Αίγυπτος: Μανία με τον στρατηγό αλ- Σίσι
01/04/2014 19:35
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αίγυπτος: Μανία με τον στρατηγό αλ- Σίσι

Η δημοτικότητα του πρώην στρατάρχη Αμπντούλ Φατάχ αλ - Σίσι στην Αίγυπτο έχει λάβει μάλλον ασυνήθιστες μορφές

Η δημοτικότητα του πρώην στρατάρχη Αμπντούλ Φατάχ αλ - Σίσι στην Αίγυπτο έχει λάβει μάλλον ασυνήθιστες μορφές: μια σειρά εμπορευμάτων με τη μορφή του που κυκλοφορούν, πωλούνται σαν τρελά. Μπλουζάκια, κοσμήματα, αρώματα, σοκολάτες και σάντουιτς φέρουν με υπερηφάνεια την εικόνα ή το όνομα του νέου εθνικού ήρωα της χώρας, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία. 
Κάποιοι, οι οποίοι φοβούνται ότι ο Σίσι θα επαναφέρει στην Αίγυπτο τον στρατιωτικό αυταρχισμό, πιστεύουν ότι τα αντικείμενα είναι ένα ανησυχητικό σημάδι μιας νέας επίσημης προσωπολατρείας. Ωστόσο, πολλοί Αιγύπτιοι τον θεωρούν πραγματικά ως σωτήρα που συνέβαλε στην απομάκρυνση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και υπόσχεται την ελπίδα για τον τερματισμό της αναταραχής που ταλανίζει την Αίγυπτο από την επανάσταση στην πλατεία Ταχρίρ. Αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές με συντριπτική πλειοψηφία.

Η Μπαχρια Τζαλάλ πουλάει σοκολατάκια με την μορφή του Σίσι, που εκφράζουν «την αγάπη και τον σεβασμό» της. Η Νερμίν Ναζίμ έχει σχεδιάσει μια σειρά κοσμημάτων με την ονομασία «Η δεύτερη νίκη» και λέει ότι ο Σίσι «απελευθέρωσε την Αίγυπτο από τον φασισμό». Πολλές από τις παραγγελίες της είναι για γαμήλια δώρα. Στις ψεύτικες αναμνηστικές ταυτότητες με το όνομα του Σίσι, η ιδιότητά που αναγράφεται είναι «Σωτήρας της Αιγύπτιων». Το όνομα και η μορφή του υπάρχουν επίσης σε ψεύτικα χαρτονομίσματα, ακόμα και σε σάντουιτς.

Κάποιοι Αιγύπτιοι πάλι, θέλησαν να εκφράσουν τον θαυμασμό τους με ένα τραγούδι. Ένα βίντεο γυμναστικής που δημιούργησε η Μπόσι Μουχτάρ Μπόσεϊ περιλαμβάνει στίχους στα αγγλικά του στυλ «Sisi the Egyptians love» και «Now the whole world knows you are the Egyptians' leader». Για πολλούς, όλα αυτά είναι παρατραβηγμένα. Ο εξαιρετικά δημοφιλής τηλεοπτικός ηθοποιός της σάτιρας Μπασέμ Γιουσέφ, ο οποίος επίσης επικρίνει σκληρά τον Μόρσι, προειδοποιεί τους Αιγύπτιους να μην αντικαταστήσουν τον «θρησκευτικό φασισμό» με «εθνικιστικό φασισμό».

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-26775516

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.