#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/02/2013 13:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Eurostat: Πρώτη η Ελλάδα στην ανεργίαΤο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη κατέχει η Ελλάδα, με την Ισπανία να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα, στη δημοσιότητα η Eurostat.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η κοινοτική στατιστική υπηρεσία, το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα σκαρφάλωσε τον Οκτώβριο στο 26,8%, ενώ στην Ισπανία ανήλθε στο 26,1%.

Στην Ευρωζώνη, συνολικά, η ανεργία παρέμεινε σταθερή τον Δεκέμβριο στο 11,7%.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 01/02/2013 13:35:05

  Καποιος πρέπει να μιλήσει στους κυβερνώντες για φιλοεπενδυτική και παραγωγικά αναδιανεμητική πολιτική.
  Δηλαδή να τους ξαναμιλήσει για φορολόγηση του λιμνάζοντος πλούτου, για ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ σύστημα που θα ανακτήσει διαφυγόντα λόγω μεγάλης φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής πολλών χρόνων, για ΜΗΔΕΝΙΚΟ φόρο σε επενδυόμενα κέρδη ΑΕ, για δράσεις που ευνοούν τους προσφέροντες εργασία και τιμωρούν το "κρύψιμο" ρευστότητας, για άνοιγμα (πότε) των επτάκλειστων επαγγελμάτων, για ΡΙΖΙΚΗ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ της νομοθεσιας και διαδικασιών έναρξης επιχειρήσεων...
  Πότε θα γίνουν αυτά; Ποιός θα τ' αρχίσει;

  • akenaton avatar
   akenaton @ Uncle Stgm 01/02/2013 15:30:17

   Καλά, εσείς Θείε ακόμη δεν βαρεθήκατε να τα γράφετε; Προσωπικά έχω φτάσει στα όρια των αντοχών μου.

   • Afroditi P. avatar
    Afroditi P. @ akenaton 01/02/2013 18:29:19

    Πέραν της γνωστής , και μη εξαιρετέας, ''πάταξης της φοροδιαφυγής'', μήπως γνωρίζετε και κάτι περί της οικονομικής πολιτικής της ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ η οποία ακολουθείται στην Ελλάδα, και η οποία προβλέπει και μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας?

    Η οικονομική θεωρία αναφέρει το NAIRU - non-accelerating inflation rate of unemployment- που σημαίνει ότι , όταν πέφτει ο πληθωρισμός ( μέσω μείωσης αποδοχών κτλ), ΑΥΞΑΝΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ - τουλάχιστον για ένα διάστημα.

    Αυτή είναι η γνωστή στους οικονομικούς κύκλους ως PHILIPS CURVE. ( λεπτομέρεις εδώ)
    http://tutor2u.net/economics/content/topics/unemp/nairu.htm

    Τώρα , οι ρυθμοί ΑΥΞΗΣΗΣ ανεργίας και μείωσης πληθωρισμού , είναι ένα καυτό ζήτημα μεταξύ οικονομολόγων.

    Ως γνωστόν, η πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα , δηλαδή Μείωσης ρευστότητας, μέσω μείωσης μισθών κτλ. και μεγαλύτερης φορολόγησης, που αναμένεται να οδηγήσει σε πτώση πληθωρισμού/τιμών, έχει την ΑΥΞΗΣΗ της ανεργίας , όχι ως ''παρενέργειας'', αλλά ως φυσικής συνέπειας της πολιτικής αυτής.

    Και βεβαίως, δεν έχει καμμία σχεση με την φοροδιαφυγή.

 2. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 01/02/2013 14:31:41

  "... Τα σφάλματα και τα λάθη πληρώνονται πολύ ακριβά, μάλιστα η Οικονομία είναι ένας χώρος που κατ΄εξοχήν απαιτεί (!) άμεση και σκληρή πληρωμή".
  Αυτά είναι τα λόγια της Λαγκάρτ προς τους Δημοσιογράφους σε σχετική ερώτηση για την Ελληνική περίπτωση, στις 16 Ιουλίου 2012.
  Και συνέχισε, " ... οι Έλληνες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι έφταιξαν και ότι ήρθε η ώρα να πληρώσουν"
  Πολύ σωστά τα είπε η Λαγκάρτ ,αλλά ύστερα από την πλέον επίσημη ομολογία του ΔΝΤ περί σφάλματος στον πολλαπλασιαστή που οδήγησε τον Ελληνικό λαό στη λήψη λίαν επώδυνων μέτρων, εδώ το σφάλμα ποιος θα το πληρώσει;
  Είπαμε ότι τα σφάλματα στην Οικονομία πληρώνονται και αυτό ήταν το σταθερό επιχείρημα της Τρόικας , σε κάθε πρόταση για το λασκάρισμα των αβάστακτων βαρών.
  Τώρα όμως γιατί η Κυβέρνηση δεν το προβάλει σαν αντεπιχείρημα και να ζητήσει την άρση ανάλογων μέτρων και στο κάτω κάτω την σχετική αποζημίωση λόγω εσφαλμένου υπολογισμού;
  Αυτή εξάλλου η Θεωρία ειπώθηκε και δια στόματος Λαγκαρτ!
  Αντ΄αυτών καθημερινά και χειρότερα δυσβάστακτα μέτρα προστίθενται.
  Μήπως τελικά σ΄αυτό το ζήτημα έχει δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ; (Προς θεού, ουδεμία σχέση έχω και ούτε θα ήθελα να έχω με τον ΣΥΡΙΖΑ!!).

  • euagelos avatar
   euagelos @ ΝΤΙΝΟΣ 01/02/2013 15:26:43

   Πολύ καλά κάνεις αγαπητέ και δεν έχεις σχέση με Σύριζα. Ο Συριζα και γενικά οι αριστεροί δεν έχουν ποτέ δικιο. Άρα και το ΔΝΤ έχει άδικο όταν μιλάει για σφάλμα όπως λένε οι αριστερούληδες. Το σταθεροποιητικό πρόγραμμα είναι σωστό και πρέπει να τηρηθεί, γι' αυτό και η κυβέρνηση το συνεχίζει απαρέγκλιτα.

 3. Γιώργος Π. και ... avatar
  Γιώργος Π. και ... 01/02/2013 16:07:31

  Αποτυχία σκέτη...

  Όλοι (και όλα) πρέπει να αξιολογούνται και όταν αποτυγχάνουν να παύονται.

  -Οι επιχειρήσεις που δεν παράγουν καινοτόμα προϊόντα ή υπηρεσίες, δεν έχουν κέρδη λόγω ελκυστικότητας του προϊόντος ή της υπηρεσίας τους και όχι λόγω υπερβολικά υψηλής τιμής, σβήνονται από το χάρτη.

  -Οι επικεφαλής στρατιωτικοί που σε κάθε επιχείρηση ξεκληρίζεται η ομάδα τους, είναι αποτυχημένοι και σβήνονται από το χάρτη.

  -Οι προπονητές συλλογικών αθλητικών ομάδων, που δεν παράγουν όμορφο και ουσιαστικό θέαμα και υποβιβάζονται διαρκώς, επίσης σβήνονται από το χάρτη.

  -Πολιτείες που έχουν δημογραφικό μαρασμό και απαράδεκτα υψηλά επίπεδα ανεργίας σε διψήφιο αριθμό, ναι δυστυχώς, σβήνονται από το χάρτη και τα πολιτικά συστήματα αυτά είναι αποτυχημένα εξ ορισμού.

  Η ανεργία δείχνει απλά ότι το περιεχόμενο της πολιτικής, που είναι η ανθρώπινη ευημερία, απλά απέτυχε και οι ιθύνοντες πρέπει να αντικατασταθούν.
  Και αυτή η ιστορία διαρκεί (αν είναι δυνατόν!)εδώ και 3-4 χρόνια...

 4. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 01/02/2013 18:03:04

  Aγαπητέ euagele, μπορεί να μην έχω σχέση με τους ...αριστερούλιδες καθως και με κανένα άλλο άκρο, έχω όμως σχέση με την κοινή λογική και αν πρόσεχες καλλίτερα το σχόλιο μου θα το καταλάβαινες!
  Το ότι έκανε λάθος το ΔΝΤ δεν το είπαν οι αριστεροί , αλλά ο σκιώδης Υπουργός του αυτού του Ταμείου, στη Νέα Υόρκη, μετά από σχετική ερώτηση του Έλληνα ανταποκριτή κ. Ιγνατίου.
  Συνεπώς θα πρέπει να ζητήσεις νοερά τουλάχιστο συγνώμη από τους Έλληνες εκείνους που επλήγησαν θανάσιμα από τα άδικα , άστοχα και αναποτελεσματικά μέτρα του Μνημονίου.
  Και θα πρέπει όλοι μας πριν πετάξουμε οποιαδήποτε ..γνώμη , να διαβάζουμε καλλίτερα αυτά που γράφουν και να ακούμε και κανένα δελτίο ειδήσεων της TV της αρεσκείας μας , έστω!!
  Αυτό πάντως που δεν μπορώ να κατανοήσω είναι η τουλάχιστον απαθής μέχρι και ύποπτη αντιμετώπιση του θέματος , από τους (δικούς μας) Κυβερνώντες!!

  • Γιώργος Π. και ... avatar
   Γιώργος Π. και ... @ ΝΤΙΝΟΣ 01/02/2013 20:04:52

   " Αυτό πάντως που δεν μπορώ να κατανοήσω είναι η τουλάχιστον απαθής μέχρι και ύποπτη αντιμετώπιση του θέματος , από τους (δικούς μας) Κυβερνώντες!!"

   Όντως!

 5. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 01/02/2013 18:19:10

  Και θα ήθελα να γνωρίζω, μετά την ομολογία περί της αποτυχίας του ΔΝΤ, όπως επίσης και την σχεδόν ταυτόχρονη παραδοχή του υποψηφίου Καγκελαρίου της Γερμανίας, περί του λάθους της πολιτικής προς την Ελλάδα, θα υπάρχει έστω και ένας σώφρον Έλληνας που να υποστηρίζει ακόμα την ορθότητα των μέτρων;

  • σιδεράκιας avatar
   σιδεράκιας @ ΝΤΙΝΟΣ 01/02/2013 18:53:50

   Θέλετε να πείτε πως οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση, του πρωθυπουργού μη εξαιρουμένου, δεν είναι σώφρονες;!

 6. MCA avatar
  MCA 01/02/2013 18:58:37

  Ποσοστό ανεργίας Ιανουαρίου 2010:11,3% ,Ιανουαρίου 2011 14,8% ,Ιανουαρίου 2012 21,8% ,Οκτωβρίου 2012 26,8% και έπεται συνέχεια.Το 40% με αυτούς τους ρυθμούς δεν είναι μακριά.Δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να συμβεί στη Χώρα μου το 2014 εάν συνεχίσουμε έτσι.

  • Dal avatar
   Dal @ MCA 01/02/2013 20:00:21

   "40% με αυτούς τους ρυθμούς δεν είναι μακριά".

   Δεν γνωρίζω εάν το έγραψες εν τη ρύμη της γραφής , όμως σ' αυτό το ποσοστό πρόβλεψε ότι θα ανέλθει η προ περίπου διμήνου μελέτη της UBS. Και να φανταστεί κανείς ότι το αρχικό μνημόνιο προέβλεπε ως μέγιστη ανεργία το 15%. Κάποιοι πρέπει να κάνουν χαρακίρι.

   • MCA avatar
    MCA @ Dal 01/02/2013 23:09:49

    Δεν το έγραψα στην τύχη.Τόσο είναι το ποσοστό, που προέβλεψε ο Πρωθυπουργός,σε συνέντευξη του σε Γερμανική εφημερίδα το καλοκαίρι του 2012,σε περίπτωση που η Ελλάδα επέστρεφε σε Εθνικό νόμισμα.

  • Roula avatar
   Roula @ MCA 01/02/2013 20:18:11

   Διαβάστε το βιβλίο του Κ. Κόλμερ "ΕΜΦΥΛΙΟΣ" και θα έχετε μια καλή προσέγγιση του μέλλοντος. Ο άνθρωπος προτείνει και τις λύσεις.
   http://www.livanis.gr/FlipBook/978-960-14-2487-3/flipbook.swf

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ MCA 01/02/2013 21:30:59

   Η Citigroup, σε εσωτερικό memo προς τα στελέχη της ελληνικής θυγατρικής της, κάνει ανοιχτά πρόβλεψη για 43% ανεργία το 2015. Όπως "θα μας έπαιρναν τα σπίτια οι κομμουνιστές", έτσι προφανώς "θα μας οδηγούσε στην εξαθλίωση η αποκήρυξη του μνημονίου"...

 7. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 01/02/2013 20:46:44

  Η ανεργία ίσως πάει στο 45% σύντομα. Αυτό είναι που επιδιώκουμε έτσι κι αλλιώς.....
  Γιατί δεν μπορεί να με πείσει κανένας ότι η κυβέρνηση, το ΔΝΤ, η ευρώπη κάνουν προσπάθεια για την μείωσή της. Το αντίθετο θα έλεγα...

  Καλά την κυβέρνηση δεν την κατηγορώ. Φταίει ο πολλαπλασιαστής!

 8. δημης avatar
  δημης 01/02/2013 21:12:10

  ΚΑΙ...ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΨΥΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ-ΑΤΙΜΩΡΗΤΩΝ ΑΡΜΑΤΩΛΩΝ- ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.