#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/02/2013 22:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Public Issue : Προβάδισμα της ΝΔ στην παράσταση νίκηςΜάχη «στήθος με στήθος» δίνουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της εκλογικής επιρροής, όπως καταδεικνύει το νέο Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή, με τη ΝΔ να υφίσταται την πολιτική φθορά της διακυβέρνησης αλλά παρά ταύτα να επικρατεί στην παράσταση νίκης.

Την ίδια στιγμή η τρικομματική κυβέρνηση εξακολουθεί να θεωρείται καταλληλότερη από μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την «ψαλίδα» μεταξύ των δύο στρατοπέδων ωστόσο να συρρικνώνεται. Κακή η πορεία της χώρας, με... πόνο να αναμένεται στα εργασιακά.

Ισάξιοι μαχητές στην επιρροή, επικράτηση ΝΔ στην παράσταση

Αναλυτικά, στο μέτωπο της εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακτά τα πρωτεία που είχε απολέσει στο Βαρόμετρο Ιανουαρίου, απολαμβάνοντας την πρόθεση ψήφου του 29% των πολιτών (28,5% τον Ιανουάριο) και αφήνοντας με βραχεία κεφαλή δεύτερη τη Νέα Δημοκρατία, με εκλογική επιρροή της τάξης του 28,5% (29% τον Ιανουάριο).

Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή (11,5%), σημειώνοντας μάλιστα τη μεγαλύτερη άνοδο (+1,5%) ανάμεσα στα επτά κοινοβουλευτικά κόμματα σε σχέση με τον Ιανουάριο. Σε μονοψήφιο επίπεδο επιρροής βρίσκονται οι υπόλοιπες παρατάξεις, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να κατατάσσονται τέταρτοι, παραμένοντας σταθεροί στο 8%.

Αντίθετα, οι δύο συμπολιτευόμενες δυνάμεις, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, υποχωρούν αμφότερες κατά μία μονάδα, με την Ιπποκράτους να καταπέφτει στην πέμπτη θέση (7%), και τη ΔΗΜΑΡ να βρίσκεται έκτη με 6%. Τελευταίο βρίσκεται το ΚΚΕ, με αμετάβλητη επιρροή που ανέρχεται στο 5,5%.

Αντίθετη εικόνα δείχνει ωστόσο η παράσταση νίκης, με το 48% των ερωτηθέντων να θεωρεί πως η Νέα Δημοκρατία θα ήταν ο νικητής των εκλογών εάν η χώρα μας προσέφευγε αύριο στις κάλπες, εξασφαλίζοντας αισθητή διαφορά 10 ποσοστιαίων μονάδων σε βάρος της Κουμουνδούρου, η οποία υποχωρεί στο 38%, και ανατρέποντας το προβάδισμα 5 μονάδων που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο (44% έναντι 39%).

Σημειώνεται πως η ΝΔ ανακτά τα ινία στην παράταση νίκης για πρώτη φορά από το Βαρόμετρο Σεπτεμβρίου, ενώ στο μεσοδιάστημα η ψαλίδα υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε μέχρι και τις 35 μονάδες (60% έναντι 25% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο).

Η ΝΔ υφίσταται την πολιτική φθορά της διακυβέρνησης αλλά παρά ταύτα επικρατεί στην παράσταση νίκης.
Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακτά τα πρωτεία στο ερώτημα για το καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, συγκεντρώνοντας ποσοστό 31%, αυξημένο από 28% τον Ιανουάριο, και αφήνοντας αισθητά πίσω τον «κανένα» (26%) τους ΑΝΕΛ (15%), τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ (αμφότερες παρατάξεις 12%).

Καταλληλότεροι Σαμαράς και τρικοματική, «δυναμώνουν» Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ

Στη μάχη για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί σημαντικό προβάδισμα σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα, απολαμβάνοντας την υποστήριξη του 46% των ερωτηθέντων (πτώση από 48% τον Ιανουάριο), με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μειώνει οριακά τη διαφορά και να καταγράφει άνοδο μίας ποσοστιαίας μονάδας στο 25%.

Το 26% των συμμετεχόντων κρίνει πως κανένας εκ των δύο ηγετών δεν αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή για την πρωθυπουργία.

Στον αντίποδα, αισθητή συρρίκνωση της διαφοράς καταγράφεται στο ερώτημα για το ποια κυβέρνηση θεωρείται καταλληλότερη για τη χώρα, με το ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει καθαρά δεύτερος (23%, από 19% τον Ιανουάριο) αλλά να μειώνει το χάσμα που τον χωρίζει από την τρικομματική κυβέρνηση (37%, από 40% τον Ιανουάριο) κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο Βαρόμετρο. Στη δεύτερη θέση για καταλληλότερη κυβέρνηση πάντως βρίσκεται σταθερά η επιλογή «καμία από τις δύο» με 36%.

Η μικρή ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρείται και στη διαφορά ικανοποίησης που εκφράζουν οι πολίτες για το έργο της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την κυβέρνηση να υποχωρεί στο 23% και το ΣΥΡΙΖΑ να σκαρφαλώνει στο 15% «κλείνοντας» το κενό των 10 μονάδων (24% έναντι 14%) του Ιανουαρίου.

Σε κακή πορεία η χώρα, πόνος στα εργασιακά

Ανεξάρτητα από τις πολιτικές διαμάχες και τον αγώνα προσέλκυσης ψηφοφόρων, η εικόνα των ελλήνων πολιτών όσον αφορά την πορεία της χώρας παραμένει ζοφερή, με το 72% να κρίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 21% των ερωτηθέντων γνωμοδοτεί πως βρίσκεται στη σωστή. Επιπλέον, το 63% τονίζει την ανάγκη «βαθιών αλλαγών» στην κοινωνία, ενώ το 23% δε διστάζει να δηλώσει πως χρειάζεται «ριζική αλλαγή» της κοινωνίας μέσω «επανάστασης».

Η ανάγκη για επανάσταση απαντά τους περισσότερους υποστηρικτές ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ (61%), της Χρυσής Αυγής (40%) και των ΑΝΕΛ (37%), ενώ έχει τη μικρότερη απήχηση στους υποστηρικτές της συμπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ (6%) τη ΝΔ (10%) και τη ΔΗΜΑΡ (13%).

Με λιγότερο μελανά χρώματα «ζωγραφίζουν» οι Έλληνες την πορεία της οικονομίας κατά την ερχόμενη 5ετία, καθώς το 38% προβλέπει βελτίωση (43% τον Ιανουάριο) και το 35% να κάνει λόγο για επιδείνωση της κατάστασης.

Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί η ευρεία πλειοψηφία των πολιτών που αναμένει κλιμάκωση της έντασης στο χώρο των εργασιακών, με το 80% να απαντά πως περιμένει «αρκετές» εργασιακές διενέξεις κατά το επόμενο τρίμηνο (αυξημένο σημαντικά από το 62% τον Ιανουάριο) και μόλις το 13% να προβλέπει «λίγες» διενέξεις, σημειώνοντας μεγάλη πτώση συγκριτικά με τον Ιανουάριο, οπότε η αισιόδοξη μερίδα του πληθυσμού ήταν υπερδιπλάσια (29%).

Βελτίωση δημοτικότητας για έξι κόμματα, όλοι οι αρχηγοί κάτω από 50%

Πέραν της «μονομαχίας» μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, εντύπωση προκαλούν τα «κέρδη» δημοτικότητας που σημειώνουν σχεδόν όλα τα κόμματα τον Φεβρουάριο.

Μπροστάρης της ανόδου είναι το ΠΑΣΟΚ, καταγράφοντας άνοδο 7 μονάδων σε σύγκριση με τον Ιανουάριο και αποσπώντας τη θετική γνώμη του 25%, ακολουθούμενο από τη Χρυσή Αυγή, που παραμένει ωστόσο ουραγός, απολαμβάνοντας τη θετική γνώμη του 17% των ερωτηθέντων (+4 μονάδες).

Αυξημένη δημοτικότητα καταγράφουν και όλα τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα πλην της ΔΗΜΑΡ, η οποία παραμένει πρώτη αλλά στάσιμη στο 44%, με τη δεύτερη Νέα Δημοκρατία να σκαρφαλώνει στο 40% (+2 μονάδες), τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί τρίτος με 37% (+2 μονάδες), τους ΑΝΕΛ να έπονται στην τρίτη θέση με 32% (+1 μονάδα) και το ΚΚΕ να ακολουθεί με 28% (+1 μονάδα).

Αντίθετα, μικτά πρόσημα καταγράφονται στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, με τον Φώτη Κουβέλη να υφίσταται την πολιτική φθορά της συμπολιτευόμενης ΔΗΜΑΡ, βλέποντας τη δημοτικότητά του να πέφτει κατά πέντε εκατοστιαίες μονάδες (46% από 51%) σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Παρά την πτώση κάτω από το όριο του 50%, ο κ. Κουβέλης, παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον «πτωτικό» Αντώνη Σαμαρά (43%, έναντι 41% τον Ιανουάριο) και ακολουθούμενος από τον σταθερό Αλέξη Τσίπρα (37%).

Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο Πάνος Καμμένος (33%), βελτιώνοντας τη θέση του κατά 1 μονάδα. Πέμπτη κατατάσσεται η Αλέκα Παπαρήγα (31%), με εντυπωσιακό άλμα +6 μονάδων, στην έκτη θέση βρίσκεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος (25%), μοναδικός αρχηγός της συμπολίτευσης που βελτιώνει τη θέση του κατά 3 μονάδες, ενώ τελευταίος έρχεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αυξάνοντας τη δημοτικότητά του κατά 2 μονάδες και σκαρφαλώνοντας το 18%.

Δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές, αλλά μάλλον θα γίνουν

Παρά ταύτα, η πλειονότητα των ελλήνων ψηφοφόρων, σε ποσοστό 63%, πιστεύει πως «δεν χρειάζονται» ή «μάλλον δε χρειάζονται» σήμερα πρόωρες εκλογές, έναντι μόλις 33% που αντιτείνει πως «χρειάζεται» ή «μάλλον χρειάζεται» άμεση προσφυγή στις κάλπες, προτού ολοκληρωθεί η θητεία της κυβέρνησης.

Η εντύπωση αυτή ωστόσο δεν ανατρέπει την κυρίαρχη εικόνα (51%) πως οι εκλογές θα προκηρυχθούν πριν το πέρας της τετραετίας. Σημειώνεται όμως ότι το ποσοστό των πολιτών που προβλέπουν τη διενέργεια πρόωρων εκλογών μειώνεται σταθερά κατά το τελευταίο τρίμηνο (62% στο Βαρόμετρο Δεκεμβρίου, 56% τον Ιανουάριο), ενώ στην αντίπερα όχθη η μερίδα αυτών που πιστεύουν σε εξάντληση της κυβερνητικής θητείας έχει ανέλθει στο 38%, από 30% που ήταν στα τέλη του 2012.

Απογοήτευση από φορολογικό

Τέλος, στρέφοντας το βλέμμα στο πεδίο της οικονομίας, αξιοσημείωτη είναι η αίσθηση της αδικίας που έχει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αναφορικά με το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα, ένα σύστημα που έχει αποτελέσει επανειλημμένα αντικείμενο κριτικής για τους πιστωτές της χώρας.

Αναλυτικά, το εντυπωσιακό 96% των ερωτηθέντων πιστεύει πως το φορολογικό σύστημα είναι «μάλλον άδικο», έναντι μόλις 3% που κρίνει ότι είναι «μάλλον δίκαιο».

Άρρηκτα συνυφασμένο με το «κεφάλαιο» της φορολογίας στην Ελλάδα είναι το ζήτημα της φοροδιαφυγής, με το 60% των συμμετεχόντων να εκτιμά πως οι έλληνες πολίτες που δεν δηλώνουν το πραγματικό τους εισόδημα είναι «πάρα πολλοί» και το 31% να συμπληρώνει «αρκετοί». Στον αντίποδα, μονάχα το 6% απαντά «λίγοι».

Για τα αποτελέσματα του Βαρόμετρου αναφορικά με πολλά άλλα ζητήματα, όπως η επιστράτευση των εργαζόμενων στο Μετρό, η επιβολή της έννομης τάξης έναντι της προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη, και οι κατευθύνσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ,  αλλά και για ολόκληρη την έρευνα δείτε ΕΔΩ.

Η έρευνα της Public Issue διενεργήθηκε τηλεφωνικά, σε πανελλαδική κλίμακα, μεταξύ 1ης και 5ης Φεβρουαρίου 2013.

Πηγή: http://www.skai.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. NTUA avatar
  NTUA 07/02/2013 22:41:58

  Ας μη συναγωιζόμαστε το MEGA... Ο σωστός τίτλος της ανάρτησης είναι:
  "Public Issue : Ξανά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου - Προβάδισμα της ΝΔ στην παράσταση νίκης "

 2. fitsoulas avatar
  fitsoulas 07/02/2013 22:51:33

  36% έναντι 27% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ φορτωνόμαστε το κουφάρι του ΠΑΣΟΚ!! Λες και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει μόνος του. Έτσι είναι οι κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις, αντί να ρωτούν τον κόσμο αν προτιμούν κυβέρνηση ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ Ή ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ, θέτουν ψευδή διλήμματα και μας ρίχνουν. Γιατί να μη μας γκρουπάρουν τότε με Χρυσή Αυγή που είναι και του ευρύτερου χώρου και είναι και σε άνοδο;

 3. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 08/02/2013 02:59:10

  Αν συνεχιστουν οι αδικιες εις βαρος των αγροτων μας (ακομα χειροτερα αν προσπαθησουν να τους διχασουν , ικανοποιοντας εν μερη εστω, μονο συγκεκριμενες περιοχες) , αν ο ''Νεος-Ενιαιος-Φορος'' των ακινητων ειναι τοσο βαρβαρος κατα τις μεσαιας ιδιοκτησιας, αν συνεχιστει η μεγαλη φορολογηση των μικρων και μικρο-μεσαιων επιχ/σεων, συν οτι εχει ηδη γινει φορο-επιδρομη στις μεσαιες συνταξεις..... ΟΛΑ αυτα μαζι συντελουν στο να χασει η Ν.Δ ενα μεγαλο κομματι ψηφοφορων που παραδοσιακα τη στηριζει (ειναι οι λεγομενες διπλες ψηφοι, οταν πηγαινουν στον αμεσο αντιπαλο) και λογικα να χασει και πρωτη θεση στα ποσοστα % ανα την επικρατεια.
  Ειναι αρκετα πιθανο να ....βιωσουμε (ελπιζω για λιγο) τη παρασταση ''ο Αλεξης Πρωθυπουργος''....

  • dim avatar
   dim @ Μικρασιάτης 08/02/2013 14:06:39

   Έχεις δίκιο ότι η ΝΔ (ή μάλλον καλύτερα ο Σαμαράς, γιατί δε βλέπω έτσι κι αλλιώς στις επόμενες εκλογές να κατεβαίνει ψηφοδέλτιο που θα ονομάζεται "ΝΔ", αλλά κάποιο ψηφοδέλτιο που είτε θα είναι συνασπισμός κομμάτων με κύριο άξονα βέβαια τη ΝΔ, είτε νέο κόμμα που θα έχει ενσωματώσει πλήρως και τη ΝΔ και τα λοιπά κόμματα της Κεντρο-Δεξιάς, με επικεφαλής βέβαια και στις δύο περιπτώσεις το Σαμαρά), πρέπει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, και εξηγούμαι:

   α) Συνταξιούχους
   β) Αγρότες
   γ) Μεσαία τάξη (στη πλειοψηφία τους Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, και μικρομεσσαίοι επιχειρηματίες ή Ελ.Επ.)

   Όχι ότι δε πρέπει να δίνει έμφαση σε νέους, ανέργους, δημόσιους κλπ... αλλά αυτοί κατά τη γνώμη μου για το άμεσο μέλλον είναι χαμένες ψήφοι από χέρι, γιατί ότι καλό και να τους κάνεις δε θα σου το αναγνωρίσουν άμεσα... Μετά από χρόνια θα πουν: "Να, είχε δίκιο τότε ο Σαμαράς, αλλά εμείς τότε ψηφίζαμε την εύκολη λύση...", αλλά η ιστορία γράφεται στη κάλπη...

 4. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 08/02/2013 03:13:54

  (ξεχασα και το σχεδιο ''Αθηνά'', το οποιο θα δημιουργησει μεγαλη δυσαρεσκια σε πολλες περιοχες, κατι που θα μεταφραστει σε εκλογικο κοστος για τη Ν.Δ, αν και σε αυτη τη περιπτωση η προσεγγυση της Κυβερνησης ειναι -σε γενικες γραμμες- σωστη)

 5. tzagerCrete avatar
  tzagerCrete 08/02/2013 07:15:29

  Μάλλον θα ήταν καλύτερο για σένα να είχε τεθεί το ερώτημα "Ποιά κυβέρνηση θεωρείται καλύτερη για τη χώρα" ως εξής: ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ ή ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ/ΚΚΕ ;

  Όμως η δεύτερη επιλογή είναι φανταστική, ενώ η πρώτη είναι απόλυτα υπαρκτή φίλε μου και συμβαίνει αυτή τη στιγμή!

  Μάλλον δε θες να το πιστέψεις αλλά η ΝΔ συγκυβερνάει με το 'επάρατο' ΠΑΣΟΚ...

 6. Νεράκι avatar
  Νεράκι 08/02/2013 14:40:09

  Η νυν φοβερή και τρομερή Public Issue,
  δεν έβγαζε πρώτο τον ΣΥΡΙΖα στις εκλογές; Ε;;;

  ΥΓ. Κανένας ΣΟΒΑΡΟΣ άνθρωπος δεν ασχολείται με δημοσκοπήσεις.. Αυτά είναι για Πρετεντέρηδες, Μιχελάκηδες, Φώφες, Εισαγγελάτους, Παπαδάκηδες, Σκουρλέτηδες κλπ πολιτικά φληναφήματα...

 7. critical avatar
  critical 08/02/2013 16:19:15

  Καλά το άλλο το '' κουφό'' ερώτημα στη ''δημοσκόπηση της'' Public Issue , το προσέξατε ;;; Ρωτά ο κ Γιάννης :
  Είστε υπερ του νόμου και της τάξης ή υπερ της ελευθερίας και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ;;; Δηλαδή οι ισχύοντες νόμοι δεν προασπίζουν και τα ανθρώπινα δικαιώματα;;; Είναι δηλαδή ΑΣΥΜΒΑΤΟΣ ο νόμος με την εξασφάλιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων ;
  Άν ήταν δηλαδή ο κ Γιάννης , όμηρος ,των τεσσάρων ένοπλων νεαρών τρομοκρατών, οι αστυνομικοί τι έπρεπε να κάνουν ;;; να τους χαϊδεύουν;;;

 8. adio avatar
  adio 08/02/2013 16:19:22

  Φίλε Dim οι ιδιωτικοί υπάλληλοι έχουν ήδη πεί αντίο στη ΝΔ. Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα, επικρατεί κόλαση. Εχουν καταλυθεί τα πάντα συμβάσεις,μισθοί,ωράρια, συνθήκες εργασίας, αποζημιώσεις. Λυπάμαι που στο λέω αλλά δεν υπάρχει δεξαμενή απο κεί ότι και να γίνει. Εγινε τόση ζημιά που δεν διορθώνεται. Πιο πιθανό θεωρώ να στηρίξουν τη ΝΔ οι δημόσιοι υπάλληλοι, έχουν βολέψει πολύ κόσμο εκεί μέσα τόσο οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, σε περίπτωση δε που γίνουν απολύσεις τελείωσαν και οι δυο.
  Φιλικά

  • dim avatar
   dim @ adio 10/02/2013 13:28:24

   Δε διαφωνώ, έχουν αλλάξει προς το χειρότερο όλα αυτά που αναφέρεις, αλλά δεν έχουν καταλυθεί, υφίστανται αλλά με δυσμενέστερους όρους για τους υπαλλήλους...

   Οι Ι.Υ. όμως είναι εκ φύσεων πιο δημιουργικοί, φιλόδοξοι και με αναπτυγμένο το αίσθημα δικαίου... Το ερώτημα είναι: Είχαν ή έχουν συνειδητοποιήσει ότι το ερώτημα ήταν αν θα μείνουμε στο Ευρώ, και άρα έμμεσα να συνεχίσουν να έχουν τις δουλειές τους, ή αν θα βγαίναμε και άρα αυτόματα οι μισοί θα έχαναν τη δουλειά τους μέσα σε λίγες μέρες?

   Ο κίνδυνος αυτός δεν έχει εκλείψει πλήρως, για αυτό πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί για το ποιόν ψηφίζουν... Αλλά πλέον μπαίνει και ένας άλλος παράγοντας... Ποια πρόταση εξασφαλίζει ανάπτυξη? Γιατί ανάπτυξη δε σημαίνει μόνο νέες θέσεις εργασίας, σημαίνει και αύξηση του τζίρου των υφιστάμενων επιχειρήσεων και άρα αυξήσεις σε μισθούς και μπόνους για τους υπαλλήλους...

   Γιατί λοιπόν να μην επιστρέψουν (ή να μην παραμείνουν) στο Σαμαρά?

   Η ψήφος δε πρέπει ποτέ να είναι τιμωρητική, γιατί στο τέλος αν επιλέξεις κάποιον με υποδεέστερη πρόταση, μόνο και μόνο για να τιμωρήσεις αυτόν που τώρα έχει τη καλύτερη πρόταση επειδή στο παρελθόν το όνομα του κόμματος που ηγείται σου έφταιξε (παρόλο που ο ίδιος δεν είχε καμία ανάμειξη για 17 χρόνια), κακό στον εαυτό σου θα κάνεις στο τέλος, που θα σε κυβερνήσει κάποιος που θα τα κάνει χειρότερα...

 9. Φίλιππος avatar
  Φίλιππος 08/02/2013 19:50:16

  Σε μεγάλο οργανισμό που έσπασε ολοι γενικοί και δειυθυντές τοποθετούνται ξανά Πασόκοι.
  Οι Δημόσιοι που ήθελαν να δίωξουν πήραν πληρώθηκαν δύ φορές για το ίδιο δεκαπενθήμερο (σκάνδαλο) και το παρεχόμενο πήρε μόνον από 300 ευρώ για τα δεδουλευμένα του Ιανουαρίου.
  Η εθελουσία που ετοιμάζουν θα στοιχίσει του κόσμου τα λεφτά και θα φύγουν έχοντας κάνει την καλή τους.

  Γι αυτό η Νέα Δημοκρατία θα χάσει. 1 μονάδα πίσω (μισή που ηταν μπροστά κι άλλη μισή που είναι πίσω τώρα).

  Ετσι είναι αυτά έχουν και το κόστος τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.