#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/04/2013 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αίγυπτος: Οι επιθέσεις σε βάρος χριστιανών δοκιμάζουν τις δεσμεύσεις του ΜόρσιΝέα επεισόδια ξέσπασαν την Κυριακή, όταν έγινε η κηδεία των τεσσάρων χριστιανών που σκοτώθηκαν την Παρασκευή, μετά από μια θρησκευτική διαμάχη που ξέσπασε στην πόλη Khusus έξω από το Κάιρο. Ήταν η τρίτη ημέρα από ένα ξέσπασμα θρησκευτικής βίας που δοκιμάζει τις δεσμεύσεις του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου για την προστασία της χριστιανικής μειονότητας της χώρας. Με το σούρουπο, τουλάχιστον ένα άτομο είχε πεθάνει από τις συγκρούσεις της ημέρας, ανεβάζοντας τον  αριθμό των νεκρών του Σαββατοκύριακου σε έξι.

Αργότερα την Κυριακή, ο Μοχάμεντ Μόρσι κάλεσε τον πατριάρχη των Κοπτών Θεόδωρο Β’ για να τον καθησυχάσει. «Θεωρώ οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του καθεδρικού ναού μια επίθεση εναντίον μου, προσωπικά» είπε ο Μόρσι, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.Ο πρόεδρος διέταξε έρευνα για τη βία και τις οδηγίες των δυνάμεων ασφαλείας «για την προστασία των πολιτών στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού», ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και υποσχέθηκε να προστατεύσει τόσο τους μουσουλμάνους όσο και τους χριστιανούς.

Εκατοντάδες χριστιανοί και μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν στον καθεδρικό ναό την Κυριακή για την κηδεία των τεσσάρων χριστιανών, φωνάζοντας για την απομάκρυνση του Μόρσι από την εξουσία  Οι συγκρούσεις ξέσπασαν αμέσως ανάμεσα στους πενθούντες και το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από τον ναό. Δεν ήταν ασαφές ποιος ξεκίνησε τη βία. Αλλά αργότερα δεκάδες αστυνομικοί με θωρακισμένα οχήματα και δακρυγόνα φάνηκαν να προσπαθούν να καθησυχάσουν τα πλήθη των νεαρών μουσουλμάνων οι οποίοι πετούσαν πέτρες και μολότοφ στους πενθούντες. Η όλη σκηνή έμοιαζε με πολιορκία του καθεδρικού ναού, ενώ άρχισαν να πέφτουν δακρυγόνα .Αργότερα, μερικοί από τους νεαρούς που είχαν επιτεθεί άρχισαν να χλευάζουν, κάνοντας άσεμνες χειρονομίες που αφορούν το σημείο του σταυρού. Η αστυνομία δεν έκανε καμία προσπάθεια να τους σταματήσει, ούτε από το να πετούν πέτρες προς τον καθεδρικό ναό, ούτε από το να προβάλουν τους Χριστιανούς, σημειώνει ο συντάκτης των New York Times.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα του, είπε ότι οι πενθούντες είχαν αρχίσει τη βία και ότι η αστυνομία παρενέβη για να τη σταματήσει. Οι Κόπτες Χριστιανοί, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 10% των περίπου 85 εκατ. πολιτών της Αιγύπτου, ήταν ήδη ανήσυχοι για την κυριαρχία της ισλαμιστικής Μουσουλμανικής Αδελφότητας, από την ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Όχι ότι οι σεχταριστικές έχθρες απουσίαζαν υπό τον Μουμπάρακ. Οι Κόπτες υπέστησαν διακρίσεις, ενώ σημειώνονταν επαναλαμβανόμενα επεισόδια θρησκευτικής βίας και η κυβέρνηση Μουμπάρακ είχε χειροτερέψει το πρόβλημα με την άρνηση της ύπαρξης του εγχώριου σεχταρισμού και την εναπόθεση των ευθυνών είτε σε τοπικές συγκρούσεις  είτε σε ξένες συνωμοσίες.

Ο Μόρσι και η Μουσουλμανική Αδελφότητα φαίνεται ότι κατανοούν μερικές φορές πως οι Ισλαμιστές πρέπει να αποδείξουν περισσότερα στους Κόπτες της Αιγύπτου. Κατά τη διάρκεια των εκλογών, οι υποψήφιοι της Αδελφότητας είχαν τονίσει τη δέσμευσή τους για ισότητα και ασφάλεια για τους Κόπτες, ακόμα και την αποστολή νέων μελών της Αδελφότητας για να περιφρουρούν τις εκκλησίες τα Χριστούγεννα.

Όταν πέρυσι ξέσπασε μια θρησκευτική μάχη που σκότωσε ένα χριστιανικό, ο Μόρσι απομακρύνθηκε από το σενάριο Μουμπάρακ, στέλνοντας ένα νομικό σύμβουλο για να συναντηθεί με τους Χριστιανούς, καθοδηγώντας τον τοπικό κυβερνήτη να αποζημιώσει τα θύματα και ζητώντας από τον εισαγγελέα να διερευνήσει χωρίς προκαταλήψεις. Αλλά την Κυριακή, πολλοί Κόπτες κατηγόρησαν τον Μόρσι για τη βία. Δεν είναι σαφές πόσο έλεγχο ασκεί ο Μόρσι πρακτικά στην αστυνομία. Έχει κάνει ελάχιστα για να μεταρρυθμίσει τις δυνάμεις που έχουν απομείνει από την εποχή Μουμπάρακ, παρά τις συνεχιζόμενες καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας. Κάποιες απεργίες ανέδειξαν τα προβλήματα, όπως την ευρέως διαδεδομένη ανυποταξία και την  έλλειψη εκπαίδευσης στον αποτελεσματικό έλεγχο του πλήθους. Την Κυριακή, φάνηκε να πετούν κάποιες φορές δακρυγόνα τυχαία στη γύρω περιοχή.

Αλλά ακόμη και πριν αρχίσουν οι φασαρίες, οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσαν ότι ο Μόρσι και το κόμμα του είχε αποτύχει να αντιμετωπίσει το σεχταρισμό που οδηγεί στην βία. Μέχρι αργά την Κυριακή, τόσο ο Μόρσι όσο και το κόμμα του φάνηκε να εμπίπτουν στο σχέδιο Μουμπάρακ, καταγγέλλοντας τη βία, αλλά χωρίς να αναγνωρίζουν το πρόβλημα του σεχταρισμού. Αντ ‘αυτού, οι ισλαμιστές άφησαν να εννοηθεί ότι υπήρχε μια συνωμοσία από κάποιο άγνωστο κόμμα, για να προκληθεί σύγχυση μεταξύ των Αιγυπτίων.

Μόνο το βράδυ της Κυριακής, αφού οι συγκρούσεις είχαν υποχωρήσει, ο Μόρσι αναγνώρισε δημόσια το ρόλο της θρησκευτικής επιθετικότητας και δεσμεύθηκε προσωπικά για την προστασία των Κοπτών. «Φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν το μέγεθος του προβλήματος», δήλωσε ο Hossam Bahgat, ιδρυτής της Αιγυπτιακής Πρωτοβουλίας για τα Ατομικά Δικαιώματα.

nytimes

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 08/04/2013 14:37:03

  Και -φυσικά- πάλι η διεθνής κοινότητα απούσα... Στην Αίγυπτο θεριεύει ο φονταμενταλισμός, στην Ελλάδα ο ρατσισμός, στην Ιταλία η ομοφοβία (αυτοκτονία 15χρονου Andrea), στη Γαλλία ο σεξισμός (υπόθεση Dati) και πάει λέγοντας...Μεσόγειος η θάλασσα του μίσους!!

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Συριζαλβανία του Χότζα 08/04/2013 15:22:36

   Ο μπλε συριζαίος γελοιωδώς συγκρίνει τους διωγμούς των Χριστιανών στην Αίγυπτο με την υποτιθέμενη ομοφοβία (sic) (όπου «ομοφοβία» εννοεί την μη συμμόρφωση με τα «θέσφατα» της πολιτικής ορθότητος και το μη λιβάνισμα εν λόγω παρεκκλίσεις). Στην δεξιά παράταξη όμως δεν έχουν θέση τέτοια σοράκια.

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ ΚΜ 08/04/2013 15:24:40

    Άρχισαν οι κασιδιαρισμοί, το επίπεδο στο πάτωμα!

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Συριζαλβανία του Χότζα 08/04/2013 18:43:54

     Στο οποίο πάτωμα, εντελώς συμπτωματικά, βρίσκεσαι εσύ...
     Νομίζεις ότι είσαι πιο intellectual από τον Κασιδιάρη; Κάποιος πρέπει να σου αποκαλύψει, επιτέλους, την πικρή αλήθεια...

   • B.Q avatar
    B.Q @ ΚΜ 08/04/2013 15:47:56

    + 100000000
    χαχαχαχα! Ο μπλε Συριζαίος! Ζωγραφίσατε πάλι ΚΜ.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Συριζαλβανία του Χότζα 08/04/2013 18:42:44

   Δηλαδή, συγκρίνεις τη θέση των χριστιανών στις ισλαμικές χώρες με τη θέση των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα ή των ομοφυλόφιλων στον δυτικό κόσμο...
   Εχεις εκτεθεί αρκετά ως εκπρόσωπος της Kommandatur (μέχρι σημείου καρικατούρας), δεν χρειάζεται να εκτίθεσαι και άλλο σαν νομιμοποιητής του ισλαμοφασισμού....
   Φαντάζομαι στο περιβάλλον σου θα είσαι από τους πλέον συμπαθείς...Εκτός και αν κάνεις παρέα μόνο με μέλη κανενός ακροφιλελεύθρου γκρουπούσκουλου...

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ ΒΙΣ 08/04/2013 19:32:01

    1) Η Kommandantur ευνοείται από τους πολιτικούς που -μάλλον- υποστηρίζεις (Μπερλουσκόνι,Γκρίλο κλπ) γιατί τα επιτόκια δανεισμού της γίνονται αρνητικά,ένα μέρος των καταθέσεων του Νότου καταλήγουν στις υπερμοχλευμένες γερμανικές τράπεζες και παίρνουν ανάσα, οι τράπεζες του Νότου αυξάνουν τα επιτόκια δανεισμού για να προσελκύσουν καταθέσεις για να σωθούν με αποτέλεσμα να αυξάνουν το κόστος χρήματος και δανεισμού και οι οικονομίες του Νότου να φρακάρουν από έλλειψη ρευστότητας. Τέλος, το ευρώ πέφτει και οι γερμανικές εξαγωγές αυξάνονται. Τώρα πως γίνεται να είμαι εγώ της Kommandantur, που υποστηρίζω τις τεράστιες διαρθρωτικές αλλαγές που θα φέρουν επενδύσεις και θα ανασάνουμε σαν οικονομία και ΑΡΑ θα μειώνεται συνεχώς η εξάρτησή μας από αυτούς, και όχι εσύ είναι απορίας άξιον...
    2) Στο μίσος,καταρχάς, δεν υπάρχει σύγκριση. Οι παράτυποι ή παράνομοι μετανάστες είναι αποτέλεσμα της έλλειψης μεταναστευτικής πολιτικής και της υποταγής των κυβερνήσεων στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Ο ρατσισμός ΠΟΤΕ δεν είναι ή ήταν στα σύνορα, όπως νόμιζε η Αριστερά που εμπόδιζε κάθε προληπτικό ή κατασταλτικό μέσο αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης, αλλά μέσα στη ζωή, μέσα στην καθημερινότητα μας και το να χαρακτηρίζονται ως υπάνθρωποι οι μετανάστες μέσα στη Βουλή. Όσο για τον φονταμενταλισμό του Ισλάμ είναι αποτρόπαιος και για αυτό το λόγο έγραψα το πρώτο σχόλιο για τις τεράστιες ευθύνες της διεθνούς κοινότητας σε αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Αίγυπτου αλλά και αλλού.
    3) Η διαφορά μας είναι ότι για να σου απαντήσω έγραψα ένα κατεβατό και πάλι αποκλείεται να καταλάβεις τίποτα, ενώ εσύ με 2-3 προσωπικές επιθέσεις σε μένα ή 5-6 τσιτάτα καθάρισες και νομίζεις ότι ξέρεις τι συμβαίνει γύρω σου...

 2. popaia avatar
  popaia 08/04/2013 15:40:07

  @KM
  +100000000000000000000000
  Ως "ρατσισμό" εν τω μεταξύ εννοεί την αντίδραση του κοσμάκη (πανευρωπαϊκά)
  στον ισλαμοεποικισμό και στους διωγμούς των χριστιανών.

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ popaia 08/04/2013 15:52:38

   Άναρθρες κραυγές! Πώς γίνεται να καταγγέλω τον ισλαμικό
   φονταμενταλισμό στην Αίγυπτο και να τον θέλω στην Ελλάδα ή την
   Ευρώπη; Ότι να'ναι...

 3. fe avatar
  fe 08/04/2013 15:46:50

  και ομως φιλε μου η παραταξη εχει γεμισει απο δαυτους.Για αυτο και ο ιδεολογικος της ευνουχισμος για αυτο και η πολιτικη της απο το νοεμβριο του 2011 και μετα για αυτο και αυτα τα νουμερα στις εκλογες .

  • B.Q avatar
   B.Q @ fe 08/04/2013 15:49:57

   '' Είναι ο ακραίος .....Νεοφιλελευθερισμός'' αγαπητέ fe.

 4. fe avatar
  fe 08/04/2013 15:57:04

  σωστος

 5. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 08/04/2013 16:04:49

  Το γεγόνος ότι μπαίνετε και σχολιάζετε εμένα χωρίς ΟΥΤΕ 1 επιχείρημα, λες και είμαι το κέντρο του κόσμου, πραγματικά έχει απίστευτο γέλιο!!! Στο θέμα της Αιγύπτου κανείς δεν είχε κάνει σχόλιο πριν από εμένα, κατά τα άλλα πολεμάτε τον ισλαμισμό και ενδιαφέρεστε για τους Κόπτες Χριστιανούς... Η άλλη η περιπτωσάρα ο ΚΜ το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μπει στο antinews να με πει ''μπλε συριζαίο'' κλπ, μέχρι και στον ύπνο του θα με βλέπει χαχαχα
  @KM
  Εγώ θα ντρεπόμουν να γράφω μόνο για την πω σε έναν άλλο σχολιαστή. Ακόμα και εσύ μπορείς να καταφέρεις καλύτερα πράγματα...

 6. ΚΜ avatar
  ΚΜ 08/04/2013 16:35:31

  Εσύ να ντρέπεσαι για άλλα πράγματα κι άσε με εμένα... Καμία συγκατάβαση προς την πραμάτεια σου, κι εσένανε και αλλωνών της ίδιας συνομοταξίας.

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ ΚΜ 08/04/2013 17:26:08

   Εγώ σε έχω αφήσει από καιρό για να μη χάνω το χρόνο μου, εσύ δεν έχεις με τίποτα άλλο να ασχοληθείς. Πάντως μόνο που θεωρείς πραμάτεια τα ανθρώπινα δικαιώματα, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την οικονομία κλπ... δείχνεις και το βαθύ σκοτάδι στη σκέψη σου! Καλά μεσάνυχτα με τα μυαλά που κουβαλάς, δε θα ξημερώσει ποτέ!!!

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Συριζαλβανία του Χότζα 08/04/2013 20:42:25

    Ένα μάτσο οργουελικά buzzword που εξιτάρουν μόνο ξυνισμένα ταλεμπάνια της πολιτικής ορθότητας. Μάσε την πραμάτεια σου και τράβα στου Τζήμερου και του Βαλιανάτου το μαγαζί! Η δικιά μας η παράταξη δεν είναι για το είδος σου.

    • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
     Συριζαλβανία του Χότζα @ ΚΜ 08/04/2013 21:01:01

     Η δικιά σου η παράταξη στο μεταναστευτικό ήταν η παράταξη της πολιτικής ορθότητας (2004-2009),και εγώ ήμουν αντίθετος τότε σε αυτή την πολιτική, εσύ μάλλον αποχαυνωμένος θα κούναγες σημαιάκια! Πάντως ο λαθρομετανάστης της γειτονιάς σου με δική σου ψήφο ήρθε, όχι με δική μου!!!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΚΜ 08/04/2013 18:45:13

   Καλά, τώρα εσύ με τον Κασιδιάρη του ακροφιλελευθερισμού πας να τα βάλεις; Δεν φοβάσαι;

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ ΒΙΣ 08/04/2013 19:56:07

    Τουλάχιστον αυτός κάνει απευθείας επιθέσεις δε στριμώχνεται πίσω από άλλους για να πει την εξυπνάδα του όπως εσύ!

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ ΒΙΣ 08/04/2013 20:36:18

    KM kai BIS
    Μην δινετε σημασια σ'αυτα που λεει ο στρεψοδικης. Οι υποστηρικτες των δικαιωματων των golden boys φωναζουν για τους ισλαμοφασιστες της Αιγυπτου γιατι δεν τους κανουν τα χατηρια. Πανε ομως χερακι χερακι με τους ισλαμοφασιστες της Συριας που σφαζουν ορθοδοξους χριστιανους. Αφηστε τον. Εχει παρει καποια μαθηματα στρεΨοδικιας ο ανθρωπος απο καποια ΜΚΟ της χλιδης. Την ιδια μεθοδο εφηρμοζαν οι ιησουιτες και μετα οι μπολσεβικοι. Τωρα ειναι η σειρα των ουλτραφιλελευθερων διεθνιστων που σφετεριζονται τα ανθρωπινα δικαιωματα.

    • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
     Συριζαλβανία του Χότζα @ Zugzwang 08/04/2013 21:19:00

     Στη Συρία εγκληματεί και ο Άσαντ και η συριακή αντιπολίτευση και μάλιστα βιαιοπραγίες από τους δεύτερους βγήκαν στην επιφάνεια από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η στρεψοδικία το αγαπημένο σου σπορ!

   • Δαίμων avatar
    Δαίμων @ ΒΙΣ 08/04/2013 21:08:35

    @ ΒΙΣ : Δαγκώνει, να προσέχω; Το Κασιδιάρης του νεοφιλελευθερισμού, άψογο!

    • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
     Συριζαλβανία του Χότζα @ Δαίμων 08/04/2013 21:21:15

     Το γεγονός ότι μπαίνετε μπουλούκια για να την πείτε σε εμένα χωρίς κανένα -πάντα- επιχείρημα με διασκεδάζει αφάνταστα!! Άντε φωνάξτε και φίλους σας για συμπαράσταση...

 7. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 08/04/2013 20:08:41

  Ήμουν σίγουρος ότι το πιο intellectual άτομο που θα είχες ακούσει εσύ να μιλάει θα ήταν ο Κασιδιάρης...

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Συριζαλβανία του Χότζα 08/04/2013 21:09:07

   Ε και να'ξερες καημένε...

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ ΚΜ 08/04/2013 21:34:15

    Πιο θλιβερός και από την κατάσταση στην Αίγυπτο κατάντησες ΚΜ... Οι φονταμενταλιστές στην Αίγυπτο επιτίθενται με άναρθρες κραυγές σε Κόπτες και εσύ με άναρθρες κραυγές σε εμένα. Όλοι οι σκοταδιστές την ίδια γλώσσα μιλάτε!

 8. Στέργιος avatar
  Στέργιος 08/04/2013 20:52:29

  Ιδού πώς θα λύσουμε το δημογραφικό πρόβλημα τής Ελλάδας.
  Στέλνουμε στα σπίτια τους τους Μουσουλμάνους (με ευγένεια και σεβόμενοι την ανθρώπινη αξιοπρέπειά τους) και καλωσορίζουμε τους Ορθόδοξους (Χαλκηδόνιους και Μη Χαλκηδόνιους) Χριστιανούς από την Αίγυπτο, τη Συρία, τον Λίβανο, το Ιράκ, την Παλαιστίνη και την Ιορδανία. Αφού έτσι κι αλλιώς θα καταλήξουν πρόσφυγες, γιατί να μην έρθουν σε μια ομόδοξη χώρα;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Στέργιος 09/04/2013 23:40:41

   Πολυ σωστη προταση.Την ειχα γραψει στο δημογραφικο και ειχα ακουσει παλι πολλα απο πολλους που δεν την καταλαβαν.Για να γινει δεκτη ομως πρεπει να ξεπερασουμε και την πολιτικη αριστερη ορθοτητα που λεει οτι ολες οι θρησκειες ειναι ιδιες και τη ρατσιστικη αντιληψη περι καθαροτητας αιματος των Ελληνων και να γυρισουμε στο 1821 : Ελληνες ειναι οι κατοικοι της Ελλαδος οι πιστευοντες εις Χριστον.Οχι καθαροτητες του αιματος,οχι πολυπολιτισμος ομως αλλα ελληνοχριστιανισμος.
   Οι χωρες της Α.Ευρωπης και οι χριστιανοι της Μ.Ανατολης ειναι η δεξαμενη απ οπου πρεπει να υπαρχει νομιμη μεταναστευση στην Ελλαδα.

 9. Δαίμων avatar
  Δαίμων 08/04/2013 21:02:41

  Από ΣυριζοΑλβανοΧότζα, όλα να τα περιμένει κανείς. Δεν ξέρεις τι σου γίνεται καημένε.

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ Δαίμων 08/04/2013 21:24:50

   Πραγματικά το ενδιαφέρον σου για τους Κόπτες της Συρίας είναι συγκλονιστικό...Κοίτα να δεις που υπάρχουν άνθρωποι που αντί να συζητούν για τη σφαγή στην Αίγυπτο μπαίνουν για να κάνουν λεκτικές επιθέσεις σε άλλους που το μόνο που τους ενδιαφέρει να συζητήσουν είναι η κατάσταση στην Αίγυπτο και η έκρηξη του φονταμενταλισμού...

 10. Δαίμων avatar
  Δαίμων 08/04/2013 21:06:48

  Συριζάλβανε Χότζα,ο λαθρομετανάστης της γειτονιάς σου ήρθε γιατί στον έστειλαν οι Οθωμανοί και τον εγκλωβίζουν εδώ οι αγαπημένοι σου συνεταίροι οι Ευρωληστές. Σ'έχουνε κάνει χαβούζα για να είναι ήσυχοι αυτοί. Άσε λοιπόν τις βλακώδεις επιφανειακές εξηγήσεις για να την πεις στον ΚΜ που σε βάζει στη θέση σου.

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ Δαίμων 08/04/2013 21:14:30

   Ότι να' ναι! Φυσικά και η Τουρκία τους προωθεί αλλά γιατί έπρεπε να φτάσει 2012 για να κλείσεις τον Έβρο. Η Ελλάδα υπέγραψε το Δουβλίνο 2. Πριν ρίξεις τις ευθύνες λοιπόν αλλού κοίτα τι κάναμε εμείς σα χώρα. Γι'αυτό άσε εσύ τις βλακώδεις επιφανειακές εξηγήσεις ότι εμείς δεν έχουμε κάνει εγκληματικά λάθη και πάντα φταίνε οι άλλοι.

   • Δαίμων avatar
    Δαίμων @ Συριζαλβανία του Χότζα 08/04/2013 21:31:11

    Αυτομαστιγώσου εσύ αν σε ευχαριστεί. Εγώ το θεωρώ μάταιο. Λάθη κάναμε και μάλιστα εγκληματικά.Μόνο που εσύ γλείφεις μονίμως τους ξένους και κατηγορείς τους Έλληνες ως γνήσιος συριζοΑλβανοΧότζας που είσαι. Αλλά σε καταλάβανε όλοι πια κι από εδώ και πέρα δυστυχώς, θα΄χει πίσσα και πούπουλα.

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ Συριζαλβανία του Χότζα 08/04/2013 21:45:00

    Εγώ στα περισσότερα σχόλια προτείνω λύσεις και συζητάω για αυτές, άλλες φορές έχω δίκιο άλλες άδικο. Τα προβλήματα έτσι λύνονται όχι με τσιτάτα. Εγώ θέλω μια χώρα δυναμική που κοιτάει μπροστά, προτείνει λύσεις και έχει μακρόπνοο σχεδιασμό όχι μια χώρα που θα τις φταίνε μια ζωή οι άλλοι και θα μιζεριάζει όταν η ίδια δεν κάνει αυτό που πρέπει. Άλλωστε, σα φοιτητής όταν έλεγα για τις δυσκολίες εισόδου στην ΟΝΕ και για τις μεταρρυθμίσεις που αν δεν κάναμε θα φτάναμε στο ΔΝΤ κάποιοι σαν εσένα με έλεγαν καταστροφολόγο...

 11. popaia avatar
  popaia 08/04/2013 21:46:44

  "Στο μίσος δεν υπάρχει σύγκριση", σοφιστεία τύπου "κανείς άνθρωπος δεν είναι λαθραίος" . Επιχειρήματα μαφιόζων, τράφικερς, δουλεμπόρων, σωματεμπόρων και ... αντιρατσιστών. Ίσια κι όμοια οι σφαγές χριστιανών με την αγανάκτηση που νιώθει παντού ο διωκόμενος χριστιανικός κόσμος. Μίσος και το ένα, μίσος και το άλλο. Στη "Μεσόγειο του μίσους" λέει. Η Νιγηρία Μεσόγειος είναι; Το Πακιστάν;

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ popaia 08/04/2013 22:14:52

   1) Προφανώς κανείς άνθρωπος δεν είναι λαθραίος! Λαθραίους να πεις τους Έλληνες μετανάστες που είναι σε κέντρα κράτησης στην Αυστραλία (φυσικά αυτοί έχουν κράτος και δομές, δε βρίζουν τους μετανάστες αλλά το ΚΡΑΤΟΣ τους άμα δεν έχει συγκεκριμένες πολιτικές).
   2) Στο πρώτο σχόλιο στηλιτεύω την απαθή στάση της διεθνούς κοινότητας και την έκρηξη του ισλαμικού φονταμενταλισμού.
   3) Τώρα το επιχέιρημα για τη Νιγηρία και το Πακιστάν ενισχύει αυτό που λέω για την εξάπλωση της μισαλλοδοξίας, άπλα η Αίγυπτος είναι στη Μεσόγειο. Είναι σαν μιλάμε για τα προβλήματα στην Ευρωζώνη και να μου απαντάς μα έχει οικονομικά προβλήματα και η Ιαπωνία.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ popaia 09/04/2013 09:34:41

   Το θεατρο του παραλογου συνεχιζεται. Δηλαδη τους λαθρεμπορους δεν θα πρεπει να τους λεμε λαθρεμπορους γιατι δεν υπαρχουν λαθραιοι ανθρωποι;

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ Zugzwang 09/04/2013 11:55:32

    Στο μόνο που συμφωνώ είναι ότι το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται! Ο λαθρέμπορος είναι αυτός που εμπορεύεται λαθραία αντικείμενα, για αυτό το λόγο αυτός που εμπορεύεται ''΄λαθραίους'' ανθρώπους λέγεται δουλέμπορος και όχι λαθρέμπορος. Η διεθνής ορολογία για τους ''λαθρομετανάστες'' είναι illegal immigrants και όχι stealthy ή furtive ή smuggled immigrants. Αντίθετα ο λαθρέμπορος λέγεται smuggler και όχι illegal merchant, ο λαθροκυνηγός λέγεται poacher και όχι illegal hunter κτλ.

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ Zugzwang 09/04/2013 17:21:13

    Ας πει καποιος στον καθηγητη αγγλικων οτι ο ορος illegal immigrant δεν ειναι "πολιτικα ορθος". Το Associated Press απαγορευσε μαλιστα στους συνeργατες του να τον χρησιμοποιουν. Ο "πολιτικα ορθος" ορος ειναι στα αγγλικα undocumented immigrant και στα γαλλικα sans papiers (χωρις εγγραφα) . Σε λιγο, οι ΜΚΟ της μασας και τα ΜΜΕ της διαπλοκης,θα θελησουν να απαγορευσουν και εδω τοσο τον ορο λαθρομεταναστης οσο και τον ορο παρανομος μεταναστης.

    • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
     Συριζαλβανία του Χότζα @ Zugzwang 09/04/2013 18:16:14

     Ας πει κάποιος στον καγηθητή Ρατσισμού ότι ο όρος ''λαθρομετανάστης'' δεν είναι ''ρατσιστικά ορθός''. Η ΧΑ τον εκσυγχρόνισε σε ''υπάνθρωπος'' (sub-human)...

    • Zugzwang avatar
     Zugzwang @ Zugzwang 09/04/2013 20:19:02

     Στερεψαν τα επιχειρηματα και αρχισαν οι υβρεις. Δεν πειραζει, θα του περασει.

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ Zugzwang 09/04/2013 22:01:13

      Σωστά, ξέχασα εσύ δεν είσαι ρατσιστής...

 12. Δαίμων avatar
  Δαίμων 08/04/2013 21:58:57

  Aν σε ευχαριστεί και σε καθησυχάζει να νομίζεις οτι ΄΄μπουλούκια΄΄ στρέφονται εναντίον σου, πίστευέ το. Η αλήθεια όμως είναι οτι αυτά που γράφεις και το ακρονεοφιλελεύθερο στυλάκι του ανόητου που πουλάς εδώ μέσα, τυγχάνει να ενοχλεί πολλούς και άσχετους μεταξύ τους ανθρώπους.Αντί να αυτοκοροϊδεύεσαι, απλά συμμαζέψου.

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ Δαίμων 08/04/2013 22:25:10

   Πάλι προσωπική επίθεση κάνεις γιατί δε μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο! Και εγώ βλέπω πάρα πολλά σχόλια με υφάκι που δε μου αρέσουν και απλά τα προσπερνώ και ΔΕ σχολιάζω. Κρίμα πάντως σε ένα τόσο σοβαρό θέμα το μόνο που σε ενδιέφερε να σχολιάσεις είναι το στυλάκι μου. Εδώ καράβια χάνονται...βαρκούλες αρμενίζουν!

 13. roadrunner avatar
  roadrunner 08/04/2013 22:08:33

  ΜΚΟ αντιρατσιστικές-πολυπολιτισμικές δεν έχουν στην Αίγυπτο ;
  Και αν η κυβέρνηση της Αιγύπτου κωλύεται ως προς το οικονομικό,
  ο ΟΗΕ που είναι συχνός χρηματοδότης τους, δεν ενδιαφέρεται για την αποδοχή της διαφορετικότητας ως προς το θρήσκευμα (πχ. χριστιανισμός), από τις ισλαμικές πλειοψηφίες ;
  Άραγε, αυτές οι αντιρατσιστικές-πολυπολιτισμικές ΜΚΟ ξεφυτρώνουν, επιλεκτικά, μόνο στις χώρες (ευρωπαϊκές, όπως η Ελλάδα) όπου οι μουσουλμάνοι είναι (ακόμη) μειονότητα ;

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ roadrunner 08/04/2013 22:34:07

   Η ηλίθια/πονηρή πολιτική του ΟΗΕ μετά τις επιθέσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν (εξαίρεση Ιράν) είναι να μην ασκεί αυστηρή κριτική στις ισλαμικές χώρες γιατί θα θεωρηθεί ως χριστιανικός οργανισμός ή οργανισμός πολέμιος του Ισλάμ, με αποτέλεσμα μειονότητες Χριστιανών να είναι απροστάτευτες από τη μισαλλοδοξία φανατικών ισλαμιστών. Βλέπε τι γίνεται στη Συρία που παίρνει το μέρος της συριακής αντιπολίτευσης παρά τις βιαιότητες εναντίον χριστιανικών πληθυσμών. Οι ΜΚΟ στην Ελλάδα (χωρίς βέβαια να αμφισβητώ ότι υπάρχουν και πραγματικοί ακτιβιστές) είναι μαγαζάκια εξυπηρέτησης συμφερόντων, οπότε μη μου τις χρεώνεις.

 14. Zugzwang avatar
  Zugzwang 08/04/2013 22:18:31

  Για να μην ξεχνιομαστε. Κραυγαζαν οι ΜΚΟ των golden boys για να εξοπλιστουν οι ισλαμοφασιστες στο Αφγανισταν (επι εισβολης ΕΣΣΔ), στο Ιρακ, στη Λιβυη και σημερα στη Συρια. Και ειναι οι ισλαμοφασιστες συμμαχοι των ΜΚΟ που σφαζουν χριστιανους στην Συρια. Για τους σφετεριστες των ανθρωπινων δικαιωματων, οι ισλαμοφασιστες ειναι κακοι στην Αιγυπτο αλλα καλοι στην Συρια.

 15. Νιόβη avatar
  Νιόβη 08/04/2013 23:34:54

  Ο ασταμάτητος διωγμός των Χριστιανών, από εμφάνισης του Ιησού Χριστού στη γη έως σήμερα... Πότε με σφαγές και πότε «ειρηνικά», από ρεντίκολα που συνήθως αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους όταν νιώθουν πια «θωρακισμένοι» πίσω από το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας (που όμως δεν θα ήταν το ίδιο αν οι προθέσεις τους ήταν από την αρχή γνωστές). Η δε τακτική των νεοσύστατων Ισλαμικών καθεστώτων είναι εμφανής: αποχριστιανοποίηση των πληθυσμών τους με ταυτόχρονη ισλαμοποίηση της ηλίθιας Ευρώπης, η οποία στον 20ο αιώνα άνοιξε στο Ισλάμ διάπλατα τις πόρτες που είχαν κλείσει με πολύ αίμα Έλληνες και Ίβηρες. Τους ίδιους δε Έλληνες και Ίβηρες η ίδια εγκληματίας Ευρώπη τους ξεπληρώνει τώρα με αφανισμό για την υπηρεσία που τής προσέφεραν κάποτε, να εγγυηθούν τον πολιτισμό, τα πλούτη, τη βιομηχανία και την ελευθερία της με κόστος, οπισθοδρόμηση και αίμα δικό τους. Άει σιχτίρ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.