22/07/2009 16:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένταση στα σύνορα Αφγανιστάν - ΠακιστάνΟι Αμερικανικές επιθέσεις στο νότιο Αφγανιστάν προκαλούν σοβαρές εντάσεις μέσα στο Πακιστάν, αναφέρει η εφημερίδα New York Times. Οι Πακιστανοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα οδηγήσουν πολλές δυνάμεις των Ταλιμπάν να κατευθυνθούν προς τα σύνορα με το Πακιστάν στα οποία όμως δεν υπάρχουν ικανές δυνάμεις προκειμένου να τους αναχαιτίσουν. Ως εκ τούτου θα χρειαστεί να μεταφερθούν στρατεύματα από τα σύνορα με την Ινδία. Κάτι τέτοιο όμως θεωρείται παράλογο ως κίνηση καθώς οι Πακιστανοί αντιμετωπίζουν την Ινδία σαν τον κυριότερο εν δυνάμει αντίπαλο τους  ενώ βλέπουν τους Ταλιμπάν σαν μια απλή ενόχληση η οποία όμως μπορεί να αντιμετωπισθεί μέσω διαπραγματεύσεων.

«Η Αμερικανική επίθεση στο Αφγανιστάν θα διαδώσει ακόμη περισσότερο την ήδη δημιουργηθείσα  εντύπωση για Αμερικανική κατοχή στο Ασιατικό αυτό κράτος αποξενώνοντας τους κατοίκους της περιοχής.» Αυτό ανέφεραν σε δημοσιογράφους της εφημερίδας, πηγές της Πακιστανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Απo την δική τους πλευρά, οι Αμερικανοί παραπονιούνται πως αν και ο ανώτατος αρχηγός των Ταλιμπάν Mullah Omar εδρεύει στο Πακιστάν από όπου και διευθύνει τις  πολεμικές τους επιχειρήσεις, οι Πακιστανικές δυνάμεις δραστηριοποιούνται εναντίον του μόνο όταν απειλείται η κυβέρνησή τους και όχι όταν δέχονται επίθεση μέσα από τα σύνορα του  Πακιστάν οι Αμερικανικές δυνάμεις. Όπως δήλωσε μάλιστα ο Στρατηγός McChrystal που ηγείται των Αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν: «Αυτό που θα ήθελα πολύ να δω είναι την κυβέρνηση του Πακιστάν να διαλύει τα ασφαλή καταφύγια των Ταλιμπάν μέσα στη χώρα της.»

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αρχίδαμος avatar
    Αρχίδαμος 24/07/2009 13:58:28

    Απο εδω βλεπω να ξεκιναει το μεγαλο μπαμ του αιωνα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.