#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/01/2014 23:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Toυρκικές απειλές: «Θα πάρει φωτιά το Αιγαίο αν η Ελληνική Προεδρία ανακηρύξει ΑΟΖ»Οι Τούρκοι απειλούν με «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο σε περίπτωση που η Ελλάδα κινήσει τις διαδικασίες, εκμεταλλευόμενη και την προεδρία της Ε.Ε. για την ανακήρυξη της ΑΟΖ και προχωρήσει στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή από το Καστελόριζο και μέχρι την Κύπρο.

Τις ανησυχίες αυτές, οι οποίες εκφράζονται και από επιτελείς του Πενταγώνου, έρχεται να επιβεβαιώσει ένα απειλητικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Yeni Şafak»'.

Η εφημερίδα έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Sular ısınacak», που σημαίνει «θα ανάψουν τα νερά». Δηλαδή έρχεται μεγάλη κρίση στο Αιγαίο και στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι φιλοκυβερνητική, υποστηρίζει σαφώς τον Ερντογάν και για το λόγο αυτό αξιωματικοί του ελληνικού Πενταγώνου αξιολογούν ως ιδιαίτερα σοβαρό το δημοσίευμα. Επισημαίνουν ωστόσο πώς έχουν ληφθεί και προβλεφθεί μέτρα σε περίπτωση που η Άγκυρα θελήσει να εξάγει την εσωτερική της κρίση.

Όπως υποστηρίζει η «Yeni Safak», με την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η ελληνική πλευρά να αδράξει την ευκαιρία για να προχωρήσει στην επίσημη αναγνώριση της ΑΟΖ, που σχετίζεται με την ύπαρξη και εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου.

«Η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει με κανένα τρόπο να συμβεί αυτό. Η Τουρκία θα συνεχίσει απτόητη τις έρευνες για την ανακάλυψη με την προοπτική άμεσης εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο και σε δεύτερη φάση και στο Αιγαίο», επισημαίνει η εφημερίδα.

Μάλιστα, η τουρκική εφημερίδα έφτασε στο σημείο υποστηρίξει πως η Ελλάδα έπρεπε να έχει απεμπολήσει το δικαίωμα της να κάνει έρευνες και να εκμεταλλευτεί τα ενεργειακά της κοιτάσματα στο Αιγαίο, καθ’ ότι είναι απαίτηση της Άγκυρας.

Φαίνεται πώς ο χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα «θερμός»" στο Αιγαίο, ιδίως όσο  η κρίση συνεχίζει να βαθαίνει στην Τουρκία και να απειλείται η κυβέρνηση Ερντογάν.

Οι Τούρκοι έδειξαν τα πρώτα δείγματα κλιμάκωσης της έντασης με παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο ανήμερα των Χριστουγέννων. Συνεχίζουν με απειλές με την έλευση του νέου χρόνου.

http://www.protothema.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 03/01/2014 00:45:51

  Aρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος: Η Διαθήκη του Για τον Ελληνισμό!
  Το Tελευταίο Πρωτοχρονιάτικό Μήνυμά του.
  Τα τελευταία του συγκλονιστικά λόγια στις 31-12-2007 μ.Χ.:

  «Η κατάσταση δεν αλλάζει μαγικά και μηχανικά. Χρειάζονται να πολλαπλασιασθούν οι άνθρωποι που κάνουν Αντίσταση. Που παραμένουν πιστοί στις Παραδόσεις μας, στις Αξίες μας, στην Ιστορία μας και στους Αγώνες μας. Οι αναθεωρητές πολύ κακή συγκυρία επέλεξαν για να γκρεμίσουν από τις καρδιές των Ελλήνων τα κάστρα των θυσιών.

  Σταθείτε όλοι όρθιοι στις επάλξεις σας και μη ξεπουλήσετε τα Πρωτοτόκια μας. Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα Iερά και τα Όσιά του. Το έχει κατ' επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και Ανάκαμψη! Για να ξαναβρούμε ό,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ό,τι κινδυνεύει!»

  ~noiazomai.net

 2. πΔπ avatar
  πΔπ 03/01/2014 01:13:13

  Να τους βάλουμε και μιά φασολάδα να βράζει στην φωτιά;
  Θα τους χρειαστεί!

 3. Διηνέκης avatar
  Διηνέκης 03/01/2014 02:33:59

  Καλύτερα, θα πολεμήσουμε υπό ζέστη!

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Διηνέκης 03/01/2014 14:15:26

   Εξαιρετική παράφραση! Πολύ ταιριαστή, τόσο με την περίσταση όσο και με το ψευδώνυμο που έχεις επιλέξει!

 4. Nik avatar
  Nik 03/01/2014 13:21:24

  Θα έπρεπε να είχαμε απεμπολήσει τα δικαιώματα μας στο Αιγαίο γιατί; Επειδή αυτοί είναι πιο όμορφοι από εμάς; Αυτό το πράγμα θεωρείται σοβαρό δημοσίευμα από εφημερίδα που θεωρείται έγκυρη επειδή πρόσκειται στον Ερντο!

  Καλά σας το λέω καιρό τώρα: είναι πολύ πιο καραγκιόζηδες από εμάς.

 5. Δημοκράτης avatar
  Δημοκράτης 03/01/2014 14:36:57

  Δεν φοβόμαστε ούτε τους Τούρκους, ούτε τις απειλές τους. Χάρη στους τίμιους και προνοητικούς πολιτικούς μας που πέρασαν κατά καιρούς από το Υπουργείο Άμυνας, έχουμε σήμερα φρεγάτες 30 ετών και υποβρύχια 40 ετών τα οποία είναι εξοπλισμένα με πυραύλους και τορπίλες της δεκαετίας του 1970, δηλαδή τότε που μεσουρανούσαν οι ΑΒΒΑ στην ποπ μουσική.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Δημοκράτης 03/01/2014 14:58:25

   Βάλε και τα καλύτερα άρματα στον κόσμο ,αλλα με πυρομαχικά για μάχη...πέντε λεπτών ,αντε έξη με οικονομία!

   (μα κι'αυτοί οι αλήτες οι προμηθευτές πυρομαχικών ,να μη δίνουνε μια μίζα της προκοπής!)

  • Αντίθεσις avatar
   Αντίθεσις @ Δημοκράτης 03/01/2014 19:20:43

   Σύμφωνα με πρόσφατες καταγγελίες, αν τελικώς αποδειχθούν, είχαμε και Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ που έβαζαν χέρι στα χρήματα για τις αγορές οπλικών συστημάτων. Αν το παραπάνω είναι αλήθεια, ούτε το χαρακίρι για την προσβολή στο σώμα του οποίου ηγούντο δεν θα ήταν αρκετό εκ μέρους των. (Δυστυχώς ο ένας είναι ήδη στον άλλο κόσμο)

   • μαθηματικός avatar
    μαθηματικός @ Αντίθεσις 03/01/2014 19:52:12

    Κανένα χαρακίρι για τις πολιτικές ηγεσίες που αποφάσιζαν, δεν βλέπω .... Ούτε εσένα να το επισημαίνεις ...

 6. GLAD avatar
  GLAD 03/01/2014 14:57:37

  Η Τουρκία ως γνωστόν αν δεν έχει σημαδεμένη τράπουλα , το μόνο που μπορεί να κάνει είναι το κατά το λαϊκότερον "...τρία/δύο...".

 7. Νέστωρ avatar
  Νέστωρ 03/01/2014 23:17:01

  Τα είπες όλα.

 8. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 04/01/2014 00:14:25

  Όταν συμφωνήσουμε με Αίγυπτο, τότε θα ανακυρηχθεί η Ελληνική ΑΟΖ στο Αιγαίο.

 9. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 05/01/2014 03:23:00

  Ας προστατέψει πρώτα ο Ερντογάν το γιό του από το παγκόσμιο κυνηγητό των offshores (και των Ελλήνων συμπεριλαμβανομένων) και μετά να σκεφτεί τις φωτιές...δεν μασάμε...τα μερίδια είναι δεδομένα στο Αγαίο...ας είμαστε ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ-όλοι να ζήσουμε, κι αυτοί κι εμείς...αλλά από αυτό το σημείο, μέχρι το σημείο "να πάρει φωτιά το Αιγαίο", έ, ας μην υπερβάλουμε...όποιος αμφισβητήσει τα μερίδια του Αιγαίου έσβησε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.