14/12/2010 18:33
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλλαγή φρουράς στο Ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών

Ο πρόεδρος του Ιράν προχώρησε χθες στην αποπομπή του υπουργού Εξωτερικών, και τοποθέτησε στη θέση του τον μέχρι πρότινος επικεφαλή του πυρηνικού προγράμματος Ali Akbar Salehi. Ο Mahmoud Ahmadinejad δεν έδωσε καμία εξήγηση για αυτή του την απόφαση.
Η κίνηση αυτή ήταν η τελευταία σε μια σειρά από «διαμάχες» στα πιο ψηλά επίπεδα του θεοκρατικού καθεστώτος, την ώρα που η χώρα δέχεται ισχυρές πιέσεις από τη Δύση σχετικά με τις πυρηνικές της φιλοδοξίες.
Ο αποπεμφθείς διπλωμάτης Manouchehr Mottaki, θεωρείται ως στενός συνεργάτης του Ανώτατου Ηγέτη Ayatollah Ali Khamenei. Η ένταση που επικρατεί μεταξύ του προέδρου και του Mottaki έγινε πλέον και δημόσια γνωστή. Τώρα, ο πρόεδρος σκοπεύει να έχει έναν πιο δικό του άνθρωπο στο τιμόνι της ιρανικής εξωτερικής πολιτικής, καθώς η Τεχεράνη προχωράει σε κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τη Δύση, σχετικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα, που έχει σταθεί αφορμή για να της επιβληθούν νέες κυρώσεις από πλευράς ΟΗΕ.

ΑΡ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.