#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/03/2012 07:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανακόπτεται η πορεία των ΗΠΑ προς τον φασισμό;Όποιος έχει μελετήσει ιστορία, και πιο συγκεκριμένα την ιστορία της Γερμανίας του 1930, αντιλαμβάνεται ότι ο Χίτλερ, ο ναζισμός, και ο Β‘Π.Π. είχαν πίσω τους μια πολιτική και πολιτισμική μετατόπιση που δεν έγινε τυχαία ή αυθόρμητα.

Αν ο Ron Paul ή κάποιος παρόμοιος πολιτικός ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ την 11/9/2001, η σειρά των γεγονότων θα ήταν διαφορετική.

Ο George W. Bush  τοποθετήθηκε ως πρόεδρος από τον πατέρα του, σε συνεργασία με τα διάφορα τσιράκια του της αμερικανικής ελίτ. Στη συνέχεια κέρδισε μια ιδιαίτερα αμφισβητούμενη εκλογική νίκη.

Τον έκαναν πρόεδρο επειδή είχε απλοϊκή σκέψη, και όπως όλοι οι άνθρωποι με απλοϊκή σκέψη, έτσι κι αυτός, θα ήταν εύκολο να χειραγωγηθεί. Το υπουργικό του συμβούλιο ήταν πλήρες ζηλωτών. Έτσι, μετά την εκλογή του, και το νέο υπουργικό συμβούλιο, το μόνο που απέμενε ήταν να βρεθούν οι κατάλληλες μέθοδοι για την χειραγώγησή του.

Όλα τα στοιχεία συντείνουν στο ότι τα γεγονότα της 9/11 ήταν προ πολλού σχεδιασμένα , και εκτελέστηκαν από τον σάπιο πυρήνα της ίδιας της Αμερικής. Δεν πιστεύω ότι ο ίδιος ο Bush συμμετείχε στον σχεδιασμό, αλλά ήταν πολύ εύκολο για κάποιους να τον πείσουν να δράσει έτσι όπως τους βόλευε. Να τον πείσουν δηλαδή ότι η Αμερική δέχεται επίθεση, και βρίσκεται υπό μια διαρκή απειλή. Η απλοϊκή του σκέψη τους διευκόλυνε σ αυτό.

Μετά λοιπόν από τόσα χρόνια που πέρασαν, με το αμερικανικό Σύνταγμα να βρίσκεται σε προσωρινή αναστολή, τα πάντα έχουν πια θεσμοθετηθεί. Η χώρα  μετατράπηκε σε φρούριο ασφάλειας.  Ο νόμος Patriot Act, το DHS, το TSA, τα σημεία ελέγχου με ένοπλους φρουρούς παντού, όλα αυτά μας θυμίζουν τα ναζιστικά SS και την Gestapo. Και το πιο παράδοξο όλων, είναι ότι οι Αμερικανοί τα αποδέχονται όλα αυτά, αν και απέχουν παρασάγγες από το κράτος που ίδρυσαν ή που ήθελαν να φτιάξουν οι «ιδρυτικοί πατέρες» των ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί πολίτες έχουν αποδεχτεί το ότι είμαστε ελεύθεροι να χρησιμοποιούμε την στρατιωτική μας ισχύ, για να πετυχαίνουμε ότι θέλουμε στον υπόλοιπο πλανήτη, ακόμη και αν αυτό αφορά στην στήριξη μιας ανίερης τυραννίας στην Σαουδική Αραβία ή στην υπεράσπιση της δουλείας και του apartheid ενός ολόκληρου λαού στη Παλαιστίνη.

Η Αμερική έχει σήμερα έναν πρόεδρο δολοφόνο, που διέταξε την θανάτωση χωρίς δίκη ενός Αμερικανού πολίτη, του Anwar al-Awlaki. Ο Awlaki σκοτώθηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος, κατόπιν διαταγής του «νονού» της Ουάσιγκτον. Ήταν ένα λιντσάρισμα υψηλής τεχνολογίας.

Είχαμε όλοι επαναπαυτεί, ότι το λιντσάρισμα ως μέθοδος τιμωρίας, που ντρόπιαζε επί χρόνια την χώρα μας, είχε οριστικά απαλειφθεί. Είχαμε πιστέψει πως σε μια ευνομούμενη χώρα, κάτι τέτοιο θα ήταν μια θλιβερή ανάμνηση. Σήμερα όμως βλέπουμε να το διαπράττει ο αρχηγός της χώρας!

Όλα αυτά δεν θα συμβαίνουν, αν εκλεγεί ο Ron Paul. Δεν θα στέλνουμε τα παιδιά μας να σκοτώνονται άσκοπα σε μακρινά μέτωπα, για πολέμους που απλά εξυπηρετούν την στρατιωτική βιομηχανία και τους τραπεζίτες. Ούτε θα καταστρέφουμε και θα λεηλατούμε ξένες χώρες.

Τι μπορεί όμως να κάνει ένας μόνος άνθρωπος, όταν το ίδιο το κογκρέσο είναι βουτηγμένο στην διαφθορά, και βρίσκεται στα χέρια όλων αυτών που θέλουν να μας οδηγήσουν στον φασισμό;

Θα δούμε. Ο επόμενος πρόεδρος μάλλον θα ορκιστεί, με την χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου. Τι θα κάνει; Ο επερχόμενος πόλεμος θα καθορίσει την θητεία του, και θα δυσκολέψει την οποιαδήποτε προσπάθεια μεταρρυθμίσεων στο εσωτερικό.

Μπορεί άραγε ένας μόνος άνθρωπος να αντιστρέψει μια ολόκληρη δεκαετή πορεία της χώρας μας προς ένα φασιστικό μοντέλο, που ούτε η ίδια η Γερμανία δεν ονειρεύτηκε κάποτε; Αμφιβάλλω.

theblotch.com

Απόδοση:S.A.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. σάκος με απίδια avatar
  σάκος με απίδια 20/03/2012 09:34:09

  Όσο το μυαλό θα λιγοστεύει, τόσο θα αυξάνεται η πιθανότητα αυτή. Είναι ακριβώς αντιστρόφως ανάλογα ποσοστά.

 2. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 20/03/2012 10:28:24

  Το άρθρο είναι ακραίο. Η Αμερική έχει μια βαθιά παράδοση φιλελευθερισμού, συνδυάζει τον σεβασμό στον νόμο με την ελευθερία του πολίτη. Η παράδοση αυτή δεν υπήρχε επ' ουδενί στη Γερμανία του Μεσοπολέμου, αφήνω κατά μέρος την απέχθεια των Γερμανών προς τον Νότο και τους Σλάβους, απέχθεια που βασίζεται σε συμπλέγματα τευτονικής ανωτερότητας. Αυτό γέννησε και τον ναζισμό, με τη βοήθεια φυσικά και των τραγικών οικονομικών συνθηκών μετά την ήττα της Γερμανίας στον 1ο Παγκόσμιο και τους απεχθείς όρους της Entente.
  Πώς συντρέχουν τέτοιες συνθήκες στην Αμερική, ώστε να φανταζόμαστε φασιστικά φαντάσματα; Τέτοια άρθρα προέρχονται προφανώς από αριστεροφιλεύθερους "ορθοφρονούντες".

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ ΒΙΣ 20/03/2012 14:47:51

   Δεν μου λες ΒΙΣ που τον είδες τον φιλελευθερισμό και την ελευθερία του πολίτη;Στις σφαγές των Ινδιάνων και στη σημερινή τους απομόνωση;Η μήπως στον απύθμενο ρατσισμό των εναντίον των μαύρων;Η μήπως στα εκατομμύρια ανέργων,ανασφαλίστων και σιτιζομένων;Η μήπως στο σιωνιστικό λόμπυ που την ελέγχει χρησιμοποιώντας την επίφαση της δημοκρατίας;Για να μην αναφερθώ στις αναρίθμητες εξωτερικές επεμβάσεις εδώ και μισό αιώνα που μόνο νεκρούς και ερείπια άφησαν.Μ' αρέσει μάλιστα που αναρωτιέσαι "πως συντρέχουν τέτοιες συνθήκες στην Αμερική,ώστε να φανταζόμαστε φασιστικά φαντάσματα;"Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.Και σταμάτα να βλέπεις τα πράγματα αποκλειστικά και μόνο ιδεολογικά αλλά όπως πραγματικά είναι.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΒΙΣ 20/03/2012 15:11:27

   Υποστηρικτικό του Ron Paul είναι το άρθρο φίλε ΒΙΣ, υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, οπότε καμία σχέση με αριστεριστικά σχήματα. Σε σχέση με τη φασιστική Γερμανία, υπάρχει μια μεγάλη ομοιότητα, η δυνατότητα χειραγώγησης των μαζών, ενός εξαθλιωμένου λαού με πληγωμένο εγωισμό στη Γερμανία και ενός καλοζωισμένου και φοβισμένου μη χάσει αυτή του την ευμάρεια λαού στις ΗΠΑ. Πάντως ψάξ'τον λίγο τον Ron Paul, έχει πει μερικά σωστά πράγματα.

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ TopGunZ 21/03/2012 01:00:59

    Ναι, σωστά...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΒΙΣ 20/03/2012 15:15:14

   Για τα δεδομένα της αμερικανικής ψυχοσύνθεσης και του αμερικανικού τρόπου ζωής, όλα αυτά που άρχισαν να ισχύουν από την 9/11 και μετά, όντως ισοδυναμούν με φασισμό.
   Ας μη ξεχνάμε πως ο μέσος Αμερικανός δεν έζησε ποτέ πραγματικό φασισμό, χούντα, κατοχή, κλπ. οπότε τα βιώματα του, και άρα και οι χαρακτηρισμοί που προσδίδει σε νέες καταστάσεις που έχει να αντιμετωπίσει, είναι διαφορετικοί από τους αντίστοιχους δικούς μας.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Strange Attractor 20/03/2012 15:16:17

    Να φανταστείς ότι για πολλούς Αμερικανούς, ο Ομπάμα είναι σοσιαλιστής, αν όχι κόκκινος!!!!

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 20/03/2012 12:15:44

  Ενδιαφέρουσα, άν και ελάχιστα έχει προσεχθεί, είναι η "μάχη των θρησκευτικών δογμάτων" ανάμεσα στους υποψήφιους των Reps.
  Ο Πώλ είναι Βαπτιστής του Νότου (Προτεσταντική ομάδα), ο Σαντόρουμ Ρωμαιοκαθολικός και ο Ρόμνευ (που προηγείται) Μορμόνος.

 4. xcc avatar
  xcc 20/03/2012 14:43:34

  Ο Awlaki ηταν ισλαμιστης τρομοκρατης και δολοφονος. Καλα του εκαναν.

 5. αποκατάσταση avatar
  αποκατάσταση 20/03/2012 18:09:30

  Απλοϊκός ο Μπους. Χαζός ήταν. Πείτε το μη ντρέπεστε.

  • Queen Victoria avatar
   Queen Victoria @ αποκατάσταση 20/03/2012 18:28:17

   Λενε πως τελειωσε το Χαρβαρντ. Πως να μην χασεις καθε ιδεα γι'αυτο το πανεπιστημιο;

 6. Αγροφυλακας avatar
  Αγροφυλακας 20/03/2012 20:42:19

  Παράξενε,
  Ακόμη περιμένω να πεις και κάτι καλό για τους Αμερικάνους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.