως ευκαιρία για να γίνει κάτι καλό κια εδώ.
  Προτείνω ανεξάρτητη Ομοσπονδιακή Δημοκρατία Εκάλης, Ψυχικού και Φιλοθέης (ΟΔΕΨΟΦΙ). Με εξωχώριο θύλακα στο Κολωνάκι (και έναν ακόμη στις Παρθένες Νήσους).
  Θα χάσουμε τους λιστόβιους - ληστόβιους (και την έκτακτη φορολογία τους) αλλά θα κερδίσουμε την "χαμένη τιμή μας"
  Όρος απαράβατος: Κηφισιά και Μαρούσι μένουν δικά μας. Ελληνικά.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Ο Θείος 08/10/2012 12:07:01

   Ξέχασες την τιμημένη Μύκονο θείε, άρα ΟΔΕΨΟΦΙΜΥ !

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/10/2012 10:31:12

  ΄Ωπ, Κολωνάκι, εξαίρεση: Τα ιστορικά γραφεία του "Αντί" μένουν στην Ελλάδα.

 6. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 08/10/2012 11:14:10

  Παντως στα Χανια , αν και το Ελληνικο Κρατος μας εχει γραμμενους διαχρονικα, και για παραδειγμα ο δρομος για να πας απ τα Χανια σε Ρεθυμνο- Ηρακλειο- Αγ Νικολαο (ενας δρομος που εξυπηρετει 3,5 εκατ τουριστες συν περιπου 1.000.000 Ελληνες ) ειναι απ τους χειροτερους στην Ελλαδα, ΣΥΝ πολλα αλλα απαραδεκτα απο αποψη υποδομων, παρολα αυτα ΔΕΝ εχουμε καποιο θεμα για ανεξαρτητη Κρητη κτλ.

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ Μικρασιάτης 08/10/2012 18:20:30

   Δεν έχετε θέμα για ανεξάρτητη Κρήτη γιατί έχετε βολευτεί μια χαρά στην Ελλάδα. Δεν πληρώνετε φόρους και στελεχώνετε τη μαφία της προστασίας, των ναρκωτικών και του λαθρεμπορίου όπλων. Είστε ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ το πιο πλούσιο διαμέρισμα τής Ελλάδας και ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ το πιο φτωχό όσον αφορά τη φορολόγηση.

   • Μικρασιάτης avatar
    Μικρασιάτης @ Γιάννης 09/10/2012 02:14:17

    Μαλλον πινεις αρκετα και το πολυ ποτο, αν δεν το αντεχεις σε χαλαει. Η Κρητη βαση των φορων που προσφερει εχει τη μικροτερη επιστροφη σε εργα υποδομης απ οποιοδηποτε αλλο διαμερισμα στην Ελλαδα. Σ ευχαριστουμε παντως για τα καλα σου λογια. Λογικα ΔΕΝ θα εισαι απ τη Μακεδονια.

 7. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 08/10/2012 12:07:41

  Γιατί μου φέρνει στο μυαλό τη Δημοκρατία του Σαλό?

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΣΤΕΛΙΟΣ 08/10/2012 15:40:07

   Εδώ ζούμε "μια χαρά" 60 χρόνια στη Δημοκρατία των Σαλών (= σαλεμένων), στο Σαλό θα κολλήσουμε τώρα;

 8. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/10/2012 13:37:19

  Έγραψες !!!

 9. Lampros avatar
  Lampros 08/10/2012 22:32:30

  Οι αυτονομιστές θέλουν να ονομάσουν το κράτος τους, που θα περιλαμβάνει περί τα 5 εκατ. κατοίκους, «Repubblica Veneta». Είναι μια κίνηση που υποστηρίζει το 70% των κατοίκων της περιοχής, σύμφωνα με δημοψήφισμα της τοπικής εφημερίδας Il Gazzettino. «Ο βασικός λόγος είναι οικονομικός» σχολιάζει ο Πιτσάτι. «Βρισκόμαστε σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι μια αποικία επειδή η φορολογία στην Ιταλία είναι η υψηλότερη στον κόσμο και οι υπηρεσίες εξαιρετικά φτωχές. Έχουμε έλλειμμα 20 εκατ. ευρώ από τις περιφερειακές πηγές μας, κάτι που δεν υποφέρεται».

  Ηλίθιοι με βούλα.

  Έχουνε έλλειμα 20 εκατ. ευρώ, λέει. Για 5 εκατομμύρια άτομα που είναι, κάτι τρέχει στα γύφτικα -- 4 ευρώ το άτομο.

  Να αυτονομηθούν, να μην πάρουν στήριξη από το Ιταλικό κράτος όταν πάει να βουλιάξει η Βενετία (κάθε τόσο χρειάζονται έργα και υποστηριχτηκά για να μην καταλήξει κάτω από την θάλασσα) και να τους ρίξουν και ένα εμπάργκο οι λοιποί Ιταλοί να τους βρίσκεται. Ή θα αποκτήσουν και δικό τους στρατό, οι βλάκες;

  Κάτι τέτοια οραματίζονται και κάτι δικοί μας, κάτι βαρεμένοι Κρητικοί π.χ. Δηλαδή θέλουν με το ζόρι να γίνουν προτεκτοράτο των ΗΠΑ ή να τους φάει μια χαψιά η Τουρκία...

 10. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 08/10/2012 23:36:04

  Χώστα Γιάννη.

 11. ΚΜ avatar
  ΚΜ 08/10/2012 23:54:32

  Να δω με τί ΑΕΠ θα φτιάξουν τα τεράστια τεχνικά έργα που απαιτούνται προκειμένου να αποτραπεί το περαιτέρω βούλιαγμα της Βενετίας. Πάντως, η Ιταλία ολόκληρη, ζοριζόταν να τα χρηματοδοτήσει.

 12. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 08/10/2012 23:55:01

  Η ουσία είναι πως οι καρεκλοκένταυροι-γραφειοκράτες-με-παχυλοές-καταθέσεις της ΕΕ ξύπνησαν εξαιτίας ακριβώς αυτών των αυτονομιστικών κινημάτων...θα χάσουν βλέπεις την αγελάδα που την αρμέγαν τόσα χρόνια για να χτίζουν βιλάρες...δεν πειράζει: θα σφίξουν οι...ποποί...

 13. Γιάννης avatar
  Γιάννης 09/10/2012 00:35:59

  Αθηνόδουλος Πελοποννήσιος...

 14. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 09/10/2012 07:27:37

  http://www.nytimes.com/2012/10/07/sunday-review/a-european-union-of-more-nations.html?_r=1&pagewanted=all

 15. NSP avatar
  NSP 09/10/2012 10:17:56

  Θέλω και γώ να φτιάξω ένα ανεξάρτητο κράτος στην οδό Μαυρομιχάλη 137, στον 4ο όροφο, στο διαμέρισμα 7.

  Παίζει;

  • mx avatar
   mx @ NSP 09/10/2012 14:54:40

   ..... βάρκα στα διεθνή ύδατα είναι η λύση...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.