#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/12/2011 08:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έρχεται το μαύρο 2012!Οι προβλέψεις για το 2012 είναι όλες αρνητικές. Η παγκόσμια συναίνεση, ακόμη και μεταξύ των «ορθόδοξων» οικονομολόγων είναι απαισιόδοξη, όσον αφορά στην οικονομία.

Αρχίζοντας από το νέο έτος, οδεύουμε σε μια χειρότερη κατάσταση απ αυτήν που ζήσαμε στο διάστημα 2008-2009. Με λιγότερους πόρους, περισσότερο χρέος, και αυξανόμενες λαϊκές αντιδράσεις όσον αφορά στην διάσωση του καπιταλιστικού συστήματος, οι κυβερνήσεις μάλλον δεν θα μπορέσουν να σώσουν την κατάσταση.

Πολλοί από τους θεσμούς, και από τις οικονομικές σχέσεις που προκάλεσαν την επέκταση του καπιταλιστικού συστήματος εδώ και 30 χρόνια, σήμερα βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης. Οι ατμομηχανές της παγκόσμιας ανάπτυξης, οι ΗΠΑ και η ΕΕ, έχουν εξαντλήσει τη δυναμική τους, και βρίσκονται σε παρακμή.

Τα νέα κέντρα της ανάπτυξης, η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία, κ.ά. που εδώ και μια δεκαετία τροφοδοτούν την παγκόσμια οικονομία, έχουν φτάσει στα όριά τους, και η επιβράδυνση θα είναι άμεση.

Η κρίση γονάτισε την ΕΕ, και η ένωση αυτή μάλλον θα μετεξελιχτεί σε μια σειρά από πολυμερείς και διμερείς εμπορικές και επενδυτικές συνεργασίες.

Η Γερμανία, η Γαλλία, και η Σκανδιναβία θα προσπαθήσουν να αντισταθούν στη φθορά. Η Αγγλία, και πιο συγκεκριμένα το Σίτυ του Λονδίνου, απομονωμένη, θα μπει σε φάση αρνητικής ανάπτυξης, με τους τραπεζίτες της να ψάχνουν για ευκαιρίες στις χώρες του Περσικού Κόλπου.

Η Ανατολική και η Κεντρική Ευρώπη, ειδικά η Πολωνία και η Τσεχία, θα αναπτύξουν τις σχέσεις τους με την Γερμανία, αλλά και αυτές θα υποστούν τις αρνητικές επιπτώσεις της χωλαίνουσας παγκόσμιας οικονομίας.

Η Νότια Ευρώπη (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, και Πορτογαλία) θα μπουν σε βαθιά κρίση, λόγω του μεγάλου χρέους, και της λιτότητας, που θα οδηγήσουν σε τεράστιες περικοπές εισοδημάτων, και διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Η τερατώδης ανεργία θα εντείνει τις κοινωνικές πιέσεις, και θα οδηγήσει σε κοινωνικές συγκρούσεις και εξεγέρσεις.

Η διάλυση της ΕΕ είναι αναπόφευκτη. Το ευρώ θα καταργηθεί, και θα αντικατασταθεί από υποτιμημένε εθνικά νομίσματα, και προστατευτισμό.

Ο εθνικισμός θα κυριαρχήσει παντού.

Οι τράπεζες του Βορρά θα υποστούν τεράστιες απώλειες από τα δάνειά τους προς τις χώρες του Νότου.

Θα χρειαστούν μαζικές διασώσεις, που όμως θα εντείνουν την αντίθεση μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, και μεταξύ των φορολογουμένων και των τραπεζιτών.

Ο συνδικαλισμός και ο δεξιός λαϊκισμός (νεοφασισμός) θα εντείνουν με την σειρά τους τις ταξικές, και εθνικές  συγκρούσεις.

Η σε κατάθλιψη ευρισκόμενη, αποσυντονισμένη Ευρώπη, θα διστάσει να εμπλακεί σε οποιαδήποτε αμερικανοκίνητη και εμπνευσμένη από τους Σιωνιστές περιπέτεια στο Ιράν. Θα αντιδράσει ακόμη και στη διαμάχη που φέρεται να ξεκινά η Ουάσιγκτον απέναντι στην Ρωσία.

Η Κίνα θα αντιμετωπίσει την παγκόσμια ύφεση του 2012 με διάφορες εναλλακτικές λύσεις. Μπορεί να στραφεί προς την παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών για την εσωτερική της αγορά, αυξάνοντας τα εισοδήματα, και ισοσκελίζοντας έτσι την απώλεια των ξένων αγορών.

Η κινεζική ανάπτυξη, που εξαρτάται κυρίως από την κερδοσκοπία των ακινήτων, θα επηρεαστεί αρνητικά μόλις σκάσει η φούσκα. Το αποτέλεσμα θα είναι μια αύξηση της ανεργίας, τοπικές χρεοκοπίες, και εντεινόμενες κοινωνικές και ταξικές συγκρούσεις. Όλα αυτά θα οδηγήσουν ή σε καταστολή, ή σε εκδημοκρατισμό. Το πιο πιθανό είναι να ενταθεί ο έλεγχος του κράτους επί της οικονομίας.

Στη Ρωσία, η εκλογή του Πούτιν θα οδηγήσει τη χώρα σε μικρότερα επίπεδα συνεργασίας με την Αμερική, όσον αφορά σε υπονομεύσεις και κυρώσεις εναντίον των συμμάχων και εμπορικών εταίρων της Μόσχας. Ο Πούτιν μάλλον θα στραφεί σε πιο στενές σχέσεις με την Κίνα, και θα βγει κερδισμένος από την διάλυση της ΕΕ, και την αποδυνάμωση του ΝΑΤΟ.

Η υποστηριζόμενη από τα δυτικά ΜΜΕ ρωσική αντιπολίτευση θα χρησιμοποιήσει την οικονομική της δύναμη για να διαβρώσει την εικόνα του Ρώσου προέδρου, και θα ενθαρρύνει οικονομικά και επενδυτικά μποϋκοτάζ της Ρωσίας. Τέλος, η μεγάλη ύφεση θα πλήξει και την ρωσική οικονομία, αναγκάζοντας το κράτος να επιλέξει μεταξύ περισσότερης συμμετοχής του στις επιχειρήσεις, ή σε κρατικές διασώσεις επιφανών ολιγαρχών.

Το 2011 έθεσε τις βάσεις για την διάλυση της ΕΕ. Ήταν μια πρόβα τζενεράλε για τους επερχόμενους εμπορικούς πολέμους μεταξύ των κραταιών δυνάμεων, και το ενδεχόμενο των λαϊκών αντιδράσεων να εξελιχτούν σε εξεγέρσεις.

Επιπλέον, ο πολεμικός πυρετός που οργανώνουν κάποιοι εναντίον του Ιράν, υπόσχεται να εξελιχτεί σε μεγάλη σύγκρουση στην εν λόγω περιοχή.

Τα εκλογικά αποτελέσματα στην Αμερική, στη Ρωσία, και στη Γαλλία θα εμβαθύνουν τις συγκρούσεις αλλά και τις οικονομικές δυσχέρειες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η πολιτική του Ομπάμα το 2011, προαναγγέλλει στρατιωτική αντιπαράθεση με την Ρωσία και την Κίνα, αλλά  και την υπονόμευση της ανερχόμενης οικονομικά Κίνας. Όσο αυξάνεται η ύφεση, και όσο μικραίνουν οι παγκόσμιες αγορές, ειδικά στην Ευρώπη, η Ουάσιγκτον θα επιχειρήσει να εφαρμόσει πολιτικές περιορισμού των κινεζικών εξαγωγών και επενδύσεων.

Παράλληλα αναμένουμε την εντατικοποίηση των προσπαθειών της Αμερικής να εκμεταλλευτεί τις εσωτερικές εθνικιστικές και κοινωνικές εντάσεις της Κίνας, και να αυξήσει την στρατιωτική της παρουσία στη περιοχή. Δεν θα μας εκπλήξει, ούτε μια προβοκατόρική ενέργεια.

Το 2012 θα δούμε έναν νέο ψυχρό πόλεμο. Ο Ομπάμα έχει ήδη προετοιμάσει το έδαφος, εναντίον της Κίνας.

Στην Ευρώπη, θα ενταθεί η λιτότητα. Οι μειώσεις μισθών, η ανεργία, και οι μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων θα οδηγήσουν σε καθεστωτικές προκλήσεις, και σε γενικευμένη βίαιη πάλη των τάξεων.

Η λιτότητα, ειδικά στον Νότο, θα συνοδευτεί από χρεοκοπίες κρατών, που θα οδηγήσουν σε κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Στην απομονωμένη Αγγλία, θα δούμε μια επιστροφή του Θατσερισμού.

Εν ολίγοις, οι οπισθοδρομικές κοινωνικές και οικονομικές πολιτικές που μπήκαν σε εφαρμογή το 2011, ετοιμάζουν το σκηνικό για νέα κατασταλτικά αστυνομικά κράτη και καθεστώτα, και πολύ πιθανόν αιματηρές συμπλοκές μεταξύ των αρχών και των ανέργων, αλλά και των  νέων, που δεν έχουν κανένα μέλλον.

Pakalert Press

http://www.pakalertpress.com/2011/12/26/unrelenting-global-economic-crisis-a-doomsday-view-of-2012-2/

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. SABI avatar
  SABI 29/12/2011 10:14:12

  Παρηγορητικό το άρθρο...
  Δεν θα είμαστε καθόλου μόνοι...

 2. Ραβινος avatar
  Ραβινος 29/12/2011 10:29:32

  Απαισιοδοξο σεναριο{?} απελπισιας.Η διαγνωση ειναι σωστη και η γενικη καταρρευση του μεχρι τωρα γνωστου οικονομικου συστηματος της προσφορας και της ζητησης βρισκεται προ των πυλων.Το θεμα που τιθεται ειναι επι του τι μελλει γενεσθαι προς απαλυνση των επιπτωσεων και της διατηρησης ενος ελαχιστου επιπεδου διαβιωσης των λαων ειδικα του Νοτου της Ευρωπης .Το πλοιο βυθιζεται και οι αρμοδιοι αδουν στο καταστρωμα εν μεσω μουσικης και τραπεζιων με διαφορα εδεσματα {Μισθοι χρυσοκανθαρων ΔΕΚΟ και Κρατικου μηχανισμου Γεν γραμματεις ,προεδροι και ΔΣ ιδρυματων ,συμβουλοι,μελη υπουργικου συμβουλιου και τοσοι και τοσοι αλλοι ουκ εστιν αριθμος ! Κανενα σχεδιο κοινωνικης συνοχης δεν υπαρχει ,η κοινωνικη ψυχολογια στο ναδιρ,οι τιμες των προιοντων στο ζενιθ ,το κοινωνικο κρατος απων και ο κομματικος μηχανισμος της ΠΑΣΟΚΙΤΙΔΑΣ που διατρεχει τον εθνικο κορμο τακτοποιει τα παιδια του εν οψει της επερχομενης καταρρευσης του.Ειναι αναγκαιο ενα Νew Deal εθνικης πνοης με εσωτερικη αναδιαρθρωση του εργασιακου ιστου με βαση της αρχη του ROI {Return On Investment}= Για καθε Ευρω που ξοδευεται να υπαρχει τουλαχιστον επιστροφη αξιας ενος Ευρω μεσω της ανακυκλωσης του στην καταναλωση !

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ Ραβινος 29/12/2011 11:45:03

   Tα είπες όλα...
   Αν μου επιτρέπεις, να συμπληρώσω ότι η όποια ανάπτυξη στο παρελθόν οδήγησε στην γρηγορότερη παραγωγή προϊόντων για την μεγιστοποίηση του κέρδους και όχι για την μείωση της απαιτούμενης προσπάθειας από τον κάθε εργαζόμενο. Το παρών σύστημα καθιστά τις αναπτυγμένες κοινωνίες μη βιώσιμες ενώ τις υπ'ανάπτυξη κοινωνίες δυναμικές. Αυτό από μόνο του είναι παράλογο. Δεν είναι δυνατόν η ανάπτυξη να είναι αυτοσκοπός. Στόχος έπρεπε να είναι η επίτευξη ενός ελάχιστου βιοτικού επιπέδου για όλους. Μια ανεπτυγμένη κοινωνία θα έπρεπε να είναι βιώσιμη...απαιτείται άμεση αλλαγή του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.

   • καθηγητής avatar
    καθηγητής @ Φακ Κωστας 30/12/2011 01:38:34

    Φίλε, σκέψου το σενάριο να περάσει ο έλεγχος του χρήματος στα κράτη, δηλαδή το ελληνικό κράτος να είναι η ΕΚΤ. Δανείζει, λοιπόν, τις τράπεζες με 1% με ταυτόχρονη υποχρέωση να διατηρεί ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, ώστε να αποφευχθούν πληθωριστικά φαινόμενα. Δεν ξέρω το ποσό του τραπεζικού δανεισμού στην Ελλάδα, αλλά το κέρδος με επιτόκιο 1% δεν πρέπει να είναι αμελητέο. Έτσι, οι τράπεζες θα περιοριστούν στο θεσμικό τους ρόλο που είναι η τροφοδοσία με κεφάλαια της πραγματικής οικονομίας. Ταυτόχρονα, εγκαταλείπει κάθε επιχειρηματική κρατική δραστηριότητα και καλύπτει γενναιόδωρα μόνο τις βασικές κοινωνικές ανάγκες, παιδεία, υγεία, πρόνοια, ελάχιστη εγγυημένη συνταξη.

 3. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 29/12/2011 12:17:48

  Το αρθρο δεινει την εικονα της Αποκαλυψης,οπως δε φαινεται κατα τον ρουν των γεγονοτων εκει οδηγουμαστε.Τωρα ποια βαλβιδα διαφυγης θα βρεθει κι αν βρεθει να εκτονωσει ολο αυτο το εκρηκτικοτατο μειγμα δεν μπορω να το ξερω ,αισθανομαι πολυ λιγος να προτεινω λυσεις.

  • Ignoramus avatar
   Ignoramus @ NIK THE GREEK 29/12/2011 12:47:21

   τριτος γενικος παγκοσμιος πολεμος σου λεη κατι;

 4. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 29/12/2011 13:02:29

  Όταν εγώ (έγκαιρα) φώναζα "Να μας σώσει ο Sakis" με κορόιδευαν. Ακόμη με κοροϊδεύουν.

  Η εξαπάτηση των κοινωνίων δεν θα ήταν δυνατόν να επιτευχθεί σε αυτόν τον βαθμό, αν δεν υπήρχαν οι κατάλληλες πρόθυμες μαριονέτες, εδώ και έξω, που με τραγανούς κοιλιακούς και τούμπες επί σκηνής δήλωναν "Όλα καλάαααααααα", σε διάφορες γλώσσες και με πολυποίκιλους τρόπους, σε όσους κοίταζαν εμβρόντητοι τους "ιαμβικούς δεκαπεντασύλλαβους λογαριασμούς" των πιστωτικών τους καρτών, και πίστευαν αφελώς ότι "ε, μάλλον όλα καλά θα είναι, δεν μπορεί να το λένε έτσι για πλάκα".

  Αν ο καλλιτέχνης είναι η συνείδηση του κόσμου, τότε ο Sakis πρέπει να πληρώσει μόνος του όλο το χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό. Αλλιώς να γίνει άμεσα πιτσαδόρος.

  Αλλά τι λεω... Ποιός έχασε το φιλότιμο για να το βρει ο Sakis και η Τάμτα. Και αν μεν ο πολιτικός είναι από την φύση του εκτεθειμένος στην διαφθορά και την διαπλοκή, ο καλλιτέχνης που σιωπά ενώ θα μπορούσε να βροντοφωνάζει, είναι πολλαπλά υπεύθυνος.

  Τότε "όλα καλά" - σήμερα "μούγκα στη στρούγκα".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.