#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/07/2013 17:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Die Welt: Η Ελλάδα είναι ο νικητής της θερινής περιόδου«Η Ελλάδα είναι η μεγάλη κερδισμένη της θερινής σεζόν», γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η οποία επικαλείται στοιχεία ταξιδιωτικών πρακτορείων. «Οι Γερμανοί ταξιδεύουν πάλι περισσότερο και ιδιαίτερα δημοφιλής είναι φέτος η Ελλάδα» εκτιμά ο εκπρόσωπος του ομίλου Thomas Cook, Ματίας Μπράντες. «Η Ελλάδα έχει ανακάμψει από την κρίση του παρελθόντος έτους και εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς - τουλάχιστον όσον αφορά την τουριστική βιομηχανία. Η χώρα είναι ο μεγάλος νικητής του καλοκαιριού» σχολιάζει. Αυξημένη ζήτηση για τουριστικά πακέτα καταγράφει και η TUI. Ο μεγαλύτερος Tour Operator της Ευρώπης θέλει την Ελλάδα στην τρίτη θέση των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών. Στην κορυφή των προτιμήσεων είναι η Μαγιόρκα, επισημαίνει η εκπρόσωπος της TUI, Άνια Μπράουν. Παρόμοια είναι η εικόνα που δίνει η l'tour. Η εκπρόσωπος του εξειδικευμένου στα πακέτα «τελευταίας στιγμής» τουριστικού ομίλου, Νίνα Μάγιερ, υπογραμμίζει ότι «οι τρεις πιο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί της l'tour είναι η Μαγιόρκα, η Ελλάδα και η Τουρκία».

Η Ελλάδα παρότι στη τρίτη θέση, θεωρείται νικήτρια λόγω της αυξητικής τάσης που καταγράφει σε τουριστικά πακέτα. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, κάποιοι τουριστικοί όμιλοι καταγράφουν αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα σε ποσοστό που υπερβαίνει το 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Εντυπωσιακό είναι ότι αύξηση σημείωσε και η ζήτηση τουριστικών πακέτων για το φθινόπωρο. Όπως αναφέρει η εταιρεία ερευνών καταναλωτικής συμπεριφοράς GfK, τον Ιούνιο ο τζίρος των εκτός σεζόν κρατήσεων στα ταξιδιωτικά γραφεία αυξήθηκε κατά 16% σε σχέση με τον Μάιο. Και στις εκτός σεζόν κρατήσεις σημειώνεται αύξηση της ζήτησης για ελληνικούς προορισμούς. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι οι ταραχές στην Αίγυπτο ευνοούν τους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς και κυρίως την Ισπανία, την Τουρκία και την Ελλάδα.

welt

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑπυθιΑ avatar
  ΑπυθιΑ 15/07/2013 20:00:54

  Τι κρίμα όμως, που οι περισσότεροι Έλληνες λόγω ανέχειας, δε θα μπορέσουν να κάνουν διακοπές φέτος στη χώρα τους! Πύρρειος η ''νίκη'' μας!

 2. helios avatar
  helios 16/07/2013 13:59:16

  Το θέμα είναι όμως τι θα δει ο επισκέπτης - τουρίστας ώστε να ξανά θέλει να την επισκεφτεί ή να παροτρύνει κάποιον άλλο να την επισκεφτεί όταν η Ελλάδα(και πολύ περισσότερο η πρωτεύουσα της) έχει περιέλθει σε μια απίστευτη παρακμή(γεμάτο σκουπίδια όλων των ειδών,απέραντο τσιμέντο, πεζοδρόμια εκτός ότι δεν υπάρχει καμία ομοιομορφία είναι όλα φθαρμένα και στα περισσότερα σημεία σπασμένα,τα πάντα φθαρμένα: κολόνες, κάδοι απορριμμάτων,πινακίδες, στάσεις λεωφορείων κλπ… όλα τίνγκα στις μουτζούρες,στα γκράφιτι, στις αφισοκολλήσεις, αυτοκόλλητα, αγγελίες κ.τ.λ. … )και ταυτόχρονα έχει πληθυσμιακά αλλοιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ytXtWh7WWhU


  διαβάστε και τις δύο παρακάτω ειδήσεις
  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=217891&catid=6
  http://www.eglimatikotita.gr/2013/06/blog-post_3140.html?showComment=1372244673601


  για ποιόν τουρισμό μπορούμε να μιλάμε

 3. helios avatar
  helios 17/07/2013 13:47:17

  Οι τουρίστες φωτογραφίζουν τα «μνημονιακά αξιοθέατα»..Και δηλώνουν πως το κέντρο της Αθήνας τους φοβίζει γιατί θυμίζει Μπρονξ!..

  «Το κέντρο θυμίζει «Μπρονξ»!...Η υψηλή εγκληματικότητα σε συνδυασμό με την ελλιπή αστυνόμευση της πόλης έχουν οδηγήσει τους τουρίστες να κλείνονται στα δωμάτια των καταλυμάτων τους περιορίζοντας σημαντικά τις μετακινήσεις τους...»

  Στην προ οικονομική κρίση εποχή, είχαμε συνηθίσει τους τουρίστες που επισκέπτονταν την Αθήνα, να φωτογραφίζουν με δέος τα αξιοθέατα της πόλης, «ξοδεύοντας» πολλές ώρες για να τα θαυμάσουν.

  Σήμερα σε αυτά τα αξιοθέατα έρχονται να προστεθούν και τα... «μνημονιακά». Υποβαθμισμένες και επικίνδυνες από εγκληματικότητα γειτονιές, συσσίτια, άστεγοι που ψάχνουν τροφή στα σκουπίδια αλλά και τα καταστήματα που έβαλαν λουκέτο λόγω της οικονομικής κρίσης καταγράφονται στις κάμερες.

  Οι ίδιοι τουρίστες που φωτογραφίζουν την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα είναι οι ίδιοι που φωτογραφίζουν τις υποβαθμισμένες γειτονιές, τους δρόμους από τα άσχημα γκράφιτι και τους αστέγους που ψάχνουν τροφή στα σκουπίδια.

  Κάποιοι υποψιασμένοι για την κατάσταση της Ελλάδας και κάποιοι άλλοι επισκέπτες γεμάτοι απόρροια ανάβουν τα φλας των καμερών τους, απαθανατίζοντας οτιδήποτε έχει σχέση με εξαθλίωση και εγκατάλειψη.

  «Οι διαδηλώσεις πλήττουν τον Τουρισμό»


  Όπως εξηγεί στο "νεωποστ" η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των τουριστικών λεωφορείων «hop on – hop off» της Αθήνας (τύπου Λονδίνου), κ. Αθηνά Παπαρέσκου, οι τουρίστες απαθανατίζουν τα πάντα, από τα αρχαία και τους αστέγους μέχρι και τις διαδηλώσεις.

  «Συχνά αναγκαζόμαστε να αλλάζουμε δρομολόγια λόγω διαδηλώσεων παρακάμπτοντας το ιστορικό κέντρο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πηγαίνουμε από δρόμους που δυσφημούν τον τουρισμό, πόσω μάλλον όταν οι ίδιοι γίνονται μάρτυρες επεισοδίων» λέει η κ. Παπαρέσκου.
  Η ίδια δεν παραλείπει να πει για το ενδιαφέρον που δείχνουν οι τουρίστες στις «άσχημες» εικόνες. «Οι ξένοι επισκέπτες θα απαθανατίσουν τα αξιοθέατα (αρχαία), αλλά δεν θα αγνοήσουν και τον άστεγο που ψάχνει τροφή στα σκουπίδια ή τις υποβαθμισμένες γειτονιές με την πορνεία και την εγκληματικότητα».
  «Αρκετοί τουρίστες θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους απογοητεύμενοι», καταλήγει.
  Το κέντρο θυμίζει «Μπρονξ»!
  Η υψηλή εγκληματικότητα σε συνδυασμό με την ελλιπή αστυνόμευση της πόλης έχουν οδηγήσει τους τουρίστες να κλείνονται στα δωμάτια των καταλυμάτων τους περιορίζοντας σημαντικά τις μετακινήσεις τους.

  «Θυμίζει Μπρονξ το κέντρο» λέει στο "νεωποστ" ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Αθηνών, κ. Κρίτων Πιπέρας, που καλεί την πολιτεία να λάβει μέτρα για την ασφάλεια των επισκεπτών της πόλης.
  «Δεν είναι δυνατόν ο επισκέπτης να φοβάται να βγει από το ξενοδοχείο του τα βράδια, εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου και την στιγμή που η αγορά στενάζει και περιμένει τον τουρισμό για να ανασάνει» προσθέτει.
  Οι τουρίστες επιδίδονται σε πολιτική ανάλυση
  Εκτός από την ασφάλεια ο κ. Πιπέρας μας επεσήμανε πως οι τουρίστες είναι ενημερωμένοι από για τις πολιτικές εξελίξεις και πολλές φορές ειδικά στο τέλος των ξεναγήσεων επιδίδονται σε πολιτική ανάλυση της κατάστασης της Ελλάδας.
  «Στο τέλος κάθε ξενάγησης δεχόμαστε ερωτήσεις πολιτικού περιεχομένου, τις οποίες και απαντούμε, χωρίς όμως να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με κανέναν επισκέπτη»,τονίζοντας ότι «ξέρουν ακόμα και για την άνοδο των ποσοστών στη χώρα μας της Χρυσής Αυγής».
  Μάλιστα οι κάτοικοι χωρών της βόρειας Ευρώπης είναι οι πιο απορημένοι για την σημερινή κατάσταση της χώρας, ενώ οι Γερμανοί ασκούν την πιο σκληρή κριτική από όλους τους Ευρωπαίους επισκέπτες.
  «Οι πιο σκληροί είναι οι Γερμανοί επισκέπτες, που σχολιάζουν πως οι Έλληνες φταίνε για ότι έχουν πάθει, ενώ νιώθουν πως η χώρα τους πληρώνει τα «σπασμένα»της Ελλάδας».

  newpost.gr

  • helios avatar
   helios @ helios 17/07/2013 21:25:23

   http://2.bp.blogspot.com/-ci1geF0rEU4/UeKKTu_XCnI/AAAAAAAC_mI/Fodb0IjvSho/s640/1_169.jpg

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.