#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/07/2013 17:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Θηριοδαμαστής τραπεζών" ο Α. Σαμαράς, σύμφωνα με γερμανική εφημερίδαΟλα τα έχουμε ακούσει για τον Σαμαρά αλλά ότι θα τον χαρακτήριζαν και... θηριοδαμαστή, δεν το περιμέναμε. Ετσι, τον αποκαλεί η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung και συγκεκριμένα «Θηριοδαμαστή τραπεζών» αποκαλεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η Sueddeutsche Zeitung στην στήλη της "Προσωπικά στοιχεία", αναφερόμενη στην χθεσινή συνάντησή του με τους τραπεζίτες.

«Ο Αντώνης Σαμαράς, ο διαχειριστής της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην Ελλάδα, έχει αυτή τη στιγμή μία από τις πιο δύσκολες θέσεις στον κόσμο», σημειώνει η εφημερίδα και προσθέτει ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να κινήσει τις τράπεζες, να κάνουν επιτέλους αυτό που θα έπρεπε να είναι η αποστολή τους, να παρέχουν στις επιχειρήσεις της Ελλάδας κεφάλαιο.

«Μόνο έτσι μπορεί η οικονομία της Ελλάδας να πάρει μπρος», τονίζει η SZ. Και αναφέρει ότι μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι κεντρικό θέμα υπήρξε η παροχή ρευστότητας από τις τράπεζες.

«Αυτό δεν ακούγεται πραγματικά καλό», τονίζει η εφημερίδα και εξηγεί ότι «η κατάσταση είναι περίπλοκη», καθώς «ναι μεν οι τράπεζες διαθέτουν αρκετό κεφάλαιο, αλλά δεν θέλουν να το δώσουν». «Ειδικά μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις το καταγγέλλουν. Θα πρέπει εδώ ο κ. Σαμαράς μάλλον να κάνει περισσότερα », καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

Ο,τι ακριβώς λέμε τόσο καιρό. Οτι οι τραπέζες πρέπει να δώσουν δάνεια, να ενισχύσουν τη ρευστότητα, να βοηθήσουν την οικονομία. Ο... θηριοδαμαστής Σαμαράς τους τα είπε και χθες στο Μαξίμου. Θα ακούσουν οι τραπεζίτες ή πρέπει να υπάρξουν άλλα μέτρα;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. arximidis avatar
  arximidis 16/07/2013 18:50:43

  Mα οι τράπεζες ειναι ιδωτικές επιχειρήσεις προς το παρόν. Δεν τις κρατικοποίησε ακόμα ο Τσίπρας ωστε να λογοδοτούν στον Πρωθυπουργό...Αλήθεια στη Γερμανία δίνει παρόμοιες εντολές στις τράπεζες η Μέρκελ ή το αντίθετο?

 2. Zame avatar
  Zame 16/07/2013 19:51:03

  .. & με την ανεργια να καλπαζει ξεφρενα ..
  ίσως αν μη τι άλλο από τα 'επαγγέλματα και τις δεξιότητες'
  που θα έχουν & την μεγαλύτερη ζήτηση ..
  σε παγκόσμιο επιπεδο
  αφού 'σηματοδοτούν' & την αναγκαστική αλλαγή
  της κουλτούρας στην συμπεριφορά του πλούτου ..
  'υποδεικνύοντας' στον καπιταλισμό να κάνει το απαραίτητο μεγάλο άλμα στην ιστορία προς ό φ ε λ ο ς μιας α ν θ ρ ω π ο κ ε ν τ ρ ι κ ο τ ε ρ η ς
  φ ι λ ι κ ό τ ε ρ η ς & β ι ώ σ ι μ ο τ ε ρ η ς παγκοσμιοποιησης.

 3. ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΡΙΚΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΡΙΚΑΣ 16/07/2013 22:39:27

  Γιατι δεν είναι;
  Μέχρι τώρα ο τραπεζικος τομέας ηταν σε αναδιάρθρωση τώρα είναι η ώρα για ρευστό στην αγορά...σωστά πιέζει ο Αντώνης Σαμαράς.-

 4. Νεστορίδης avatar
  Νεστορίδης 17/07/2013 06:51:58

  Σωστά πιέζει ο Σαμαράς, και μη ξεχνάμε ότι οι τράπεζες είναι κατά συνθήκη ιδιωτικές, λόγω ανακεφαλαίωσης μόνο το 10% της αύξησης κεφαλαίου ήταν απο ιδιώτες το υπόλοιπο το έβαλε το ΤΧΣ για τις τρείς συστεμικές τράπεζες ενώ για την Eurobank το 100%. Επομένως υπάρχουν μοχλοί πίεσης για τις διοικήσεις των μεγάλων τραπεζών, μην ξεχνάμε τα 50 δισ για τις τράπεζες έχουν περάσει στο δημόσιο χρέος. Να δώσουν τώρα ρευστότητα στις επιχειρήσεις με χαμηλά επιτόκια.

 5. ΑπυθιΑ avatar
  ΑπυθιΑ 17/07/2013 07:35:51

  Αυτοί οι έμμισθοι Γερμανοί δημοσιοκάφροι πια! Πόσα τέρατα θα πουλήσουν μέχρι της εκλογές της μέγαιρας;
  Οι Τράπεζες κι οι Τραπεζίτες, δεν καταλαβαίνουν από ευγένειες και παρακάλια. Χρειάζεται ...''πυγμή'' και αποφασιστικότητα, ίδια με αυτήν που εξαντλείται στους Μετρατζήδες, ΕΡΤατζήδες, Σχολικούς φύλακες και λοιπούς ....άγριους εχθρούς των μεταρρυθμίσεων και της στασιμότητας. Αλλά εκεί, στην αντιμετώπιση των υπευθύνων, μας τρώει το σαβουάρ βιβρ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.