19/10/2009 19:16
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλλάζει... έδρα το Eurogroup, λόγω κινητοποιήσεων

Άρον - άρον μεταφέρονται οι υπουργοί Οικονομίας της Ευρωζώνης σε χωριό έξω από το Λουξεμβούργο, ώστε να πραγματοποιηθεί τελικά η συνεδρίαση του Eurogroup. O χώρος στον οποίο είχε προγραμαμτιστεί να πραγματοποιηθεί, παραμένει αποκλεισμένος από 2.000 γαλακτοπαραγωγούς.Οι γαλακτοπαραγωγοί έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους, αποκλείοντας όλους τους δρόμους προς το συμβούλιο και έχουν ανάψει φωτιές, ώστε να μην αφήσουν τους υπουργούς να περάσουν. Έτσι, θα συνεδριάσουν τελικά στο μεσαιωνικό κάστρο του Σεβινιόν.

Από το επιτελείο του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου διαμηνύθηκε ότι οι επαφές του με Αλμούνια, Γιούνκερ και Τρισέ θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Στόχος των επαφών του ελληνικού επιτελείου είναι να ανοίξουν δίαυλοι επικοινωνίας με τις Βρυξέλλες, ώστε όταν το Δεκέμβριο συζητηθεί η προοπτική παράτασης για μείωση του ελλείμματος η Ελλάδα να αποσπάσει τη μεγαλύτερη δυνατή παράταση. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε", ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν θα αναφερθεί στον λεπτομερή σχεδιασμό της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης καθώς ακόμη βρίσκεται υπό συζήτηση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος γύρος συζήτησης για τις στρατηγικές εξόδου και τον χρόνο εφαρμογής τους. Σημειώνεται ότι η Ευρώπη έχει χωριστεί σε δύο ομάδες, στις "σκληροπυρηνικές" χώρες, που ζητούν απόσυρση των πακέτων στήριξης και σφιχτή δημοσιονομική πολιτική από το 2011 και σε αυτές που επιθυμούν πρώτα πλήρη έξοδο από την κρίση και ανάκαμψη του ρυθμού ανάπτυξης και μετά οποιαδήποτε εφαρμογή στρατηγικής εξόδου.

Ελευθεροτυπία

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.