22/09/2009 01:11
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλλάζει η στρατηγική των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν;

Μετά από τη πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του στρατηγού Stanley McChrystal, ότι προκειμένου να κερδηθεί ο πόλεμος στο Αφγανιστάν,  θα πρέπει να σταλούν πολύ περισσότεροι Αμερικανοί στρατιώτες στη περιοχή , ο πρόεδρος Ομπάμα έχει αρχίσει μια «πολύ, πολύ σοβαρή αναθεώρηση των επιλογών του» όσον αφορά την αμερικανική εμπλοκή στο εν λόγω μέτωπο. Ο πρόεδρος, που μέχρι πρότινος ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος, αντιμετωπίζει πλέον μια καινούργια κατάσταση,  η οποία και έχει σημαδευτεί από τις «αποτυχημένες» εκλογές του περασμένου μήνα, την διαρκώς αυξανόμενη λαϊκή αντίδραση και τέλος, την συνεχώς μειούμενη στήριξη της προσπάθειας εκ μέρους του αμερικανικού κογκρέσου.

Αντί να προχωρήσει στην ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων και να συνεχίσει τη προσπάθεια της «δημιουργίας κράτους», ο πρόεδρος αρχίζει τώρα να σκέφτεται σοβαρά μια ριζοσπαστική εναλλακτική λύση, που αφορά απλώς στη στοχοποίηση και εξουδετέρωση των ηγετών των ανταρτών που προσπαθούν να επιστρέψουν στο Αφγανιστάν. Μέχρι στιγμής, ο πρόεδρος δεν έχει δείξει τις τελικές του προθέσεις , και αυτό δημιουργεί άγχος στους στρατιωτικούς που ανυπομονούν για περαιτέρω ενισχύσεις προσωπικού, και που θεωρούν ότι ο πρόεδρος κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα.

Washington Post

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.