22/12/2009 19:53
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αίτηση ένταξης στην Ε.Ε. κατέθεσε η Σερβία

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς παρέδωσε σήμερα στον προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρωθυπουργό της Σουηδίας, Φρέντερικ Ράινφελτ την αίτηση της χώρας του για ένταξη στην Ε.Ε.

Ο κ. Τάντιτς, μετά την τελετή παράδοσης της αίτησης που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη, τόνισε ότι για τη Σερβία η σημερινή είναι «ιστορική μέρα»

Τη δεκαετή περίοδο από την εδραίωση της δημοκρατίας, κύριος στόχος των δημοκρατικών δυνάμεων της Σερβίας ήταν να οδηγήσουν τη χώρα στην Ε.Ε., υπογράμμισε ο κ. Τάντιτς. Το στόχο είχε θέσει πρώτος ο δολοφονηθείς πρωθυπουργός Ζόραν Τζίντζιτς, ανέφερε ο πρόεδρος της Σερβίας.

Ο κ. Τάντιτς εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα επόμενα χρόνια η Σερβία θα εκπληρώσει όλους τους όρους για την ένταξη στην Ε.Ε.

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες με στόχο τη σύλληψη όλων των κατηγορούμενων για εγκλήματα πολέμου», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας εκτίμησε ότι η Σερβία με την υποβολή της αίτησης για τη χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας «έκανε ένα ιστορικό βήμα».

«Αποδεικνύεται η ισχυρή αποφασιστικότητα της σερβικής κυβέρνησης και η ευρεία υποστήριξη που παρέχει ο λαός της Σερβίας στο στόχο της ένταξης της χώρας στην Ε.Ε.», πρόσθεσε ο κ. Ράινφελτ.

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Όλι Ρεν, ο οποίος από τις Βρυξέλλες ταξίδεψε στη Στοκχόλμη για να παραστεί στην τελετή, τόνισε ότι η παράδοση της αίτησης από τη Σερβία αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της εξάμηνης σουηδικής προεδρίας που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου και ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαίρεται για τη μελλοντική συνεργασία με τη Σερβία.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.