#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/05/2013 21:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανάσα δύο ετών... έδωσε η Μέρκελ στον ΟλάντΣε φαινομενικά καλό κλίμα, αλλά και με αρκετά ευτράπελα, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των δύο ισχυρών ηγετών της Ευρώπης. Ο Φρανσουά Ολάντ και η Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν σε αναδιάρθρωση του τρόπου λειτουργίας του Eurogroup. Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι δύο χώρες κατέληξαν σε μια συμφωνία που προβλέπει την ανάδειξη ενός προέδρου για το Eurogroup «πλήρους απασχόλησης» και με ενισχυμένες εξουσίες.

«Σχετικά με τη διάρθρωση της οικονομικής διακυβέρνησης, συμφωνήσαμε να γίνονται περισσότερες σύνοδοι του Eurogroup, με έναν πρόεδρο του Eurogroup ο οποίος θα είναι πλήρους απασχόλησης και με ενισχυμένες εξουσίες» ήταν τα λόγια του Γάλλου προέδρου. Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ δεν παρέλειψε να επιπλήξει τη Γαλλία, τονίζοντας ότι έχει υποχρέωση να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ αποκάλεσε τον κ. Ολάντ Φρανσουά... Μιτεράν.

«Τα θέματα πάνω στα οποία δουλεύουμε τέθηκαν από τον Φρανσουά Μιτεράν: Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της απασχόλησης, της ανάπτυξης. Η ανεργία των νέων έχει φυσικά κεφαλαιώδη σημασία στο έργο μας», είπε η κυρία Μέρκελ, πριν συνειδητοποιήσει το σφάλμα της.

«Φρανσουά Ολάντ, όχι Φρανσουά Μιτεράν! Φρανσουά Ολάντ», αναφώνησε προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Μεταξύ άλλων, μιλώντας κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε σε χώρες, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, που έχουν εισάγει σκληρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με παράλληλη περικοπή των δημοσιονομικών ελλειμμάτων τους, στις οποίες δεν συμπεριέλαβε όμως τη Γαλλία.

«Συμφωνήσαμε να δώσουμε στη Γαλλία δύο ακόμη χρόνια για να μειώσει το έλλειμμά της στο 3,0% (του ΑΕΠ). Σε συνδυασμό με αυτό είναι και η προσδοκία ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοστούν. Αυτά πάνε χέρι-χέρι», επισήμανε η κυρία Μέρκελ.

http://www.reuters.com/

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aρχιμήδης avatar
  Aρχιμήδης 31/05/2013 07:20:15

  Τελικά έχουμε δίκιο να τους λέμε κουτόφραγκους...
  Δεν μας παρακολουθούν κι όλας και αγωνίζονται με παρατάσεις και στατιστικές να πιάσουν καταιδρωμένοι το 3% ενώ εμείς τα πιάσαμε και το ξεπεράσαμε πολύ απλά αναστέλλοντας (προκειμένου να σωθεί η χώρα) επ' αόριστον τις πληρωμές του κράτους προς ιδιώτες...idiots...

 2. DebbyTant avatar
  DebbyTant 31/05/2013 11:01:36

  http://www.youtube.com/watch?v=CLRZcgjm7_Y&feature=youtube_gdata_player

 3. Φοιτητης avatar
  Φοιτητης 31/05/2013 17:23:34

  Η Μέρκελ δεν έδωσε τίποτα. Αντάλλαξε δυο χρόνια παράτασης με "διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις" για το γκρέμισμα του εργασιακού περιβάλλοντος της Γαλλίας, η οποία από την συμμετοχή της στο ευρώ έχει χάσει πολύ ανταγωνιστικότητα. Έτσι, θα θυσιαστεί και ο Γάλλος εργαζόμενος για την συνέχιση της οικονομικής παγκοσμιοποίησης και διάσωσης/επανύψωσης του ευρώ. Και ίσως καλά να πάθουν. Ευρωπαϊκά κόμματα δεν πήγαν και ψήφισαν μόλις πέρυσι; Τι νόμιζαν; Ότι θα μείνουν στο απυρόβλητο με τέτοιο "προκλητικό εργασιακό κόστος" που είχε πει και ο Σόιμπλε;

  ΥΓ. Αυτή τη στιγμή, πολλά εργοστάσια από Κίνα, Βραζιλία, Ινδία τα μαζεύουν και πάνε Μογγολία, Βιετνάμ, Μιανμάρ, κτλ. Την ίδια στιγμή, η Μέρκελ, ο Ρόμνεϊ και οι απανταχού φιλελευθεροί δεξιοί θέλουν να επιστρέψουν τα εργοστάσια στις αναπτυγμένες οικονομίες διατηρώντας, όμως, τα οικονομικά σύνορα ορθάνοικτα και τους δασμούς και προστατευτισμό στα λεξικά. Αμ δε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.