#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/12/2013 19:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O Βενιζέλος έβγαλε... νύχια κατά της τρόικαςΒρε τι σου είναι τελικά οι δημοσκοπήσεις. Όταν δείχνουν ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει πρόβλημα, ειδικά το ΠΑΣΟΚ που δεν μπαίνει ούτε στη Βουλή, τότε αρχίζει η «σκληρή» διαπραγμάτευση με την τρόικα και τα... ηχηρά μηνύματα προς τον κ. Τόμσεν.

Έτσι και ο Ευ. Βενιζέλος, βλέποντας να καταρρέει δημοσκοπικά, έγινε ξάφνου λιοντάρι με νύχια και δόντια που θα κατασπαράξει τους δανειστές μας. Μιλώντας σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε μεταξύ άλλων: «Δεν επιδιώκουμε χάρες σε μια πολιτική διαπραγμάτευση, θέλουμε οικονομική διαπραγμάτευση με ευφυείς εταίρους, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις».

Επανεμφανίζεται, είπε ο κ. Βενιζέλος «μια άδικης και αδικαιολόγητη δήθεν εκκρεμότητα, ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους μας, κυρίως το ΔΝΤ για το εάν η Ελλάδα θέλει ή για το εάν η Ελλάδα μπορεί να ολοκληρώσει το εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα προσαρμογής. Για το εάν η Ελλάδα οδεύει προς έξοδο από την κρίση ή υπαναχωρεί. Όλα αυτά, όπως αντιλαμβάνεστε, δημιουργούν μια άδικη, διεθνή και εσωτερική ατμόσφαιρα και υπονομεύουν στην καρδιά τους τόσο τις εθνικές προσπάθειές μας, όσο και τις προσπάθειες συνολικά της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οριστική έξοδο από την κρίση».

Ο κ. Βενιζέλος διερωτήθηκε: «Τι δικαιολογεί μια νέα φάση τριβών, κωλυσιεργίας και εντάσεων με την τρόικα; Κατά τη γνώμη μου τίποτα, αλλά εν πάση περιπτώσει ας σκεφτούμε ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιοι λόγοι, ίσως θεσμικοί. Το γεγονός ότι διερχόμαστε μια μεταβατική περίοδο στη Γερμανία ενόψει του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης του μεγάλου Συνασπισμού;».

Εξέπεμψε δε νέο μήνυμα κατά των νέων μέτρων: «Θέλουμε πραγματική αναγνώριση των θυσιών τού ελληνικού λαού, αναγνώριση των αντοχών του, όχι πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που "κανιβαλίζουν" τις μακροοικονομικές προοπτικές»,

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποβάθμισε μάλιστα τη σημασία (που προσπαθεί να αποδώσει η τρόικα) στις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας,

«Το πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών δεν είναι η εξυπηρέτηση των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων των φτωχών και μεσαίων οικογενειών, αλλά των επιχειρηματικών δανείων».

Και παρομοίως υποβάθμισε το πιεστικό αίτημα για τις ομαδικές απολύσεις.

«Πόσο σημαντικό είναι τώρα που η Ελλάδα έχει αλλάξει ριζικά την αγορά εργασίας, έχει καταστήσει εντυπωσιακά ευέλικτες τις εργασιακές σχέσεις κι έχει μειώσει αισθητά το μοναδιαίο κόστος εργασίας, να πει κανείς ότι «θέλω και άρση των εγγυήσεων των ομαδικών απολύσεων» οι οποίες επίσης προβλέπονται εάν κάπου υπάρχει πρόβλημα, πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης μιας μεγάλης επιχείρησης;»

Καλά όλα αυτά που λέει, αλλά γιατί τώρα; Γιατί πρέπει να φτάσει στο αμήν η διαπραγμάτευση για να «ξυπνήσουν τα αίματα»;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Apostolos Vlahos avatar
  Apostolos Vlahos 02/12/2013 19:42:53

  Άντε ρε από δω πέρα...

 2. Άκρη Άκρη avatar
  Άκρη Άκρη 02/12/2013 19:59:29

  ....Σιγά Βαγγέλη μη σπάσεις κανα νύχι και πάει χαμένο το μανικιούρ. Είπαμε ν΄αντιστέκεσαι, αλλά όχι και τόσο σκληρά βρε παιδί μου!

 3. Συνταξιούχος avatar
  Συνταξιούχος 02/12/2013 21:04:48

  Σιγά -σιγά, υπάρχει κίνδυνος να φύγει κανένας κόμπος από κανένα καλσόν.

 4. Jesse Messa avatar
  Jesse Messa 02/12/2013 21:22:23

  Ο,τι και να κάνει ο Βαγγέλης, στις επόμενες εκλογές το κόμμα του θα πάρει τη θέση του στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ελπίζω να μείνει για πάντα εκεί.

 5. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 02/12/2013 21:26:04

  Αν ξεχάσουμε το ποιος τα λέει και για ποιον λόγο (υποθέτουμε ότι) τα λέει,
  δεν μου φαίνονται και τόσο λανθασμένα στην ουσία τους ...

 6. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 02/12/2013 22:08:37

  Αρκετά με τα υπολείμματα της ΠΑΟΣΚικής φαυλοκρατίας και ληστοκρατίας. Αρκετά!!!

 7. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 03/12/2013 06:57:01

  "O Βενιζέλος έβγαλε… νύχια κατά της τρόικας"

  Αρκούδα είναι που έβγαλε νύχια;

 8. Sim avatar
  Sim 03/12/2013 13:51:25

  Στις επερχόμενες εκλογές ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του θα δείξει με πολύ λεπτομερή αλλά και εκδικητική νομίζω διάθεση ποιοι ακριβώς έβγαλαν νύχια και έναντι ποιων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.