#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/08/2011 18:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν οι πολιτικοί και οι διανοούμενοι κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τουςΗ σκληρή εγκληματικότητα την οποία επιδεικνύει ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού της Αγγλίας δεν με εκπλήσσει.  Γράφω για αυτό το θέμα εδώ και 20 χρόνια. Το να το διαπιστώσω την προϊούσα εκδήλωση εγκληματικής βίας, δεν απαιτούσε ιδιαίτερη παρατηρητικότητα εκ μέρους μου.

Αυτοί που δεν το έβλεπαν, και έκλειναν τα μάτια, είναι η βρετανική διανόηση και η πολιτική τάξη, που όχι μόνο δεν το είδαν, αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν και τη σημαντικότητά του. Οι διανοούμενοι δεν θέλουν να αλλάζουν τις απόψεις τους, και οι πολιτικοί τις πολιτικές τους.

Τρεις άνδρες παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο, και έχασαν τη ζωή τους, προσπαθώντας να υπερασπίσουν τη περιουσία τους στο Birmingham, πόλη στην οποία κάποτε ζούσα και περπατούσα στους δρόμους  της καθημερινά. Μόνο λοιπόν όποιος περπατά αλλά δεν παρατηρεί τι γίνεται γύρω του, και δεν βλέπει τα πρόσωπα και τις συμπεριφορές των νέων, μόνο αυτός θα πρέπει να εκπλήσσεται με όσα συμβαίνουν σήμερα.

Οι ταραχές αποτελούν την αποθέωση του κοινωνικού κράτους, και της βρετανικής λαϊκής κουλτούρας. Πρόκειται για έναν πληθυσμό, του οποίου πιπιλίζουν τα αφτιά οι πολιτικοί και οι διανοούμενοι, ότι δικαιούται ένα υψηλό επίπεδο κατανάλωσης, άσχετα από την προσωπική προσπάθεια, και άρα τα θεωρεί όλα ως δεδομένα, και όταν δεν τα απολαμβάνει, τότε αισθάνεται αδικημένος.

Ο κόσμος αισθάνεται στερημένος, επειδή έτσι τον έχουν πείσει οι διανοούμενοι και οι πολιτικοί, παρά το γεγονός ότι το κάθε μέλος της κοινωνίας μας έλαβε δωρεάν εκπαίδευση αξίας $80.000, για την οποία ούτε ο ίδιος, και πολλές φορές ούτε κανένα μέλος της οικογένειάς του δεν συνεισέφερε το ελάχιστο. Μάλιστα, το πιο πιθανό είναι πως έζησε μια ολόκληρη ζωή εις βάρος των άλλων, σε σημείο που το κάθε ρούχο που φόρεσε, το κάθε τρόφιμο που κατανάλωσε, η κάθε τηλεοπτική εκπομπή που απόλαυσε, ήταν προσφορά τρίτων. Ακόμη όμως και αν το αναγνώριζε αυτό, δεν θα αισθάνονταν ευγνωμοσύνη, αφού η εξάρτηση δεν οδηγεί σε αυτήν. Αντιθέτως, θα ζητούσε ακόμη περισσότερα.

Και η ακριβή παιδεία που έλαβε, δεν θα τον βοηθούσε σε τίποτα. Η εργασία του (αν ήθελε να εργαστεί) δεν θα άξιζε το κόστος του οποιουδήποτε εργοδότη, κυρίως εξαιτίας των κοινωνικών δαπανών που απαιτούνται προκειμένου αυτός και οι όμοιοί του να βρίσκονται σε καθεστώς μόνιμης χαλάρωσης. Έτσι, οι ανειδίκευτοι εργάτες στη Βρετανία είναι όλοι αλλοδαποί, με τους ντόπιους να είναι μονίμως επιδοτούμενοι άνεργοι.

Η προσωπική κουλτούρα του καθενός δεν επαρκεί ώστε να διορθώσει τη συμπεριφορά του. Μια κουλτούρα στην οποία η μακαρίτισσα πλέον Amy Winehouse, αυτή η πρωτόγονη, ημιεγκληματίας, ναρκομανής, και αλκοολική τραγουδίστρια, τα τραγούδια της οποίας εκθειάζουν τον πιο παρακμιακό  τρόπο ζωής, κέρδισε τη θέση της ηρωίδας της κοινωνίας!

Τέλος, η μακρά εμπειρία της ατιμωρησίας, έχει διδάξει στους ταραξίες ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από τον νόμο, ο οποίος στην Αγγλία έχει καταντήσει κωμικά χαλαρός (εκτός βέβαια για τα θύματα της εγκληματικότητας).

Για τους νεαρούς ταραχοποιούς, το έγκλημα αποτελεί τη βάση της  εν γένει συμπεριφοράς τους. Και το μόνο που προκαλεί έκπληξη για τις ταραχές που συμβαίνουν σήμερα, είναι το γεγονός ότι δεν εκδηλώθηκαν νωρίτερα, και ότι δεν έχουν γίνει χρόνιο φαινόμενο.

 

S.A.-City Journal

http://www.city-journal.org/2011/eon0810td.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γαλαξιάρχης avatar
  Γαλαξιάρχης 13/08/2011 18:25:11

  Εντάξει το διαβάσαμε κι αυτό: ταραχές λόγω... υπερβολικού κοινωνικού κράτους. Τι πίνουν;

  • Ανώνυμος avatar
   Ανώνυμος @ Γαλαξιάρχης 13/08/2011 19:01:19

   Kάνεις λάθος. Παραθέτεις μία φράση αποκομμένη από τα υπόλοιπα. Ο άρθρογράφος έχει δίκιο. "Πρόκειται για έναν πληθυσμό, του οποίου πιπιλίζουν τα αφτιά οι πολιτικοί και οι διανοούμενοι, ότι δικαιούται ένα υψηλό επίπεδο κατανάλωσης, άσχετα από την προσωπική προσπάθεια, και άρα τα θεωρεί όλα ως δεδομένα, και όταν δεν τα απολαμβάνει, τότε αισθάνεται αδικημένος."

   Όλα αυτά τα ρεμάλια τρέφονται από την κοινωνική πρόνοια στην Αγγλία και όντως οι πολιτικοί τους χαϊδεύουν τ' αυτιά για την ψήφο. Κατά τα άλλα, το άρθρο θα μπορούσε να αφορά στην Ελλάδα.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Γαλαξιάρχης 13/08/2011 20:28:29

   Είδες; Ντροπή του! Ξέφυγε από τις γνωστές προοδευτικούρικες αναλύσεις, σαν αυτή που πουλούσε προχτές σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό, ως ανταπόκριση από το Λονδίνο η Ματίνα Στεβή. Μόνο που η αντίδραση των αριστερούληδων είναι ο χλευασμός, αντί επιχειρημάτων...
   Όταν ο Πολωνός μετανάστης στην Αγγλία εργάζεται σκληρότερα σε μια δουλειά από τον Τζαμαϊκανό ή τον Πακιστανό, είναι φυσικό να προτιμηθεί ο Πολωνός. Too bad για τους Τζαμαϊκανούς ή τους Πάκηδες....
   Και για να το πάω λίγο παρακάτω, αν ο νεαρός από την Άνω Κατσικούλα, χωρίς προσόντα και χωρίς επάγγελμα, απαξιοί να δουλέψει στο χωράφι λίγες ώρες, έστω για εποχιακή δουλειά, αλλά κοπροσκυλιάζει στο Ιντερνετ Καφέ της Κάτω Κατσικούλας και μένει για μήνες άνεργος και άεργος γιατί δεν βρίσκει πλέον δουλειά σαν γκαρσόνι (επειδή το τοπικό σκυλάδικο έκλεισε), τότε ο Αλβανός που θα δουλέψει σκληρά στην Άνω Κατσικούλα έχει πολύ περισσότερο μέλλον.

 2. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 13/08/2011 19:53:45

  Πόσοι είναι αυτοί που αισθάνονται αδικημένοι; αρκετοί ίσως..δεν εγκληματούν όμως όλοι. Αλλά και αργία μήτηρ πάσης κακίας..

 3. Phedra avatar
  Phedra 13/08/2011 20:50:28

  Ο αρθρογράφος έχει απόλυτο δίκαιο! Ζήστε σε Αγγλία ή Γαλλία και θα καταλάβετε σε τι αναφέρεται όταν μιλάει για κοινωνικό κράτος. Η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με αυτά. Ε δώ στη Γαλλία είναι κοινωνικό δικαίωμα η ανεργία και οι παροχές. Για τόλμα να μιλήσεις σε μετανάστη (ποτέ ευρωπαίο....), να του πεις ότι πρέπει να συνυσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και τότε διαλέγεις ανάμεσα στο ξύλο, στο βρίσιμο ή στο βανδαλισμό... Ναι, τους χαιδεύουν τ αυτιά για να τους παρουν τις ψήφους... και έπειτα συνηθίζουν να τρώνε κυριολεκτικά από τα έτοιμα (τα οποία συνεχίζουν να τους προσφέρουν).

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Phedra 13/08/2011 21:29:59

   Ετσι ακριβώς είναι. Επειδή έχω ζήσει στη Γαλλία, μπορώ να το βεβαιώσω. Ενα σωρό παροχές και ελάχιστοι φόροι για τον κάθε υποσαχάριο που κουβαλιέται (μαζί με τις 3 γυναίκες του, ενίοτε).
   Εδώ ανέχεται το γαλλικό κράτος το μαζικό λαθεμπόριο τσιγάρων δίπλα στον σταθμό του μετρό στο Barbès, στο βόρειο Παρίσι, δίπλα σε κεντρική λεωφόρο...Μόνο και μόνο να μην θιγούν οι Αλγερινοί, Μαροκινοί και Αφρικανοί, που διαπρέπουν σε αυτό.

   • Phedra avatar
    Phedra @ ΒΙΣ 13/08/2011 23:32:45

    Και άλλα ανέχονται στο Barbès και όχι μόνο εκεί.... είναι μέσα στα πλαίσια της... αριστερίστικης οπτικής του liberté-égalité-fraternité βλέπεις... Και όσο για τις τρεις γυναίκες, να ήταν μόνο αυτές! όλο τους το σόι έρχεται και χρησιμοποιεί την ίδια κάρτα υγείας. Ολα πληρωμένα δηλαδή. Χτες στο δελτίο ειδήσεων μίλησαν για 3.000.000 πλαστές κάρτες και πλαστές παροχές ανυπολόγιστου ύψους! Κάτσε εσύ μετά να δουλεύεις για να τους πληρώνεις...

 4. Γαλαξιάρχης avatar
  Γαλαξιάρχης 13/08/2011 21:10:09

  Η διάνοια της δεξιάς σε πέντε γραμμές.
  Αντί να συζητάμε για τη άνοδο του μισθού του "Πάκι", ενοχλούμαστε από τα 500 ευρώ του Άγγλου (Έλληνα κ.λπ. ιθαγενή). Υποθέτω ότι αφού ονειρεύεσαι κινεζοποίηση του συνέλληνα εργάτη, θα είσαι εργοστασιάρχης, πλοιοκτήτης, μεγαλοϊδιοκτήτης, ραντιέρης, τι;;;
  Μόνο μη μου πεις, απλώς δεξιός...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Γαλαξιάρχης 13/08/2011 21:23:04

   Δεν ονειρεύομαι καμία κινεζοποίηση, μισθωτός είμαι και μάλιστα όχι καλοπληρωμένος. Αλλά δεν μου αρέσει η νοοτροπία της (ελληναράδικης) Αριστεράς που θεωρεί ότι μπορεί κανείς να κάθεται και απλώς να διεκδικεί προνόμια και τζάμπα φαγητό. Η αριστερίστική νοοτροπία, σε συνδυασμό με την ελληναράδικη κουτοπονηριά, μας έκαναν ένα κράτος απαξιωμένο και μία κοινωνία της χυδαίας κατανάλωσης.

   Ο μισθός του Πάκι δεν με ενδιαφέρει, με ενδιαφέρει ο Πάκης να φύγει από εδώ, διότι δεν τον θεωρώ πολιτισμικά εντάξιμο. Ας υπάρξει σοβαρή μεταναστευτική πολιτική, να ξέρουμε πόσους νόμιμους εποχιακούς εργάτες χρειαζόμαστε. Οσο για το παράδειγμα που έφερα με τον νεαρό ελληνάρα άεργο από την Ανω-Κάτω Κατσικούλα, είναι υπαρκτό, απλά άλλαξα το όνομα του χωριού. Και είναι απόλυτα τυπικό, όχι εξαίρεση.

   Οσο για τον Άγγλο σχολιαστή, προφανώς δεν κατάλαβες τίποτα από όσα είπε. Ο αριστερός δογματισμός βλάπτει σοβαρά τη σκέψη σας. Αλλά είναι αλήθεια ότι χωρίς δογματισμό (ξεκινώντας από τη Γαλλική Επανάσταση) απλώς η Αριστερά δεν θα υπήρχε.

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ Γαλαξιάρχης 13/08/2011 22:15:35

   Γαλαξιάρχη, σου γράφει ο ΒΙΣ.
   "...ο νεαρός από την Άνω Κατσικούλα, χωρίς προσόντα και χωρίς επάγγελμα..." πλην όμως "αγανακτισμένος" συμπληρώνω εγώ, "...απαξιεί να δουλέψει στο χωράφι λίγες ώρες, έστω για εποχιακή δουλειά...", δικαιολογείται να παριστάνει τον "απόκληρο κι αποδιωγμένο";
   Μπορείς να απαντήσεις με απλά Ελληνικά χωρίς βοθροκουλτουριάρικους χαρακτηρισμούς κι επίθετα;

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Σταύρος 13/08/2011 22:30:14

    Η πλάκα είναι ότι ο συγκεκριμένος νεαρός, ετών 26, που βρέθηκε στην Αθήνα για γκομενοδουλειά (όντας άεργος), όντως πήγε στο Σύνταγμα στους "αγανακτισμένους".
    Επιπλέον, βρίζει τους πολιτικούς με τα - στοιχειώδη - ελληνικά-greeklish του στην σελίδα του στο fb (την οποία συμπληρώνει με καφρίλες τύπου xalaraaaaaaaaa, variemeeeeee τις ατέλειωτες ώρες που περνά στο Νετκαφέ της Κάτω Κατσικούλας).
    Και δυστυχώς, ο τύπος αυτός δεν είναι εξαίρεση. Μπορεί να μην είναι ο κανόνας, πάντως εξαίρεση δεν είναι σίγουρα. Είναι μία εικόνα της ελληνικής κοινωνίας, όπως την διάπλασαν τα πασοκικά και αριστερίστικα συνθήματα, οι επιδοτήσεις (για τα τριπλομετρημένα πρόβατα και τα διπλοζυγισμένα μπαμπάκια) και η νοοτροπία της κονόμας χωρίς να δουλεύεις, η οποία βρίσκεται και στον πυρήνα της ιδεολογίας της (ελληνικής, τουλάχιστον) Αριστεράς.

    • Σταύρος avatar
     Σταύρος @ ΒΙΣ 13/08/2011 23:32:27

     Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι τα πανωγραψίματα!
     Οι Κρητικοί είδαν και απόειδαν ότι το Ελληνικό Κράτος δεν κάνει κίνηση οριοθέτησης της ΑΟΖ κι έτσι πήραν την πρωτοβουλία να κατοχυρώσουν το αναλογών κομμάτι μας προς την Λιβύη, τουλάχιστον.
     Πανώγραψαν τόσα ελαιόδενδρα σε τόση έκταση, που μπορώ να σου πώ με βεβαιότητα, ότι όλος ο "Λεβιάθαν" μας ανήκει πλέον!!!

    • Είμαι δούλος μέχρι το μεδούλι avatar
     Είμαι δούλος μέχρι το μεδούλι @ ΒΙΣ 14/08/2011 15:18:30

     πες τα ρε φιλε! πες τα επιτελους να τα ακουνε μερικοι αριστεριστες τεμπεληδες θολοκουλτουριαρηδες!

     θα πρεπει επιτελους να μαθουν, οτι η ζωη ΔΕΝ ειναι δικαιωμα αλλα προϊόν εξαγωράσιμο, οτι θα πρεπει δηλαδη αν θελουνε να ζουνε να αγοραζουνε καθε δευτερολεπτο αυτη της μιζερης ζωουλας, κατά τη διάκρεια της οποιας υποχρεώνονται σε κατανάλωση, παραγωγη και στα υπολοιπα απλη παρακολουθηση χωρις καμια δραση

     αααα και το πιο σημαντικο: μεσα στα καθηκοντα τους συμπεριλαμβάνεται και η υποστηριξη με καθε τροπο των δεσμων και των δεσμοφυλάκων τους......

     • Σταύρος avatar
      Σταύρος @ Είμαι δούλος μέχρι το μεδούλι 14/08/2011 15:57:58

      Τον καιρό εκείνο, γέννησε η Κοκκίνω κι έκανε το βόδι εκείνο!
      Τον καιρό τον άλλο, γέννησε η Μαγδάλω κι έκανε το βόδι το άλλο!

 5. Γαλαξιάρχης avatar
  Γαλαξιάρχης 13/08/2011 21:13:31

  Με ενοχλούν οι βεβαιότητες (ένθεν και ένθεν). Η συγκεκριμένη βεβαιότητα περί "βολεμένων καταναλωτών" είναι και η πλέον εξωφρενική. Άλλο το να συζητάμε ότι ο ατομιστής (καταναλωτής) Ευρωπαίος έχασε το δρόμο της μαζικής διεκδίκησης και καταντά χουλιγκάνος σε περίοδο κρίσης, κι άλλο να ισχυριζόμαστε ότι αφού έγινε ντου σε καταστήματα με κινητά, άρα αυτοί που μπούκαραν είναι γιου-χου καταναλωτές.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Γαλαξιάρχης 13/08/2011 21:26:31

   " Eχασε το δρόμο της μαζικής διεκδίκησης" ο καταναλωτής! Θέλει το νέο i-pod του και το θέλει τώρα (αφού έχει και η Παπαρήγα, άλλωστε - εγώ πάντως όχι).
   Η αποθέωση της ξύλινης γλώσσας της (ακρο)Αριστεράς. Έλεος με τον ψευδομεσσιανισμό και τα τοτέμ σας! Στοίχισαν εκατομμύρια νεκρούς και ακόμα περισσότερα εκατομμύρια εξαπατημένους!
   Oνειρεύεστε επαναστάσεις και σας προκύπτουν οργανωμένες μειοψηφίες αέργων επαγγελματιών επαναστατών ή απλοί πλιατσικολόγοι.

   • Ioulianos avatar
    Ioulianos @ ΒΙΣ 15/08/2011 12:03:57

    «Οι εξεγέρσεις στο Λονδίνο πυροδοτήθηκαν από τις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης Καμερον. Είναι παρομοίως τα αποτέλεσμα –και θα υπάρξουν περισσότερα τέτοια αποτελέσματα – μιας μακράς περιόδου στάσιμων μισθών και της προς τα πάνω ανακατανομής του πλούτου και των εισοδημάτων.
    Επί δεκαετίες εξαπολύεται με επιτυχία ένας ταξικός πόλεμος κατά της βρετανικής εργατικής τάξης που φέρνει εκατομμύρια άτομα σε δεινή οικονομική κατάσταση…..τα μέλη της εργατικής τάξης της Βρετανίας θα βυθιστούν στην ύφεση και στην παραίτηση ή θα εκραγούν καίγοντας και λεηλατώντας ενώ οι Καμερων θα απολαμβάνουν τις βίλες τους στην Τοσκάνη ή θα επιστρέφουν εσπευσμένα για να στείλουν την αστυνομία να καταπνίξει την οργή»

    Τα παραπάνω λόγια είναι
    1) Η αποθέωση της ξύλινης γλώσσας της (ακρο)Αριστεράς.;;
    2) Είναι αποτέλεσμα του ψευδομεσσιανισμου της αριστεράς;
    3) Προέρχονται από κάποιον αριστερό που ο δογματισμός του έχει βλάψει σοβαρά τη σκέψη του;
    4) Τα ξεστόμισε η Παπαρήγα;;

    Το κοπιράιτ ανήκει στον:
    Ρίτσαρντ Γουόλφ.
    Διακεκριμένος αμερικανός οικονομολόγος καθηγητής Οικονομικών στο Κολέγιο Αμχερστ στη Μασαχουσέτη των Ηνωμένων Πολιτειών δίδαξε τον ΓΑΠ όταν εκείνος σπούδαζε Κοινωνιολογία τη δεκαετία του 1970.

    ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ 14-7-2011 ΣΕΛ Α15.

 6. βαγγελης θεοδωρουλακης avatar
  βαγγελης θεοδωρουλακης 13/08/2011 21:44:36

  Επιτελους καποτε πρεπει να κατανοησουμε οτι εδω που εχει φτασει ο καπιταλισμος καποιοι απο μας απλα "περισσευουν". Αυτοι λοιπον μιας που ειναι τα κατακαθια της κοινωνιας, ως τετοια συμπεριφερονται. Πρεπει να αναγνωρισουμε ολοι μας οτι ολοι αυτοι που εξεγερθηκαν δεν ειχαν μια ιδεολογια να τους ενωνει παρα μια εντονη καταναλωτικη μανια (εξου και το πλιατσικο) και μια ανικητη διαθεση για καταστροφη του πλασιου εκεινου που τους περιθωροποιει. Αρα συμπεραινουμε οτι το ιδιο το συστημα τους δημιουργει και ενιοτε τους χρησιμοποιει(π.χ hooligans) και καμια φορα στρεφονται εναντιον του οπως ακριβως ο ο Φρακεσταιν στον δημιουργο του. Καιρος λοιπον να τελειωνουμε μαζι του!!!

  • Orestios avatar
   Orestios @ βαγγελης θεοδωρουλακης 14/08/2011 08:50:37

   Πού είδες τον καπιταλισμό?

 7. Pluto avatar
  Pluto 13/08/2011 23:02:52

  Oι εν Γαλλία καί Βρετανία ζήσαντες καί σπουδάσαντες (υποθέτω) σχολιαστές μαζί με τον εκ Birmingham (UK) αρθρογράφο καταλήγουν πρακτικώς στο συμπερασμα οτι το κοινωνικό πρόβλημα στην Δύση δεν συνίσταται παρά στο άθροισμα των ατομικών ευθυνών.....
  Σε τέτοιες "σοφίες" μπορούσατε να καταλήξετε κι` από την Λυκόβρυση της Πλατείας παιδιά , ή ακόμα καλύτερα κι από το Birmingham Alabama! Γιατί δεν προχωράτε καί στο συμπέρασμα περί ενδεδειγμένης θεραπείας;;Shoot the fucking niggers, hang them high!!!Αφού η ρίζα του προβλήματος είναι οι ατομικές ευθύνες καί συμπεριφορές, τότε η λύση έγκειται στους επιθεωρητές Κάλλαχαν....
  Το μυαλό σας + μιά λίρα +του μπογιατζή ο κόπανος....

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ Pluto 14/08/2011 02:08:36

   Καλησπέρα!
   Χαιρετίσματα στον Mickey!

 8. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 14/08/2011 01:32:56

  Θρασύτατη προπαγάνδα κοινωνικού μίσους από μια υπερσυντηρητική δεξαμενή "σκέψης" (το περιοδικό ανήκει στο Manhattan Institute for Policy Research )

  η οποία χρηματοδοτείται για να στηρίζει την εκμετάλλευση (Σημείωση 1)

  η οποία προάγει την κατάργηση του κράτους πρόνοιας και την υπονόμευση του συστήματος παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης...

  "...κάθε μέλος της κοινωνίας μας έλαβε δωρεάν εκπαίδευση αξίας $80.000, για την οποία ούτε ο ίδιος, και πολλές φορές ούτε κανένα μέλος της οικογένειάς του δεν συνεισέφερε το ελάχιστο"

  Ε... πως ακριβώς έπρεπε να συνεισφέρουν τα δεκάχρονα ή μήπως τα παιδιά των ανέργων δεν έπρεπε να μορφώνονται;

  Με τη λογική του άρθρου, επειδή κάποιοι βιάζουν, πρέπει να ευνουχίσουμε τον πληθυσμό.


  Σημείωση 1:

  "The Manhattan Institute, along with other right-wing think tanks, has joined in the political fray about Wal-Mart. As unions and Democrats team up with local activists in criticizing the company's buying and labor practices, the company has turned to the Manhattan Institute and other conservative think tanks to mount a counter-attack. A recent New York Times article noted that "the company has discovered a reliable ally: prominent conservative research groups like the American Enterprise Institute, the Heritage Foundation, and the Manhattan Institute" (New York Times, September 8, 2006). The institute's ideas on education, private enterprise, and government regulation mirror those of the retail giant. But in addition to the confluence of ideas, there is a financial connection. The Walton Family Foundation is a donor to the Manhattan Institute, giving $221,000 to the institute from 2000 to 2005.

  Steven Malanga, a contributing editor at the institute's City Journal, seems to be a high-profile ally of Wal-Mart in the retailer's battle to shape public opinion about itself. In a Wall Street Journal op-ed, Malanga opined that "Wal-Mart has led a productivity revolution in retailing which supercharged the American economy" (Wall Street Journal, April 7, 2004). According to Malanga, "Non-union Wal-Mart represents the leading edge of this American business revolution," supposedly improving the living standards of U.S. workers by bringing them cheaper consumer goods. In his view, the debate about Wal-Mart pits "left-wing groups" and "elite" sectors against the "common folk" who shop at Wal-Mart. "

  Από το Right Web

 9. NIKO avatar
  NIKO 14/08/2011 09:55:39

  Έλεγαν -παλιά- ότι αυτές οι παροχές είναι "αγκυλώσεις" της ελληνικής κοινωνίας και μόνο εδώ υπάρχουν. Σιγά σιγά φαίνεται στον πολύ κόσμο ότι υπάρχουν κι αλλού και γίνεται προσπάθεια να "πεισθούμε" ότι αυτά φταίνε για την κρίση!
  Όλοι μαζί τα φάγανε και στη Βρετανία λοιπόν!
  Κοπρίτες κι αυτοί! Τεμπέληδες που δεν δουλεύουν και ζούνε πάνε από τις δυνάμεις τους! (τι κοινοτυπία και βαρετή επανάληψη νεοφιλελέυθερων συνθημάτων)

  Το άρθρο προβάλει ότι πιο ακραίο αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο.
  Δικαιώνει φασιστικές νοοτροπίες και λογικές.
  Αντίστοιχες λογικές εξέθρεψαν το ναζισμό στη Γερμανία με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα. (εκτός κι αν ο αρθρογράφος δεν τα βρίσκει αρνητικά)
  Υπερασπίζεται το μίσος, το ρατσισμό, την κοινωνική απαξίωση.
  Υπερασπίζεται το νόμο της Ζούγκλας.
  Η κρίση αναδεικνύει και τον φασισμό (να καταστραφεί ένα μέρος της κοινωνίας, για να "προχωρήσει" το υπόλοιπο - και οι φταίχτες να μείνουν αζημίωτοι)

  • Γιώργος Θωμαϊδης avatar
   Γιώργος Θωμαϊδης @ NIKO 14/08/2011 13:12:13

   Ακριβώς.

   Μεγαλώσαμε σε ένα κόσμο όπου δήθεν τα τέρατα -ιδίως οι οικογένειες με αιώνες εκμετάλλευσης και απάτης πίσω τους- είχαν "αποκτήσει κάποια συνείδηση"... Από το 70 και κατόπιν, με τις πολιτικές που είτε φανερά είτε (για λόγους δημοσίων σχέσεων) μυστικά, ονομάστηκαν νεοφιλελευθερισμός, άρχισαν να επαναπροωθούν τις θέσεις τους, όσο η σοβιετική ισχύς υποχωρούσε και η Κίνα μετατρεπόταν σε κάτι άλλο. Υπόψιν, σε επίπεδο αρχών,δεν είμαι προσωπικά υπέρ ούτε του σοβιετικού, ούτε του κινεζικού οικονομικού συστήματος, αλλά δεν δαιμονοποιώ τις αρχές λειτουργίας τους.

   Από το 90 και μετά, μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, ύπουλα, πέταξαν τη μάσκα και αμόλυσαν χρήμα στην κερδοσκοπική αρένα, για να συσσωρεύσουν κι άλλο χρήμα και να μειώσουν την αγοραστική ισχύ -και άρα την επιρροή και την παρουσία- των πολιτών στην πρόσβαση σε αγαθά στην κοινωνία και στην πολιτική.

   Αυτό είναι το έγκλημα της εποχής μας.

   Τώρα, έχοντας τον έλεγχο του κέρδους και του χρήματος, αποκτούν και τα δημόσια αγαθά, το νερό, την τροφή και το χώρο .

   Δρομολογημένο είναι ήδη και το σώμα....

 10. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 14/08/2011 13:19:17

  ...Τέλος, η μακρά εμπειρία της ατιμωρησίας, έχει διδάξει στους ταραξίες ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από τον νόμο, ο οποίος στην Αγγλία έχει καταντήσει κωμικά χαλαρός (εκτός βέβαια για τα θύματα της εγκληματικότητας)....

  Σ` αυτό όμως δεν έχει καθόλου άδικο.
  Ισχύει και στην Ελλάδα (βλ. χούλιγκανς)

 11. la scapigliata avatar
  la scapigliata 14/08/2011 15:57:01

  Τα "αχάριστα" παιδιά που πρέπει να τιμωρηθούν είναι κλασικό νοητικό σχήμα τελικά....
  Τι και αν η τιμωρία που αποζητά ο μικρομεσαίος θα του κόψει πρώτα από όλα το δικό του τον κώλο....κινεζοποιήση των μισθών, απελευθέρωση απολύσεων, ιδιωτικοποιήση του τομέα της υγείας, της παιδείας....ψιλά γράμματα. Πλήρης εξάλειψη της μεσαίας τάξης. Και να πεις ότι δεν έχουμε ιστορικά παραδείγματα; Βλ. Αργεντινή;;;

  Αμαρτήσαμε πασά μου, σφάξε μας να αγιάσουμε. Ήμασταν τεμπέληδες, μαζί τα φάγαμε... Η ηδονή την ώρα που μας μαστιγώνετε και μας κλέβετε και το τελευταίο μεδούλι των παιδιών και των δισέγγονων μας είναι απερίγραπτη.

  Από την άλλη καμία διάθεση εκατέρωθεν να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, να γίνουμε πολιτικά υποκείμενα, και όχι χειραγωγήσιμα υποζύγια, καμία διάθεση να απαλλαγούμε από τους κλέφτες, την αμορφωσιά, την αποβλάκωση. Όταν λέμε πρέπει να αλλάξουμε η αλλαγή που προσβλέπουμε, είναι να γίνουμε πιο υπάκουοι. Δεν υπάρχει αίτημα για δικαιοσύνη, για ελευθερία, για ισότητα. Μόνο το "Arbeit Macht Frei". Οι άστεγοι και οι άνεργοι, είναι προφανώς τεμπέληδες, που τους ξέρασε το σύστημα. Σαν απόστημα.

  Προφανώς η τυφλή βία δεν είναι το ζητούμενο, το ζητούμενο είναι να σταματήσουμε να βελάζουμε, (ή να γαβγίζουμε αντίστοιχα).

  http://wp.me/p1lzKi-6S

 12. Revcon avatar
  Revcon 14/08/2011 16:31:29

  Αμα στην ελλαδα ακουγονταν τετοιες αποψεις οπως του αρθρου και ο κοσμος αναγνωριζε τις συνεπειες οταν δεν επερνε στα σοβαρα αυτες τις αποψεις, αντι να ακουει τις σηρεινες του λαικισμου, τωρα η χωρα δεν θα ειχε φτασει ως εδω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.