22/10/2009 22:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ακόμα και το ΝΑΤΟ έχει πρόβλημα με τα οικονομικά του

Η οικονομική κρίση χτύπησε και τη θύρα του ΝΑΤΟ. Πιεσμένη μεταξύ των ανειλημμένων δεσμεύσεών της και την κρίση, η Συμμαχία δεν μπορεί να κλείσει τον προϋπολογισμό του 2010 για τον οποίο προβλέπεται ήδη μεγάλο έλλειμμα περίπου 545 εκατ. ευρώ, γεγονός που επηρεάζει και τη μόνιμη διοικητική δομή και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ.

Όπως διέρρευσε από τη σύνοδο των υπουργών Αμυνας των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στη Μπρατισλάβα (ολοκληρώνεται την Παρασκευή), ο επόμενος προϋπολογισμός του ΝΑΤΟ -συνολικά δύο δισ. ευρώ για διοικητική δομή, υποδομές, επιχειρήσεις- προβλέπει μία διοικητική δομή 13 χιλιάδων μόνιμου προσωπικού (από 17 χιλιάδες θεωρητικά και 15 χιλιάδες στην πράξη).

Επίσης, δεν επαρκεί για να χρηματοδοτηθούν όλες ανεξαιρέτως οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ μέσα στο 2010, δηλαδή θα πρέπει να γίνουν εκ μέρους της ανώτατης διοίκησης της Συμμαχίας «αναγκαστικές επιλογές», προκειμένου να καλυφθούν κρίσιμες επιχειρήσεις, όπως παραδείγματος χάρη αυτή στο Αφγανιστάν.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.