#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/11/2013 18:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H Νέα Δημοκρατία αλλάζει. Έχεις ρόλοΣτο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της δομικής αναδιάρθρωσης της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποιούνται το επόμενο διάστημα οι εκλογές ανάδειξης των νέων οργάνων.

Πιο συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί:

▪  το Σάββατο 16 Νοεμβρίου οι διαδικασίες για την Εκλογή Προέδρου και αιρετών μελών στις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις (ΔΗΜ.Τ.Ο.) όλης της χώρας.

▪  την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, οι διαδικασίες για την εκλογή Υπευθύνων Θεματικών Τομέων στις ΝΟΔΕ

Μάθετε περισσότερα για τους θεματικούς τομείς από εδώ

▪  την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, η ανάδειξη νέων προέδρων ΝΟΔΕ σε όλη τη χώρα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα εγγεγραμμένα -έως τις 3 Νοεμβρίου 2013- μέλη του πολιτικού μας οργανισμού, έχοντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή κάποιο άλλο δημόσιο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ταυτοπροσωπία.

Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε από τις οικείες ΝΟΔΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νικος Καπλάνης avatar
  Νικος Καπλάνης 14/11/2013 19:42:19

  Θα ήθελα να λάβω μέρος αλλά πουθενά δεν λένε για ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!!!Αλλά και πάλι η βρογχίτιδα με εμποδίζει τις επόμενες ημέρες να βγω απο την οικία μου.Καλή επιτυχία σε όσους αναλάβουν αποστολή!!!Ελπίζω να απαλλαγώ απο την ασθένεια σύντομα(με έχει κουράσει αφάνταστα) και να συμμετάσχω στην εκλογή Νέου Προέδρου στη ΝΟΔΕ Αργολίδας!!!

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Νικος Καπλάνης 14/11/2013 20:46:04

   Εὔχομαι περαστικά.

  • Άφωνος... avatar
   Άφωνος... @ Νικος Καπλάνης 15/11/2013 03:31:26

   Άντε, με το καλό!

 2. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 15/11/2013 02:31:25

  Να δοθει οσο γινεται φωνη ΚΑΙ στα απλα μελη, που ηταν/ειναι η βαση της παραταξης.

 3. Μυρριναίος avatar
  Μυρριναίος 15/11/2013 10:09:17

  "Να δοθεί όσο γίνεται φωνή ΚΑΙ στα απλά μέλη, που ήταν/είναι η βάση της παράταξης" Απολύτως σωστό και το ζητούμενο. Πως όμως; α. Με την νέα οργανωτική δομή καταργήθηκαν οι ΔΗΜ.Τ.Ο. (τοπικές επιτροπές) που υπήρχαν με βάση τους Καποδιστριακούς Δήμους και ιδρύονται νέες με βάση τους Καλλικρατικούς. Φαίνεται σωστό , αλλά: Σε μία τοπική το συμβούλιο απαρτιζόταν από 10-11 μέλη. (για τις μικρές τοπικές) Συνεπώς σε έναν Δήμο τα μέλη τους ήταν όσες οι τοπικές επί 11. Υπάρχουν δήμοι που είχαν 4,5 ή και παραπάνω τοπικές. Τώρα έχουν μόνο μία με 11 μέλη. Οι αποστάσεις μεγαλώνουν , τα απλά μέλη δεν έχουν την δυνατότητα να ακούγονται αφού όλα γίνονται πιο απρόσωπα.Ουσιαστικά η φωνή των απλών μελών σβήνει αντί να δυναμώνει. β. Οι θεματικοί τομείς: Ακούγεται καλό αλλά: Υπάρχουν τομείς που σε έναν νομό της επαρχίας έχουν 30-40 μέλη και θα εκλέξουν έναν αντιπρόσωπο (π.χ πολιτισμού) και τομείς με εκατοντάδες μέλη (πχ μισθωτών) που και αυτοί έναν εκπρόσωπο θα εκλέξουν. Αν σε έναν τομέα υπάρχουν δύο αξιόλογα και σημαντικά στελέχη το ένα δεν θα μπορεί να έχει λόγω στη νέα οργάνωση.γ. Τον πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. τον εκλέγει ένα μικρό σώμα εκλεκτόρων. Αυτό ούτε ακούγεται ούτε είναι σωστό. Σε έναν νομό με 5 τοπικές εκλέγεται από περίπου 65 μέλη την στιγμή που στις προηγούμενες εκλογές είχε εκλεγεί από το σύνολο των μελών. Στην ουσία και ο κάθε εκλεγείς πρόεδρος αποδυναμώνεται αλλά και η εκλογή νέων δυσκολεύει. (Όσοι ξέρουν λίγο από την οργάνωση της ΝΔ καταλαβαίνουν.Με λίγα λόγια η νέα οργανωτική δομή του κόμματος είναι σαφώς προς την κατεύθυνση συρρίκνωσης της οργάνωσης και όχι σε αυτήν της διεύρυνσης .Και αυτός που την εμπνεύστηκε μάλλον τον προσωπικό έλεγχο του όμματος επιδιώκει και όχι το άνοιγμά του στην κοινωνία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.