#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/03/2013 20:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αζναβούρ: Ο Ερντογάν είπε ότι μισεί τους Έλληνες και τους ΑρμένιουςΜπορεί να είναι μυθεύματα, ιστορίες προκειμένου να δημιουργήσουν θέμα. Μπορεί, ωστόσο, να είναι και αλήθεια που κρύβει σοβαρές πτυχές. Ο λόγος για τις δηλώσεις που έκανε ο γνωστός Γάλλος τραγουδιστής Σαρλ Αζναβούρ ο οποίος έχει τοποθετηθεί πρέσβης της Αρμενίας στην Ελβετία και μόνιμος αντιπρόσωπος της Αρμενίας στο γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη. Ο Αζναβούρ είπε σε εκπομπή που προβλήθηκε  στην Ελβετία ότι  σε συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό, στο πλαίσιο των επαφών για την επαναπροσέγγιση της Τουρκίας με την Αρμενία, τον άκουσε να λέει τη φράση «μισώ τους Αρμένιους και τους Έλληνες».

Φυσικά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών άμεσα το διέψευσε λέγοντας: «Δεν καταλάβαμε σε τι οφείλεται ο εν λόγω ισχυρισμός του Σαρλ Αζναβούρ. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτήν την αβάσιμη και δίχως νόημα κατηγορία. Ο τουρκικός λαός έχει μια μακρά εμπειρία συμβίωσης με τον αρμενικό και τον ρωμαίικο λαό. Τονίζουμε πάντα ότι είναι λάθος να αποκομίζουμε έχθρα από την ιστορία. Από την άλλη αντιμετωπίζουμε θετικά το γεγονός ότι αναπτύσσει ιδέες και κάνει προτάσεις για την εξομάλυνση των Τούρκο-Αρμενικών σχέσεων ο Σαρλ Αζναβούρ, όντας ένας παγκοσμίου φήμης άνθρωπος της τέχνης και διανοούμενος».

Ο «κουμπάρος» Ερντογάν, λοιπόν μισεί τους δύο λαούς. Άλλωστε δε χρειάζεται να το πει, οι πράξεις του εδώ και χρόνια είναι ενδεικτικές. Ο άνθρωπος που εφηύρε το «καζάν καζάν» για το Αιγαίο και για τα κοιτάσματα της Κύπρου είναι αδιαμφισβήτητα σοβαρό εμπόδιο στην προσέγγιση των δύο λαών πάνω σε βάσεις ειρήνης και αμοιβαίου σεβασμού.

Οπότε, ακόμη και η διάψευση που έγινε δεν σκεπάζει το έτσι κι αλλιώς μίσος της κυβέρνησης Ερντογάν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 31/03/2013 22:10:52

  Ελάτε τώρα, δολιοφθείρετε τις προσπάθειες του εν Κεμάλ αγαπητώ αδερφώ Μπουτάρη του και παρά τη Θεσαλονικη επονομαζόμενου δημάρχου τις προσπάθειες να μας φέρει Τουρκους τουρίστες. Αν χρειαστεί θα φοραμε φέσια και θα τους προυπαντουμε με ευφρόσυνους αλλαλαγμούς παρά πύλας της φιλτάτης ημων πόλεως.
  Και βέβαια το κερασάκι στην τύρτα: "Ο τουρκικός λαός έχει μια μακρά εμπειρία συμβίωσης με τον αρμενικό και τον ρωμαίικο λαό". Χα, χα, χα, χα!!!
  Ακόμα κρατιέμαι μην πάθω κήλη από τα γέλια.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Νίκος Αργεάδης 31/03/2013 22:23:20

   Χα, χα , χα...Τέλειο !..Εν Κεμάλ αδερφός Μπουτάρης !!! Ας τον χαίρονται οι ψηφοφόροι του, και την επόμενη φορά να προσέξουν,
   να μην φεσωθούν και οι ίδιοι, με αυτά που ρίχνουν στην κάλπη...

 2. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 31/03/2013 22:39:04

  Δεν τον έχω για φιλέλληνα τον Ερντογάν, αλλά ούτε και για βλάκα για να είπε δημοσίως κάτι τέτοιο, σε συνάντηση με Αρμένηδες. Μάλλον σαν τις "δηλώσεις" Κίσσινγκερ κι αυτή...

 3. DebbyTant avatar
  DebbyTant 31/03/2013 23:16:22

  Μη πιστευετε τους ρουφιανους. Αυτοι ηταν κολος κ βρακι με τους τουρκους κ τωρα ζηλευουν.

 4. ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ avatar
  ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ 01/04/2013 07:36:31

  ΣΙΓΑ ΤΟ ΝΕΟ, ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΟΚΟΜΟΥΝΑΙΟΙ, Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ 01/04/2013 16:04:27

   Τέλειο και αληθινό... δυστυχώς!

 5. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 01/04/2013 09:05:50

  Κι όμως κάτι μου λέει οτι σε δυο δεκαετίες κάθε πόλη στην Ελλάδα θα έχει τουλάχιστον μια κεντρική οδό με την ονομασία " Ταγίπ Ερντογάν". Θα εχει καταφερει μόνος του αυτό που δεν καταφερε ο Ελληνικός Στρατός το 1919-1922.

  • Μυρριναίος avatar
   Μυρριναίος @ μεταρρυθμιστής 01/04/2013 09:33:07

   Δηλαδή ;

 6. Στέργιος avatar
  Στέργιος 01/04/2013 09:16:31

  Το 25% του πληθυσμού τής σημερινής Τουρκίας (δηλαδή μετά την ανεξαρτητοποίηση τής Ελλάδας) αποτελούνταν από Έλληνες. Πού είναι αυτοί οι Έλληνες τώρα; Οι μισοί βρίσκονται στην Ελλάδα και οι άλλοι μισοί σφαγιάσθηκαν από τους Τούρκους. Στην Πόλη σήμερα ζουν γύρω στις 2.000 Έλληνες, στην πλειονότητά τους υπέργηροι.
  Αρμένιους βρίσκει κανείς σε κάθε χώρα της γης, εκτός από την Τουρκία. Λίγες χιλιάδες Αρμενιων ζουν στην Πόλη, οι περισσότεροι οικονομικοί μετανάστες από την πρώην Σοβιετική Αρμενία.
  Από τη Μεσόγειο ως τον Ευφράτη, στη ΝΑ Τουρκία ζούσαν εκατομμύρια Αραβόφωνων και Αραμαιόφωνων Σύρων ή Ασσυρίων. Όσοι από αυτούς ήταν Χριστιανοί σφαγιάσθηκαν. Όσοι είναι Μουσουλμάνοι αναγκάστηκαν να μη μιλούν αραβικά και να εκτουρκιστούν, έστω επιφανειακά.
  Οι Εβραίοι τής Τουρκίας, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τους κρατούντες, δεν σφαγιάσθηκαν. Αλλά είναι καταδικασμένοι να ζουν φορώντας έναν υπαρξιακό ζουρλομανδύα. Έχουν το δικαίωμα να είναι Εβραίοι και να λατρεύουν στις συναγωγές, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν εθνική συνείδηση άλλη από την τουρκική. Η συμπάθεια ενός Τούρκου Εβραίου προς το Ισραήλ, ή προς έναν Έλληνα Εβραίο που πιθανώς να είναι και συγγενής του, δεν γίνεται ανεκτή. Εξυπακούεται πως τα εβραϊκά ή τα ισπανοεβραϊκά απαγορεύεται να διδάσκονται στα Εβραιάκια τής Τουρκίας.
  Ένα άλλο 20% είναι μεν εθνικά Τούρκοι, αλλά θρησκευτικά Αλεβίτες, μια σιιτική αίρεση που "κουρδίζει" και σκανδαλίζει τους Σουνίτες. Οι Σουνίτες δεν διστάζουν να διαπράττουν τρομοκρατικές ενέγειες εναντίον των Αλεβιτών.
  Στη σημερινή Τουρκία το 20% είναι Κούρδοι χωρίς μειονοτικά δικαιώματα. Μπορεί ο Ερντογάν να επιτρέπει κουρδικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς με αυστηρά ελεγχόμενο μουσικό πρόγραμμα, αλλά η κουρδική γλώσσα δεν διδάσκεται σε κανένα σχολείο τής Τουρκίας.
  Αλλά και στην κατεχόμενη Κύπρο, νομίζετε ότι οι Τούρκοι λυπήθηκαν τα αδέρφια τους, τα οποία "υποτίθεται" ότι ελευθέρωσαν το 1974; Οι Τουρκοκύπριοι στην κατεχόμενη Κύπρο είναι λιγότεροι από ό,τι ήταν στην προ του 1974 ενιαία Κύπρο, χάρη στις εκτοπίσεις που τους επέβαλε ο τουρκικός στρατός και τον αποικισμό τής κατεχόμενης Κύπρου από Τούρκους τής Τουρκίας.
  Οι περιουσίες τής Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου ακόμη υφαρπάσσονται από το τουρκικό κράτος και δεν αποδίδονται στους νομίμους κληρονόμους τους. Η Τουρκία δεν απολογήθηκε και δεν αναγνώρισε τη γενοκτονία των Ελλήνων Μικρασιατών και Ποντίων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Η Τουρκία δεν απολογήθηκε και δεν αναγνώρισε τις εθνοκαθάρσεις στα ΝΑ που ανάγκασαν εκατομμύρια Κούρδους να γίνουν πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους την χώρα.
  ΑΥΤΗ είναι η Τουρκία με την οποία θέλει η αθηναϊκή ελίτ να συνεργαστούμε και να συμφιλιωθούμε.

  • Vee avatar
   Vee @ Στέργιος 01/04/2013 17:52:04

   "ΑΥΤΗ είναι η Τουρκία με την οποία θέλει η αθηναϊκή ελίτ να συνεργαστούμε και να συμφιλιωθούμε." Και εγώ ο αφελής που νόμιζα ότι ο Μπουτάρης είναι δήμαρχος Θεσσαλονίκης...

 7. Stef avatar
  Stef 01/04/2013 09:17:22

  Τους αγαπάει πολύ όμως η πολιτική μας ηγεσία και τα τουρκοκάναλα, οπότε δεν μας απασχολεί το θέμα...

 8. Nik avatar
  Nik 01/04/2013 15:45:39

  "τον ρωμαίικο λαό" δηλαδή Rum και όχι Yunan, έτσι αποκαλούν υποτιμητικά τους Ελληνες. Αυτό σε επίσημη απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών!

  Πιο σαφής απόδειξη είναι οι ομιλίες του Ερντο όταν βρίσκεται στην Κύπρο ή μιλά με Τουρκοκύπριους όπου αρνείται έστω και το υποτιμητικό Kibris Rum, και αναφέρεται στους Ελληνοκύπριος μόνο ως "αυτοί".

  Ο Αζναβούρ το είπε ρατσιστή, ο Κρίστοφερ Χίτσενς τον χαρακτήρισε "τραμπούκο", thug, όσοι τον γνωρίζουν από κοντά, όπως πχ ο μακρίτης Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, αναφέρουν το νταηλίκι και τα χούγια που έμαθε στους μαχαλλάδες της Πόλης. Δεν μπορεί όλοι να σφάλλουν.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Nik 01/04/2013 17:55:58

   Rum είναι ο Έλληνας τής Τουρκίας και της Κύπρου ενώ Yunan ο Έλληνας τής Ελλάδας. Χωρίς να το θέλουν, οι Τούρκοι μάς κάνουν ένα πολύτιμο δώρο: αναγνωρίζουν ότι οι Έλληνες είμαστε οι ιστορικοί συνεχιστές τής Ιωνίας και της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Αυτά να τα βλέπουν κάτι Λιάκοι και Βερέμηδες, κάτι Ρεπούσες και Κουλούρες, οι οποίοι "επιστημονικά" τοποθετούν τη γέννηση τού ελληνικού έθνους τότε που η Παπαρίζου κέρδισε τη Γιουροβίζιον!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.