Άγνωστης ταυτότητας drones πάνω από το Παρίσι
25/02/2015 14:54
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άγνωστης ταυτότητας drones πάνω από το Παρίσι

Τουλάχιστον πέντε μυστηριώδη drones εθεάθησαν να πετούν πάνω από το κέντρο του Παρισιού για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, υποδαυλίζουν τους φόβους για την ασφάλεια στη γαλλική πρωτεύουσα, μερικές εβδομάδες μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo. Η αστυνομία εντόπισε τουλάχιστον πέντε drones να πετούν κατά τη διάρκεια της νύχτας κοντά στον Πύργο του Άιφελ, την πρεσβεία των ΗΠΑ και άλλες τοποθεσίες στο Παρίσι, για δεύτερη νύχτα.

Το γεγονός έχει προκαλέσει ανησυχία στη γαλλική πρωτεύουσα, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο συναγερμού μετά την επίθεση των ισλαμιστών που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν άνθρωποι τον Ιανουάριο. Τα drones εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, η οποία βρίσκεται στον ίδιο δρόμο με το Μέγαρο των Ηλυσίων του Γάλλου προέδρου, κοντά στο στρατιωτικό μουσείο των Απομάχων, γύρω από τον Πύργο του Άιφελ και πάνω από αρκετές μεγάλες οδικές αρτηρίες.

Τα drones παρατηρήθηκαν ανάμεσα στα μεσάνυχτα και στις έξι το πρωί. Εθεάθησαν επίσης στην Place de la Concorde, το μεγάλο τετράγωνο που βρίσκεται στο τέλος της Σανζ Ελιζέ και σε πολλές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στην πόλη από τον περιφερειακό δρόμο. Τα drones πετούσαν στα 100 και 300 μέτρα. Η αστυνομία στο έδαφος ακολούθησε την πορεία τους, αλλά γρήγορα τα έχασε και δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει που κατέληξαν, ανέφερε μια πηγή. «Θα μπορούσε να είναι μια συντονισμένη δράση, αλλά δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά αυτή τη στιγμή» είπε μια πηγή της αστυνομίας στην εφημερίδα Le Parisien.

Η αστυνομία του Παρισιού είχε ήδη προσπαθήσει να αποκαλύψει ποιος βρισκόταν πίσω από την εμφάνιση των περίπου πέντε ξεχωριστών πτήσεων drone πάνω από μια παρόμοια περιοχή το προηγούμενο βράδυ. Αυτού του είδους οι πτήσεις απαγορεύονται πάνω από το Παρίσι.

Τον περασμένο μήνα ένα drone πέταξε πάνω από το Μέγαρο των Ηλυσίων, ενώ drones εντοπίστηκαν να πετούν πάνω από πολλές πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Γαλλία τον περασμένο Οκτώβριο. Όλα ήταν πρότυπα, μικρά μοντέλα που διατίθενται στο εμπόριο και τα οποία δεν μπορεί να προκαλέσουν σημαντική ζημιά εάν συντριβούν σε ένα κτίριο, ή ακόμη και σε ένα εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας. Αλλά το γεγονός έχει εγείρει φόβους στους ανθρώπους, ότι οι τρομοκράτες θα μπορούσαν να βρουν έναν τρόπο για να συνδέσουν εκρηκτικά ή τοξικά χημικά στα drones.

Η αστυνομία δεν έχει αποφανθεί το κατά πόσον τα drones, που μπορούν να μεταδώσουν υψηλής ποιότητας εναέριο φιλμ, χρησιμοποιούνται κακόβουλα ή ως φάρσα. Οι αρχές επίσης ανησυχούν μήπως κάποιο πέσει και τραυματίσει έναν περαστικό μετά από μια δυσλειτουργία. Η παράνομη λειτουργία ενός drone στη Γαλλία επιφέρει μια μέγιστη ποινή φυλάκισης ενός έτους και 75.000 ευρώ πρόστιμο.

www.telegraph.co.uk

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.