06/02/2013 17:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Πυρήνες της Φωτιάς": Οι τέσσερις συλληφθέντες δεν είναι μέλη μας αλλά τους στηρίζουμε

Οι τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης, δεν είναι μέλη της οργάνωσης "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς", σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστηρίζονται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκες νωρίτερα στον ιστότοπο indymedia.

Στην ανακοίνωση, ωστόσο, επισημαίνεται ότι οι "Πυρήνες της Φωτιάς" εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες "αναρχικούς αιχμαλώτους".

Αναλυτικά το κείμενο:

Αν μιλάμε, μιλάμε γιατί δεν εγκαταλείπουμε τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στο βόθρο της κρατικής προπαγάνδας.

Για την ληστεία στην τράπεζα της Κοζάνης τον αποκλειστικό λόγο τον έχουν οι ίδιοι οι συλληφθέντες, οι οποίοι δεν είναι μέλη της Συνωμοσίας, άλλωστε από αυτές τις συλλήψεις δεν ΄χτυπήθηκε΄ η Συνωμοσία και τόσο οι αντιλήψεις μας όσο και οι πυρήνες μας παραμένουν αλώβητοι..

Όμως επειδή ο κρατικός μηχανισμός της προπαγάνδας αναφέρεται διαρκώς στη Συνωμοσία, ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας. Οι αναρχικοί αντάρτες πόλης δεν είναι ούτε ΄καλά παιδιά΄, ούτε έχουν ανάγκη υπεράσπισης από τους υποκριτές του ανθρωπισμού και τους εργολάβους της αριστερής ευαισθησίας.

Οι αναρχικοί αντάρτες πόλης εγκαταλείπουν το ρόλο του θύματος για να πάρουν θέση ως θύτες ενάντια στην παθητική σιωπή της κοινωνίας.

Γνωρίζουμε ότι η αναρχική βία ενάντια στο καθεστώς είναι ο μόνος δρόμος για την απελευθέρωση. Όσοι διστάζουν να οπλιστούν, θα αποδειχθούν δειλοί για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Μακριά από την ανθρωπιστική ρητορεία και τα κροκοδείλια δάκρυα, πάνω στα χτυπημένα πρόσωπα των συλληφθέντων, χτυπήθηκαν συγκεκριμένες επιλογές. Η επιλογή μιας ληστείας τράπεζας με σκοπό την ενίσχυση παράνομων αφορμαλιστικών αναρχικών πυρήνων ήταν, είναι και θα είναι μια αναρχική πρακτική.

Στον πόλεμο ενάντια στο κράτος και στην κοινωνία του δεν ζητάς έλεος από τον εχθρό. Οι αναρχικοί της πράξης δεν σέβονται καμία αστική νομιμότητα. Το ζήτημα δεν είναι να μιλήσει κανείς για αυθαιρεσία αστυνομικής βίας, αλλά να περάσει πρώτος στην επίθεση εδώ και τώρα. Άλλωστε η ζωή θα ανήκει πάντα σε ένα είδος ανθρώπων, τους ανθρώπους της δράσης.

Δύναμη στους 4 αναρχικούς αιχμαλώτους που διώκονται για την ληστεία στην Κοζάνη.  Στηρίζουμε αυτούς που στηρίζουν τις επιλογές τους και παραμένουν αμετανόητοι.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ 10, 100, 1000 ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ

ΖΗΤΩ Η ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (FAI/IRF) ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ.

Υ.Γ. Στέλνουμε ολόψυχα την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους Alfredo Cospito και Sergio Maria Stefani που οι δεσμοφύλακες στις ιταλικές φυλακές τους απαγορεύουν τα επισκεπτήρια καθώς και στον φίλο και απεργό πείνας από 4/02 Σπύρο Δραβίλα που το ελληνικό «σωφρονιστικό» σύστημα εκδικητικά του στερεί τις άδειες του.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. fitsoulas avatar
  fitsoulas 06/02/2013 18:33:40

  Νομίζω ότι μετά από το κείμενο οι διαχωριστικές γραμμές στον πόλεμο της τρομοκρατίας γίνονται πιο σαφείς. Η Συγγρού πρέπει να βγάλει άμεσα ανακοίνωση στήριξης της ΕΛΑΣ και των αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση, ακόμα κι αν δεν είναι μέλη της παράταξης (δυστυχώς, κάποιοι έχουν παρασυρθεί προς τα άκρα).

 2. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 06/02/2013 18:56:31

  Α ρέ Προφήτη, πόσο δίκαιο έχεις.
  «Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις».

 3. Αριστείδης1.Δ avatar
  Αριστείδης1.Δ 06/02/2013 19:32:52

  Αν το πιστεύουν αλήθεια οφείλουν να παρουσιαστούν τά ελεύθερα μέλη των "πυρήνων"στο δικαστήριο ως μάρτυρες υπεράσπισης διότι οι φυλακισμένοι δεν θεωρούνται ως αξιόπιστοι μάρτυρες και το κείμενο αυτό δεν το πιστεύει κανείς πόσο μάλλον ο δικαστής...
  Κι ο Γιωτόπουλος δεν παραδέχτηκε ποτέ οτι έχει σχέση με τη 17Ν και ζούσε με ψεύτικη ταυτότητα ως Μισέλ απο χόμπυ...

 4. ΜΙΧΑΛΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΛΗΣ 06/02/2013 19:34:33

  ΕΝΩ ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΕΛΗ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΓΑΤΕ.....

 5. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 06/02/2013 23:44:05

  Απλά θέλουν να γλιτώσουν από αλληληεγγύη τα μικρότερα μέλη για να δέσουν περισσότερο η παλιά με τη νέα φρουρά. Αφού τους ενθαρρύνουν ξεκάθαρα και τους λένε "καλά κάνατε". Είναι - δεν είναι στην ίδια στενή οργάνωση αδιάφορο. Στην ίδια μεγάλη ανθελληνική-αναρχική-τρομοκρατική ιδεολογία είναι και αυτό φτάνει.

 6. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 06/02/2013 23:47:20

  Μήπως ήταν παλιά και ξεχασαν να ανανεώσουν την συνδρομή;

 7. δημης avatar
  δημης 07/02/2013 00:55:17

  " που το ελληνικό «σωφρονιστικό» σύστημα εκδικητικά του στερεί τις άδειες του."
  ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΘΕ ΤΟΥΣ..ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ...ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ;;;;;;

 8. Παστός Αστός avatar
  Παστός Αστός 07/02/2013 01:46:48

  Το αστείο με αυτούς τους τύπους είναι η θρησκευτική αντίληψη για την πραγματικότητα!

  Χρησιμοποιούν αξιώματα αντί για λογική, δηλαδή το δόγμα αντί για την επαγωγή και τη απαγωγή σε άτοπο.

  Με αξιώματα δεν εξελίσσεται η πολιτική σκέψη.
  Γι αυτό δεν πείθουν.

 9. dim avatar
  dim 07/02/2013 02:00:12

  Εδώ ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα των τριών με δυο γιάφκες των Πυρήνων που έχουν βρεθεί στη Καλλιθέα και κάπου αλλού, και ενός ταυτοποιήθηκε και σε μια άλλη κεντρικότατη γιάφκα, Χαλάνδρι νομίζω, που είχε ανακαλυφθεί από το 2009... Πρώην Συριζαίοι, που έγιναν αναρχικοί, και μετά πέρασαν και στη τρομοκρατία είναι.... ξεκάθαρα πράγματα... Τώρα βέβαια ο Σύριζα είναι πολύ light για αυτούς, αλλά πρέπει να θυμόμαστε όλοι από που ξεκινούν όλα αυτά τα μπουμπούκια και ποιος τους δίνει πολιτική κάλυψη κατά τα πρώτα βήματα τους σε αυτούς τους χώρους...

  Ειπαμε, ομόκεντροι κύκλοι είναι όλοι αυτοί.... Ξεκινάς από το Σύριζα και τη πολιτική κάλυψη που τους δίνει (βίλες, κουκουλοφόροι, "τα παιδιά", σκεύη οικιακής χρήσης κλπ κλπ κλπ), περνάς στον δεύτερο κύκλο που είναι η αναρχία (και εδώ έχουμε επίσημη παρουσία Σύριζα με Διαμαντόπουλο), και κάποιοι περνάνε μετά - στρατολογούνται στο τρίτο ομόκεντρο κύκλο, τον πιο κλειστό, αυτόν της τρομοκρατίας...

 10. Θησειώτης avatar
  Θησειώτης 07/02/2013 08:06:06

  Ο τοξοβόλος, είναι" παιδί" της βίλας. Από 15 χρονών σύχναζε σε αυτό το κωλοχανείο. Τσεκαρισμένο 100%.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.