#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/03/2011 00:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένα βήμα πριν από την Βεγγάζη ο ΚαντάφιΜε ανακοινωθέν , που μεταδόθηκε μέσω της λιβυκής κρατικής τηλεόρασης, ο στρατός δίνει ως τα μεσάνυκτα, ώρα Ελλάδος, διορία προς τους κατοίκους της Βεγγάζης για να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις των αντικαθεστωτικών και των περιοχών αποθήκευσης πυρομαχικών και όπλων.

Την ίδια ώρα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μεταδίδει ότι  η πόλη της Αντζαμπίγια, τελευταίο οχυρό των αντιφρονούντων στη Λιβύη σε απόσταση 160 χλμ νοτίως του προπύργιού τους στη Βεγγάζη, έχει «εκκαθαρισθεί» από τους υπερασπιστές της.

Ήδη από χθες οι καθεστωτικές αρχές είχαν ανακοινώσει πως η Αντζαμπίγια είχε περιέλθει στο έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων. Σύμφωνα όμως με τους αυτόπτες μάρτυρες οι μάχες συνεχίζονταν τόσο μέσα στην πόλη, όσο και στα περίχωρα.

Σύμφωνα με γιατρούς στο νοσοκομείο της πόλης, τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς.

Ο Μουαμάρ Καντάφι, σε συνέντευξή του στο αυριανό φύλλο της γαλλικής εφημερίδας Φιγκαρό, αποκλείει  το ενδεχόμενο «διαλόγου» με τους αντικαθεστωτικούς, τους οποίους χαρακτηρίζει πράκτορες της Αλ Κάιντα.

«Δεν υπάρχουν πρόσωπα με τα οποία να μπορούμε να σκεφθούμε ότι θα έχουμε διάλογο, διότι η Αλ Κάιντα δεν διαλέγεται με κανέναν. Εάν ο κόσμος θέλει να μιλήσει με την Αλ Κάιντα, τότε ας κάνει διάλογο με τον Μπιν Λάντεν», τονίζει ο λίβυος ηγέτης απαντώντας σε ερώτηση εάν έχουν ριφθεί γέφυρες διαλόγου με την αντιπολίτευση.

Ερωτηθείς για την τύχη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, που έχουν συστήσει οι αντικαθεστωτικοί, εάν οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακτήσουν τον έλεγχο της Βεγγάζης, ο Καντάφι σημειώνει  πως «σε κάθε περίπτωση είναι μία δομή που δεν είναι ενιαία».

«Δεν έχει καμία αξία. Ο επικεφαλής του (πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μουστάφα Μοχάμαντ Αμπντελτζαλίλ) είναι ένας ουτιδανός, ένας χαμένος. Συνεπώς όλος τούτος ο συρφετός χωρίς αμφιβολία θα καταφύγει στην Αίγυπτο», τονίζει.

Ταυτόχρονα, ο Καντάφι δηλώνει πως θα είναι επιεικής προς τους αξιωματούχους, ή τους στρατιωτικούς που στάθηκαν κοντά στο Μεταβατικό Συμβούλιο. «Αυτοί οι άνθρωποι πιάστηκαν όμηροι. Εάν παραμείνουν θα τους συγχωρήσω, διότι δεν είναι δικό τους σφάλμα», αναφέρει.

«Μέριμνά μου είναι να απελευθερώσω τον πληθυσμό από τις ένοπλες ομάδες που κατέχουν την Βεγγάζη», προσθέτει  ο Καντάφι

«Εάν χρησιμοποιούσαμε τη βία, θα μας αρκούσε μία μόνη ημέρα για να επανακτήσουμε τον έλεγχο της χώρας, ωστόσο, στόχος μας ήταν να εξαρθρώσουμε προοδευτικά τις ένοπλες ομάδες προσφεύγοντας σε διαφορετικά μέσα, όπως η περικύκλωση των πόλεων, ή η αποστολή μεσολαβητών», σημειώνει.

Οι αρχηγοί των φυλών « μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο διαμεσολαβητών, ζητώντας από τους αντικαθεστωτικούς να παραδώσουν τα όπλα. Επίσης βασιζόμεθα στους μεταμελημένους πρώην στρατιώτες να πάνε να μιλήσουν στους συντρόφους τους», τονίζει ο Καντάφι.

 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. μετρό-στάση γουδί avatar
    μετρό-στάση γουδί 17/03/2011 08:49:26

    τωρα που και η διεθνης κοινότητα το εχει γυρισει υπερ του καντάφι περιμενω απο το αντινιούζ καινούργια άρθρα για τις σχεσεις ΓΑΠ-ΚΑΝΤΑΦΙ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.