22/11/2009 17:34
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Γάζα

Σήμερα το πρωί, ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον υποτιθέμενων εργοστασίων κατασκευής όπλων στη λωρίδα της Γάζας. Οι ισραηλινές αρχές δήλωσαν πως πρόκειται για αντίποινα, εξαιτίας πυραυλικών επιθέσεων των Παλαιστινίων εναντίον του νότιου Ισραήλ.  Στην επίθεση τραυματίστηκαν τουλάχιστον 8 άτομα. Ο υπουργός εσωτερικών της Χαμάς Fathi Hamad, δήλωσε πως έχει ήδη αποφασισθεί να τερματιστεί οποιαδήποτε επίθεση με πυραύλους εναντίον του Ισραήλ. Ό λόγος της απόφασης αυτής είναι  να αποφευχθεί οποιαδήποτε επιχείρηση από πλευράς Ισραηλινών, και να διατηρηθεί η σταθερότητα στη περιοχή. Το Ισραήλ υποστηρίζει πως προχώρησε στην αεροπορική επιδρομή, με σκοπό να βάλει τέλος στις επιθέσεις πυραύλων που αναστατώνουν τη ζωή των κατοίκων του νότιου Ισραήλ εδώ και χρόνια.  Αν και η Χαμάς έχει σχεδόν σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, υπάρχουν πολλές άλλες μικρότερες ομάδες που συνεχίζουν να εκτοξεύουν πυραύλους. Η «ισλαμική τζιχάντ», μια από αυτές τις ομάδες, ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει κανένα είδος «επίσημης ανακωχής» αλλά παρόλα αυτά δεσμεύτηκε να σταματήσει και αυτή τις επιθέσεις.

Εάν τερματιστούν οι επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, τότε θα διευκολυνθεί και η διαδικασία ανταλλαγής αιχμαλώτων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Η οργάνωση, που υποστηρίζεται έντονα από το Ιράν, απαιτεί την απελευθέρωση εκατοντάδων Παλαιστινίων κρατουμένων σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του Ισραηλινού Λοχία Gilad Schalit που αιχμαλωτίσθηκε από τη Χαμάς πριν από τρία χρόνια.

 ABC News

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.