24/10/2009 10:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άλλες δυο περιφερειακές τράπεζες στις ΗΠΑ χρεοκόπησαν

Άλλες δυο τράπεζες χρεοκόπησαν και οι πόροι τους μεταβιβάστηκαν με αποφάσεις των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ χθες Παρασκευή. Ο αριθμός των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν καταρρεύσει μέχρι στιγμής εντός 2009, έφθασε, έτσι, τα 101.

Τα δυο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που προστέθηκαν σε όσα χρεοκόπησαν, εν μέσω της πιο βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης μετά την δεκαετία του 1930 στη χώρα, ήταν περιφερειακές τράπεζες στη Φλόριντα και στην Τζόρτζια.

Μετά τις χρεοκοπίες επενδυτικών τραπεζών της Ουόλ Στριτ, που βρέθηκαν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων εντός κι εκτός της χώρας, και την εσπευσμένη διάσωση, με ομοσπονδιακά κεφάλαια, αρκετών άλλων, οι φετινές χρεοκοπίες έπληξαν κυρίως μικρότερες, τοπικές και περιφερειακές τράπεζες.

Η 100ή χρεοκοπία ήταν αυτή της Partners Bank στην πόλη Νάπολη στη Φλόριντα. Η τράπεζα διαχειριζόταν πόρους αξίας 66 εκατ. δολαρίων. Η ομοσπονδιακή επιχείρηση ασφάλισης των καταθέσεων (FDIC, επέχει ρόλο ρυθμιστικής αρχής), ανακοίνωσε ότι το πελατολόγιο της Πάρτνερς Μπανκ ενσωματώνεται σε αυτό της Stonegate Bank, που εδρεύει επίσης στη Φλόριντα.

Οι πόροι της American United Bank, της 101ης τράπεζας που χρεοκόπησε, με έδρα την πόλη Λόρενσβιλ στη Τζόρτζια, περιέρχονται με τη σειρά τους στον έλεγχο της Ameris Bank. Η τράπεζα είχε πόρους αξίας 111 εκατ. δολαρίων.

Η FDIC συχνά υπαγάγει τους πόρους τραπεζών που χρεοκοπούν σε μεγαλύτερες και ισχυρότερες.

Μέχρι στιγμής εφέτος η μεγαλύτερη τράπεζα που κατέρρευσε ήταν η Colonial Bank, στην Αλαμπάμα, με πόρους 25 δις δολαρίων--ήταν η 6η μεγαλύτερη τράπεζα που χρεοκόπησε στην ιστορία των ΗΠΑ.

Οι 101 χρεοκοπίες του 2009 είναι οι περισσότερες ιστορικά από το 1992.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tony avatar
  tony 24/10/2009 14:35:43

  Αυτο που στα αλήθεια δεν μπορώ να καταλάβω είναι.
  Στις ΗΠΑ οι τράπεζες χρεοκοπούν.Στην Ελλάδα χωρίς να πουλάνε παρουσιάζουν τεράστια κερδη.
  Τι στο καλό συμβαίνει εδώ?
  Μήπως κάποιοι μας λένε ψέματα?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.