#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/01/2012 12:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όχι σε ένα νέο Ιράκ!Σύμφωνα με τον Ron Paul, οι ίδιοι νεοσυντηρητικοί  (neocons) που το 2003 έπεισαν με τα ψέματά τους τον  George W. Bush να εισβάλλει στο Ιράκ, τώρα κάνουν το ίδιο σε σχέση με το Ιράν. Και πολλοί απ αυτούς τους πολεμοκάπηλους, είναι άτομα που απέφυγαν την επιστράτευση στον πόλεμο του Βιετνάμ, προτιμώντας κάποιοι άλλοι Αμερικανοί να κάνουν την βρώμικη δουλειά.

Με μόνη εξαίρεση τον Ron Paul, που γνωρίζει πολύ καλά το ιστορικό των Αμερικανοϊρανικών σχέσεων, οι υπόλοιποι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι έχουν εκδηλώσει την έχθρα τους απέναντι στους Ιρανούς αξιωματούχους, τους οποίους κατηγορούν για προσπάθεια απόκτησης πυρηνικών όπλων.

Το ιρανικό καθεστώς αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι αναπτύσσει πυρηνική τεχνολογία για λόγους ενέργειας και ιατρικής εξέλιξης.

Οι επιτροπές επιθεώρησης της ΙΑΕΑ, που ελέγχουν την συμμόρφωση της χώρας με τις διεθνείς συνθήκες περί μη διάδοσης των πυρηνικών, και που έχουν επισκεφτεί το Ιράν αρκετές φορές, παραμένουν καχύποπτες, αλλά δεν έχουν βρει καμία απόδειξη πως η Τεχεράνη σκοπεύει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.

Την ώρα που η Δύση, και πολλές αραβικές χώρες της περιοχής του Κόλπου καταδικάζουν τις προσπάθειες του Ιράν, το Ισραήλ διατηρεί περίπου 200 ετοιμοπόλεμα πυρηνικά όπλα, αρνούμενο να υπογράψει την συνθήκη μη διάδοσης, αποφεύγοντας έτσι τις επιθεωρήσεις της ΙΑΕΑ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Ehud Barak, οι Ιρανοί θέλουν πυρηνικά όπλα επειδή «…δεν το κάνουν μόνο εξαιτίας του Ισραήλ… έχουν μια ιστορία 4.000 ετών. Κοιτάνε γύρω τους, και βλέπουν μια πυρηνική Ινδία, μια πυρηνική Κίνα, ένα πυρηνικό Πακιστάν, μια πυρηνική Β. Κορέα, και ας μη ξεχνάμε τη Ρωσία…».

Το ιρανικό καθεστώς, που έχει ένα ΑΕΠ μικρότερο κι από αυτό της Μασαχουσέτης, είναι τρομοκρατημένο. Περικλείεται από πανίσχυρους αντίπαλους, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Bush το έχει χαρακτηρίσει ως μέλος του «άξονα του κακού», μαζί με το Ιράκ, και την Β. Κορέα. Και η Τεχεράνη γνωρίζει πολύ καλά τι σήμαινε αυτός ο χαρακτηρισμός για την τύχη του Ιράκ.

Παράλληλα, γνωρίζει ότι η Β. Κορέα γλίτωσε μέχρι σήμερα από μια επίθεση, επειδή ακριβώς κατάφερε και έκανε δοκιμές πυρηνικών βομβών.

Οι Ιρανοί επίσης θυμούνται πως οι ΗΠΑ ανέτρεψαν τον δημοφιλή εκλεγμένο πρωθυπουργό Mohammad Mosaddegh το 1953, τοποθετώντας στη θέση του τον δικτατορικό Σάχη, που κυβέρνησε τυραννικά την χώρα επί 27 χρόνια.

Πρόσφατα, το Ιράν υφίσταται ηλεκτρονικό σαμποτάζ, παραβιάσεις του εναέριου χώρου του, δολοφονίες επιστημόνων, και βομβιστικές επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών και πυραυλικών του εγκαταστάσεων. Μάλιστα, οι Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι, δεν κάνουν και ιδιαίτερες προσπάθειες για να κρύψουν αυτόν τον μυστικό πόλεμο.

Το 2004, ο Ισραηλινός ιστορικός Martin van Creveld είπε: «οι Ιρανοί απειλούνται, και άρα θα ήταν τρελοί αν δεν προσπαθούσαν να αποκτήσουν πυρηνικά…πρέπει να μάθουμε να ζούμε με ένα πυρηνικό Ιράν…το Ισραήλ δεν κινδυνεύει, μπορεί να αντεπεξέλθει… εξάλλου, χάρη στην ιρανική απειλή, μας προμηθεύουν με όπλα οι ΗΠΑ και η Γερμανία».

Οι πολεμοκάπηλοι συχνά διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις των Ιρανών, έτσι ώστε να ταιριάζουν με αυτά που οι ίδιοι επιθυμούν, ενώ αποκρύπτουν διάφορες ειρηνευτικές και φιλικές πρωτοβουλίες των Ιρανών, που η χώρα τους δεν εισέβαλλε σε καμία άλλη, εδώ και 250 χρόνια.

Το Ιράν είχε προσφερθεί το 2001 να βοηθήσει την Αμερική στον πόλεμο εναντίον των Ταλιμπάν. Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν.

Την άνοιξη του 2003, οι Ιρανοί πρότειναν συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις σχετικά με το πρόγραμμα εξοπλισμού τους, τις σχέσεις τους με την  Χεζμπολάχ και την Χαμάς, και την ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραήλ-Παλαιστινίων. Οι ΗΠΑ και πάλι τους αγνόησαν.

Τον Οκτώβριο του 2003, η ΕΕ εξασφάλισε συμφωνία με το Ιράν για αναστολή της διαδικασίας εμπλουτισμού ουρανίου, και έναρξη διαπραγματεύσεων που θα οδηγούσαν σε οικονομική, πυρηνική, και στρατηγική συμφωνία. Η τότε κυβέρνηση του Bush αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή αυτή πρωτοβουλία, φροντίζοντας μάλιστα οι συνομιλίες να αποτύχουν.

Πρόσφατα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Leon Panetta δήλωσε πως το Ιράν προχωρά στην δυνατότητα απόκτησης πυρηνικών όπλων στο μέλλον, αλλά δεν κατασκευάζει βόμβα προς το παρόν. Αν είναι έτσι, τότε γιατί η κυβέρνηση Ομπάμα επιμένει να επιβάλλει κυρώσεις εναντίον του Ιράν, που έχουν σκοπό να ταλαιπωρηθεί ο λαός του και να ανατραπεί η κυβέρνηση; Το πιο πιθανό είναι οι κυρώσεις να οδηγήσουν σε συσπείρωση, και σε μεγαλύτερη υποστήριξη του καθεστώτος από πλευράς του ιρανικού λαού.

Το να βάζουμε το Ιράν στην γωνία, σημαίνει ρίσκο. Κινδυνεύει άμεσα η ομαλή ροή του πετρελαίου μέσω των Στενών του Ορμούζ. Αν η ροή διακοπεί, αλίμονο σε όλους όσους θα πρέπει να πληρώνουν την πανάκριβη βενζίνη, και άλλα πολλά προϊόντα, αγαθά, και υπηρεσίες, που θα εκτοξευτούν στα ύψη.

Ήρθε η ώρα, το κογκρέσο να αναλάβει δράση βάσει των συνταγματικών του αρμοδιοτήτων. Το χρωστά στον αμερικανικό λαό. Η φρενίτιδα στην οποία έχουν υποπέσει τα ΜΜΕ, και που οδήγησε στο παρελθόν στην εισβολή του Ιράκ, αντιτίθεται στα πραγματικά εθνικά συμφέροντα της Αμερικής.

Ήρθε η ώρα να αφυπνιστεί ο αμερικανικός αλός και να φωνάξει: όχι ένα άλλο Ιράκ.

 

Του Ralph Nader
Global Research
http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=28631

Απόδοση: S.A.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 17/01/2012 15:16:43

  Καλά, ἔχει πάρει κανεὶς χαμπάρι ὅτι τὸ Ἰρὰν δὲν θὰ εἶναι ἁπλῶς "ἕνα νέο Ἰράκ";;;

  • Lampros avatar
   Lampros @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 18/01/2012 09:34:45

   πανε για περιπατο οι αμερικανοι αλλα εδω θα ματωσουν. Δεν θα ειναι ευκολο, οι Ιρανοι και πυραυλική τεχνολογία έχουν, και την γεωγραφία του τοπου μπορουν να εκμεταλευτουν.

 2. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 17/01/2012 15:24:39

  "Ηρθε η ώρα να αφυπνιστεί ο Αμερικανικός λαός";.Κατάλαβα,αρχίζω να συγκεντρώνω τρόφιμα και φάρμακα για τον λαό του Ιράν!

 3. avanti avatar
  avanti 17/01/2012 17:23:12

  Εκείνο που δεν μας λέει είναι ότι το Ιράν είναι ένας ενεργειακός κολοσσός, με πετρέλαιο και το πιό σημαντικό, αποθέματα φυσικού αερίου που υπολογίζονται στο 10% των παγκοσμίων αποθεμάτων....... σε αντίθεση με τις ΗΠΑ που κατέχουν λιγότερο από 2% των παγκοσμίων αποθεμάτων πετρελαίου .....
  Δεν χρειάζεται να ξέρω τίποτα περισσότερο, αυτό μου αρκεί για να ξέρω ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατόν να βάλουν στο χέρι το Ιράκ.
  Αλήθεια, η Ευρώπη γιατί ακολουθεί τις ΗΠΑ ενώ μονίμως είναι έξω από το παιχνίδι της μοιρασίας?

 4. Νταβελιώτης avatar
  Νταβελιώτης 17/01/2012 19:10:07

  "III WW" θα γράφουν τα βιβλία ιστορίας του μέλλοντος αν βέβαια μετά από όσα πρόκειται να γίνουν υπάρξει μέλλον και αν θα υπάρχει τρόπος να γραφτούν βιβλία.

  h++p://www.youtube.com/watch?v=GOhzRZOOMiU

 5. Β. ΝΤΡΙΤΣΑΣ / 17.1.2012 avatar
  Β. ΝΤΡΙΤΣΑΣ / 17.1.2012 17/01/2012 21:39:04

  B. Ντρίτσας / 17.1.2012
  Ειλικρινά, μετά από τόσα χρόνια προσωπικής μου έρευνας για το ρόλο του σιωνισμού και της παγκόσμιας ελίτ ή νέας παγκόσμιας τάξης που τελικό στόχο έχουν τη δημιουργία παγκόσμιας κυβέρνησης η οποία θα εξελιχτεί σε παγκόσμια δικατατορία, διαβάζοντας τέτοια άρθρα αναγκάζομαι να εκφράσω κι εγώ τις απόψεις μου. Κι όταν γράφω γίνομαι καυστικός κι εκφράζω όλη μου την αγανάκτηση. ''Τα τσιράκια της νέας παγκόσμιας τάξης βιάζονται να διαλύσουν τα κράτη και τις κοινωνίες, ελέγχοντας τις μάζες μέσω του οικονομικού ελέγχου, της τεχνολογίας, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλων μεθόδων. ΄Οποια κράτη αντιστέκονται στις επιδιώξεις τους, τα τσακίζουν μέσω οικονομικών αποκλεισμών και ανατροπής του καθεστώτος τους, είτε δολοφονώντας τον ηγέτη είτε προκαλώντας πόλεμο. Μετά επιβάλλουν νέο οικονομικό καθεστώς, τέτοιο που η νέα κυβέρνηση να είναι υπόδουλη με χρέη (η υπερχρέωση κρατών που ακούμε και βλέπουμε είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να υποκύψουν τα κράτη και τελικά να δεχτούν παγκόσμια κυβέρνηση, αφού αυτοί πρώτα προκαλέσουν παγκόσμιο οικονομικό κραχ ή παγκόσμια οικονομική αναστάτωση). ΄Ενας πόλεμος με το Ιράν : α) θα εκτινάξει την τιμή πετρελαίου στα ύψη, προκαλώντας αιμοραγία στην παγκόσμια οικονομία, β) θα ληστέψουν τον ενεργειακό πλούτο της χώρας, δίνοντάς τον στα γεράκια των πολυεθνικών πετρελαιοπαραγών εταιρειών και γ) θα επιβάλλουν νέο καθεστώς, υποδουλωμένο στη νέα παγκόσμια τάξη. Σειρά έχουν κι άλλες χώρες όπως Συρία, Β. Κορέα, κάποιες στη Νότια Αμερική, Ρωσία, Κίνα. Μόνο που θα τους είναι πολύ δύσκολο να γονατίσουν τη Ρωσία και την Κίνα επειδή είναι πολύ ισχυρές. Αυτές είναι οι απάνθρωποι μέθοδοι του περιβόητου σιωνισμού και της παγκόσμιας ελίτ ή νέας παγκόσμιας τάξης ! Δεν τους ενδιαφέρει η ειρήνη, η σταθερότητα και η ευμάρεια των λαών. Ακριβώς το αντίθετο. Ας αντισταθούμε με αγώνες και διαμαρτυρίες κάθε είδους μήπως και φρενάρουμε τα βάρβαρα σχέδιά τους''.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.