Tα συνδικάτα που στήριζαν τον Τσίπρα τώρα αρχίζουν να τον βρίζουν
04/06/2015 21:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Tα συνδικάτα που στήριζαν τον Τσίπρα τώρα αρχίζουν να τον βρίζουν

Φαίνεται ότι η διάψευση των προσδοκιών, η αποκάλυψη των ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ με τα οποία «φλόμωσε» τους συνδικαλιστές, αρχίζει να λειτουργεί σε βάρος του κ. Τσίπρα

Όπως όλοι γνωρίζουμε οι συνδικαλισταράδες απ' όλες τις παρατάξεις, στήριξαν σε διάφορους τομείς τον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. Για παράδειγμα ο Καλφαγιάννης στην ΕΡΤ, ο Φωτόπουλος στη ΔΕΗ ή ο Κώστας Λουράντος στα φάρμακα.

Φαίνεται ότι η διάψευση των προσδοκιών, η αποκάλυψη των ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ με τα οποία «φλόμωσε» τους συνδικαλιστές, αρχίζει να λειτουργεί σε βάρος του κ. Τσίπρα και τα συνδικάτα που στήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα αρχίζουν να τον βρίζουν.

Χαρακτηριστική περίπτωση ο Καλφαγιάννης στην ΕΡΤ που μετά την παρέμβασή του στην Π.Γ. Του ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλούσε ο Τσίπρας, τώρα ετοιμάζει κινητοποιήσεις.

Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα η περίπτωση του Κ. Λουράντου, ο οποίος κάποτε ανήκε στη Νέα Δημοκρατία. Προεκλογικά δεν του άρεσε η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης για το φάρμακο γιατί προφανώς έχανε λίγα από την ανεξέλεγκτη μπίζνα της αγοράς. Όταν κάποτε το περιθώριο κέρδος ήταν 30% και πάνω όλοι ήταν ευχαριστημένοι κι ας πλήρωναν τα κορόιδα. Εν πάση περιπτώσει ο Λουράντος προεκλογικά προσκύνησε στην αυλή του Μαξίμου. Μέχρι και αφίσες είχε βγάλει προτρέποντας τους πολίτες να καταψηφίσουν τον Σαμαρά, τον Γεωργιάδη, τον Χατζηδάκη κ.λπ. Μάλιστα, επειδή η κυβέρνηση είχε απαγορεύσει την μετάδοση προεκλογικών μηνυμάτων των φαρμακοποιών, είχε κάνει λόγο για φίμωση της δημοκρατίας.

Σήμερα λοιπόν έβγαλε μια ανακοίνωση – ποταμό κατά του Τσίπρα και της κυβέρνησης. Εκεί που έγλειφε τώρα φτύνει και μάλιστα με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον πρωθυπουργό: Χρησιμοποιεί μάλιστα εκφράσεις κατά του Αλ. Τσίπρα όπως «ανεγκέφαλος», «βαθιά νυχτωμένος», «ανέντιμος» και «χωρίς αξιοπρέπεια».

Σε ανακοίνωσή του, ο Κ. Λουράντος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ψεύδεται, ότι «καταχράστηκε την εμπιστοσύνη μας, δημιουργώντας προσδοκίες και παιχνίδια εντυπώσεων, ξεφτιλίζει θεσμούς, αμαυρώνει υπολήψεις, υποθηκεύει αξιοπρέπειες υπέρ προσωπικών συμφερόντων και φιλοδοξιών». «Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ μιλά για «υφαρπαγή» της υπογραφής του ΟΟΣΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση και μετά από λίγες μέρες έρχεται να την προτείνει για εφαρμογή, υπάρχει θέμα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΊΑΣ όχι μόνο του ίδιου, αλλά και ολόκληρης της σημερινής Κυβέρνησης» υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Σε έντονο ύφος ο κ. Λουράντος καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «καταχράστηκε την εμπιστοσύνη μας, δημιουργώντας προσδοκίες και παιχνίδια εντυπώσεων», ότι «ξεφτιλίζει θεσμούς, αμαυρώνει υπολήψεις, υποθηκεύει αξιοπρέπειες υπέρ προσωπικών συμφερόντων και φιλοδοξιών», ότι «δεν τηρεί τις υποσχέσεις της» και ότι ψεύδεται.

Προειδοποιεί ότι οι φαρμακοποιοί θα είναι απέναντι από την κυβέρνηση: «Ως κατατρεγμένοι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα και θα αντιδράσουμε βίαια και θα κληθούν να λογοδοτήσουν για την απάτη τους» τονίζει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΧ_SYRIZA avatar
  ΕΧ_SYRIZA 04/06/2015 22:06:37

  Οι τελευταίοι κρατικοδίαιτοι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι οι φαρμακοποιοί.... Απομύζησαν τον κρατικό προυπολογισμό.... Είχαν κέρδος (35% με ίδια συμμετοχή 15%) οπότε η απάτη ήταν να το γράψεις το φάρμακο στο δημόσιο και να το πετάξεις στο πηγάδι (κέρδος 20%) ή να το στείλεις στην Αλβανία (κέρδος 120%).. Και ήθελαν να συνεχίσουν το πάρτυ με το Σύριζα!! Μετά την απομάκρυνση από την Κάλπη ουδέν λαθος αναγνωρίζεται!!

  • Naruto avatar
   Naruto @ ΕΧ_SYRIZA 04/06/2015 23:23:07

   Άντε να πληρώνουμε τα φάρμακα στο ακέραιο για να μην είναι οι φαρμακοποιοί κρατικοδίαιτοι . Μόνο που κάποιοι απο εμας χρειάζονται φάρμακα που το κόστος τους είναι μεγαλύτερο απο την σύνταξη που παίρνουμε . Πιστεύω δεν θα σε ενοχλούσε να πεθάνουν και μερικές δεκάδες χιλιάδες ασθενείς , αρκεί να τελειώσει το πάρτυ που πιστεύεις οτι γίνεται . Εξάλλου πόσο πονάνε εκατό ξυλιές σε ξένο κω....

   • πΔπ / παναγιώτης Δημητρίου παπαδογιαννοπετροδημητροκωστόπουλος avatar
    πΔπ / παναγιώτης Δημητρίου παπαδογιαννοπετροδημητροκωστόπουλος @ Naruto 04/06/2015 23:55:00

    Εγγυημένο κέρδος της τάξης του 20% και πάνω, από το κράτος δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί. Παίρνω κι εγώ περίεργα φάρμακα και σίγουρα τα θέλω σε "καλή" τιμή. Αν δεν "βγαίνει" ο Λουράντος και ο κάθε φαρμακοτρίφτης, ας τα παίρνουν κατευθείαν από ένα κρατικό φαρμακείο όπως εγώ παίρνω την ανοσ(ι)ο καταστολή μου τώρα. Αυτό δεν έχει να κάνει με το άν πωλείται η ασπιρίνη ή η καλμαλίνη στο Σου-Μου! Οι φαρμακοποιοί, ποιούσαν φάρμακα. Από την στιγμή που πέρασαν στο εμπόριο έτοιμων σκευασμάτων, θα ήθελα κι εγώ ακόμα να κάνω μπίζνες! Γιατί όχι; Ελεύθερη αγορά δεν ευαγγελιζόμαστε;!

   • ΕΧ_SYRIZA avatar
    ΕΧ_SYRIZA @ Naruto 05/06/2015 00:18:13

    Τα μη συνταγογραφούμενα που φωνάζει ο Λουράτος... Τα πληρώνουμε ολόκληρα .... Απλά θέλει το μονοπώλιο του... Να μην πουλιούνται στα supermarket..... (να μην μπορεί κανείς να τα αγοράσει όλη μέρα, έξι μέρες την εβδομάδα). Είναι προτιμότερο να τα αγοράζουμε παράνομα από το περίπτερο (depon & ασπιρίνες κ..τ.λ.)....

 2. πΔπ / παναγιώτης Δημητρίου παπαδογιαννοπετροδημητροκωστόπουλος avatar
  πΔπ / παναγιώτης Δημητρίου παπαδογιαννοπετροδημητροκωστόπουλος 04/06/2015 22:45:46

  Λουράντο...! Βεντούζα...!

 3. Mind the G.A.P. avatar
  Mind the G.A.P. 04/06/2015 23:29:00

  Τσάμπα πήγε "το κάθε φαρμακείο και εκλογικό κέντρο". Ο εν λόγω, έμαθε με το δύσκολο τρόπο, ότι οι κομμουνιστές δεν έχουν μπέσα, ειδικά όταν έχουν να κάνουν με "τον ταξικό εχθρό".

  • ΤΤ avatar
   ΤΤ @ Mind the G.A.P. 05/06/2015 12:38:24

   Έτσι ακριβώς. Φαρμακοποιοί, Κώες και Λέσβιοι ζουν ήδη την ελπίδα.

 4. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/06/2015 23:43:05

  Σωστός πατριωτάκι. Να δώ τι θα πεί κι ο συνάδελφός σου κομματάρχης του Τσίπρα εδώ κάτω...

 5. βαγόνι avatar
  βαγόνι 05/06/2015 11:38:33

  Τό ότι ο Τσίπρας δεν τηρεί τις υποσχέσεις του, μάλλον το γνώριζε ο κ. Λουράντος... η "οργή" του δεν σχετίζεται με θέματα ηθικής τάξεως... διαπιστώνει, με οδύνη, το τέλος κρατικής προστασίας ενός τμήματος της "επιστημονικής μεσαίας τάξης".... άλλωστε, οι"θεσμοί" είχαν εισηγηθεί το τέλος προστασίας με ακλόνητα επιχειρήματα,του τύπου: " κοιτάχτε κύριοι, άν θέλετε σοσιαλισμό, περάστε πρώτα απο την προκαπιταλιστική οικονομία,που έχετε,στο free market economy και μετά έχει ο θεός... με salto mortale δε γίνεται... όσοι το επιχείρησαν,στο παρελθόν, φάγαν τα μούτρα τους..!" Ο κ.Τσίπρας και το team των ειδικών,που τον συνόδευαν, είναι ευέλικτοι μαθητές, κατάλαβαν... το ίδιο και σείς κ. Λουράνδο...αποχαιρετείστε την Αλεξάνδρεια που χάνετε!

 6. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 05/06/2015 12:58:28

  Εδώ κατάφεραν να τους γυρίσουν την πλάτη οι εκπαιδευτικοί,το μεγαλύτερο προπύργιο.Πρέπει βέβαια ο κάθε κλάδος και ο κάθε πρόεδρος να κάνει την αυτοκριτική του για το πόσο και πόσες φορές ακόμη θα φάει κουτόχορτο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.