#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/06/2013 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

To σχέδιο του Μαξίμου για τη νέα ΕΡΤΈτοιμο είναι το πρώτο σχέδιο  για το σχήμα που θα έχει η νέα ΕΡΤ οι συζητήσεις για την οποία έχουν ήδη ξεκινήσει στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου αν και όπως όλοι τονίζουν οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από τα πέντε μέλη της επιτροπής που θα ορισθεί για τη διαχείριση του νέου εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εκπέμψει το συντομότερο δυνατό ένα νέο πρόγραμμα, πιο σύγχρονο, με λιγότερο προσωπικό που να μην ξεπερνά τα 800 άτομα (έναντι 2.656 σήμερα) και με βασικό γνώμονα την αντικειμενική ενημέρωση.

Σε πρακτικό επίπεδο, ο σχεδιασμός που θέλει να προωθήσει το επιτελείο του πρωθυπουργού περιλαμβάνει κωδικοποιημένα τα εξής:

1.Τη δημιουργία τριών καναλιών. Το πρώτο θα έχει αμιγώς ενημερωτικό χαρακτήρα, με ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές, καθώς παράλληλα και με προβολή ιστορικών σειρών που θα αφορούν προσωπικότητες που σφράγισαν την πορεία της Ελλάδας από την αρχαιότητα έως σήμερα. Το δεύτερο θα είναι το δορυφορικό και το τρίτο θα εκπέμπει μέσα από το Ίντερνετ.

2.Τη δημιουργία τριών ραδιοφώνων. Το ένα αθλητικό, το δεύτερο ενημερωτικό και το τρίτο με πολιτιστικό πρόγραμμα.

3.Τη λειτουργία του νέου εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα με προσωπικό που δεν θα υπερβαίνει τους 800 υπαλλήλους αρχικά.

4.Τη μείωση τουλάχιστον κατά 50% του ειδικού τέλους που καταβάλλουν οι Έλληνες για τη λειτουργία της ΕΡΤ (από 55 ευρώ τον χρόνο, στα 27 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου είναι να υπάρξουν μεγάλες παραγωγές, ικανές να πουληθούν και στο εξωτερικό, γεγονός που θα βοηθήσει την προβολή της χώρας κυρίως, αλλά και θα εξασφαλίσει -όπως τονίζουν οι εισηγητές αυτής της πρότασης- ένα σημαντικό μέρος των εσόδων του νέου φορέα.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις που θα γίνουν άμεσα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα εγγυηθεί δημόσια ότι θα γίνουν με αξιοκρατικό τρόπο, ενώ παράλληλα με την ίδια δήλωση που πιθανώς να κάνει και τη Δευτέρα, εφόσον εξελιχθεί ομαλά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, θα δεσμευθεί ότι στόχος του είναι η νέα ΕΡΤ να εκπέμψει το συντομότερο δυνατόν, ει δυνατόν και μέσα στον Ιούλιο.

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την ευθύνη για τη διαμόρφωση αυτού του νέου φορέα, στο Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι θα πρόκειται για προσωπικότητες της δημόσιας ζωής εγνωσμένου κύρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις έγιναν ήδη, και την Πέμπτη το μεσημέρι συναντήθηκε με τον κ. Σαμαρά ο καθηγητής Ν. Αλιβιζάτος, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε την πρόταση να τοποθετηθεί στην επιτροπή αυτή. Οι προσπάθειες πάντως θα συνεχιστούν και όπως θα πει ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη της Δευτέρας, δεν έχει κανένα πρόβλημα εάν επικεφαλής τοποθετηθεί πρόσωπο που να προέρχεται από άλλον πολιτικό χώρο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μara(old) avatar
  Μara(old) 17/06/2013 08:14:29

  Εξαιρετικό!

 2. fitsoulas avatar
  fitsoulas 17/06/2013 08:57:25

  Εξαιρετικά! Σε ποια ιστοσελίδα θα βρίσκονται όλα αυτά;

 3. Σκιά avatar
  Σκιά 17/06/2013 09:33:46

  Από την ΕΡΤ πέρασαν ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Δημήτρης Χορν, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Βασίλης Βασιλικός. Αν καταφέρει ο Πρωθυπουργός να πείσει ανθρώπους του πνεύματος, του ταλέντου και της ηθικής ανωτερότητας των παραπάνω, να εμπλακούν στη Διεύθυνση της λειτουργίας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, αν πάρουν τα ηνία επί τέλους ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ, θα πρόκειται περί νίκης.

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 17/06/2013 10:37:45

  Παντα τετοια !Προχωραμε μπροστα !Καλη επιτυχια !

 5. μαριλενα avatar
  μαριλενα 17/06/2013 10:53:54

  Καλό φαίνεται. Αλλά χρειάστηκε να γίνει ο κακός χαμός για να το ετοιμάσουν, έστω και εκ των υστέρων. Για άλλη μια φορά πρώτα γίνονται άτσαλα βήματα στο κενό, χωρίς πρόγραμμα και σχεδιασμό και μετά η λογική φαίνεται να πρυτανεύει.

 6. νεφέλη avatar
  νεφέλη 17/06/2013 13:26:34

  Το συγκεκριμένο σχέδιο, αν δεν κάνω λάθος, δημοσιεύτηκε στο ΕΘΝΟΣ.
  Αντανακλά τις κυβερνητικές θέσεις ή τις θέσεις του εκδότη;

 7. cyprusnet avatar
  cyprusnet 17/06/2013 15:05:48

  Αντί σχολιου, παραθέτω απολαυστικό Αντώνη Πανούτσο
  "Ηταν το βράδυ της 1ης Ιουλίου του 2004. Στην ΕΡΤ κάναμε το «Πάμε Euro» με τον Αντώνη Καρπετόπουλο.
  Στην παράταση ο Τραϊανός Δέλλας είχε σκοράρει στέλνοντας την Ελλάδα στον τελικό. Τα στιγμιότυπα από το ματς έπρεπε να μονταριστούν και σε 20 λεπτά από το γκολ να έχουμε βγει αέρα για τη σύνδεση με την Πορτογαλία. Περίμενα στο κοντρόλ όταν ο Κάρπετ ήρθε από το μοντάζ. «Δεν προλαβαίνουμε. Από τους τρεις μοντέρ έχει μείνει ο ένας». «Γιατί;». «Ο ένας από τους τρεις είπε ότι είναι μόνιμος, δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει υπερωρίες και σχολάει στις 11, ο δεύτερος ότι είναι συμβασιούχος και δεν πληρώνεται τις υπερωρίες και έμεινε μόνο ο τρίτος».
  «Καλά, αν δεν είναι μόνιμος και δεν είναι συμβασιούχος αυτός τι είναι;». Είχα όρεξη και για πλάκα, αλλά ο Κάρπετ δεν είχε. «Δεν ξέρω τι είναι αλλά με έναν δεν βγαίνει το μοντάζ. Υπάρχει ένας ακόμα, που είναι ο μοντέρ βάρδιας. Αλλά θα πρέπει να πάρεις τηλέφωνο τον πρόεδρο».
  Ο «πρόεδρος» ήταν ο Αγγελος Στάγκος, που το 2004 ήταν ο επικεφαλής της κρατικής τηλεόρασης. «Πρέπει να τον πάρεις γιατί, όπως λέει, πρέπει να του πάμε το υλικό στον όροφο όπου κάνει βάρδια και η σύμβαση δεν τον υποχρεώνει να κατέβει στο μοντάζ». Πήρα τον πρόεδρο, που πήρε τον μοντέρ βάρδιας, που του έκανε το χατίρι. Μπήκε στο ασανσέρ, κατέβηκε τους δύο ορόφους, κάναμε το μοντάζ και η εκπομπή βγήκε στον αέρα.
  Το πρόβλημα ήταν ότι ο μοντέρ βάρδιας βαριότανε; Οχι. Το ζητούμενο ήταν να φανεί ποιος κάνει κουμάντο στο μαγαζί, το «Αμα θέλω, δεν το κάνω και αν το κάνω, χάρη σάς κάνω».
  Και δεν ήταν μόνο ο μοντέρ βάρδιας. Ηταν ο ψυκτικός που για να ανάψει το κλιματιστικό του στούντιο έπρεπε να ανεβάσει τον διακόπτη, αλλά μετά τις 11 έφευγε και κανένας δεν είχε δικαίωμα να τον πειράξει, ήταν οι διάδρομοι των χαμένων παρουσιαστών όπου έβλεπες πρόσωπα που η τελευταία τους εκπομπή ήταν το ’89 να περιφέρονται σαν φαντάσματα, ήταν οι ρουφιανιές όχι επειδή μισούσε ο ένας τον άλλον αλλά επειδή δεν είχε δουλειά και κάτι έπρεπε να κάνει να περάσει η ώρα. Φυσικά δεν ήταν όλοι έτσι.
  Υπήρχαν και εργαζόμενοι με επαγγελματικό εγωισμό. Ενας αθλητικός συντάκτης επειδή του είπαν ότι τον έβαλε ο πατέρας του που ήταν τεχνικός παραιτήθηκε και βγήκε στα ιδιωτικά κανάλια, όπου απέδειξε ότι μπορεί να κάνει καριέρα. Ο οργανισμός όμως ήταν βαθύ Δημόσιο. Κανένας δεν μπόρεσε να τον αλλάξει. Και αν υπήρχαν πρόεδροι και διευθυντές που προσπάθησαν, τους κατάπιε η κινούμενη άμμος της Μεσογείων.
  Τίποτα στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει με συζητήσεις και οι συζητήσεις υπάρχουν για να μη γίνεται τίποτα. Αν μπορεί η κυβέρνηση να αλλάξει ακόμα και το κτίριο για να φανεί ότι γίνεται μια νέα αρχή, ας το κάνει. Η Ελλάδα πρέπει να έχει δημόσια τηλεόραση. Οχι όμως τηλεόραση του Δημοσίου."...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.