#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/08/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αβέβαιο το μέλλον του ευρώΣτα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, έγινε πλέον ξεκάθαρο ότι οι πολιτικοί της Ευρώπης υπερέβησαν τα όρια της πραγματικής τους ισχύος.

Η κοινή δήλωση του προέδρου Ολάντ και της καγκελαρίου Μέρκελ, «να κάνουν ότι είναι δυνατό, για να προστατευτεί η ευρωζώνη», δεν ήταν τίποτα άλλο, παρά μια κίνηση απόγνωσης.

Είναι πλέον φανερό ότι το κάθε κράτος της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Γαλλίας, αντιλαμβάνεται την κρίση με διαφορετικό τρόπο. Σύμφωνα με την κοινή δήλωση, «ο καθένας θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του…». Αυτό όμως μπορεί να ερμηνευτεί ως παράδοση των όπλων: Ο καθένας, να κοιτάξει από μόνος του, το πώς θα βγει από το καζάνι.

Οι φυγόκεντρες δυνάμεις θεριεύουν. Η διπλωματία γύρω από το ενιαίο νόμισμα, βρίσκεται στην φάση του επιθανάτιου ρόγχου, και οι τεράστιες φυγόκεντρες δυνάμεις που λειτουργούν στη βάση, αυξάνονται συνεχώς.

Την μια μέρα ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι μιλάει για ακόμη περισσότερη βοήθεια προς τα χρεοκοπημένα κράτη, και την αμέσως επομένη έρχεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε και τον αναιρεί.

Η Ελλάδα ζητάει περισσότερο χρόνο, την ώρα που όλες οι ανακοινώσεις μιλάνε για την ολιγωρία της κυβέρνησης των Αθηνών, με τους Γερμανούς πολιτικούς να συζητάνε ανοιχτά για την εκδίωξη της χώρας από το ευρώ.

Ο Ισπανός υπουργός για την ΕΕ, αντί να μιλάει για τα προβλήματα της χώρας του, αναλώνεται στο να ζητάει περισσότερα χρήματα από το Βερολίνο.

Και εν πάση περιπτώσει, δεν υπάρχει καμιά συναίνεση ούτε καν στα εργαλεία επίλυσης της κρίσης, είτε πρόκειται για άμεση ή έμμεση αγορά ομολόγων, είτε πρόκειται για χρηματοδότηση των τραπεζών, είτε πρόκειται για επιπλέον προγράμματα λιτότητας.

Η γερμανική κυβέρνηση αποτελεί την μειοψηφία μόνο στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ. Αν προστεθούν τα μέλη της ΕΕ εξ Ανατολών, η κατάσταση αλλάζει.

Υπάρχει πλέον ένα χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου. Και είναι θέμα χρόνου να κοιταχτούμε στα μάτια και να  παραδεχτούμε όλοι μαζί, ότι το σύστημα πλέον δεν λειτουργεί.

Στα τελευταία 11 χρόνια που ισχύει το κοινό νόμισμα, οι οικονομίες του Βορρά και του Νότου δεν έχουν συγκλίνει. Αντίθετα, απομακρύνθηκαν πιο πολύ.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες, το ευρώ δεν έχει πλέον κανένα μα κανένα νόημα ύπαρξης.

welt.de

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dal avatar
  Dal 01/08/2012 07:40:47

  Στην Ευρώπη ισχύει:Όλοι για κανέναν και ο καθείς για την πάρτη του.
  Αναμενόμενο άλλωστε.
  Και εμείς αναμένουμε την σωτηρία από τους άλλους...

 2. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 01/08/2012 08:13:58

  Καλημέρα,στό σημεῖο πού φτάσαμε δηλαδή,περιμένουμε ποιός ἀπό τούς μεγάλους θά κάνει τήν ἀρχή νά βγεῖ ἀπό τό εὐρῶ,ἂν κρατηθοῦμε βέβαια ἐμεῖς μέχρι τότε...

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 01/08/2012 11:40:44

  Το ευρώ είναι νεκρό και το έχουν συνδεδεμένο στα σωληνάκια. Και είναι η ευθανασία που θα ήθελα γρήγορα για να ξεμπερδεύουμε και να πηγαίνουμε παρακάτω. Όχι γιατί η ένωση εξορισμού είναι κακή. Αλλά επειδή η νοοτροπία του Δ Ράιχ είναι τέτοια που μόνο περισσότερη καταστροφή θα μας φέρει η συνέχιση μιας ένωσης υπό την ηγεσία τους...

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 01/08/2012 13:26:29

  Ευρωσκεπτικιστές...
  ¨Οπου υπάρχουν είναι "εκ δεξιών"...
  Εμείς στην Ελλάδα έχουμε και "εξ αριστερών".
  Πρωτοτυπούμε, ως συνήθως.

  • abc avatar
   abc @ Ο Θείος 01/08/2012 15:51:40

   το κακό με σενα Θειο ειναι πως δεν αντιλήφθηκες ακόμα?
   οτι ανέκαθεν η Ελλάδα ήταν μισή Ανατολίτισσα και μισή Ευρωπαία.

  • ειδωλοκλάστης avatar
   ειδωλοκλάστης @ Ο Θείος 01/08/2012 17:41:21

   Οπου καί νά τά τοποθετεί ο ράφτης, ....ίδια είναι.

 5. abc avatar
  abc 01/08/2012 15:49:15

  Tελικά οι Ελληνες πολιτικοί δεν υστερούν σε τίποτε εναντι των Ευρωπαίων. Αδίκως συκοφαντούνται...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.