#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/01/2012 18:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άρχισαν οι διαρροές στην ΕΕΟι Τσέχοι το μελέτησαν, το σκέφτηκαν, και απάντησαν όχι.

Τα υπόλοιπα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, εκτός από την Βρετανία, συμφώνησαν χθες να επιβληθούν αυστηροί δημοσιονομικοί έλεγχοι στους προϋπολογισμούς τους, και στην γενικότερη οικονομική τους πολιτική.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε ήδη απαντήσει αρνητικά, αρνούμενος να συμμετάσχει, λέγοντας πως η παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας όσον αφορά στα δημοσιονομικά ζητήματα «δεν συμβαδίζει με τα συμφέροντα του έθνους του».

Από την πλευρά της, η Τσεχία, που δεν ανήκει στην ευρωζώνη (ακόμη), απέρριψε την νέα συνθήκη, επικαλούμενη «συνταγματικούς λόγους».

Όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy, «δεν γνωρίζω πολλά για τα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της Πράγας, ώστε να καταλάβω πως γίνεται κάτι που ήταν αποδεκτό τον περασμένο Δεκέμβριο, να μην είναι αποδεκτό σήμερα…».

Πέραν των διαρροών αυτών, πολλοί αναλυτές ασκούν κριτική στην νέα συμφωνία των Βρυξελλών, λέγοντας πως δεν έχει την ισχύ που χρειάζεται ώστε να επαναφέρει την ανάπτυξη, και να αντιμετωπίσει την ανεργία.

Πιο ειδικά, όλοι πλέον επιτίθενται στην γερμανική εμμονή για δημοσιονομική πειθαρχία και λιτότητα, ως πανάκεια για την κρίση.

Όπως είπε ο  πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Martin Schulz: «δεν χρειάζεται να είναι κανείς καθηγητής οικονομικών, για να καταλάβει ότι με μηδενική ανάπτυξη δεν μπορεί κανείς  να κάνει τίποτα…».

S.A.-BBC,  N.Y. Times

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 31/01/2012 19:28:34

  Ο Μ. Σούλτζ καλά τα λέει. Η Μέρκελ έει χώσει τη Γερμανία σε πάγωμα μισθών από το 2001. Έτσι έγινε αυτό το "οικονομικό" θαύμα της Γερμανίας την εποχή με τις παχιές αγελάδες.... τώρα θα δεί που δεν θα έχει να πουλήσει τα αγαθά της. Το λιγότερο 50-60% εξάγεται στις χώρες της Ευρωζώνης, σήμερα μάλιστα ο Μάριο Μόντι αρνήθηκε να "ενσκύψει" στις απαιτήσεις της Αγγελικούλας. Ο Λούκα όμως;
  Έχουμε έλλειμμα παίδες, έχουμε έλλειμμα........

 2. JOHN avatar
  JOHN 31/01/2012 22:43:38

  Ωρα ηταν ν αρχιζουν καποιοι ν αντιστεκονται στο θλιβερο διδυμο Μερκοζι!Θεμα χρονου ειναι θ ακολουθησουν κι αλλοι!

 3. ΚΩΣΤΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ 01/02/2012 11:03:35

  Ρε παιδιά
  Δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι όλοι όσοι Κυβερνάνε , Κυβερνάνε με την έγκριση των Αφεντικών ??? Η Ελλάδα δεν απελευθερώθηκε το 1821 ??? ΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ???? Μας έδωσαν Αυτοδιοίκηση υπό των Αυστηρό έλεγχο και Διορισμό των Κυβερνώντων ???? Κάτοχοι Βαυαροί , Αγγλοι , Αμερικάνοι.
  Τρικούπηδες , Βενιζέλοι , Καραμανλήδες , Παπανδρέοι , Σιμήτιδες , ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΑΝ , αφού διαμόρφωναν με προπαγάνδα τη γνώμη του Λαού έντεχνα εκμεταλλευόμενοι και τον Ακρατο Ατομισμό των Ελλήνων.
  Ο Ελληνας δεν είναι για Συλλογικές Διαδικασίες . Αν τον Εξυπηρετείς σου κάνει πρόθυμα κολοτούμπες , δεν βλέπει το σύνολο ούτε Μακροπρόθεσμα , βλέπει το Σήμερα και τον εαυτό του ??.Το Πελατειακό Κράτος οι Ξένοι το διατηρούν , αφού υπάρχει πρόσφορο έδαφος . για να κατευθύνουν τις ψηφοφορίες.
  Ο Στάλιν στη Γιάλτα μας παράδωσε στη Δύση . Όταν τον Ρώτησαν με την προτροπή Ελλήνων Κομουνιστών , γιατί παράδωσε την Ελλαδα πρόθυμα στη Δύση Απάντησε : Οι Μόνοι Στον Κόσμο που δεν μπορεί να γίνουν Κομουνιστές είναι οι Ελληνες .

 4. avanti avatar
  avanti 01/02/2012 12:29:20

  Καλά μόνο ο Κάμερον είχε τα κότσια να πει όχι στην σκρ@@@@α? Ολοι οι άλλοι κότες... δηλαδή τι ακριβώς θα κάνουν δεν κατάλαβα, η μία χώρα θα ελέγχει τους προϋπολογισμούς της άλλης και μετά θα την καταγγέλει? Μιλήστε βρε παιδιά ........ζούμε πιά στιγμές απείρου κάλους......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.