#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/06/2013 12:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Ο Σαμαράς επέδειξε πολιτικό θάρρος"Ο ειδικός σε θέματα Μέσων Ενημέρωσης συντάκτης της Handelsblatt, Hans-Peter Siebenhaar, με σχετικό άρθρο του στη σημερινή έντυπη έκδοση της εφημερίδας με τίτλο «Όλα από την αρχή», αναφέρει ότι ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς επέδειξε πολιτικό θάρρος με την απόφασή του να αναστείλει τη λειτουργία της ΕΡΤ. Η ενέργεια του Πρωθυπουργού είναι λογική, δεδομένου ότι η ΕΡΤ δεν ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει από μόνη της την ‘κάθαρση’ και έτσι το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ήταν η μόνη δυνατότητα που είχε η κυβέρνηση να εφαρμόσει τη μεταρρύθμιση στον τομέα αυτό.

Σε περιόδους, κατά τις οποίες η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ταμπού. Ο κ. Σαμαράς θέλει να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο ίδρυμα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αυτό αποτελεί μια καλή πολιτική είδηση για μια χώρα, στην οποία η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση αποτελεί μπαλάκι στα χέρια των ισχυρών. Για μια λειτουργική δημοκρατία, η ύπαρξη μιας ανεξάρτητης ραδιοτηλεόρασης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. Επίσης είναι ξεκάθαρο, ότι σε έναν ψηφιακό κόσμο Μέσων Ενημέρωσης με ένα πλήθος προσφορών, η σημασία της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης έχει μειωθεί. Για το λόγο αυτό καθίσταται λογική η δραστική μείωση των καναλιών και του εργαζόμενου προσωπικού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. fitsoulas avatar
  fitsoulas 13/06/2013 12:54:17

  Επιτέλους! Αυτές οι φωνές πρέπει να ακουστούν! Αν περιμένουμε από το κρατικοδίαιτο BBC, σωθήκαμε...

 2. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 13/06/2013 13:11:47

  Μιλώντας για ενημέρωση, είδα χθες το μεταγλωτισμένο στα ελληνικά, -λόγω των γεγονότων-, δελτίο του Arte, από όπου πληροφορήθηκα ότι στο Βερολίνο γκρέμισαν το τεράστιο κτίριο του κοινοβουλίου της πρώην Ανατολικής Γερμανίας για να ξαναχτίσουν στη θέση του... το παλιό πρωσσικό ανάκτορο σε όλο του το μεγαλείο (με τεράστιο προϋπολογισμό, ειδικούς κλπ). Οι συνειρμοί περί μεγαλοϊδεατισμού και παλιννόρθωσης του παλαιού μεγαλείου τώρα που έχουν όλη σχεδόν την Ευρώπη υπό τις διαταγές τους, ήταν αναπόφευκτοι...

 3. lordofthelastdays avatar
  lordofthelastdays 13/06/2013 13:58:22

  @xzetta: "Θαρσείν χρή ταχ' αύριον έσετ΄ άμεινον".

  • xzetta avatar
   xzetta @ lordofthelastdays 13/06/2013 14:08:32

   επέτρεψέ μου να διαφωνώ.

 4. m.s avatar
  m.s 13/06/2013 14:24:20

  πάντως εγώ στις βόλτες μου ( και έκανα πολλές) άλλα άκουσα.
  η συντριπτική πλειοψηφία θέλει να ξανανοίξει πιο συμμαζεμένη και σε ότι αφορά τον πρωθυπουργό σε γενικές γραμμές ακόμα και αριστεροί (εντάξει αφού τον στόλιζαν) του αναγνώριζαν το θάρρος.
  Πάντως εγώ πιστεύω μια και λες για τους συμβούλους , την έρευνά τους στην κοινή γνώμη θα την είχαν κάνει και αν κρίνω από αυτά που διαβάζω στα σάιτ (συντριπτικά υπέρ του κλεισίματος γενικά και του ανοίγματος με άλλη μορφή) δεν θα είχαν σχηματίσει καμιά διαφορετική εικόνα.

 5. lordofthelastdays avatar
  lordofthelastdays 13/06/2013 14:42:51

  "Ο τολμών νικά".

 6. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 13/06/2013 15:15:37

  Πάντα .

  • xzetta avatar
   xzetta @ Diamond Angel 13/06/2013 17:50:14

   αυτά τα έλεγε και ο αλέφαντος. τέλος πάντων θα δείξει αν μπορεί να μαζέψει το θέμα χωρίς να σπαταλήσει δυνάμεις.

 7. popaia avatar
  popaia 13/06/2013 16:41:58

  Δεξιός και να τα βάλει με το ηγεμονεύον κηφηναριό; Όχι θάρρος χρειάζεται αλλά έσχατη περιφρόνηση κινδύνου. Και μπράβο του Σαμαρά, αρκεί βέβαια να μην ξαναπέσουμε στα ίδια γιατί με κάτι Αλιβιζάτους που ακούγονται, ξανά μανά τα ίδια θα' χουμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.