#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/09/2013 11:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλλαγή στάσης από Πούτιν στο θέμα της ΣυρίαςΟ Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν αποκλείει τη συγκατάθεση της Ρωσίας στην άσκηση στρατιωτικής βίας κατά της Συρίας, εάν αυτό συμβεί με την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, του μόνου αρμόδιου οργάνου για να αποφασίσει τη χρήση όπλων εναντίον κυρίαρχου κράτους, σύμφωνα με το ισχύον διεθνές δίκαιο, αλλά και εφόσον αποδειχθεί η χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση Άσαντ.

«Οποιεσδήποτε άλλες αφορμές και τρόποι, που θα δικαιολογούσαν την άσκηση βίας έναντι ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, είναι ανεπίτρεπτοι και δεν μπορεί να θεωρηθούν παρά μόνον επιθετική ενέργεια», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του προς το ρωσικό Πρώτο Κανάλι και το πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρεσ.
Ο ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη στη Συρία, γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να ερευνηθούν λεπτομερώς όλα τα στοιχεία. «Θα μας πείσει μια βαθιά λεπτομερής έρευνα του ζητήματος και ειδικά η ύπαρξη αποδείξεων, οι οποίες θα είναι προφανείς και θα αποδεικνύουν σαφώς ποιος χρησιμοποίησε και τι είδους χημικά μέσα χρησιμοποιήθηκαν. Κατόπιν τούτου είμαστε έτοιμοι να δράσουμε με τον πλέον αποφασιστικό και σοβαρό τρόπο», είπε ο Ρώσος ηγέτης ενόψει της Συνόδου Κορυφής των G20, όπου το Συριακό αναδεικνύεται σε κεντρικό ζήτημα.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η χώρα του δεν διαθέτει ακριβή στοιχεία σχετικά με το τι συνέβη και για το αν τα όποια χημικά όπλα ή ουσίες χρησιμοποιήθηκαν από τον επίσημο συριακό στρατό και θεωρεί ότι θα πρέπει τουλάχιστον να αναμείνει τα αποτελέσματα των ερευνών, που διεξήγαγαν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ, στους οποίους μάλιστα οφείλουν να παραδώσουν τις αποδείξεις τους όποιοι ισχυρίζονται ότι διαθέτουν τέτοιες αποδείξεις και αυτές να είναι «πειστικές».

Σχολιάζοντας ειδικά τις σκηνές βίντεο, που έχουν παρουσιαστεί, ο Πούτιν είπε ότι πρόκειται για «φρικτές εικόνες», όμως έθεσε το ερώτημα ποιος είναι υπεύθυνος, καθώς οι σκηνές από μόνες τους δεν απαντούν στα κρίσιμα ερωτήματα. «Υπάρχει μάλιστα η άποψη ότι πρόκειται για ένα συνονθύλευμα από τους ίδιους τους ενόπλους, οι οποίοι, όπως καλά γνωρίζουμε και το αναγνωρίζει και η αμερικανική κυβέρνηση, συνδέονται με την Αλ-Κάιντα και πάντοτε ξεχώριζαν για την ιδιαίτερη βαναυσότητά τους», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Πούτιν, η Ρωσία απέστειλε στη Συρία «μεμονωμένα εξαρτήματα» των αντιαεροπορικών πυραύλων S-300, αλλά η εξαγωγή τους δεν ολοκληρώθηκε και «η Μόσχα θα αποφασίσει πώς θα δράσει περαιτέρω αναλόγως της κατάστασης».
Αναφερόμενος στην επικείμενη συμμετοχή του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα στη Σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20), ο Πούτιν είπε ότι δεν βλέπει «κάποια ιδιαίτερη καταστροφή» εάν αναβληθεί η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στη Ρωσία, αλλά εξέφρασε την προσωπική του επιθυμία να έλθει τελικά ο Αμερικανός πρόεδρος στην Αγία Πετρούπολη. Ερωτηθείς σχετικά ο Ρώσος πρόεδρος παρατήρησε ότι ο Αμερικανός ομόλογός του είναι καλός συνομιλητής και ότι οι συζητήσεις τους είχαν πάντοτε «πολύ εποικοδομητικό χαρακτήρα, ήταν πολύ επικεντρωμένες και αρκετά ειλικρινείς. Πρόσθεσε πως κατά συνέπεια θεωρεί ανύπαρκτες τις όποιες κινήσεις ή στάσεις του σώματος για τις οποίες διαβάζει και υποτίθεται ότι εκφράζουν «πλήξη από τη μία ή την άλλη πλευρά» ενώ, με αφορμή σχετικές περιγραφές που διαβάζει, αναρωτήθηκε «ποιος μπορεί να πει, εκτός από εμάς τους ίδιους, τι έχουμε στο κεφάλι και την ψυχή μας;».

Ο Ρώσος ηγέτης παρατήρησε μεταξύ άλλων ότι, παρά τις διαφωνίες που προκύπτουν, οι σχέσεις των μυστικών υπηρεσιών Ρωσίας και ΗΠΑ αναπτύσσονται επιτυχώς, αλλά και ότι κατά καιρούς η ρωσική ηγεσία αισθάνεται πως «το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενδιαφέρεται για την αστάθεια στη Ρωσία», γεγονός που επανειλημμένως τίθεται στους Αμερικανούς συνομιλητές του, χωρίς όμως να αναπτύσσεται οποιαδήποτε «υστερία» από ρωσικής πλευράς, όπως συμβαίνει κατά το Ρώσο ηγέτη με ορισμένους αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι ακολουθούν «μια πρακτική λανθασμένη και επικίνδυνη».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑκαιΣ avatar
  ΑκαιΣ 04/09/2013 11:20:49

  Όταν η αρκούδα φορέσει χαλκά, όσο και να ...γρυλίζει θυμωμένα, δεν τη φοβάται ο γύφτος με το ντέφι......

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ ΑκαιΣ 04/09/2013 13:07:20

   Tα ειπες ΟΛΑ !!!!!!!!!!!!!

   • ΑκαιΣ avatar
    ΑκαιΣ @ Ραβινος 04/09/2013 13:11:23

    Καλησπέρα σας Ραβίνε, που τώρα τελευταία όλο και πιό συχνά....''συναντιόμαστε'', ανησυχητικά σχεδόν,
    θα έλεγα...... :-)

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 04/09/2013 13:23:37

  Αν, η 11η Σεπτεμβριου, 2013!!! είναι η ημερομηνία επίθεσης κατά της Συρίας,
  Θα κλάψει πικρά η υφήλιος και θα καταχαρεί η Αλ Κάϊντα!..

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 04/09/2013 15:30:19

  Λάθος τίτλος! Ο Πούτιν είναι απλούστατο ότι κάνει διπλωματικό ελιγμό. Επειδή ξέρει ποιοι έριξαν τα χημικά, το παίζει διαλλακτικός στους δυτικούς. Δεν έχει να χάσει κάτι. Αφού δε θα βρεθούν αποδείξεις εναντίον του Άσαντ. Πάλι μόνοι τους οι ΗΠΑ θα επιτεθούν χωρίς να λένε τον πραγματικό λόγο: Ιράν!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Γεώργιος Τ. 04/09/2013 16:18:51

   Το ίδιο νομίζω κι εγώ - αντιθέτως, τους ειρωνεύεται μάλλον και προκαλεί, ζητώντας αποδείξεις, και δη πειστικές! έτσι διαβάζεται τουλάχιστον...

  • pythagorean avatar
   pythagorean @ Γεώργιος Τ. 04/09/2013 17:47:38

   +1000. Η ανάγνωση "αλλαγής στάσης" είναι μάλλον αφελής. Ο Πούτιν απλώς δίνει καλό πάτημα σε όσους θέλουν να απορίψουν την επίθεση επικαλούμενοι τον ΟΗΕ.

 4. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 04/09/2013 18:11:43

  Ο Πούτιν μιλά διπλωματικά γιατί είναι σίγουρος για τον φταίχτη. Οπότε δεν έχει να χάσει τίποτα.

 5. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 04/09/2013 19:22:33

  Ούτε μπορεί ούτε θέλει να κάνει τίποτε. Στις δηλώσεις θα μείνει και θα παρακολουθεί εκ του μακρόθεν τα πράγματα.

  • pythagorean avatar
   pythagorean @ MAYRO XABIARI 05/09/2013 08:18:38

   Ναι, ναι, μόνο δηλώσεις. Κανένα βέτο στο Σ.Α., καμιά πώληση οπλικών συστημάτων στον Άσαντ, κανένα ρωσικό πλοίο στην ανατολική Μεσόγειο.

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ pythagorean 05/09/2013 10:15:21

    Και πως οποιαδήποτε από τα τρία (δυόμισι, διότι οι "πωλήσεις οπλικών συστημάτων είναι αστείο) που λέτε θα εμποδίσουν την επέμβαση στη Συρία;

    • pythagorean avatar
     pythagorean @ MAYRO XABIARI 05/09/2013 11:51:27

     Άλλο ολική επέμβαση τύπου Λιβύης και άλλο εκτόξευση μερικών τόμαχωκ για λίγες μέρες. Χωρίς τη Ρωσία πιστεύει κανείς ότι μια επέμβαση δεν θα έμοιαζε περισσότερο με της Λιβύης?

     • MAYRO XABIARI avatar
      MAYRO XABIARI @ pythagorean 05/09/2013 12:29:16

      Καμιά διαφορά δε θα κάνει για τις ΗΠΑ η στάση της Ρωσίας, διότι όπως είπα η δεύτερη ούτε θέλει ούτε μπορεί.

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 05/09/2013 14:48:00

  *Πολεμικά Πλοία Έστειλε το ΝΑΤΟ στη Φωλιά της Ρωσικής Αρκούδας!
  πηγή: spai.blogspot | Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2013 |

  Στη "φωλιά της Αρκούδας" απέστειλε το ΝΑΤΟ Πολεμική Μοίρα, αποτελούμενη από δύο Γερμανικά Ναρκαλιευτικά και μία Τουρκική Φρεγάτα, για να κάνουν ασκήσεις με την Ακτοφυλακή και τις Ειδικές Δυνάμεις της Γεωργίας!

  Είναι πρώτη φορά που πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ (πλην των ΗΠΑ) καταφθάνουν στη Γεωργία, η οποία πριν μερικά χρόνια ενεπλάκη σε πόλεμο με τη Ρωσία για τη Ν. Οσετία, με αποτέλεσμα την μεγάλη ήττα του Γεωργιανού Στρατού του Σαακασβίλι..

  Σε μία τέτοια ώρα, Νατοϊκά πλοία να μπαίνουν στη Μαύρη Θάλασσα, στη φωλιά κυριολεκτικά της Ρωσικής Άρκτου, δεν είναι τυχαίο γεγονός, αλλά ούτε και έξυπνη ιδέα. Απόδειξη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα Νατοϊκά πλοία βρίσκονται εδώ και ώρες στα ανοιχτά, γιατί λόγω θαλασσοταραχής δεν μπορούν να πιάσουν Βατούμι.

  Εμ, Μαύρη Θάλασσα είναι αυτή. Και η Αρκούδα γελάει..*

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.