Ως ύποπτοι για τη διάπραξη κακουργήματος καλούνται σε εξηγήσεις ο Προβόπουλος και επτά στελέχη της ΤτΕ
23/07/2014 17:34
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ως ύποπτοι για τη διάπραξη κακουργήματος καλούνται σε εξηγήσεις ο Προβόπουλος και επτά στελέχη της ΤτΕ

Σε ανωμοτί κατάθεση για το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος, καλούνται σε λίγες ημέρες ο τέως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος και επτά στελέχη της, σχετικά με την έγκριση που έδωσαν το 2010 στη μεταβίβαση ποσοστού της Proton Bank, από την ΠΕΙΡΑΙΩΣ, στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο πρώην επικεφαλής και τα στελέχη της ΤτΕ, μέλη της Επιτροπής Τραπεζικών και Πιστωτικών θεμάτων που ενέκρινε την υπό έρευνα αγοραπωλησία, καλούνται την ερχόμενη εβδομάδα από τους οικονομικούς εισαγγελείς, Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνό Μπρη, σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης του αδικήματος της συνέργειας σε απιστία σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.

Η υπόθεση αφορά την έγκριση που είχε δώσει η Κεντρική Τράπεζα στη μεταβίβαση -που έγινε στα τέλη του 2009, ποσοστού 31,3% της Proton Bank που κατείχε η Τράπεζα Πειραιώς- στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη τον Μάρτιο του 2010. Η υπόθεση ερευνάται από τους οικονομικούς εισαγγελείς έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας Λ. Λαυρεντιάδης.

ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.