#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/10/2012 18:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ήμουν παρών στον πολιτικό θάνατο του Γ. Παπανδρέου»Μια εκπληκτική περιγραφή του ελληνικού Βατερλώ στις Κάννες, ακριβώς πριν από ένα χρόνο, όταν και σήμανε το τέλος της κυβέρνησης Παπανδρέου, δίνει στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Κρίσης» ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Φρ. Μπαρουάν. Αφού αναφέρεται σε σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ το οποίο και είχε συζητηθεί τότε, περιγράφει το σκηνικό των Καννών όταν ο κ. Παπανδρέου ζήτησε το περίφημο δημοψήφισμα.

Διαβάστε τι αναφέρει:  «Ο Γ. Παπανδρέου έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το δημοψήφισμα. Η συζήτηση διαρκεί δύο ώρες χωρίς διακοπή με την ένταση να είναι στα ύψη. Η Μέρκελ κάθεται απέναντι στον Παπανδρέου. Αριστερά της Μέρκελ και απέναντι στον Ομπάμα, ο Σαρκοζί. Δεξιά της Καγκελαρίου, ο Σόιμπλε. Αριστερά του Σαρκοζί, ο Ζιπέ. Κι αριστερά του Ζιπέ, εγώ.

Το κλίμα είναι βαρύ και ξεκινάει ένα μπρα ντε φερ με τον Παπανδρέου, ο οποίος συνοδεύεται από τον υπουργό του των Οικονομικών. «Σου το λέμε ξεκάθαρα, εάν κάνεις δημοψήφισμα δεν υπάρχει σχέδιο σωτηρίας» λέει ο Σαρκοζί στον Έλληνα Πρωθυπουργό. Ο Παπανδρέου κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Με παγωμένο βλέμμα, η Μέρκελ επαναλαμβάνει στον Έλληνα Πρωθυπουργό το ίδιο πράγμα με πολύ αποφασιστικό τρόπο. Είναι ένας ψυχολογικός πόλεμος. Η ένταση ανεβαίνει κι άλλο. Ο Σαρκοζί τού επαναλαμβάνει τους όρους μας σε στιλ τελεσιγράφου. Ο Παπανδρέου ιδρώνει, αντιστέκεται, προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει.

Ο Ομπάμα παρατηρεί τη σκηνή, ακούσει προσεκτικά. Μερικές φορές συνοψίζει τα πράγματα, ηρεμεί το παιχνίδι όταν η ένταση ανεβαίνει. Ο Παπανδρέου παίζει την καριέρα του. Ιδρώνει όλο και πιο πολύ, ταλαντεύεται από τις αρχικές του θέσεις, έπειτα καταρρέει. Στο τέλος δεν έχει άλλη επιλογή: αναγκάζεται να τοποθετηθεί υπέρ ή κατά του ευρώ.

Καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί πια να ξεφύγει από αυτό ερώτημα υποβάλλοντας το στον λαό του. Είμαι παρών στον πολιτικό θάνατο σε ζωντανή μετάδοση. Έπειτα από δύο ώρες αντιπαράθεσης, παραδίδει τα όπλα. Έρχεται η σειρά του Μπερλουσκόνι, δεν θα αντέξει για πολύ. Παπανδρέου, Μπερλουσκόνι, δύο πρωθυπουργοί θα πέσουν. Είμαστε σε καιρό ειρήνης. Δύο πρωθυπουργοί θα πέσουν κάτω από διεθνή πίεση».

Ο Μπαρουάν δηλώνει δηλαδή ότι ήταν παρών στον πολιτικό θάνατο του Παπανδρέου. Και στο θάνατο της αξιοπιστίας της Ελλάδας θα λέγαμε εμείς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aris. A avatar
  Aris. A 31/10/2012 18:45:19

  Αφου ήθελαν να μας διώξουν οι Γερμανοί από το ευρώ γιατί δεν άφησαν να γίνει το δημοψήφισμα;;;

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Aris. A 31/10/2012 19:05:09

   Γιατί θέλουν πρώτα να μας στραγγίσουν!
   Πρώτα θέλουν να περάσουν όλα τα μέτρα, να γίνει η κινεζοποίηση του Έλληνα εργαζόμενου και μετά θα διώξουν.

  • Κώστας Χ. avatar
   Κώστας Χ. @ Aris. A 31/10/2012 19:05:59

   Για να φανεί ότι φταίνε οι πολιτικές (και οι κατά τόπους ανίκανοι πολιτικοί) και όχι ότι οι λαοί δεν θέλουν το ευρώ.

 2. roadrunner avatar
  roadrunner 31/10/2012 19:40:18

  "Δύο πρωθυπουργοί θα πέσουν κάτω από διεθνή πίεση".
  Αργότερα έπεσε και ένας πρόεδρος, πατριώτης του.. Μήπως, αν δεν είχε πέσει και ο τελευταίος θα μας τα έγραφε αλλιώς; ή δεν θα τα έγραφε καθόλου ;
  Ίσως απλά τα γυαλιά, με τα οποία βλέπει κάποιος τα γεγονότα, να είναι και λίγο παραμορφωτικά. Ειδικά, όταν ο πολιτικός αντίπαλος από τον οποίο έχασε , αρχίζει να παίρνει τη δημοσκοπική κατιούσα...

 3. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 31/10/2012 22:42:36

  Μιά διόρθωση,ἄν μοῦ ἐπιτρέπεται,στήν τελευταῖα πρόταση.
  Ὁ θάνατος τῆς ἀξιοπιστίας τῆς Ἑλλάδας δέν συμπίπτει μέ τόν πολιτικό θάνατο τοῦ Παπανδρέου.Ἡ ἀξιοπιστία τῆς χώρας ἄρχισε νά ἀργοπεθαίνει μέ τήν ἀνάληψη τῆς Πρωθυπουργίας ἀπό τόν ΓΑΠ τὀ 2009.

 4. Σταράτα avatar
  Σταράτα 01/11/2012 10:16:54

  Αρές μάρες κουκουνάρες.1 ο γαπ γίνεται ήρωας γιατί αντιστάθηκε τεχνιτά βέβαια2αυτός πού τήν πάτησε τότε ήταν ό σαρκοζί για αυτό καί έχασε καί έμεινε χωρίς πολιτικο μέλλον. 3 ο ομπάμιας κατάλαβε πόσο καλό είναι νά έχει δίπλα του εναν άνθρωπο σάν τόν γαπ 4ή μέρκελ δέν κατάλαβε κάν τήν τρικλοποδιά πού έβαλε ό γαπ στήν ευρώπη καί τό οραμά της γιά γερμανό επίτροπο παντού.αφού αυτός θέλει πρόεδρο καί είχε πεί οτί έχει μέτριους πολιτικούς ήευρώπη μέρκελ έδειχνε 5 ο γαπ έφυγε γιατί είχε δρομολογήσει (πές τό καί τσίπρα αν θές)τά πάντα καί πρέπει νά ετοιμάσει τό επόμενο βήμα .6 τό επόμενο αστέρι στήν ελλάδα θά είναι απόεδώ GLFP είναι καί ό λόγος πού ό μπέννυ έλεγε γιά 30αρη .7 ό σαμαράς είναι ενήμερως 8αυτός πού ιδρώνη τώρα είναι ή μέρκελ 9ό μόνος αντίπαλος κατά τόν γαπ είναι ό εθνικισμός 10 ό μόνος αντίπαλος τής ελλάδας είναι ό γαπ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.