61 πλοία υπό ξένη σημαία έχει ο εφοπλιστής που θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ...
06/05/2014 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

61 πλοία υπό ξένη σημαία έχει ο εφοπλιστής που θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ...

Ορισμένοι εφοπλιστές θέλουν να γίνουν πολιτικοί στην Ελλάδα, όμως τα πλοία τους τα έχουν σε σημαίες Λιβερίας, Παναμά, στις Μπαχάμες ή στα νησιά Μάρσαλ.

Η ελληνική οικονομία και ναυτιλία χρωστά πολλά στους εφοπλιστές. Κυρίως σ' εκείνους που ύψωσαν και υψώνουν την ελληνική σημαία, πληρώνουν τους φόρους και δεν «λουφάρουν» με σημαίες ευκαιρίας. Τι γίνεται όμως όταν ο εφοπλιστικός κόσμος θέλει να διεισδύσει στην πολιτική τάζοντας λαγούς με πετραχήλια αλλά την ίδια στιγμή «ντρέπεται» να υψώσει την ελληνική σημαία στα πλοία του;

Πως λειτουργούν αυτήν την ώρα ορισμένοι εφοπλιστές που θέλουν να γίνουν πολιτικοί; Τάζουν δουλειές στον κόσμο που περιμένει ένα μεροκάματο ως «μάννα εξ' ουρανού». Εκμεταλλεύονται με τον χειρότερο τρόπο τον άνεργο. Του λένε: «Εμείς γνωρίζουμε, δραστηριοποιούμαστε σε διεθνές περιβάλλον, ξέρουμε πώς να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας».

Όμως, τα πλοία τους τα έχουν σε σημαίες Λιβερίας, Παναμά, στις Μπαχάμες ή στα νησιά Μάρσαλ.

Επομένως, για ποιο ανταγωνιστικό περιβάλλον μιλούν; Αυτό με τις ξένες σημαίες; Αυτό με τους ναυτικούς από κάθε καρυδιάς καρύδι εκτός των Ελλήνων; Αυτό με την ανύπαρκτη φορολογία; Αυτό με τις offshore όπου όλες οι μπίζνες γίνονται εν κρυπτώ; Αυτό είναι το ανταγωνιστικό περιβάλλον;

Αν θέλετε κύριοι εφοπλιστές που μοιράζετε υποσχέσεις να ρωτήσετε έναν Έλληνα ποιο είναι το ανταγωνιστικό περιβάλλον γιατί το γνωρίζει και το ζει καλύτερα. Μένει στην πατρίδα του, πληρώνει τους φόρους του και δεν φυγομαχεί στη δύσκολη στιγμή.

Καλά λοιπόν τα λόγια τα μεγάλα και οι υποσχέσεις, αλλά αυτά συνήθως τα παίρνουν τα κύματα της θάλασσας.

Δείτε λίστα με τα 61 πλοία που έχει σε ξένες σημαίες ένας από τους εφοπλιστές που γίνεται πολιτικός:

http://www.capitalship.gr/index.php?option=com_rubberdoc&view=category&id=8&Itemid=4&lang=en

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aegean times avatar
  Aegean times 06/05/2014 09:15:42

  Υπάρχουν και πολλοί άλλοι και μάλιστα με περισσότερα των 61 ενός πλοία που λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο και το επίσημο κράτος περιμένει πότε θα ευερεστηθούν να πληρώσουν φόρους γιατί ΜΟΝΟ για τους εφοπλιστές η φορολογία είναι προαιρετική!!!! Κάποια στιγμή στην αρχή της κρίσης είχε δει το φως της δημοσιότητας περίπτωση εφοπλιστή με τουλάχιστον 250 ακίνητα τα περισσότερα να ανήκουν σε offshore και εντελώς τυχαία για την αμύθητη αυτή περιουσία δεν πλήρωνε φόρους... πάει όμως ξεχάστηκε και αυτό όπως τόσα άλλα, γιατί είπαμε όταν οι εφοπλιστές απειλούν ότι θα πάρουν τα καράβια τους και θα φύγουν, το πολιτικό προσωπικό βαράει προσοχές.

  • kosvag avatar
   kosvag @ Aegean times 06/05/2014 09:57:07

   Είναι ύποπτο κάποιος που κατέχει 61 πλοία (ή γενικά είναι επιχειρηματίας) να δίνει τον πολύτιμο χρόνο του στην πολιτική. Ακόμα πιο ύποπτο αν είναι εφοπλιστής γιατί αυτός δεν χρειάζεται την Ελλάδα - αντίθετα η Ελλάδα τον χρειάζεται. Τα λοιπά περί φόρων, ειδικά στην ναυτιλία, είναι αντιγραφή από το ΚΚΕ.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ kosvag 10/05/2014 16:36:57

    Τί τον χρειάζεται αφού την περιουσία του, δηλαδή τα καράβια του τα έχει σε ξένη σημαία; Να χαρώ πατριωτισμό!!!

  • Geros avatar
   Geros @ Aegean times 06/05/2014 13:32:45

   Δεν ξεχάστηκε εσείς το ξεχάσατε. Ο εφοπλιστής ήταν Κύπριος , δεν είχε αγοράσει 250 ακίνητα αλλα 120 (250 ήταν τα εκατομμύρια που άξιζαν , μάλλον εκεί το μπερδέψατε) και του επιβλήθηκε πρόστιμο 40 εκατομμυρίων , με κατάσχεση των ακινητων σε περίπτωση μη πληρωμής. Είναι η γνωστη λογική του "κάπου κάτι άκουσα" που δημιουργεί ανυπόστατες εντυπώσεις. Μην το κάνετε γιατί κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ το κάνουν επαγγελματικά και θα χαρακτηριστείτε ....

   • Aegean times avatar
    Aegean times @ Geros 06/05/2014 13:49:23

    Αν και γέροντας καλά θυμάστε, γράψτε λάθος, τα ακίνητα ήταν 120, άλλος είχε 250 εταιρείες ή συμμετείχε που ο συνολικός τους αριθμός έφτανε τις 250..... με τέτοια νούμερα μπερδεύεσαι. Τώρα σχετικά με τις ανυπόστατες εντυπώσεις τι ακριβώς θέλετε να πείτε, μήπως θίξαμε τον πατριωτισμό τους? Γιατί ξέρετε δεν λέει τίποτα το ότι κάποια στιγμή έπεσαν στην παγίδα του νόμου, αν έπεσαν λέμε, αλλά για πόσα χρόνια κορόϊδευσαν το Ελληνικό δημόσιο και απέφευγαν να πληρώνουν όλα όσα τους αναλογούσαν. Τώρα αν θα χαρακτηριστεί κάποιος σύριζα είναι μικρό το κακό, κλεφτοκοτάς πάντως θα με πείραζε περισσότερο.

    • Geros avatar
     Geros @ Aegean times 06/05/2014 15:55:14

     Το ανυπόστατες εντυπώσεις σημαίνει ότι πετώντας έτσι στα θολά "κάπου , κάπως ,κάποιον βρήκαν και τίποτα δεν κάνανε" δημιουργείτε την εικόνα της ατιμωρησίας που στην προκειμενη περίπτωση είναι ψευδής. Πετάτε απλά λάσπη στον ανεμιστήρα θέλω να πω αγαπητέ , και όποιον πάρει ο χάρος . Αυτό που δεν ξέρω είναι αν το κάνατε επειδή όντως δεν ξέρατε ή είναι το γνωστό βρομερό παιχνιδάκι του ΣΥΡΙΖΑ.

     • Aegean times avatar
      Aegean times @ Geros 06/05/2014 16:04:01

      Για τον σύριζα καρφάκι δεν μου καίγεται και μπορείτε να λέτε ότι θέλετε, αλλά δεν είναι λάσπη ότι οι εφοπλιστές απολαμβάνουν μιάς φορολογικής ασυλίας που κανένας άλλος επιχειρηματικός κλάδος έχει πετύχει..... άλλωστε και μιά απλή ανάγνωση των ονομάτων της λίστας Λαγκάρντ θα σας παραπέμψει σε γνωστά εφοπλιστικά ονόματα. Και δεν είμαι εναντίον των εφοπλιστών, όμως και αυτοί κάτι θα πρέπει να πληρώσουν στην τελική.

 2. Ρηνα avatar
  Ρηνα 06/05/2014 14:10:59

  Επιχειρηματιες λιγο πριν τη κριση πουλησαν τις επιχειρησεις τους και δραστηριοποιηθηκαν ως εφοπλιστες. Το γιατι αναζητηστε το σ αυτο που ειχε πει ο Καραμανλης ο εθναρχης. Τους επιχειρηματιες μπορεις να τους μαντρωσεις να πληρωσουν, τους εφοπλιστες ποτε! Οποτε σωστο το αρθρο ως προς τις διαπιστωσεις αλλα και ενα σχολιο που αναρωτιεται ποιος εχει αναγκη ποιον. Πραγματι στον συγκεκριμενο εφοπλιστη κατι μπορει να κρυβεται πισω απο την ενασχοληση του με τη πολιτικη....

 3. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 06/05/2014 17:27:35

  AYTH Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΙΧΕ ΔΙΩΞΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΩΤΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΘΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ. Υ.Γ. ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΟΣΟ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ "ΝΟΜΙΜΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟΝ".

 4. Ηλίας avatar
  Ηλίας 06/05/2014 18:23:09

  η απάντηση πιστεύω είναι ότι κάθε χρόνο το καθεστώς φορολογίας αλλάζει σε αυτην την χώρα - όποιος και να αναλάβει κάνει αλλαγές στην φορολογία και δεν υπάρχει σταθερότητα. Αλλο να ξέρει μια επιχείρηση ότι ο φόρος είναι 15% και να ξέρει ότι αυτός θα ναι και άλλο κάθε χρόνο να ανεβοκατεβαίνει το ποσοστό! Εν πάσει περιπτώσει δεν έχω καράβια ούτε επιχειρήσεις, αλλά και γω αν μου ζητούσε το ελληνικό κράτος κάθε χρόνο και άλλο φόρο, ενώ έχω δημιουργήσει θέσεις εργασίας και πληρώνω ασφαλιστικά ταμεία, μάλλον και γω στο εξωτερικό θα είχα την έδρα της εταιρίας μου... Τωρα όσο για τις προθέσεις του Μαρινάκη για τον Δήμο Πειραιά το μόνο που μένει είναι να το δοκιμάσουμε, γιατί με το "αν" δεν χτίζεται ιστορία..

 5. Χουχού avatar
  Χουχού 08/05/2014 21:43:33

  Υπό ξένη σημαία...Τι μου λέτε..Ενώ όλοι οι άλλοι πού θα ψήφιζαν ΝΔ τα έχουν υπό ελληνική.

 6. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 10/05/2014 16:39:10

  Μερικοί ή δεν κατάλαβαν ή κάνουν πως δεν κατάλαβαν. "κάτω στον Πειραιά, στα Καμίνια...."

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.